Tuesday, September 30, 2008

Rindu Opis le Konon


saje nak buat entry menyakitkan ati org2 yg masih keje....keh keh keh ... weii!!!!!!!! ape barang keje weiiiiiiii.......... org dah cuti le wei.... hak hak hak....
khamis depan baru masuk keje......... yihaaaa!!!!!!!!!!!! ronggeng sampai lebam!!! tengok tu...keyboard aku pun dah penuh abok...kih kih kih

Friday, September 26, 2008

Selamat Hari Raya Dari Lieya & Co.




Di kesempatan ini lieya & co. ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin kepada semua kawan2....semoga bergembira di hari lebaran.... kalo pulang ke kg tu hati2 drive....rehat secukupnye....akhir kate, ampun maaf dipinta sekiranya sepanjang kite berkawan ade yg terase hati......

psst...ingat senang ke nak amik gambar budak2 ni....ni sebenarnye sesi testing baju raye....baju raye ni dah selamat di pos ke Johor, nak suruh nenek alter sikit... tgk laa gelagat budak2 ni mase nak photoshoot raye ni...cewah!!...


tergedik2 nak pakai tudung ni....tapi kat bawah pakai skirt jek he e heheheh





last2 nangis sebab tak mo bukak baju tu....wei tu baju raye laa sayang oii, mane boleh lenjan.....kehkehkeh keh

haaa yg ni lagi aku geram...suruh senyum kali pertame die buat cenggini..

suruh senyum kali ke due ...cam ni plak die bagi posing......





pakse jugak suruh senyum....ini plak yang die kasi....hangeeeen satu badan aku!!
akhirnye menjadi jugak budak2 ni posing............

Thursday, September 25, 2008

Sikit2 Lame2 Jadi Bukit



haaaaa...nie le hasil tabungan papa mia n mija tuk 2-3 bulan...so bolehlaa masuk dlm tabung haji or ASB Didik mia n mija....kiteorg pakai botol sos prego ngan mayonis jek haaa.... syiling ni kalo kite kumpul2 boleh cecah ratus gak..... tengok laa gelagat 2 badek ni...mmg kaki menyebok... org mengira die pun sebok nak mengira.....kepochi sungguh!!!






Okey, sempena raya ni..lieya telah ditag oleh lindah...so apa lagi kenalah siapkan keje umah..........

  • Berapa pasang baju anda tahun ini dan colour apa?

tema tahun ni gold...buat mase sekrang ade 3 baju kurung moden tgh dibuat (risau ni cik tailor tak call2 pun suh amik baju) ...blause plak ade dlm 2 helai dan akan di cari lagi bile lik melaka sabtu nie.....papa belanje!!!! **wink wink**

  • Makanan raya tradisional kesukaan...

bab ni paling suke...of course le ketupat nasi, lontong, kuah kacang, rendang ayam sarawak dan kari ayam kampung masakan mak terchintaaaaa...makan sampai pengsan..........

  • Biskut raya kegemaran..

biskut2 ni tak berape minat sgt....tapi biasenye kejar dulu batang buruk.....

  • Bapa banyak duit raya anda dapat n spend kat budak

tahun ni dah tukar duit raye dlm rm700....kat anak2 buah kasi rm10....kat anak2 kawan baik kasi rm5....kat budak kg2 yg dtg beraye tu mak ngan abah aku le yg kene bagi hahahahahahaa..............

duit raye sendiri?..semenjak dah kawin ni...laki aku jek laa bagi tiap2 tahun... ***abg tahun ni up sikit yeak, bonus masuk banyak tu...kih kih kih

  • Aktiviti malam raya

gi jalan2 tgk kuih raye yg nak dilelong....ha ha ha ha ha.... kemas2 umah tu adik2 ade.... masak2 plak....kejap jek mak lieya bereskan.........he he he he

okeyle....kali ni lieya nak tag.....

  1. kak mimi
  2. hirda
  3. sue
  4. zana

korang kalo tak busy n tak cuti lagi buat laa yeak....tak pakse pun...keh keh keh

Wednesday, September 24, 2008

Kuih Rayeku...........





tahun ni tak mcm tahun lepas...tahun ni lieya tak buat pun kuih raye...sume beli ajek...tak larat arrrr...penat tau (lagi sekali, cam die sorang jek yg puase) hehehehe...tapi jgn salah sangke tgk kuih byk2 ni...ni bukan kes tamak ...ni lieya nak agihkan ke rumah mak kat johor, mak mertue kat melake ngan umah sendiri...alah umah sendiri tak yah byk2...tak mkn pun nanti.........org datang nanti, sure kite masak kan...so kuih raye2 nanti ala2 tersadai jek....cukup bulan berkulat gitu jek....


bile si kenit 2 org ni dah nampak aku dok posing ngan kuih raye ...masing2 cepat datang nak menyebok sekali..... ape lagi, cepat le aku kemas sebelum ade kuih raye aku pecah berderai kene baling he he he he

Di Taska

kali ni jom layan gambar mia n mija baru balik taska...mase ni lieya penat gile tak larat betul (ceh mcm die sorang jek yang puase!!) terlantar jek kat dlm kete.... so papa jek laa gi amik budak2 ni.....

mia n mija kalo nampak jek kelibat keter kiteorg siap laaaa...terus datang geletis dieorg....terlompat2 kat pintu....pastu buat muke cebik.... eiii ngade2....

nampak tak budak2 yg berkumpul kat pintu.....dieorg asalnye tgh tgk tv, nampak lieya pegang kamera dari dlm kete, masing2 dok kat pintu..siap jerit2 lagi "eiii mama mia amik gambar kite laaa"....ceh perasan betul he he he he selalunye waktu petang2 ni dieorg main2 kat luar, tapi petang tu sume buat indoor aktiviti jek, sebab ari panas sangat..........



sampai2 jek kat kete...ape lagi dok balun susu sebotol..............




tengok arrr!!!! nak cepat naik kereta...sampai selipar pun pakai terbalik.... mia....mia....

Tuesday, September 23, 2008

Kerje Si Mia

nak kate geram.....sayang jugak.....nak marah...kesian plak....nak cubit....anak sendiri....tapi sape tak geram kalo anak buat cenggini.....semenjak adenye syiling dlm lobang ni kiteorg dah tak boleh nak dengar lagu pakai thumbdrive....adoiyai!!!! bengang betul ngan anak dare aku sorang ni....nak korek kene careful sebab kalo calar sikit dlm tu ...rosak plak....eiiii...geram kat mia!!!!!!!!!!!!!!

Monday, September 22, 2008

Buke Puase Ramai2


Ahad lepas kami geng2 momies blog n fp ngan jayanye telah pergi berbuke di Flaming Steamboat.....mmg best...mcm2 ada...thanks la hirda sebab memperkenalkan tempat ni....sangat berbaloi bayar RM21 sorang....org first yg sampai eija & co., then kak mimi pastu baru le kami sampai.....sampai2 jek amik tempat duduk pastu terus sesi serbu ..... ade la dlm nak dekat 1 jam dok ulang alik amik bende2 yg nak di steamboat kan....meriahkan kak mimi kite ngan rakusnye berpinggan2 amik .....cam tamak jek ari tu....he he he he....tapi seb baik abis kan.....jom la layan gambar.....


ni sebelum pergi...


ni dah sampai...mia n mija baik tul...dari start sampai sampai le nak balik...tak henti2 makan...bagus2, senang mama n papa nak kusyuk mengadap....keh keh keh keh















pas makan2 tu...eija plak buat potong2 kek sempena besdei iman.....hepi besdei iman...semoga menjadi anak yg soleh dan bijak....






haaa ni video mase makan2....tak tau leh bukak ke tak....cube le test yeak....he he he


video

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy