Wednesday, December 31, 2008

Kami Ke Kota Keriangan

Semput betul settlekan keje yg bertambun atas meja ....almaklumlaa cuti lame....kih kih kih.....byk bende nak update ni...tapi slow2 laa lieya buat....first sekali jom tgk pic kami jalan2 kat genting....dah lame plan nak gi sini...dah lame lieya tak jejak kaki kat sini...sampai lupe abis...... tunggu adik lieya cuti sems n die turun putrajaya....baru lee kiteorg plan nak gi .....senang ade yg leh tlg tgk2 kan budak kalo die ade......moh kite layan pic

i ni biase la kan...sebelum kuar umah wajib posing2...geram tul aku tgk mia ni ....ntah ape punye posing tuh...suke tul buat camtu...tutup2 mate...




time ni pun die buat lagi...ingat comel ke posing tutup2 mate camtu....







tgk posing ke 3 die buat lagi posing nie....sampai aku marah die suh letak tangan kat bawah ke...buat posing peace ke...die tak mo gak.....






last2...aku pakse camni.....ha ha ha ha ha...padan muko!!




pastu kami pi bekfes dulu kat food court presint 9..pekene roti canai chef kat sini.....jgn memain....kene amik nombor nak makan roti canai dier....




haaa...nampak tak chef topi panjang kat belakang tu....seb baik roti canai die sedap....amik nombor pun amik nombor lah





nie dah dlm keter.......


nie plak dah sampai ler......dlm kul 11 kiteorg sampai.....mia tgh ukur tinggi....tapi kami tak byr pun tuk die...just lieya, hubby n adik lieya ajek....kami amik 1 day unlimited ride pass....rm51 sorang




byk gile lieya amik gambar kat genting tapi tak larat le nak masukkan byk2...so mane yg larat jek laa yeak lieya masukkan.....


nie dalam Beryl's Chocholate Wnderland








nie plak tgh main Double Deck Carousel.....boring aku!!!



mija mmg suke jagung.....so sepanjang kat sane nak dekat 3 cawan cup corn die bedal.....






nie papa n mia tgh main Astro Fighter....he he he aku plak main Flying Jumbo ngan mija.....ala2 comel gitu hik hik hik





nie plak mase main Pirate Train.....mia melalak gak sebab tempat gelap





mija maintain jek.....aku yg takut....tapi hampeh....tak seram sangat pun





wajib amik gambar kat sini kalo ke genting.....





mia makan gule kapas









pastu kami lunch kat kafe kat situ...pekena nasi lemak, mee goreng n sandwich



pastu papa naik Space Shot....aku?...upah seribu pun aku tak hingin....




nak masuk Crazy Space Lab....mija sila ukur tinggi dulu....





pas masuk Dinasaurland, main Flying Jumbo, main Matahari kiteorg layan mia n mija main game2 yg mmg sesuai ngan usia dieorg...salah satunye bende ni....



mase ni dah pukul 5 petang lebih....




byk gak game yg kiteorg main.....tapi yg ala2 tak jatuh kan jantung lieya tu lieya main laaa...mane2 yg ala2 mcm nak membunuh tu lieya tak main....hubby jek main sorang2....keh keh keh




penutup game kat outdoor theme park ni....kiteorg try main bendalah yg byk dijumpai di funfair2 kampung hi hi hi...tapi tarak ong laaaaa!!!!





posing gatai lagi......





pastu kami masuk plak indoor theme park....tapi tak byk pun kami main sebab mase tu dah pukul 6ptg.....tapi wajib naik Venice Gondola sebab mia mmg suke naik bot2 cenggini



skrang ...jom kite layan video....ops perasan tak lagu tema blog lieya 'ayat-ayat cinta' dah takde.....terganggu laa kalo lagu tu ade kalo nak tgk video ... tu pasai i remove ........hu hu hu


seronoknye mia n mija main kat Double Deck Carousel ni...aku boring yg amat!!!



video



mia mija tiru bunyi siren game Pirate Ship.....




video



mia n papa main Astro Fighter





video


papa main Space Shot...kalo aku sure dah terkencit dalam seluar dah...



video
layan mia n mija main bendealah nie
video

okey tu ajek citos kali nie.....pasni entry gi Pulau Pangkor plak akan menyusul.....



Monday, December 22, 2008

Mia & MIja 's first movie

waaaaweeeiiii!!!!! (jerit kehepian)....akhirnye tempoh pantang lieya sudah berakhir....pantang tgk wayang....keh keh keh .....pada petang jumaat yg indah di GSC Alamanda pukul 4.30ptg pada 19.12.2008 aku berjaya bawak mia n mija masuk panggung wayang.....last lieya masuk panggung wayang mase lieya pregnant kan mia 7 bulan (tahun 2005) tak silap masa tu cerita Kingdom of Heaven lakonan Brad Pitt.....cube le korang kire , berapa lama dah aku tak jejak kaki kat panggung wayang....hu hu hu...petang tu kiteorg tgk citer CICAKMAN 2..... moh kite layan gambor.....
kat ruang legar GSC tu wajib le amik gambar dulu......kemain lagi si mia ngan mak tehnye berkepit ajek....taska pun ponteng 2 hari sebab nak dok ngan mak teh....
pose ni mia yg ajar mak teh dier......hi hi hi




haaa ni gambar mase dah kat dlm panggung.....mia mule baik jek......start jek iklan kat skrin...die terus ngadu takut...sebab bunyi kuat sangat....jenuh gak kiteorg pujuk....seb baik makan pujuk....cume mule2 tu die tekup bantal pink die tu kat telinga....he hehehe







sebok2 nak ngecek pop corn papa....die punye sekotak ...die simpan tak kasi share ngan sape2....




movie dah start....sebok usha org depan....geram jek aku.....




aku tanye die 'mia tgk citer ape'...terus die jawab ' shuuutt mama....diam laaaa'...
ceh kuang asam!!!
kesimpulannye....mia dalam kategori sedang2 ajek lulusnye masuk panggung..... kene latih tubi lagi nieh.....keh keh keh keh






mija ?.....haaa mija punye citer plak ...start2 jek masuk panggung...kene aircond...die dah bantai tido.....lepas 1 jam baru die bangun......terus layan movie n kunyah pop corn...abis sekotak die bedal......







mija non stop mengunyah lepas abis sekotak pop corn sambung plak kunyah twisties...senang ati kiteorg tgk citer tu....kesimpulannye...mija lulus masuk panggung ngan syarat kene beli stok pop corn secukupnyer he he he he he







yg ni plak...mase dah dlm keter nak lik dah.....tak abis2 buat aksi cicakman dok sebut cak cak cak tuh...









okey...now..jom layan mia buat aksi cicakman......aksi ni laa diulang2 buatnye pas kiteorg abis tgk movie nieh



video


tu jek la cite kami tgk wayang....ok kawan2....lieya cuti lame nie.....rabu baru lieya round umah korang yeak...i coti2 di Pulau Pangkor.....yahuuuuuuuu......


Wednesday, December 17, 2008

Mija Masuk Pa&Ma

Semalam petang dlm kul 6.00ptg...tgh dalam kereta on the way nak gi seri kembangan amik mia n mija...tetibe ade satu call masuk....no. SAB naik ...terkejut die call...ingat ade ape2 hal...rupenye die inform yg mija terpilih masuk dlm ruangan baru Pa&Ma...MANDI-MANDA...tak sangka terpilih tuk first entry nie, gigih aku gi pusing2 kedai cari Pa&Ma baru nie....hi hi hi....mekasih yeak sab sebab bagi peluang tuk lieya n mommies lain anta gambar anak tuk ruangan ni.....yg lain2 dah anta gambar tu jgn risau...next entry akan keluar.....yahuuu!!!!!


haaaa...Pa&Ma keluaran 100 nie tau.....tajuk die pun best bulan nie....JANTINA ANAK?....





Mase call Sab awal2 dah inform suh tengok muke die kat page depan.....
yela!! yela!!! ko lagi glamer laaa hik hik hik.....

close up sikit...haaa tu SAB!!!

haaaa...nie le ruangan baru kat Pa&Ma tu.....cube cari mane satu mija....





tu dia!!!!!!!!! yg dok berberendam kat sinki tu....hi hi hi pic ni dah lame mase gi cuti2 kat langkawi...umur mija baru nak setahun kot...mase sab minta emailkan gambar tu ...lieya main tibai jek bagi gambar ni....tak sangke plak lulus!!!!




ikut ni dah 3 kali mija masuk Pa&Ma...first mase lieya masuk ruangan APA KATA MEREKA, sekali ngan kak mimi n hirda, second dlm ruangan birthday dan yg ketiga yg nie ler...

ops!!! gambar kanda pun terpilih.....





ops!!! gambar dalila pun ade....glamer uuuuu....





mia yg konon2 tgh tunjuk mija....





mija yg langsung tak kenal gambar die dlm Pa&Ma...bile aku tanye gambar sape tu...die jawab...gambar adik....ntah adik mane ntah....bile aku ckp gambar die....die marah....hu hu hu






so kawan2 lain...leh le isi borang ni kalo berminat.....




nie syarat2 penyertaan, tgk siap ade tulis gambar melalui e-mail tak dilayan...tapi kami2 dpt jemputan dari sab utk anta gambar melalui email....he he hehe ........so ape lagi jom join!!!!


 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy