Wednesday, June 17, 2009

Bila mama pakai masker.....

Bila mama pakai masker

Damia garu kepala

Bile mama nak relaks

Damia lorat mengaco.....


(sila bace ala2 ikut lagu :07:Bile Mama Pakai Celana)



alkisahnye damia ni hah...pantang kalo lieya bermasker hitam nie, mule laa tangan die gatal....nak penggang lah, nak kopek lah....dah le time bermasker kite kene relaks kan, takleh kerut2 muke, time tu jugak lee aku ni kene bercakap suruh die jgn usik....selalu kaco daun minah ni tau....






alah bukan selalu pun...2 minggu sekali jek....tak suke sangat pakai masker kopek2 ni...selalu pakai masker yg ala2 bedak sejuk tu.....haa tgk tu, time nak menenangkan emosi ade plak tangan budak notty gatal nak usik....




tapi yg syoknye, time nak kopek masker ni bile dah kering, sah2 tugas mia...tapi sakit woo die kopek....main tarik jek.....jgn kate whitehead....ngan bulu2 tercabut sekali hik hik hik





pastu bising2 nak pakai jugak.....nanti laa mia oiii...tunggu dah besar....



post signature

46 celoteh sahabat

rajinnye lieya bermasker bagai...
kalo akak pakai sure
damia dh lari kompom
dia ckp momok itam...eheh

June 17, 2009 at 11:23 AM

uiiii.. patut lerr muka comeii..
rajin wat masker..

June 17, 2009 at 11:35 AM

ganas ooo....smpai bulu pun tercabut bagai...he he he

June 17, 2009 at 12:03 PM

bagus lieya rajin jaga kecantikan muke...

budak ni dia nk jugak tuh...heheh nnti beso pkai la ekkk mia

June 17, 2009 at 12:05 PM

ishhh..anak dara tu auntie babab karang...gatai tgn eh..yg lagi sorg mana? x tumpang mengacau ker lieya?

lieya kagum sungguh dgn ko ni...rajin menjaga kecantikan..heheheh..patut lah muka sentiasa awet muda & berseri2 kan...mak aku selalu pesan soh jaga muka nnt cpt tua..hahahha..tapi aku ni sgt mls..dr zaman student smpi dah beranak 2 nih mcm tu gak prangai..

ingat nak ubah sikap tp ntah bila lah....dulu hubby aku ada belikan 1 set SK11 tapi bila aku pakai muka aku jadi tumbuh Jerawat..byk gilerrrr smpi malu nak kuar umah...tuu yg smpi la ni serik & fobia nak pakai benda cenggitu..i pakai bedak johnson kanda jek u..hahahhaha...

June 17, 2009 at 12:16 PM

syokkan pakai masker..dl2 aku selalu pakai ngan en abu..hahaha biru je muka km.. tp sejak maryam dah besar ni lama x buat.. mesti dia pun mcm anak ko..nak gak rasa..hahaha

June 17, 2009 at 12:23 PM

akak tk penah pkai masker cenggini..
slalunya yg cam bedak sejuk tu je..
best ye dik pkai yg cenggini...

mia rajin jd assistant mamanya tukang kopek masker...bagus2 rajin anak mama...kekeke..

June 17, 2009 at 12:33 PM

haiyoooo dik masker apa tu....patutlah bersih jer ha muko hang yer... rajin bermasker...

aku ni tingin gak nak kadang2 nak rehat2kan mukoo...camtu..tapi ko tau jelrah 2 org teruna aku tu.....

June 17, 2009 at 12:48 PM

salam...

amboi rajinlah lieya bermasker....
tp mia dgn mija kacau yek...kesian kat mama diaorg kan..
re:akak x mkn pun iakn patin tu..kalau nak mkn kena pi kat termerloh mau 2 jam perjalanan jugak dr tmpt suami akak tu...hehehehe...lagipun akak nie kurang sikit mkn ikan2 sungai nie...tp kalau ikan dah dibuat pekasam...mkn plak..harian..hairan...

June 17, 2009 at 1:09 PM

bagus tul lieya ni.. rajin jaga kulit.. patut ler bersih & mulus jer kulit muka lieya...

p/s: kelakor tgk gambor anak lieya dlm stroller yg tersepit ngan toto tilam tu.. kekekeekeee

June 17, 2009 at 1:56 PM

festaim aku tgk masker kaler hitam..ke aku ni yg ketinggalan gitu..ihik..

serious, kalo aku pakai masker ni, sure najeeb da nangih2 takut...haha, anak bujangku itu ala2 penakut gitu kalo tgk benda bertepek kat muka..

June 17, 2009 at 2:53 PM

muka lieya nampak tegang!!!!rajin yer pakai masker!!!!heee.hheeee

June 17, 2009 at 3:01 PM

rajinnyer ko bermasker lieya....aku dulu pakai bedak sejuk jerk....pastu lama dah tak buat....

June 17, 2009 at 3:13 PM

samalah ngan anak2 dee..tp dee jarang ar..slalu gi facial je..hehehe..

June 17, 2009 at 3:18 PM

rajin betul lieya pakai masker kan...iza ni malas lah...cam leceh je...hehehhe....lieya pakai masker apa tu?....itam kaler dia.....tapi time nak kopek ni bestkan. bila dh kopek masker tu rs tegang je kuli muka kan....

June 17, 2009 at 3:26 PM

kami ni jgn kata nak masker.. nak scrub muka pun kadang sempat ngan idak jer... whakakaka... hmm.. mia nolong letak masker @ ngacau.. amboi... sakan dia.. asal org nak snap pic jer sure ader dia...

June 17, 2009 at 3:48 PM

hihihi..best ke lieya, pakai mask tu? tingin lak nk tepek kt muka ni..
wei lieya, along tgk blog kau ni kan, tekejut berok bila aku tunjuk gambar kau. Aku ckp ni le mama mia & mija..kau tau dia ckp apa? "Ya Allah!! ni ke mama dowang ma? Canteknye!! Comelnye!! Cantiknye dia ma. Macam budak!...."

- kembang dah jubo kau lieya? hihihi

June 17, 2009 at 4:01 PM

amboi lieya...patut la muka licin je..rajin ye lieya menjaga muka...wanie ni malas sikit..hehehe..tapi teringin jugak nak bermasker2 ni sekali sekala

June 17, 2009 at 4:08 PM

patut la muka licen je..rajin..boleh menjadi contoh.hehehehhe aku nak ikut gak la...

June 17, 2009 at 4:38 PM

kecantikan adalah hak milik setiap insan
keh keh keh....
bagus cik mia bagus
mama ada assistant.....tp tu arr assistant yg byk songeh...keh keh keh

ko pakai masker apa nie lieya...
kalau zana....ST jer....tu pun now dah jarang dah....keh keh keh

si mia tu tengah cilok ilmu cara2 jaga penampilan tu lieya...ok what!

June 17, 2009 at 4:45 PM

Salam perkenalan dari saya...patutlah ibunya awet muda..rajin btl buat facial sendiri yer...

June 17, 2009 at 6:49 PM

amboi damia ske nye mengaco mama ek...

patut r muke mama damia sentiasa mude jaga muka rupenye... (^_^)

June 17, 2009 at 8:34 PM

masker akk black la...takutnya nengok...lieya nye masker putih bersih je,,,tp jarang pkai..2 3 bulan sekali...haha...

June 18, 2009 at 12:11 AM

ptt la kulit muka lieya ni halus mulus dan cantik...rupanya rajin jaga kulit....

kulit muka akak ni sensitif sgt.. kalo guna produk yg x sesuai, mula la naik jerawat bagai...

kelakor la tgk mia yg suka ngusik tu...heheh...

June 18, 2009 at 1:41 AM

rajin nyer ko..aku mmg malas nak jaga muka xde masa sat g klu aku menempek si nonie pun nak jugak..sama la ngan mia tue,,,nama pun anak p'puan kan..

June 18, 2009 at 1:59 AM

salam singgah salam kenal...

nice blog...
ingat anak2 kembar...
beza stahun ye??

June 18, 2009 at 5:19 AM

lieya mmg pandai jaga kecantikan sebab tu anak2 pun nak ikut. mana sorang lagi lieya??

June 18, 2009 at 9:48 AM

rajin tul ko ni menjaga kecantikan yer.. bermasker bagai.. aku ni pemalas.. ada la 2 hari je rajin buat..pas2 haram.. losyen pon kdg2 sapu..kdg2 x..ikut mood

June 18, 2009 at 10:34 AM

rajinnya ko lieya.. kalo aku yg pakai mau dah dikerjakan ngan daniel... tah mana lak dia sapu... hehhee...

ko pakai masker apa kaler itam tuh..

June 18, 2009 at 3:30 PM

rajinnye hang lieya.. aku paka sebulan sekali.. itupun terpaksa.. hehe

patutlah hang putih gebus.. bermasker rupanya.. masker apakah itu?

June 18, 2009 at 6:00 PM

lieya..lenkali..bila lieya pakai..ltk kt depa masker bdk sejuk..hehehe,lepaas tu suh depa duk diam2..

June 18, 2009 at 6:47 PM

akak pkai masker apa???nurul selalu pkai yang warna putih mcm putih telur tu...relax betul lah klau pkai masker ni tambah-tambah duduk atas kerusi urut fuhhhhh lena terus kahkahkah...

June 18, 2009 at 8:47 PM

Alamak! Terperanjat saya. You not by any chance a part time Lady Zorro? Ha ha.
Jangan lupa take that Zorro mask off, sebelum tidur malam, otherwise put firewood pun tada api keluar, *wink*, arhaaa ha ha.
Have a great weekend, Lee.

June 19, 2009 at 12:56 AM

>> hehehe...
>> macam batman pun ada...:D

June 19, 2009 at 1:27 AM

hahahahaha..mcm mcm la mia..lenkali naty acik jupe acik ajar korek idung mama plak bile mama tgh pakai masker ye..haha jurus2 yg tk diajarkan di nursery ni...

June 19, 2009 at 8:57 AM

ammvoiii.. mama yg jeliterr teww

June 19, 2009 at 10:01 AM

akak telah jumpa ko dan suka suki aku letak dlm link blog aku..sekian terima kasih..

June 19, 2009 at 10:26 AM

ngerinya tgk kaler masker ko lieya....bdk2 tak takut ke??? hehehehe...akak ni lagila dah lama giler tak pakai masker...kalau akak punya kaler putih... selalu lak pakai waktu mlm..bdk2 ni confrim takut..katanya hantu..hehehehe.....

June 19, 2009 at 12:49 PM

Bagus betull la lieya ni.. rajin jaga kesihatan & kecantikannnn.. tapi memang lawak la tengok sikenit tuu.. hahahaha. sebuk la nak cuit sana sini.. esok2 Lieya pakai dia pun sibuk nak duk sebelah pakai gakkk huhuhuh.

June 19, 2009 at 1:58 PM

sejak beranak pinak ni masker pun tak sempat nak pakai... kalau pakai alamatnya tak sempat tegang muka dah terjerit sana sini...

psss lieya, pic gi kenduri tu macam cikgu tadika la plaks hihi... jangan marah...

June 19, 2009 at 3:20 PM

x penah akak tgk masker kaler itam..
mmm...lagipon memang x penah jaga kecantikkan kannn...
hahahhaa

lawak ler tgk entry lepas...kowang boleh letak toto atas stroller anak macam tu jer...
hahahhaha

June 19, 2009 at 3:48 PM

yeeer...
dah move

http://truestoryaboutfarah.blogspot.com

sila tukar url blog saya yea..
thanks!

June 19, 2009 at 3:49 PM

dh upa cam lady zorro lah pulak ko dik..masker apa ni dik..dulu time ank dara rajin gak aku bermasker2 ni..la ni nk pakai x sempat2..

June 21, 2009 at 12:40 AM

come join mysunshine diaper cake giveaway @ www.mysunshine2u.blogspot.com ^_^

June 27, 2009 at 4:56 PM

come join mysunshine diaper cake giveaway @ www.mysunshine2u.blogspot.com ^_^

June 27, 2009 at 4:59 PM

akak pes time tengok masker kaler hitam tau.. masker jenis apa ni lieya. dari rumpai laut ker..

kak mimi ni jangan kate masker.. cuci muka dengan pencuci muka pun jarang sekali.. semingu 2 kali pun lom tentu. hehehhe

rajin lieya buat, mesti muka lieya awet muda kan

July 5, 2009 at 11:15 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy