Tuesday, December 29, 2009

kami ke ZOO MELAKA

yeah!! cam yg lieya ckp dlm entry lepas, so sabtu 26/12/09 tu kami ke zoo melaka....awal2 pesan kat mia n mija tdo awal malam tu, sok pagi2 nak gi zoo.....lieya malas ar nak sampai sane tghari2 nie...panas lain mcm....so kul 9 kami dah kat sane.....dah ramai gak......tiket dewasa RM10....mia n mija free...bawah 5 tahun......shuttle dulu free, skrang kene bayar RM2 tuk dewasa...kanak2 RM1.....tapi kami bawak buggy...so tekedek2 le mak paknye tolak bos kecik nieh.....he he he ...... meh tgk gambar meh...tapi awal2 ckp gambar byk gile, ni pun pilih2 jek mane yg okey....he he he sila go tru satu2 ngan sabar yeak heheheeheh
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V
first2 masuk....tgk burung2 nie....
mase ni mija tgh jerit.....eh mama!! tu sane ade bird lagi....


bagus gak gi pagi2 nie...sume minatang tgh bekpes.....so nampak laaa sume...



kalo dpt bela sekor ni best gak kan


mia asal tgk bird jek sure ckp...mia sayaaaaangg bird ..... he he he




ngan kuda katik.....dpt bela best gak nie....soh jek kuda ni anta mia gi sekolah pagi2 heeheheheh





sila laa tgk...award minatang paling pemalas jatuh kepada.....





taraaaaaa.......ni hah....tapir cipan nie....mentang2 baru pas bekpes...
tersadai jek die tdo.....






baru suku jalan...kiteorg stop jap....minum dulu!!







kemain dok togok air aku....








baru kul 10 pun dah rase panasnye....4 air terus order hah







budak2 ni makan nasi goreng cina...licin!!





papa mkn mee goreng basah....x sedap!! x abes pun...





dah minum...jom teruskan perjalanan.....syok jek bos kecik 2 org nie....aku ngan laki aku terkedek2 kene tolak....tapi kalo area bukit2 tu aku suruh dieorg turun jek jalan sendiri....heheheh





ngan cik zirafah......




lame gak kat sini sebb mia suke tgk zirafah



tgk rusa2 ni makan....





org suruh tgk rusa yg life....die nak tgk ruse dlm gambar nie....sabo jek la




ko apesal mia buat posing camtu.....





sampai kat sini jek terus berente...berana...... unta la katekan....verangan padang pasir gituuuw!!




boleh dikatekan kat sume minatang aku stop, tapi amik gambar yg minatang best2 jek heheheeheh....ni kat kandang cik rimau





mia asek jerit jek....tiger!! tiger!! nak makan biskut tiger tak?..... sume kat situ tgk die gelak2
ceh betul ....






ramai gak yg dok bertanye...kembar ke mia n mija nie....





pastu kat area buaye...singgah beli aiskrim sebatang singgit nieh....





mia pilih strawbeery






mintak sikit boleh....tak mo kasi pun...kene gak kasi kalo tak aku tak bawak dah gi jalan2 heheheeh





mija ni ikut kakak die....die pun amik strawberry...






pastu gi tgk tempat burung2 lain.....layan video nieh....



video


budak2 kepochi




mija ngan papa....



minatang yg tak di zoo kan pun mia n mija tgk....
nak tau ape... semut2 yg dok hurung gule2.....hangen jek aku panggil2 tak dengor2....





kat gajah....terjerit2 mia panggil ...elephant...elephant...mia dtg nie...meh laaaa...
amboi kemain panggil...kang die datang lenyek ko baru tau...



kat kandang landak...takut jek kene tembak...





dah kul 10.30 time ni... tgh tgu show gajah....





sempat amik gambar satu family.....



lagi 10 minit mau start show....




mija with her feberet botol air....





sabar menanti.....mane laa elephant ni tak masuk2....






budak paling hepi....





mamam kopok jap...





pastu makan aiskrim plak...




seb baik dah nak start...kalo tak, ntah ape lagi laa dieorg nak makan.....
melanguk mia n mija tgk show gajah nie..ade laa dlm setengah jam gitu....



gajah dlm video ni name noni....umur 11 tahun....tahun dpn amik UPSR....ngeh ngeh ngeh

video


gajah joget tuuuuuuuuu


video

aku dah tau dah, end of the show sure gajah2 ni akan sembur air... jadi mangse sembur laa org2 depan tuh...bertempiaran lari sume wakakakaakka...kul 12 kiteorg dah out dari zoo tu....ramai gile yg dtg mase kiteorg nak balik tu....penuh parking....


kesimpulannye.... aku ngan laki telah berjaye membakar lebih dari 300 kalori sebab menolak stroller sepanjang kat zoo tuh ...wakkakakaakak ...balik umah pekene coconut shake famous kat tengkera (tu nanti aku citer)....terus gedebush nak tdo....tapi nak dekat 1 jam aku kene dengar mia n mija bercerita pasal die kat zoo...mcm laa aku tak pegi same....dengar citer mia okey lagi sume berdasarkan fakta....dengar citer mija plak sume die buat citer sendiri..... elephant nak kejar jaja laaa.....bird makan daging laaaa.....horse gigit jaja laaa.....tiger mandi laaaa.....fenins aku!!
**mimi, tanye lieya kan mane yg lagi best zoo melaka ke zoo negara...lieya suke zoo negara kot....tapi zoo melaka pun okey gak...heheheheheh...kang kene panah petir lak aku kang....



20 celoteh sahabat

mmg mcm kembar lah dorang lieya..kalo ko ckp kembar pun org percaya..

bestnya tgk menatang2 kt zoo sekali sekala..tp kena gi ngan budak2 ar..baru fun..

December 29, 2009 at 9:48 AM

besnyer tgk ko bwk bdk2 ni g zoo.. aku ni baru la trhegeh2 nk plan bwk echa g zoo.. echa x penah lg g zoo.. skang dia besar baru le aku nk bwk sbb dia da paham kan.. tp aku tgh brpikir2 sama ada zoo negara atau zoo melaka... tp byk blog aku tgk yg g zoo melaka kata cam bes je zoo melaka nih.. menatang kt zoo negara lg pemalas..sumer menyorok je.. yg kt melaka ni at least nmpk gak menatang nyer kan... hehehhe... alasan nk g melaka la nih..kekekke

December 29, 2009 at 10:01 AM

mmg mcm kembar pun mia n mija tu...budak2 kan mmg suka pg zoo..tgk haiwan bak kata danish...he he he

pernah pg zoo melaka dulu tp masa tu danish belum ada...n belum pernah bwk danish pegi zoo melaka..rase jauhlah benor melaka tu

December 29, 2009 at 10:07 AM

mmgla mcam kembar 2 beradik nie..sy pernah main bola ngan gajah masa tgok show nie..sy di paggil masuk gelanggang..takut giler tgok gajah depan mata.. dpt amik gambar free..sampai skg xpergi amik lg gambar tuu..huhu..

December 29, 2009 at 10:41 AM

zoo melaka lueh kan lieya
memang ler kene pergi pagi'
HARIMAu tu best aa moment dia'
time akak pergi dulu dpa tidoq.....

December 29, 2009 at 10:50 AM

Musti org ingat anak kau kembar lieya (^_^)

December 29, 2009 at 11:14 AM

wah..seronok nya 2 badek tu p zoo melaka.pandai ko ye lieya,gajah tu amik upsr tahun depan sbb tahun depan umur dia 12 tahun.hahahaa

December 29, 2009 at 11:30 AM

haaa..aku p sini masa preggy aqisss..seronok kan leiya..jgn kanda teruja..dgn aku2 sekali pun suka..khai je yg muka boring..hahahah..

weh..dah beso anak2 daro ko tu..masa bash diorg aritu suka aku nengok gelagat diorg..untung wooo anak dara ramai..ble tlg masak, lipat baju.kemas umah..keh..keh..

December 29, 2009 at 12:17 PM

lamenyer x g zoo melaka nie.. last tahun 2003 kot.. heh3x.. ms tu belajar kat melaka.. dah anak nie x berkesempatan lg nak p zoo tuw.. besar kan zoo melaka tu.. x larat nak jelajah sumer.. hu3x..
k jer 2 badik tu jenjalan ekk.. x mengadu letih ker lieya? :)

December 29, 2009 at 1:07 PM

lieya..ko mmg rajin amik gambo ... aku suka tgk... budak² tuh..kemain epi lagi... dpt tgk binatang... kat zoo melaka tuh byk binantang erk? kalo ok leh la bawak bebudak tuh ke melaka... tp ntah bila...huhuhu....

December 29, 2009 at 1:13 PM

bestnya gi zoo... anak2 pulak dh besar, dh cerdik.. kt kelate xde zoo.. nk gi zoo gak.. uwaaa...

December 29, 2009 at 2:37 PM

lieya....tak update ke gambar kat FB?? akak suka komen kat situ..hehehehe...akak pun pegi melaka minggu baru2 ni... tapi tak sempat ke zoo melaka...tu kena next visit la... kitorang hari tu dok meronda bandar melaka je...letih... gambar baru upload kat fb tu...

Tgk zoo melaka ni cam best gak..zoo ni buka time mlm gak kan?? hari tu sempat singgah taman buaya tu je...kat seberang zoo je kan...tak sempat nak ke mana2... sebab kitorang dah lewat... nanti harus masuk gakla zoo sini...

December 29, 2009 at 3:15 PM

akak mula2 cdg nak gi melaka gak cuti bebaru ni.. pastu kensel coz ada hal lain pulak.. last2 gi jln dekat2 jer.. heheh.. sian gak kat bebudak ni dah lama tak bwk gi jenjalan.. sekolah pun dah nak buka...
best gak gi zoo melaka ni kann... bebudak sure seronok dpt tgk byk binatang..

December 29, 2009 at 3:39 PM

salam...
dah lama akak tak singgah kat sini...bzylah...sori yek...
bestnya tgk mia dgn mija enjoy pi zoo melaka tu...dpt tgk byk animal plak kat sana tu..hehehehe

December 29, 2009 at 4:20 PM

nmpk gambar2 lieya ni mcm best gak Zoo Melaka..bole tahan byk binatang2 kt sana ye...kalo compare dgn A'Famosa off course la Zoo Melaka lagi best kan :D

Kelakar la baca part yg Mija cerita mcm2 cerita sendiri dia..hahah..tp kreatif tul la dia sbb dia byk idea :D

December 29, 2009 at 4:21 PM

salam kak lieya ,

dila pon ske g zoo negara !!! Best gler .. Ingt tahun nie nak smbut bufday kat sana ..
Heheh

Anyway, best tgok akak n family g sana ...
Heheh

December 29, 2009 at 9:35 PM

wah...g zoo melaka ko erk lieya bawa dua badek tu...siap ada show gajah lg......eija plak 26 disember tu g zoo negara...tu pun x abis pusing.....patah kaki den nak jalan kaki....hehehe

December 30, 2009 at 4:45 AM

aku suka p zoo melaka...lg besh pd zoo negara opssssssss hehehe

December 30, 2009 at 10:11 AM

hush panjang lebor akak baca citer kau gi zoo. tapi best sebab detail giler.. akak tak pernah gi zoo melaka ni. haritu nyaris nak pergi, tp sebab tak jadi tido melaka, so kansel la projek nak gi zoo melaka..

bla tengok gambar2 tu lebih kurang jer pun zoo negara, tapi ialah nak feeling lain kan. akak pernah sekali kena sembur gajah sebab tak tau masa last show gajah sembur air. kurang asam betul..

tu apasal mija menonggeng kat stroller tu. dah penat sangat kot.. hehehe

December 30, 2009 at 11:55 AM

tk penah lg akak bwk bdk2 ni msk zoo melaka...best gak ye dlm tu...luas...last akak msk sana dulu ms skolah rendah..lama brzaman dah.....ngeh3x..

mmg patut pon mama n papanya kene tolak stroller sorg satu....kompom bdk2 tk larat nk jln...

December 31, 2009 at 11:42 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy