Tuesday, December 8, 2009

mia & mija besdei bash ~2009~


alhamdulillah walau tak buat besaran cam tahun lepas, akhirnye berakhir jugak besdei bash utk mia n mija.....tahun ni lieya buat simple jek, just jemput kenalan2 blog terdekat jek (no hurt feeling yeak) ....ye laa umah pun coet jek, takut plak ramai2 nanti ade rase tak selesa... tawun depan insyaallah kalo ade rezeki masuk umah baru nanti lieya jemput ramai2.....amin..... jom layan pic yg ade....ni jek pic yg lieya rajin nak resize...gambar byk sebenarnye....pilih punye pilih, ni laa dikongsikan ramai2....




*

*

*

*

*

*

V



goodies bag....bagi color book, color pencil, pencil, choki2, sumi jelly, sweets, kismis ngan air kotak



sweets n jelly




mlm ari sabtu, kek baru sampai, pecan butterscooth from SR...excited budak2 nie





tgh hari ari ahad.... posing jap



muaaaah cyg akak
muaaahh cyg adik....





foods yg ade....ayam masak kicap, daging salai lemak cili api, rendang daging, toge goreng, ikan pekasam goreng....semua di masak sendiri except daging salai cili api...





desert...tembikai n agar2 sirap


the balloons





lenguh mulut tiup ooooo...pam belon ilang mane ntah








siap sedia menanti jemputan






tetamu first sampai kak jue & co. teraa tu cari jalan, tak sesan pun....yg lain sampai kemudian.... korang dah tau jalan ke umah aku ni, kalo singgah2 alamanda ..dtg le umah lieya tau...






hubby n wifey.... mak pak ghazi






sedang menjamu selera





tenang jek mak pak makan sebab anak2 dah wat hal sendiri...sori laa korang yeak, mainan byk mainan gegirl....hihihihi






layan si ady chah nyanyi...dah malu nyanyi, die suruh lak aku nyanyi....






okey...get ready for cake cutting....






sila tgk ghazi....die dah aim dah sasaran...wakakakakaakk...ummehnye terpakse menyabarkannye kui kui kui






candles di pasang







okey...lets sing besdei song for mia n mija............. aku rakam video jek time nie





video




my princesses potong kek....







ghazi almasyem pun nak potong kek gak....he he he





lepas makan2 kek sume... dlm kul 5.30 masing2 dah nak beransur balik...wajib amik pic ramai2 dulu..... ni la mommies yg sporting redah sesat kat putrajaya nie....wakkaakkaka...thanks korang!!



kaum papa....






lepas semua tetamu balik, kiteorg gotong royong kemas umah..... kul 6.30ptg dah settle kemas, dah siap baring2 depan tv....budak2 ni dah sebok nak bukak adiah....







posing si manje






layan video bukak adiah.....





video



thanks auntie2 sume....






thanks uncle2 sume....







thanks kawan2 sume sebab buat mia n mija hepy....ade rezeki mia n mija belanje mamam kek lagi tahun depan......





kpd kawan2 yg dtg, lieya mohon ampun maaf kalo ade terkurang layanan ke ape ke yeak..... ye ar baru first time wat party kat umah...terima kasih daun keladi semua!!





37 celoteh sahabat

bestnyer mia n mija wat bday party... sure sonok dua badik ni dapat byk hadiah.. sama la kite lieya.. kalo wat makan2 kat umah x jemput ramai org.. umah kite pun coet je.. takut tetamu x selesa..

December 8, 2009 at 2:22 PM

wahhh... suke nyer.. bestnyer.. sonok kan bebudak bile wat party kat dorang nieyh.. ena x tau la bile leh wat canginieyh.. bukan aper susah ati bile pk anis yg tengah lasak tu bile dtg angin kuskus nyer.. hu3..
hepi nyer lau jd Mia & Mija..

December 8, 2009 at 2:40 PM

leiya, memang sonok sangat haritu.. sebab dapat borak lama2.. bos2 pun bagi green light lepak lama2.. tu yang banyak sesi gossips kan. tapi dun wori tak de ngumpat orang punya la ... hehehhe

hopefully mia dan mija happy dengan hadiah2 yang kami beri.. betul tu, tengok anak happy, kita pun happy sama.. tu yang penting

ayam masak kicap tu walaupun tak pedas, tapi tetap laju masuk tekak akak ni. hehehhe

December 8, 2009 at 2:46 PM

bagus cara ko lieya..time mak pak mkn,anak2 main menan..lega sket makpak kan..:)

December 8, 2009 at 2:52 PM

wah bestnya besday mia n mija..
happening gitu..
rajin ko lieya masak byk2 tu..
kalu aku for sure angkut mak aku dah...

December 8, 2009 at 3:02 PM

ala syiok nya...musim party la skg eks....ye lah mesti la besday girl hepy...ko smue ke yg masak tu lieya? wah hebattt!!!!

December 8, 2009 at 3:18 PM

comelnya mia n mija..sama2 pakai pink..minat betul untie ngan korang ni tau..pndai posing plak tu..sy xpernah plak buat kat umah sndiri besday party ni cadangnya nk buat tahun nie tp dah peknen plak kan..xlarat..samalh kalu sy buat pun jmput xramai org takut org xselesa..

hepy sungguh mia n mija dpt byk present..

masak sendiri ker?tabik spring lah..mesti sedap nie..

December 8, 2009 at 3:30 PM

alahai...syioknye bebudak tu!

December 8, 2009 at 3:39 PM

nk sume adiah tu!! =)

December 8, 2009 at 4:06 PM

waaaaaa...cayalah masak sendiri...tabik spring kt ko...
menarik2 plak tu seme lauk2...
mia n mija..hepi besday..nampak muka hepi diaorg tu..

December 8, 2009 at 4:16 PM

bestnye..ok la tu lieya meriah apa.Home cooked food lagi..tu yang mahal tu..

December 8, 2009 at 5:25 PM

salam kenal..

December 8, 2009 at 9:17 PM

first sekali superb lah lieya boleh masak sendiri banyak2...kalau nieda agaknya sehari semalam blum tentu pass, masak dlm kuantiti kecil oklah kalau nak jamu org makan ntahler...hehe
heppy birthday mia dan mija, moga jadi anak yang solehah yer, suka dapat hadiah..

December 8, 2009 at 10:00 PM

lieya sonok p umah ang... mknana pun sedap... aku suka tgk bebudak tuh main.. tp anak aku x reti nak bermasyarakat.. pemalu tang mana ntah...huhuhu... mujur aqeel ok.. hehheh..
hope mia n mija suka hadiah yg untie kasi....yg best siap leh gosip lagi... n leh lepak lelama

December 8, 2009 at 11:22 PM

terima kasih kepada ibu-ibu, bapak2 yang hadir. Terima kasih juga di atas hadiah yang diberikan kepada mia dan mija. Semoga persahabatan antara ibu2 dan bapak2 berterusan

December 9, 2009 at 12:16 AM

aisey..rugi sgguh aku tak dtg...hohoho. melepas nak makan rendang daging ko masak lieya. nak wat cemaner, mak mentua lagi awal book kami da..ke kenduri kawen huk huk huk. menantu yang sgt menurut perintah..ekekekeke.
btw, thanks atas jemputan..

happy belated bday both anak2 dara tu..hehehehehe

December 9, 2009 at 10:04 AM

lawo kek...

meriah gak npk lieya...budak2 kan suke je party2 gini..kecil2an pn tkpe janji ader...

December 9, 2009 at 11:29 AM

sorry lieya, sbb kami x dpt hadir..

seronok tgk mia and mija happy/ceria dpt jumpa kawan2 and dpt byk presents..Happy Birthday yg ke-4 to Mia & Happy Birthay yg ke-3 to Mija..muahhh..muahhh

December 9, 2009 at 12:14 PM

rajin lieya wat b'day bash 2 beradik nie....yg penting anak2 happy kan...
kecil2an ke besar2an ke belakang kira...

wat b'day bash nie yg bestnya anak2 lah dpt byk b'day prezen....mcm2 ada...

re : mata kami dh sihat dh skarg,lieya..tu citer backdated..hehehe...lmbt btoi akak ko ni apdet..sumer tu citer2 trtunggak 2 mggu lepas yg punya...

December 9, 2009 at 12:19 PM

meriahnya besday mia n mija.. happy tgk wajah diorg dpt present..

wah lieya, larat mu msk sorg2.. kalo sha, fengsan.. ekekek..

December 9, 2009 at 2:59 PM

wah meriahnya walaupun akak buat secara kecil-kecilan...happy besday to mia dan mija semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki serta menjadi anak yang soleh dan solehah aminnn..

December 9, 2009 at 4:42 PM

bestnya...pandai ko masak byk2 tu lieya..kalo aku tempah je kot..kehkehkeh..suka tgk gambar dorang kissing2 tu..

December 9, 2009 at 5:13 PM

meriahnya majlis besday mia ngan mija...seronok la ye sbb dpt byk adiah....

rajinnya lieya masak sendiri..byk plk tu menu2nya...kalo akak la, x brp reti nk msak byk2...kalo dlm kuantiti sikit tu ok la tp itu pn x yakin lg nk jamu org...heheh...

December 9, 2009 at 11:10 PM

hepi belated besday buat mia & mija... tertinggal ketapi plak akak kali nie... hehehhe

December 10, 2009 at 12:17 AM

hepi belated beday mia n mija!syok dpt byk hadiah ye

December 10, 2009 at 9:47 AM

comel nyer aku nengok anak dara ko tuh lieya
comel je... lagi2 ngn gaun pink tuh
hepy belated bday utk `kembar` tuh heheh...

re: ko baru 1st time nengok ek pokok n buah tuh?
takpe nnti aku bt tour kt pokok adik aku tnm kt kg
hheheheh....

psl k watie kang aku bgtau kt dia ek..

December 10, 2009 at 10:17 AM

aunty nak ucapkan hepi belated besday buat mia & mija yer...
wah seronoknyer masa party 2 yer yg paling best makanan2 yang terhidang tu... terliur aunty...

December 10, 2009 at 10:34 AM

RE: lieya, td aku dh msg k watie
katanyer dia tak tau nper tp dia pun biasa gk kene camtu
katanyer, cube ko delete history, cookies kt intenet options
kot2 buleh...
sbb kalu dia tak blh komen kt fp lain dia bt gitu
yg pasti... tak blh komen bukan sbb kene band

December 10, 2009 at 11:05 AM

happy belated birthday buat mija dan mia..akak mia dan mija ni kembar ker

December 10, 2009 at 11:40 AM

huhuhu...sedeynya haku sbb x dpt dtg bash mia mija nih.. trlepas mak nk mkn kek yg sedap itu.. kali ni kek besday echa, aqeel, mia n mija sama kan..hehehe

perghhh rajinnya ko msk lieya .. terer tu msk byk2..siap berendang bagai.. adusss...dapnyer ayam msk kicap tu...ruginyer aiii.. mmg respek la kt ko lieya.. nnt wat le mkn2 lg yer..jmput mak tau

December 10, 2009 at 1:08 PM

amboi meriahnya...aku pun sama mcm sham..x dpt dtg..huhuhu

December 10, 2009 at 1:39 PM

hepi belated besdei mia n mija...
huhuu standard arr kan liya
umah koters...mmg arr limited
guest!!!!
even small party tp yg penting ade gak celebration for anak2 kan!!!
nmpk mia n mija really enjoyed!!!

December 10, 2009 at 4:26 PM

Happy Bufday Mia & Mijaa!!! Wah wah wahhh .. meriahh bangetttt party nyerrr.. tak tahan betul kalo tengok 2 orang ni posingg... posing mautttt sehhhhhhhhhhhhh!!!!!! Soryy sesangat yekkk auntie tak dapat datangggg hari tuuuu... insyaAllah lain kali jumpa lagi yekkkk!!
Anyway auntie doakan semoga Mia & Mija mantennn Cuteeeeeeeeeeee and sentiasa jadi puteri yang menggembirakan hati mama & papa okeyyy!!!! Muahhhhh muahhhhh!!!
p/s: nko masak sendiri Lieya..? perrghhhhhhhhhhhhhhh!! ganazzz ganazzzz... caya laaa!!!

December 10, 2009 at 6:36 PM

re: time kasih2...
mlm td dh di amik baju nyer... nk pakai gi knduri katanyer

k watie kata ada gk yg dia pun penah jd gitu... tp jgn risau dia kata,
mmg dia takde band sapa2

December 11, 2009 at 8:07 AM

happy birthday buat MIJa & Mia
baju pink sedondon
shuntek di pandang. kira birthday ni meriah jugaknya
nanti tahun depa jemput acik dilla erk(ahak)

December 11, 2009 at 3:59 PM

thanks lieya coz sudi memasak kat kami2 ni...
dun worry, food superb, layanan superb. paling suka lepak kat balcony... serius best...

aku suka dgr mia & mija ckp.. ala2 lembut2 manja tu. tu yg aku dpk layan sembang ngan mia tu.. hahahaha...

a ah ko, thn ni cake of the yr.. Butterscotch. ramai org amik tu.

December 12, 2009 at 9:49 AM

sorry lieya...daku lambat meninggalkan jejak :D....

anyway...t.q. soooo much sudi jemput kami....alhamdulillah hari tu boss besar aku ok pulak bila ajak pegi umah ko :D

afiq pun dah pandai bersosial....kek yg semestinya sedap...

sorry lah kami tak jamah nasi & lauk pauk yg best tu...coz perut dah penuh...dapat memeriahkan majlis jeerrr :p

December 12, 2009 at 9:06 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy