Wednesday, January 28, 2009

Pulang Ke Rahmatullah.....akhirnya....

Selamat kembali dari bercuti kawan2......cuti raye cina baru2 ni, lieya pelan nak balik melaka tapi khabar berita yg mak lieya sampaikan telah merubah pelan kami...jumaat malam dalam pukul 9 malam mak lieya di johor call bagitau yg atuk lieya (ayah kpd mak lieya) dah meninggal......jadi malam tu lieya settle sume keje umah, dah siap basuh baju, kemas umah bagai kami pun bertolak, dlm pukul 3 pagi sampai Simpang Renggam.....






Arwah atuk lieya name, Hj Mokri bin Mohd Nor, meninggal pada usia 80-an akibat sakit tua......ini lah atuk lieya, moyang pada mia n mija...... arwah menghembuskan nafas yg terakhir pada pukul 7.30mlm hari jumaat 23 Januari 2009....













nie pic raye tahun 2008.....dulu mase baby2 damia takut betul ngan moyang die nieh....skrang bile dah besar dah tak takut lagi.....mia n mija beruntung sebab sempat merase mcmmane rase ade moyang....








lepas Zuhur 24 Januari 2009 arwah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam di pekan Simpang Renggam, alhamdulillah urusan pengebumian berjalan lancar....

di sini lah rumah 'kekal' utk arwah atuk lieya......



balik dari kubur, ramai bercerita yg muka arwah atuk bertukar putih berseri-seri semase ikatan kepale dibuka......semoga arwah beroleh kehidupan yg 'bahagia' di 'sana'




semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org-org soleh dan beriman...... amin






al-fatihah..........................





Wednesday, January 21, 2009

Anivesari yg ke 4

Sori le geng....lame giler tak update blog nieh....ermm...korang cube tgk kat list tarikh keramat kat tepi blog aku ni.....cube tgk bulan 1 ..ade ape2 yg istimewa tak....hi hi hi hi....setiap datangnye bulan januari adelah hari kami menyambut anivesari perkahwinan....yihaaa!!!! tahun ni dah 4 tahun kami melayari alam rumahtangga.....so tahun ni kami terpakse sambut awal sebab start minggu depan (minggu CNY) hubby dah busy berkursus kat INTAN, Kluang....ngan aku2 pun amik cuti dok bermaustatin kat kluang. 3 feb baru aku masuk keje balik...2 feb kan cuti hari wilayah....hi hi hi (suke!!!)



Sempena anivesari yg ke 4 ni, mlm semalam kami pas lik keje....terus ke JJ Equine gi makan kat Kenny Rogers....okey la tu kan celebrate kat sini.....yg penting mia n mija suke makan kat sini.....semue menu kene ngan tekak dieorg sebab tak pedas.....moh kite layan gambar....









mia byk tul makan....lieya amik aromatic rice tu sebab mia n mija suke....








haaaa...yg ni antu ice blends....lieya order choc ice blends....kejap2 dok togok air...kejap2 dok togok air...









yg ni pun 2 X 5 gak...hi hi hi







korang tgk pic mia tau....sume posing die posing gediks....tak suruh pun die buat gak....





haaa korang tgk....gedik sungguh!!!







haa yg ni lagi nampak gediks, siap lentoks2....kan kan kan ???....








yg ni lagi maksima gediksnyer.....hi hi hi...cute!!! aku suke!!!




yg ni plak....aku yg dah penat berjalan....ops...bau takde okey!!!





ermmmm nak tgk tak ape aku dpt n ape hubby aku dpt sempene anivesari tahun nie......jom layaaan.....







suprise bunge dari laki aku mmg wajib tiap2 tahun...tahun lepas die suruh budak kedai anta kat aku mase makan.....tahun ni die letak kat seat kat kereta....aku lik keje tgk2 dah ader.....







4 kuntum ros pink......






dah selamat aku gantung kat opis....mule2 kene tonggengkan dulu...bile dah betul2 kering baru kite tegakkan balik bunge tu...so kelopak bunge tu still cantik n tak gugur.....






adiah lain plak....jeng jeng jeng.......aku bagi hubby enset....hubby aku pun bagi enset kat aku.....ini la dier.......

nie hubby punyer Nokia E71



nie aku punyer Nokia 5800 Xpres Music (siyes aku sgt puas ati ngan enset ni, mak kan gile PDA phones tapi tak berape nak reti pakai PDA phones nie, dpt yg ni pun jadi laaa...yg penting touch screen n pakai pensel hik hik hik !!) so kalo korang terima sms dari aku ade salah2 eja tu harap korang maafkan la yeak...mak baru nak serasikan diri ngan tipon nie...) kih kih kih



ini laaa adiah anivesari kami.....

pic 2 badek ni wajib dijadikan wallpaper....




itu ajek laa citer anivesari kami....semoga kami kekal bahagia dalam alam rumahtangga kami....amin...

Pssttt....takde kene-mengena ngan citer anivesari aku...tapi korang layan jek laa si mija nyanyi lagi 'Air pasang dalam'.....


video

Friday, January 16, 2009

B.U.A.H mia & mija .....

nak tau tak buah peberet mia n mija.....jeng jeng jeng....cube tekaaaaa?.....



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*


ini lah dier.... -----> buah mate kucing




kalo gi pasar malam tak sah tak beli buah ni......tapi yg lecehnye pilih kene betul2....kadang2 terbeli yg dah kecut or isi dalam ade ulat....





jom kite tgk gelagat mia n mija mengadap buah ni......sebakul ni kalo tak kite tak cakap SUDAH...selagi tu dieorg dok pulun......





mia mmg terra makan buah ni....die leh kopek sendiri tapi make sure kite basuh dulu kulitnye.....baru leh bagi anak makan sendiri







mija pun terra gak.....tgk laaa...abis sepah ...main campak2 jek kulit ngan bijinyer.....








kat dlm mulut tak abis lagi, kat tangan dah pegang satu.....







haaaa...dah jadi mate kucing kangkang dah plak....







sedar tak sedar....dah berbiji2 masuk perut







tgk!!!! dari penuh bakul tu...dah tinggal suku jek.....










sambil makan sambil tgk tv...hah!! lagi laa leka....








ermm...sape2 yg leh tgk video ni...jom layan video...hah daku sudah tau jawapan dari persoalan nak rotate video ni.....rupenye kamera lieya tu kalo amik video kene melintangkan kameranye....kalo menegak die jadi la cam kat bwh ni (haish tak canggih tul kamera aku nieh he he he)....takpe2, pasni tak berulang lagi dah....tapi skrang korang layan laa video senget ni yeak sebab daku rekod sebelum daku tau jawapan pasal rotate tuh....video jek senget, orgnye tak senget yeak....hi hi hi


video






video






video




****selingan.....ari tu mase amik mia n mija kat taska, tetibe dengar kat radio yg skuad perodua viva zoomers Hot FM ade kat JJ Equine, ape lagi....berdesup laa kiteorg pergi.....layan laaa depa dok bagi2 soalan.....




tapi taraa ong laaa....dapat jawab satu soalan jek betul...adiah pun tak seberape semengah...dpt buku nie ajek.....hu hu hu

Wednesday, January 14, 2009

Gurdixsnye 2 beranak nieh!!!!

Kali nie takde citer....tapi jom kite layan pic gurdixs tak sedar diri dari 2 beranak nieh....he he he he
--->pic diambil dengan gurdixsnye mase ahad lepas mase nak gi servis keter tuh
posing ko sape aku sape!!!
posing geget telinga bodaaak!!

posing buweeeek!!!!



posing mari belasah mia!!!





posing mari cekik mia!!!



posing ku tarik rambutmu....





posing ..eii mama mucyuk lah!!!






posing brutal!!!






posing mak bedah piat cik kiah!!!







posing ku penyekmu!!!








posing songkek lubang idong!!!






posing ayu...






posing ..sayang mama byk2!!!!




posing-posingan di atas adalah rekaan semate-mate tiade kene mengena antara mereka yg masih hidup ataupun yg telah meninggal dunia.....
sekian terima kasih

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy