Thursday, February 26, 2009

Mama!! You Gotcha!!!


HA HA HA HA HA HA....mama, YOU GOTCHA!!! jgn marah yeak mamaku cayang...nanti cepat tua....mija gurau jek....hi hi hi






walau pun gurau jek, tapi mija nak gelak jahat jugak....muwakakakakak!! (sambil jongket sikit lubang idong)





nak stop gelak ni, tapi tak leh la mama...sebab kelako sangat!!! ha ha haha
gelak laa sikit lagi.....ha ha ha!!!





ok2..enuff!! enuff!! sakit perut gelak byk2 ni....kawan2 mama nak tgk tak ape yg mija dah buat.....meh kite tunjuk, tapi janji jgn gelak tau...cian mama....biar kite jek yg gelak sorang2....he he he





meh kite stori mori....
mase ni on the way nak lik johor yg pak ngah mija nak tawen tu..








mase ni mija tgh boring gile....mama dah berdengkur tido...mia pun same ..tak tau nak main ngan sape...nak ajak papa main kang ade yg keter masuk gaung kang....last2 kite main sorang2....





tgk2 handbag mama terbukak, cam best jek kalo dpt godek2 ni...hi hi hi....disebabkan handbag mama ni besar so mija dpt idea nak sumbat selipar mama, kasut mija ngan kasut mia dlm tu...eh eh muat la plak....hi hi hi





tak caye?....haaa tgk ni....abis kite sumbat dlm beg mama....





tak caye gak...tgk video ni...mamarazzi mane ntah yg rakam....



video




ni pun same gak...


video

tetibe mama kite sergah " hah!! ape ko buat tuuu!!!".....mak oiii!!! terkejut kite tau...ingat mama tdo tak sedar kite buat ape, rupenye die perasan....halamak!!! KANTOI!!! kite dah seram sejuk dah mase tu...ape laa nasib kite pas ni

mama kite marah giler...sebab habis handbag die kotor ...penuh ngan pasir yg melekat kat kasut tu, tak tau le kalo ade taik kucen melekat ke tidak.......pastu kene plak henset die yg baru tu.....hu hu hu





last2....kite kene hukum...mama tak kasi minum air peberet kite....satu tin tu kak mia sorang yg bedal....kite kene minum susu jek.....ueks!!!




kakak kite pulak, bile tau kite kene hukum....lagi laa die eksen sedut air tu depan kite sambil buat bunyi "ahhh...ahhhh" konon sedap sgt la tu.....menci kite tau!!! teringat plak scene dlm citer Geng ~ Upin & Ipin ..yg si Lim dok eksen minum air ngan beruk atas moto tu...last2 beruk tu plak eksen kat die balik minum air kelapa....hi hi hi




nak buat camne tu salah kite.....nasib baik mama kite cool cepat....alah bukan susah nak pujuk mama kite nie...buat jek muke kiut depan die...nanti die cepat laa cool balik...he he he he ...ok laa mama, mija janji tak buat lagi...tapi kalo mija terlupe ke janji tu, mija buat laaa lagi yeak....ngeh ngeh ngeh

Wednesday, February 25, 2009

citer kawin kat Simpang Renggam



lepas majlis kawin leo n kak chik kat banting, jom lieya stori mori majlis bertandang kat umah lieya di kg haji hashim, simpang renggam, kluang, johor pada 22hb ari tu....jumaat lieya dah amik cuti ....pas bekfes amik mak n pak mertua lieya kat puchong sebab nak bawak balik dieorg sekali lik melaka, pas drop dieorg kat tanjung kling, kiteorg gi hospital melaka, amik adik lieya si lily aka mak teh mia n mija....



dalam pukul 3petang kiteorg sampai simpang renggam....sampai2 jek posing kat pelamin ..... suke tul mia n mija kat main pelamin....



sabtunye plak settle kan mane yg tak settle, cam isi barang2 kat goodies bag


kepochi nak tolong same.....cam tera nooo






tak caye?...hah tgk video nie....cam ye ye oooo ajek




video


ni student leo....3 org die bawak balik, jadi photographer die....




tgh setup meja makan beradap...mase ni org kg dah start datang rewang, aku terus kuar gi jalan2 ngan laki aku.....hi hi hi...ye la part aku dah settle so leh la gi jalan2....





ni org rewang bhgn masak2.... ikut aku panggil catering lagi senang, umah bersih, kerja pun tak byk, tapi kampung aku ni masih kuat lagi adat gotong royongnye.....kalo ade majlis kawin mmg satu kg turun menolong....




si lily n kak chik buat pokok telur.....





tanda arah jalan...





kawan seUiTM aku....cik puan zana datang......



damia, batrice dan mirza




mase ni tgh tgk aksi pencak silat...





silat di atur, sempurna adat



mempelai yg dirai...




mak aku tepung tawar....renjis renjis dipilis....




kakak pengantin yg comey....ahaks!!!
**ramai plak yg tanye nape aku pakai blouse ngan seluar....leceh laa nak berkebaye bagai, pakai seluar senang....dah tentu aku le org kuat majlis ni....nak kene susun kek, arrange paper bag...kesane ke sini, so lagi senang pakai seluar....hi hi hi....




abah aku salam jemputan yg dah nak balik.....





tukar baju gaun plak...



mia terpegun tgk mak ngah shantek sangat....





cake cutting.....



mak n abah aku






sepinggan anak aku bedal kek kawin nieh......mia paling suke part jilat krim kek tu.....





berlemoih abis.....aku tak makan sepotong pun dari 4 tingkat tu....mak demand SR ngan kek kak anna jek nyah....ha ha ha




mase ni si mija tgh syok hanyut di buat mimpi......sebelum tu die mengaruk sakan sebab penat n org ramai sangat



dlm pukul 4 petang majlis tamat, mase ni aku tengah sibuk membasuh n mengemas kat kawasan masak, si mia n mija plak buat hal sendiri, dari belakang umah aku dengar suare dieorg nyanyi terpekik terlolong, rupenye pemukul gendang tu dieorg buat mic....mak teh dieorg laa dok melayan






bab ni aku geram....si leo kedek2 susun kerusi...aku plak basah2 basuh saki baki pinggan yg org rewang tak sempat basuh....abis menggelupas jari2 jemari i tau....kalo buat fish spa tu, ikan tu pun geli nak makan kulit menggelupas aku nie...takut food poisoning....hi hi hi..tapi last2....3 bijik gak leo kene sental periuk + kawah...ha ha ha ha




abis tangan aku ...dah tak selicin dulu dah.....hu h uhu




tgk video nie...


video


mase mak pak die bertungkus lumus membasuh n kemas kat kawasan masak, anak2 aku buat hal die ....terpekik melolong menyanyi...main sane main sini...abis




video

terpekik terlolong menyanyi....


video


suke betul main gendang ngan kompang nie....


video


time org sibuk mengemas, dieorg pun sibuk jugak...tapi sibuk mengaco!!!
mija dah mcm robotcop plak die posing keras cenggitu




bab posing gedik ... mmg mia la ratunye!!!





malam tu, kiteorg abis sental menyental dlm pukul 8.00mlm....terus terbongkang kat dapur, adik lieya si lily sibuk dok kire duit salam kaut.... ada untung ka tada untung...he he he




pagi isnin aku ngan hubby keluar gi pejabat pos pastu gi merayap jap ....konon2 nak tukar tayar belakang, sekali ngan sport rim ..sport rim tukar.... dalam pukul 2 ptg kiteorg bertolak balik ke putrajaya tapi kene singgah melaka nak drop si lily kat kolej die....




pas anta mak teh mia n mija kat kolej teknologi islam, kiteorg gi cari gerai...tetibe plak nak mkn burger ngan sate....tapi tapau jek sebab damia plak tdo....sian plak nak kejut die....bile bangun terus ngap burger die...bile aku tanye sedap tak mia...die jawab...sedap sangat, mia lapo ni, mama tak bagi makan....ces!! ayat mmg tak mkn saman...buat malu jek kalo org lain dengar...damia ni mmg tau, suke tambah2 ayat yg menyakitkan ati kite....




mija biase laa bab makan...penuh tawaduk dan khusyuk die makan....


dalam pukul 9 malam kiteorg sampai putrajaya....huwaaaaargh.......home sweet home lah!!!!

Monday, February 23, 2009

kene PAU lagi.....

Dah 2-3 ari si damia tak keruan...bangun tdo mintak 'kayuh'.....nak tdo pun mintak 'kayuh'....lieya suruh die buat ape2 pun mesti ckp nak upah 'kayuh'.... disebabkan sayangkan anak...gigihle kami pi cari 'kayuh' die tu...walau pun aku tak berape konfiden die reti nak main 'kayuh' nie..... bukan nak manjekan anak, beli ape aje yg diminta tapi suke ati aku laa, duit aku!!! he hehehe ...jgn sentap wei!!




korang nak tgk tak ape yg si damia meroyan nak 'kayuh' tu...haaa aku bagi hint sikit.......cube teka tayar ape.....







okey laaa...kasi close up sikit ajek...teka la





ala...korang ni malas nak teka plak...okeyla2...aku tunjuk je la





l

l

l

l

l

V
jeng jeng jeng.......SCOOTER......



nie la die yg damia dok meroyan 2-3 ari......gigih aku pi cari bende ni tuk die....ingat nak cari pink karer....tapi tade plak ....




tgk laa kemain hepi.....mase ni kat dlm kereta nak balik,baru pas beli scooter die nie laa




kepochi nak pegang sendiri......





sengih memanjang dpt ape yg diidamkan....



sampai jek umah ape lagi....terus test power....aku pesan kalo tergolek n nangis, mama tak kasi main dah....he hehe he



tak sangke!!! damia boleh main....cume tak selaju cam budak2 lain laaa....baru2 lagi kot....lagi pun kat umah ade karpet so susah sikit ..nanti kite pi main kat Dataran Putrajaya okey....




mija seb baik okey..selalukan kalo beli ape2 lieya kene beli 2....tapi kali ni mija tak nak....so selamat poket....keh keh keh lagi pun mija tgh meroyan ngan basikal die...tak heran die scooter kakak die nieh....





tgk ar....tersengih2....mia ni peel die kalo dpt ape yg die suke...mood die akan baik jek....sengih jek memanjang....ko suruh le die buat ape pun, laju jek die tolong...... kalo tak....asal aku suruh die amik barang jek..laju jek die menjawab...mama ni gatal laa suruh2....mia penat laaa.....tangan sakit laaa....1001 alasan!!!



sengih sambil kembang idong...tu le trademark kalo si mia tgh vanggeee!!



saje nak selitkan budak ni jugak.....ade gak mija try main...tapi sorong ajek yg lebih......

nie video mija main, mia lieya lupe plak nak rakam.....



video

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy