Monday, March 30, 2009

Boringnye kami!!!

Arghhh!!!! hish betul2 mati kutu:43: lieya bile hubby takde....boring sangat2!!! mencatat sejarah tuu minggu ni kami tak kemane2...sabtu dan ahad terperap jek kat umah.......plan nak ke besdei bash nana/as tak jadi sebab diatas hal kecemasan, nak bawak due badek ni main kat taman bawah umah plak ujan ajek petang.....so jadi lee kami penghuni rumah yg tegar, nak ngadap internet pun boring:09:.....hu hu hu...nasib baik mia n mija okey, aku jek yg boring lebih2....he he he...


tgk muke budak tak leh jalan2.....dah boring main barbie, :110:mengadap buku plak, pastu main beskal.....okey2, sabtu n ahad ni mama bawak gi jalan2 okey....mama janji!!! (lepak alamanda pun okey gak kan)



nasib baik pak ngah n mak ngah datang.....boleh main ngan pak ngah kan....dieorg datang bawak pizza :27:n sushi lagi, peberet mia tu...thanks!!!....suke laa due badik nie.....utk mak ngah, tahniah dari mia n mija sebab dah mule 'uwek-uwek'....cepat gak korang yeak!!!




pastu mia request plak nak mandi kolam:07:...kalo aku sorang2 mmg mintak ampun lee nak bawak gi swimming pool walau pun dekat...tak konfiden nak handle sorang2...so aku tiup laa balik kolam kecik nie:72:....nak tiup kolam yg besar takde space plak nak main.....kire okey laa kan mia!!!!




tgk!! bab buli adik nombor 1...



mia yg gedik....si mija muncung sebab kene marah ngan aku...sebok nak main sabun...




3 beranak kesepian:56:....ha ha ha ha




haaaa ni yg paling aku vangga!!! kiteorg pun vote for earth hour tau.....takut2 aku pun aku beranikan diri gelap kan umah:103:....he he he he...mia pelik tanye..." eh mama, nape tutup lampu sume" aku ckp laaa nak sambut hari bumi...die pun jawab "ooooo" sambil angguk pale.....dlm hati aku plak..(eleh cam paham!!)




nie pic malam tadi sebelum tdo.....kul 9 dah tdo sebab masing2 ngantuk n kekenyangan......ZZzzzzzzzzzz:86:.....




papa...kami rindu papa....muaaaaaah!!! :50:


Thursday, March 26, 2009

Kuch Kuch Hota Hei

sebenarnye ni pic mase gi Alamanda aritu, sempat plak due badek ni berkuch kuch hota hei main cak cak kat pokok depan Alamanda tu sementara tunggu papa punggah barang dari troli nak masuk kat bonet keter.... haaa kalo time baik camni laaa..bercak-cak bagai....tgk si mija ni kemain tergediks peluk pokok:11:.....



geram :15: ngan budak sorang nie......selalu gaduh ngan si mia berebut barang....walhal barang kat umah tu semua ade due, saje nak cari pasal...kdg2 tu aku dari dalam bilik dgr si mia hentak2 kaki nangis:19:.....bile aku ngintai, tgk si mija baeek punye dok blocking depan tv tak kasi kakak die tgk, siap depa tangan depan tv sambil buweek2 kan lidah die kat mia, saje cari pasal ngan kakak die ......aduih mcm2 hal dieorg nih:04:....



lagi satu yg aku geram bab nak tdo.....wajib tiap2 malam kene garu belakang badan die sampai tetido:30:, kalo tak ngamuk sakan...ikutkan aku, nak aje amik garpu kat dapor tuuu....he he he:24:


si mia tgk adik die main peluk2 pokok, terus turun dari troli, haaiii boleh plak berjalan, tadi kemain dok ulang2 ayat, tak makan nasi lagi tak leh jalan ......propa sungguh:01:!!!



dah start main babacak:13:....



suare dieorg terkekek2 gelak jek dengar kat situ :11:.....


mija suke noo tarik telinga kakak die, pantang ade peluang sampai merah2 ditariknya....



si mia plak kejenye nak lempang adik die ajek.....hisssh....gurau kasar dieorg nieh



meh kite tgk video cak cak dieorg nie.....

video

itu sajork.....P.E.A.C.E !!:25:




*** saye dan hubby cuti ari ni sebab mau bawak mia n mija jalan2....lepas ni 2 minggu tak jumpe, jumaat pagi hubby berlepas ke sana....sob sob sob....:94: uwaaaa....nak itoooooot!!!!!




post signature


Tuesday, March 24, 2009

Citer Minggu Nie Daaaa...


Sebenarnye nak update citer ni semalam tapi tu ar, rase cam malas jek nak update....he he he...biase, kalo ari isnin atau selase mesti update citer sabtu or ahadnye....ni citer ari ahad, sebab citer ari sabtu adalah cite yg bowing, sebab kiteorg gi tukar cermin keter kat serdang....penat gile dok tunggu cermin siap...ekceli cermin depan keter kiteorg retak kene batu kot...tu yg tukar tu....lame gile tgu dieorg wat kerje:15:......hu hu hu....pastu jalan2 kat Alamanda satu hari suntuk....tu jek citer ari sabtu....


Ari ahad, kiteorg gi Carefour Alamanda, nak gi beli barang dapur..... kuar umah kul 9.15pagi sampai Alamanda pukul 9.30pagi, kul 9.45pagi dah siap beratur nak gi bayar he he he kelam kabut gile shopping, bukannye ape, kat Carefour kan ade promotion harga sebelum pukul 10.00pg....tu yg ekspress shopping tu.....tu ar sape suruh bangun lambat!!! he he he he




JOM AR LAYAN GAMBAR ---> sambil tu i cerita ceriti....




mija konon2 nak jadi cashier.....mentang2 tade org, ambik kesempatan picit segala butang..fenin :11:aku layan karenah budak sorang nie...





mase ni tgu papa tgh bayar kat kaunter sebelah...



dah nak lik dah nie, si mija tgh kuch kuch hota hei kat depan Alamanda....aku suke view kat sini... kebetulan mase aku lalu sini ade group tgh buat shooting baju ....:05:


ini budak malas jalan!!!:25: ...reason die tak mo jalan adalah sebab lum bekpes..asek ckp ..."mia tak makan nasik nie, mia takleh jalan, nanti mia nangis"....eiii geram jek aku....





lengang jek kalo pagi.....sesuke ati boleh park keter kat depan tu tanpa rase bersalah he he he






jom gi bekpes plak!!! muke mija tak tahan gediks ha ha ha...tiap kali gi outing camni laaa...semua nak dok depan, seat belakang tu aku rase leh tumpang kan org....leh dpt tambang kan kan kan ....






kali ni mak die plak gediks....muncung2 kan mulut ha ha ha



kuar dari mamak....layan damia tgk bunge...




nanti laa mia, umah kite ade laman sendiri nanti, kite leh tanam pokok bunge okey:04:...



hah, jgn tak tau, ayat peberet damia skrang .....selain " i'm sorry " amir raja lawak tu (eii tak suke amir) , ayat dlm video ni pun peberet die gak.....selalu kalo nak menjawab time aku membebel ini laa ayat die.....kelako dengar die sebut.....ha ha ha ha ...cikgu die laa ni ajar:20:



balik umah....lepak2 jap pastu masak le plak...





mia skrang mmg rajin tlg aku masak......selalu tang kopek bawang laa die suke, tapi tak pakai pisau laaaa...bile time nak makan, papa die tanye laaa....sape yg masak nie mia....si mia ngan bangganye jawab "oh ni, mia ngan mama yg masak"....ceh name die tak lupe tuuuuu sedangkan tlg kopek bawang jek, pastu aku gak kene kejar kulit bawang die yg dah terbang2 tuh:10:...






mesti pelikkan....si mija tak kaco ke aku kat dapur....ha ha ha (ketawa kejam) ...awal2 aku dah halo mija gi depan tgk tv ...melalak2 die gi ngadu kat papa kene halo ngan aku.....he he he





khusyuk mengjahanamkan sayur kangkung aku.....kangkung kat carefour murah laa compare yg kat pasar...seikat baru 20sen ...eh, tetibe plak!!






pukul 4 petang, bawak dieorg gi swimming plak...dah lame tak pergi rasenye....sungguh terkinja2:18: bile dengar nak gi swimming....



ish...akak sebelah aku nie, selambe jek dtg dok sebelah aku...dah le tudung same ngan aku ha ha ha ha



boleh tahan ramai gak minggu nie kat sini... ramai yg tegur lieya ...tanye mia n mija ni kembar ke....kalo nak tau, mmg kemane2 pergi, tak kire laa shopping mall ke pasar malam ke mesti ade jek yang tegur tanye kembar ke tak, kadang2 tu kat area umah kiteorg pun ade jek yg menegur....he he he



boleh harap damia ni jaga adik die, sepanjang mandi langsung tak lepas float adik die sebab lieya pesan suh jaga adik betul2 nanti air amik adik die kang, tau sayang adik....he he he:01: ...damia skrang dah tak mo pakai pelampung lagi...dah beso laaa tu kononnye....





mase ni papa tgh sedey :13:bile teringat nak tglkan mia n mija 2 minggu....ops, papa mia n mija akan outstation ke London & Ireland 2 minggu sebab urusan temuduga pelajar2 perubatan tajaan JPA kat sane start 26 Mac sampai 9 April nanti .....haish, mati kutu :12:laa aku jawabnye sorang2 kat umah nanti, seb baik ade damia n mirza yg kepochi tuh...




meh layan video kat kolam renang presint 9 nieh....


video


kul 6.45ptg lik umah....layan belon panas dari balkoni umah ajek, nak kesane jem giler....belon ni terbang dari depan MOF ke Dataran Putrajaya....



haa tu dah landing dah.....damia paling suke belon yg bentuk elephant tu:09:....

tu ajek laa citer kami di minggu ini...eemuaaah tuk semua:02:....




">



post signature


 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy