Tuesday, April 28, 2009

Weekend Kami ~ Seminar Setiausaha 2009

Minggu ni kami berhujung minggu dengan membawa hal masing2....cewah, ayat suspen ajek kan....he he he takde laaa....sabtu kan lieya dah start berseminar sampai isnin so budak2 tu dijaga oleh papanye...haa selalu citer pasal family ajek, ari nie lieya citer pasal seminar ni yeak....sabtu 25.04.09 tu kene daftar dllm pukul 11pagi, so pukul 10pg lepas bekfes lieya dah betolak ke Hotel Grand Seasons, lepas urusan daftar gi laa naik bilik tuk letak beg sume....mia n mija biase laa kalo dah sampai bilik hotel asek tanye ajek umah sape nie....he he he














si mia yg posing gedik n si mija yg asek nooo tgk view KL








mija leka tgk monorail lalu lalang....






si mia plak mase ni dok jerit...."aaaaaa...mia nak terjun"...huish kalo betul ko terjun mia, mati mude mak ko sebab terkejut tau...selisih!!





mule2 tanye umah sape, lepas tu terus dtg jakun...nak panjat katil laa







nak main tepon laaaa....ade ke mase operator tu ckp ngan mia, si mia boleh jerit ..."mama!! ade nenek laaa"....ces, mentang2 ari2 ko tipon nenek, asal dengar suare perempuan jek sume ko sebut nenek....mesti operator tu marah he he he


kitorg lepak bilik dalam setengah jam camtu sebab mia nak yak2 laa, kencing la....sambil tu posing2 laa kejap....










senyuman manis dari anak dare sulungku...he he he









tadi senyum ni plak muke mengerang...ha ha ha...eii busyuk laa mia!!!







yg ni peel satu je kalo dah nampak byk almari, sebok nak dok dlm tu....


lepas tu kiteorg kuar gi Mines survey laptop .....tapi Mines takde yg aku nak cari, last2 kat Low Yat gak ade...thanks papa for MINI HP ....rezeki bisnes katenye...amin....dlm pukul 6ptg balik bilik balik, papa n budak2 lik umah.....




malam tu kami ade dinner....kul 8.30 dah masuk ke ballroom...ramai betul geng2 PA dari seluruh Malaysia dari Brunai pun ade....mmg best laa seminar nie, berpatutan dgn harga per head yg dikenakan....tahun depan nak kecek lagi laa ngan bos nak pegi lagi...he he he


ini doorgift yg dapat







artis jemputan malam tu ade laa....jeng jeng jeng.....En SY he he he...salleh yaccob laaa....lawak dan menghiburkan....dpt seat belakang so amik pic pun sipi2 ajek he he he...bile tgk cara n gaya salleh yaccob ni baru lee aku terpikir, patut lee die boleh kawin sampai 4 dan ade anak2 dare yg suke kan die....





geng2 dari KKM....






jom layan menu2... ..rajin plak tangan aku dok snap2....




menu kami malam tu...





aku suke gabungan nie, cili yg berbagai rupe....i tetap pilih cili jeruk...








menu pertama....dlm mase 10 minit licin kene sambar he he he








sup ni sedap tapi tak kene ngan tekak aku...berlendir ajek...menu dinner kami chinesse style







haaa ni menu peberet aku....sedap gile roasted chicken nie....







segale jenis mushroom masak ape ntah...







nasi goreng ikan masin.....aku tak mkan pun sebab dah kenyang mkn ikan msk ape ntah....






ni dessert...








walaupun makan dikategorikan sebagai marbeles, hati aku tetap kat anak2 kat umah tau....sepanjang dinner tu aku 3G ngan dieorg.....sob sob sob...





ni wajib laa...posing kat stage tuh...





perut sudah kenyang...ape lagi....tido laaaaaaaaaa.......syorgaaaaaaaaaaaaa!!!




ahad dah start berseminar.....pukul 8.30 pagi dah start, walaupun peserta dalam 280 org setiausaha dari seluruh malaysia tapi komitmen dieorg mmg bagus, masuk dewan on time...mmg bagus laa PA2 nie sume he hehe he






talk di hari pertama....best giler ...






yg ni pun best jugak.....dpt tau lee penyakit2 wanita nie...boleh gak mintak khidmat nasihat dari dr O&G nie ....




nie ari last punye talk....ade juga talk dari org2 polis pasal jenayah wanita...bagus betul tajuk2 talk yg dipilih....mcm2 info dapat...yg penting takde kerja2 berkumpulan, kene buat pesembahan ke ape, serius aku benci kursus2 camtu ...






khusyuk betul aku kan.....






ha ha ha ha jgn tertipu, aku tgh ber3G sebenarnye ngan cik abe ....





ini laa antara peserta kursus yg seramai 280 lebih orang tu...ramai jugak jumpe kawan2 seUiTM dulu....kawan blog pun ade....kan neeza kan...sori laa lieya ni mmg jenis lambat cam org....

he he he




penuh satu dewan...



lastly, penyampaian sijil....tergedik2 aku gi amik sijil wakil tuk peserta dari KKM seramai 7 org tu......tahun depan harap tercalon lagi....









***jom layan video***






video



mase malam dinner..



video




al- tamatsssssss...



post signature

Monday, April 27, 2009

----> Belon dan Baju

Mia n mija ni mmg paling taksub ngan belon....kalo gi pasar malam or mane2 shopping mall asal nampak belon ajek harus mintak.....tak kuase aku nak melayan beli belon yg sah2 esok dah kempis tuh...so sebagai mak pak yg memahami minat anak, so aku mmg dah beli stok belon ngan batang2 belon ni sekali buat simpan kat umah, agak2 dieorg mintak ajek, senang ajek aku terus tiup....ye ar, kalo nak beli sebatang tu dah RM1, membazir ajek.....haaa kalo beli terus stok belon camni kan senang, tgk dpt special lagi, 1 batang tu ade 3 belon lagi....sape nak kasi cenggitu tu....aku ajek tau he he he he....




*
*
*
*
pic yg ado
:10:
*
*
*



mija mmg tamak...belon akak die pun die rembat, pastu gadoh!!...
nak ajek aku balon :16:ngan batang belon tuh....




dari kecik sampai dah besar camni tetap minat belon....
kalo balik Johor tu atuk dieorg mmg selalu belikan belon yg Rm8 tu.....




tetibe plak buat posing cam nak berak nie...tak syok suruh mirza posing...
mmg keras...tak cam damia, pandai posing gediks2 nieh....




haaa yg ni kire lulus laaa ...aku suruh posing lentok2 sikit....



kisah si mia plak lain....die ade sejenis penyakit yg mmg pantang tgk baju papa die ....kadang2 hubby lieya bukak baju time tgk tv n park baju kat atas sofa, haaah sekejapan jek minah ni dah sarung kat badan die....



pastu pusing satu umah, cam model.....aku bukannye ape risau kalo tersadung....yg papa pun satu, berape kali dah tegur tetap gak tinggal baju kat sofa:20:....




nie laa buah hati pengarang jantung aku, sekejap naik kan blood presure aku, sekejap menjadi penenang dlm hidup aku.....agak2nye kalo tambah lagi sorang boleh ke aku handle yeak...terpikir gak boleh ke aku:10:, konon2nye kan planning nak tambah lagi, bile pikir peel budak 2 org ni rase cam nak tunggu dulu.....tapi bile pikir usia yg lagi 3 tahun nak menjangkau 30 tahun nie kene cepat2 kejar mase sebab lieya plan umur 30 tahun nak tutup kedai.....eh jgn tak tau, telur kite pun ade expired date nye tau he he he he, kalo tanye papa....mmg on :22:ajek jawapannye!!!! kalo camtu...on jugak laaa...he he he






***jom layan video***


video mirza main belon sambil pretend die tu si rama citer cicakman...
suke noo ngan watak rama yg jahat tu



video





ni plak video mia pakai baju papa.....sian apak ko berlengging ajek haaaa



video


video si mija nyanyi2:07:.....


video




ok la...saye ngah berseminar ngan :11:aseknye nie...he he he


post signature

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy