Monday, May 25, 2009

Mija in the house!!!

hai hai hai!!!!! Mija in the house!!!!!!!!!!! hik hik hik (ketawa gediks dulu)......mija enterprem lagi nieh, dah lame plak tak sebok2 kat blog mama ....he he he...kite nak ngadu nie...mama kite tu kan selalu komplen kite tak pandai posing....die asek ckp kak mia jek yg pandai...mmg laa kak mia pandai posing sebab kak mia ngan mama kite tu same jek gediksnye, pantang jumpe kamera....ha ha ha (eh terkutuk plak).....ye ar, kite tensen:57: tau, sape kate kite tak pandai posing ....hah!! tgk nie.....



*

*

*

*
*

*

*




nie posing serius dari kite....pipi tu dilabuhkan 2-3 inci yeak







nie plak posing gadis ayu, tapi cam pelik laa posing nieh....

tak same cam yg kak mia selalu buat tu jek



haa nie baru betulkan, posing pegang dagu cenggini, 1 jari jek, bukan cam gambar kat atas tu sampai 2 jari naik.....



nie posing otomen 3 nak terbang




ni posing pemalu:120:....erm buleh ke?...






nie posing ...tergediks2 tahap gaban:36:






nie plak posing kontrol ayu:110: pakwe ensem + kaya lalu






nie posing manje + miang:88:.....hi hi hi






nie posing ala2 pegang rambut....





nie pun kire posing jugak laaa...posing ting tong:43:!! kuakakaakakkak





ermmm....ye ar, hasil posingan kite tetap di tahap sederhana kan...tak cam kakak kite...takpe laa, nanti kite improve lagi.....hu hu hu.....tgk ar nanti, lagi 4-5 bulan kite punye posing kalah akak kite tau....kalo mama kite bising2 lagi kite tak reti posing taulaaa kite nak buat ape...time mama kite tdo kite buat camni:17: pastu kite leset kat pipi mama kite...hi hi hi




dah ar, jom layan video :118:ting tong kite nieh....



video




:35:ok bai...bai...

post signature


Tuesday, May 19, 2009

tepi..tepi...mak bedah nak gi shopping!!

ha ha ha tajuk tak hengat!! sapekah gerangan mak bedah tu.....hah ni le mak bedah nye...si mia & mija......aritu jalan2 kat Melaka, lieya terpandang set menan troli nie, aku terpandang jek terus tergedik2 nak beli, terus rembat due ( anak aku langsung takde niat dan keinginan pun nak menan nie) ha ha ha aku yg hover2..... biase laa kuase memilih menan sememangnye VETO ditangan aku...tukang bayar kuasenye plak VETO METO milik papa dieorg hi hi hihi



*

*

*

*

*

*

*

V


amboi2 kemain enak lagi ko berposing yea mia....mase ni aku tgh bertungkus lumus menyatupadukan menan ni....walaupun tak memerlukan ketukan paku ngan hammer tapi cukup membuat aku berpeluh2, sampai salah2 pasang...ha ha ha ha buat malu betul!!...tu pasal aku benci subjek Kemahiran Hidup mase form 3 dulu....





sekali ngan troli tu ade laa jugak bende2 alah nieh....dah namenye troli shopping kan...






aku nak tgk jangka hayat troli nie, dulu yg stroller baby tu tahan laaa sebulan pastu satu2 tayar tercabut....so far, mia cermat sikit, si mija yg ganas...siap campak2 lagi trolli....hangen jek aku!!






mia siap mintak duit ngan aku lagi....keh keh keh tu dlm beg duit die ade laaa dlm 2-3 hengget





yg ni tak heran nak duit....yg die tau...sorong jek trolli tu sampai langgar dinding...langgar kaki aku...pastu geget2 buah dlm troli tu....pastu baling2....




nie laa mak bedah nak gi shopping...tepi!! tepi!! mak bedah nak lalu...






tgk vidoe dieorg nieh....





video




over tul si mija ni posing, penat aku ajar, posing style die yg ntah ape2 tu jugak yg die buat.....he he he he



tgh dok syok tolak2 troli sambil beli barang n ckp nak masak ape, tetibe mia lari amik teddy bear die....letak kat troli...ooo ko ingat laa plak ape mak pak ko buat mase ko baby2 dulu
hik hik hik



tgk kakak amik 'baby'....die pun nak jugak.....





kan minggu lepas lieya balik Melaka...sebenarnye ade hajat lik Melaka....nak pi cari 'sesuatu'...jeng jeng jeng jeng.....cube tgk apekah 'sesuatu' itu.....hi hi hi


tadaaaaaaaaaaaa....pi cari subang damia n mirza....nak dekat 4 kedai lieya masuk pi cari subang huruf nie...payah betul nak cari, org kedai kata ...org dah tak pakai subang huruf2 nie.....ahhh!! aku peduli ape, yg lieya tau lieya minat subang huruf2 cenggini sebab mase kecik2 mak lieya pun rajin pakaikan anak2 die bende2 berhuruf camnie, dari gelang, rantai sampai laa ke subang
he he he


huruf M laa yg paling susah nak cari......huruf M ni menyebabkan aku keluar masuk 3-4 bijik kedai .....akhirnye dah hampir2 putus ase, jumpe jugak....


halus jek huruf M nie....thanks ye papa belanje anak2 subang ...keh keh keh

**lubang tindik kat telinga lieya dah terkambus dari start masuk UiTM, tgk anak2 pakai subang camni rase cam nak jugak...tapi adekah aku berani utk ditindik lagi sekali?....hu hu hu**


post signature


Friday, May 15, 2009

sesuatu utk cikgu mia & mija

Sempena Teacher's Day ahad ni (16 May) aku siapkan adiah ni khas tuk cikgu2 mia n mija....petang ni (jumaat) aku amik mia n mija karang, aku pass adiah ni kat mia suh bagi kat cikgu die ....he he he he jgn si mia buat hal melalak kat situ nak coklat jugak sudah laaaa





coklat cadbury tuk cikgu2 tersayang....



mule2 aku nak tulis satu2 name cikgu mia n mija, tapi aku lupe ade sorang tu...last2 wat cenggini he he hehe he



ni laa kad nye....besar tau....yelaa, 1 kad ni tuk 8 org cikgu mia n mija....okey laa tu kan...amik sorang sikit hi hi hi



nie first page...aku pilih posing terbaeeek punye dari due badik ni....print n tampal...tak yah tulis2 nanti memburuk kad yg 8 hengget ni ajek hi hi hi


ni second page.....alah!! gambar muke mija kene gam plak....malas aku nak print lagi...
wat abis ink jek...saje letak gambar tergelak camni, baru nampak mood happy


harap-harap cikgu-cikgu damia n mirza suke.....


erm nak citer gak laa pasal nie, tadi lunch kat Alamanda singgah sushi king tapau takoyaki ni....sedap tau uolss!!



tgk tuh...penuh ngan octopus ..... geli plak sebut octopus...sotong lah!!!



ermmm korang terliur:73: x tgk takoyaki nie.....hahaahahah padan muke:113:!!!

post signature

Thursday, May 14, 2009

aku SAKIT tapi EKSEN!!

Ape punye tajuk daaaaa.....SAKIT tapi EKSEN....nak tau ape yg sakit ape yg eksen...moh kite tgk citer lieya kali nieh..... yg eksennye ialah....pasni aku dah tak kisah kalo tempat keje aku ni nak blocked ape2 website pun, sebab aku dah pakai broadband ha ha ha ha (bunyi cam jakun jek) pedulik ah!!! dah lame aku makan hati ngan bhgn it kat tempat aku ni, sume bende nak di blocked....dari friendster, facebook, YM, tagged, youtube, sebarang chatting matting....semulaaaa....cume blogspot jek dieorg tak blocked....gile nak blocked, dah tentu PM ngan Menteri2 pun ade blog he he he he






nie laa broadband yg aku amik government package tu....starting RM100 bulan RM50....laju n sangat puas hati.....ok tu ajek citer eksen saye he he he

nie plak citer sakit saye.....ada 4 bijik ulser yg tak baik lagi.....kat atas bibir 2 biji, belakang lidah 1 bijik n kat depan lidah 1 bijik.....yg kat gambar bawah ni....sakit woooo....lagi2 tgk sambal, tgk ajek tau... tak makan lagi tuuu...dah terase aura pedihnye hu hu hu....dah bertepek2 bonjela letak.....cepat2 lee baik....tak tahan sakit.....lieya ni bab2 sakit mmg lembik sikit hi hi hi
(ops sila tgk gambar saye ini dengan belas kasihan bukan ala2 aksi luc*h yeak hi hi hi)


****jom layan video****



ari selase ari tu, damia balik jek dari sekolah terus bace something..asek2 ulang ayat tu...lieya dengar betul2 rupe2nye die bace doa penerang hati ngan al-fatihah rupenye ...tapi biase laa bace versi die laaaa....he he he.....yg kelako tu part yg last.....tang 'wallatholil amin' tu....mia sebut cam 'adoi!!! amin'.... he he he





video





nie plak video si mija buat kepoh kat umah....


video


**tu saje laporan saye **


post signature

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy