Friday, June 26, 2009

ape-ape je laaa....

heheheheeh.... tetibe godek gambar yg ade kat pc, jumpe gambar nie.....layan jek laa gambar nie....time makan, masing2 khusyuk...baik bapak...baik anak....cube tgk mulut papa mia mija ngan mulut mija...same2 herot time makan.....hik hik hik ...sempat lak aku snap time nieh....
nie plak konon2 majuk2....keh keh keh....


ni plak bajet comel....hahaahhahah


nie plak gediks2 tak semengah....hi hi hi



last but not least....hah!!! amik koooo!!!! buweeeeeeeeeeekkkk!!!



kui kui kui kui...jgn marah haaa, nanti kene jual....

*

*

*

*

jom layan video....mase ni kiteorg jalan2 kat Underwater World, Langkawi....jakun wooo tgk ikan besar...mase baru2 kuar dari tempat tu, aku tgk ikan goreng pun nak muntah.....hu hu hu


video

nie plak video mase kat langkawi jugak...mija hampir lemas....tu laa aku dah jerit2 sebelum ni jgn lompat2 dlm air...tu ar lompat gak, sekali jatuh...bekejaran aku gi selamatkan die.....

video

post signature


Wednesday, June 24, 2009

Family Day Kem. Kesihatan Malaysia 09

meh nak citer pasal family day KKM plak ....yg telah berlangsung ngan kurang jayanye pada ari sabtu 20 Jun 2009 di Taman Wetland Putrajaya...sebab ape lieya ckp kurang jaya...sebab mase acara sukaneka dah start, hujan turun selebat2nye....hujan rahmat tu....tapi atas kebijaksanaan pengacara majlis En. Aziz Kota acara sukaneka di jadikan acara joget pocho2 ngan joget lambak....happening gak....he he he
l
l
l
l
l
l
l
V

sebelum pergi....harus posing dulu....he he hehe
nie bukan nanges tau...saye tengah gelak hepi.....he he he he


mia di saat pelancaran family day sekaligus kempen 1000 langkah....



ape2 pun, dimulai ngan senamrobik....



pastu dah start le acara 1000 langkah, tapi aku tak join...layan makan bekpes pastu amik2 gambar........pic di bawah...ingat pesan mia...amalkan gaya hidup yg sihat....




jgn lupe amalkan 5M...walaupun sebenarnye model dlm gmbr ni tak suke makan sayur
hi hi hi hi





haaa...takde mase nak jogging, takde treadmill kat umah...takpe....berjalan kaki salah satu cara tuk bersenam yg mudah, murah dan selamat....he he he (oit mia, tu bukan posing jalan kaki, tu posing miang tuh)






jom ramai2 pakat turunkan saiz baju....target saiz S ade berani?...





sekeliling kite byk makanan yg sedap...tapi amalkan makan secara sihat






haaa ni aku suke...mmg kene tepat2 kat batang hidung aku....
'anda adalah teladan kpd anak2 anda'...mmg pun mia ni menteladani aku yg kuat posing...tgk ajek posing yg over tonggek dari mia tuh...he he he he







ha...mia posing fikir2 plak tu.....so tampil hebat setiap masa...FIKIR POSITIF





posing tangan bersih he he he he...sebenarnye byk lagi board ngan slogan2 kesihatan....tak kuase aih nak gi posing satu2.....he he he ni ajek yg larat aku layan kan mia....







mase ni tak ujan lagi.....dah start acara sukaneka tuk budak2 tapi malas laa aku nak join kan damia...pada aku die kecik lagi...kang jatuh2 kang....aku bagi acara bebas kat die ari tu....korang tgk ....pantang nampak org pegang kamera...die pun sebok nak jadi model of the day....he he hehe





ini budak dah start 'rimas'.....dah melalak2 time ni sambil ulang2 ckp 'tanaak kawan papa'
he he he seb baik tak lame lepas tu byk lori2 sponsor sampai mcm roti gardenier, aiskrim nestle, milo....haa dpt bende2 camtu baru mood hepi balik





kepit ajek laa ngan apak koooo






menikmati 'bende' sponsor he he he he....sampai batuk2 aku makan aiskrim...
asyikambik dan ambik dan ambik dan ambik ajek....





adiah yg damia dapat...joget lambaknye telah memukau juri muwahahahah




ade lucky draw gak....nombor lieya naik dpt tilam utk senaman nie...
kire okey laa kan...






pastu kul 11 dah start makan lunch...menu nasi putih, ikan singgang, sayur campur, ayam goreng berempah, ulam2, sambal belacan dan buah2, cenggitu lee kementerian kesihatan, makanan yg disediakan wajib low calories.....siyes!!! aku suke....makan byk wooo dan tapau sekali hi hi hi hi hi





mase ni dah abis family day...tgu papa gi amik keter...ops sape die sebalik rimbunan belon nieh




sape lagi?...si kepochi aku laaa he he he kecoh nak belon2 nieh...wat semak keter jek





tu sajok laporan family day he he he he lik umah kul 2 ptg...mandi2 terus membongkang...petang kuar gi tgk jgn pandang belakang congkak plak.....



jom layan video yg takde kene mengena ngan citer family day he he he si kepoh mija sampai skrang tak reti2 nak bukak laptop sendiri...kdg2 hangin jek aku nak layan suh bukakkan he he he si kepoh mia plak skrang dah pandai...kalo aku tak mo kwn ke ape ke...ayat die mesti "tak baek tao tak mo kawan mia, nanti masuk api kat melaka" he he he ade ke api neraka die sebut api kat melaka....keh keh keh .....cute jek....


video





post signature


Monday, June 22, 2009

jangan pandang belakang congkak!!

Ari tu last tgk wayang ngan mia n mija citer Upin & Ipin, dah lame tuuu...tu yg plan2 nak gi tgk citer Jangan Pandang Belakang Congkak...tgk dari the making of kat tv cam best jek.....so ari sabtu malam kul 7lebih malam kiteorg pun pergi lee tgk citer nieh....he he he he...sebenarnye ari sabtu ari tu ade Family Day KKM kat Taman Wetland....balik dari Family Day dlm kul 2petang camtu, konon2 nak kensel dah booking tiket wayang tu sebab masing2 penat balik dari family day, tapi tgk mia excited bangun nak mandi....so jom GSC Alamanda.................................
I
I
I
I
I
I
V
comel tak posing camni....ha ha ha ha...aku suke laaa gambar nie.....
ini budak moody sebenarnye sebab kene pakse bangun heheheheeh
mane tak moody, mase kat family day die yg kecoh kejar2 belon ...penat le tuh
gi sapedek dulu kat RASA....mee hailam satu!!!


pastu gi bayar tiket yg dah dibooking .....posing laa jap kat board citer nie...
kelaka mia buat muke takut tu, mase tgh posing ni kebetulan org ramai baru keluar dari tgk wayang kat situ, sume yg lalu tgk mia.....masing2 puji mia posing real n comel....kih kih kih



disebabkan aku tak puas hati mija posing kat gambar atas, aku suruh mia posing takut lagi sekali....ceh, die bantai nangis plak.....rupe2nye dari tadi tu die takut betul2 ha ha ha ahah




hah...pasni sure ramai nak tgk citer tranformers nie kan...




cam nak tgk gak la citer ni nanti, tapi aku tak suke citer robot2 nieh...cepat jek pale pening kang





3 dara pingitan....muwakakakakak






kesimpulan, cite ni okey .....byk gak laa aku gelak....hi hi hi hi mia n mija pun enjoy...langsung tak tdo.....makan popcorn sampai la citer ni abis.....







pastu sebok ulang2 ayat tok bomoh tu..."om..om..sem ...sem!!"







dah!!! tu ajek!!....hi hi hi hi




post signature


Wednesday, June 17, 2009

Bila mama pakai masker.....

Bila mama pakai masker

Damia garu kepala

Bile mama nak relaks

Damia lorat mengaco.....


(sila bace ala2 ikut lagu :07:Bile Mama Pakai Celana)



alkisahnye damia ni hah...pantang kalo lieya bermasker hitam nie, mule laa tangan die gatal....nak penggang lah, nak kopek lah....dah le time bermasker kite kene relaks kan, takleh kerut2 muke, time tu jugak lee aku ni kene bercakap suruh die jgn usik....selalu kaco daun minah ni tau....






alah bukan selalu pun...2 minggu sekali jek....tak suke sangat pakai masker kopek2 ni...selalu pakai masker yg ala2 bedak sejuk tu.....haa tgk tu, time nak menenangkan emosi ade plak tangan budak notty gatal nak usik....




tapi yg syoknye, time nak kopek masker ni bile dah kering, sah2 tugas mia...tapi sakit woo die kopek....main tarik jek.....jgn kate whitehead....ngan bulu2 tercabut sekali hik hik hik





pastu bising2 nak pakai jugak.....nanti laa mia oiii...tunggu dah besar....



post signature

Monday, June 15, 2009

kemane kami....

minggu ni kami pi kenduri kawin lagi....yihaaaaaaaaa!!!! suke betul aku...ye ar, sebab dpt makan nasi minyak....he he he he he.....kul 10 pagi kami kuar umah....tgk!!! kepochi betul budak2 ni semenjak ade laptop...asek2 nak usung kehulu kehilir....


erm mase dlm keter baru aku perasan yg rambut mija ni dah panjang beno..sikit lagi dah cecah pinggang......raye nanti aku plan nak curl kan sikit laa kat bhgn bawah tu....he he he




minah nie biase laaa suke pakse aku amik gambar die..layan jek la die posing2 nieh





mcm2 idea ko dok posing mia...penat mama layan...siyes tau!! lieya tak suruh pun die posing2 nie, nampak jek lieya pegang kamera die yg suruh lieya amik gambar die, siap melalak meraung kalo aku kate nanti lah, jap lagilah....




sampai kat melaka dlm kul 12 pastu tenampak plak tempat cuci keter yg kite tak perlu kuar dari keter tu...ntah ape namenye ntah.....cepat2 uturn nak gi cuci gak...murah jek rm2....








tgh tunggu turn.....kat belakang aku punye laa byk gak keter tgh tgu turn gak




yg kelako mia laa...takut die mase air menyembur, sabun kene sembur ngan masuk kat area yg ade berus berpusing2 tuh....hish, aku tak tau nak menyebut nye....pic kat bawah ni tgh tgu nak dikeringkan
polish tayar pun singgit jek, tapi tu laa...kete tak sebersih mane pun...sebab bukan betul2 pun mesin tu sental keter kiter...saje nak bwk mia n mija merase bende nie....ade lieya rakam, tapi panjang plak....kang berjanggut aku nak tgu die upload ....


kul 1 lebih sampai kat umah Datuk Wira Omar (SUSK Negeri Melaka).....aku ni skrang malas nak gi kenduri kawin pakai baju kurung..aku bantai jek pakai blouse ngan suar he he he senang sikit


menu nasi beriani + lauk pauk....ade plak kambing...ape lagi ...makan tak hengat punye laa!!
amboi2....sedap sangat sampai tak pandang kiri kanan hah
mia pun leh tahan makan byk...tapi nasi beriani die kureng sikit sebab ade rase rempah...kalo nasi minyak biase mmg laju die makan
budak ni kejap jek makan, pastu dah sebok kebek uncang gule2 die
kecoh la minah ni, daging terselit celah gigi pun bising he he he
hah!! tgk muke mia tu baik jek, jgn terpedaya...die laa yg paling kuat propa nak songlap gule2 adik die....kang aku tgk, uncang mija kosong jek, uncang mia plak yg penuh ngan gule2....


ekceli, pengantin pompuan tu officemate hubby lieya.... pengantin lelaki yg anak DW Omar tuh, lg sorang anak perempuan DW Omar tu pun sebatch PTD ngan hubby lieya....kebetulan mase kami nak balik tu, Tun Khalil pun nak berangkat balik, sempat laa salam2 ngan die.....selamat pengantin baru laa buat Puan Faezah dan suami...






balik tuh singgah Alor Gajah pi cari durian.....beli 3 biji...2 biji durian tembaga sebijik durian kg...tapi suruh org tu siap2 kopek buh dalam bekas....






dah tak tahan bau durian, lieya terus ajak hubby singgah restoren jejantas air keroh....pekene durian dulu laaaaaa...mmg sedap gilos!!





mia jek makan nak dekat 5 ulas...tapi pemalas nak pegang...geli katenye...
same cam opet laa kak ai...he he hehe





hah mase ni dah nampak water features ...mula laa berlari2 nak tgk




aku jerit ade ulat gonggok...terus lari balik kat kiteorg hahahahahah



hi hi hi..saje dengki mia kasi die gule2 sweet n sour tu....terjingkit2 bahu tahan masam...
video
pastu singgah nilai jap....beli baju raye ngan cari tilam/toto nieh


bab2 memilih, membeli toto ni aku serah kat hubby bulat2....sebab die mmg tera menawar....kalo aku mmg tak reti.....yg aku reti, posing jek dlm keter....cewah!! posing tak pandang kamera konon hihihihi





dlm kul 4 bertolak lik ke putrajaya.....layan video mia sebok nak donat Jco tapi papa plak sebok sakat ngan donat pasar malam he he he he



video



geram punye pasal....abis tinge papa kene piat hah!! he he hehe





mase ni mia ckp....Haaa!! padan muke papa!!.....keh keh keh






kul 5 sampai umah....sian mia....bersesak2 dlm stroller....muwahakakaka





ahad plak kami ke Low Yat, pi beli barang2 laptop....beli external cd rom ngan bluetooth device...pastu pi Jalan TAR jap....petang gak laa baru sampai umah






yes!! aku nak sangat tudung dato ct nieh....dpt gak grab satu kat Jalan Tar, leh tahan gak mahal hargenye kan....tapi berbaloi sebab dpt sekali dgn tudung ekin tu ngan stokin tangan....saje amik kale itam, mcm2 baju boleh masuk nanti... ade gak yg jenis berkerawang2 tuh...tapi takdenye aku nak pakai yg tu...meriah bebeno!!! he he hehe




tu je laa citer kami...pergh....puas jalan2 sabtu ahad.....he he he




post signature

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy