Friday, July 31, 2009

La Dolce Damia si kaki kongker!!

Grrrrrr.....ini budak mmg bikin org geram ngan die tau.....rase cam nak geget2 jek pipi tuh... (ops, mmg kene geget ari2 pun sebab montel sgt hahaahah).....sape lagi yg aku geram kan....si La Dolce Damia laaaaa......tiap2 malam mmg kompom ngadap laptop die...sampai jek umah kalo lik dari taska tu terus on lappy die....time mkn jek berenti, pastu sambung balik.....





sampai terkangkang ngadap lappy...ayooooo...jatuh saham laa mia oiiii
tgk si mija....sebok main baju yg aku nak lipat....die ni tak layan sangat lappy...tersadai jek lappy die..sesekali jek main bile time nak dengar lagu...






tak cukup ngan lappy sendiri, minta plak nak main game online .....kaco lak pc papa die....
hissh...potong stim laa minah nie.....





tgh asyek main online game....





seb baik mija jadi pemerhati jek...kalo berebut gak mmg aku tale sorang2




okey, cukup!! papa nak gune pc.....datang plak ngendeng kat lappy mama...huishhh...kaco daun betulaa...tapi kalo kat lappy aku ni, mia n mija selalu tgk katun jek, cam upin & ipin, pocoyo ngan tom & jerry.....erm tak pe laaa..layan le anak2....mak ko dok tongkat dagu jek....hu hu hu




tapi aku bagi layan 1 jam jek...kul 10 tepat wajib masuk tdo, kalo tak pagi2 kejut mandi ngarok tak tentu pasal.....




***jom layan video***





dulu mase beli lappy utk mia n mija ni, aku tak terpikir pun tuk dieorg belajar ape yg ade kat dlm lappy tu, aku just beli suke2 tuk dieorg main2 jek....tapi kelmarin mase tgh aku dok layan lappy aku, si mia layan lappy die, aku terdengar bunyi lappy mia tu dok cakap "good"....sikit2 cakap "good".....aku pun tgk ler, rupenye mia dah pandai belajar ngan lappy die....cam contoh kalo triangle tu die dah tau mule dari huruf T.....car plak huruf C.....nombor2 pun dah kenal..




video



tu yg buat aku terkejut sebab sebelum ni die menghafal jek....hepi kemain aku...terus lari amik kamera nak rakam.....die tgk aku nak rakam mule lee tak mo buat, kene gak pakse ngan aku....hi hi hi....hepi2...tak sia2 mak apak ko bayar yuran sekolah mahal2....





video





haaa belajar rajin2...nanti mama upgrade lappy ko.... tapi lappy yg sedia ada ni pun bagus, mcm2 program ade, eja mengeja, teka nombor, teka huruf ..macam2 lagi laaa....




video




p/s : selamat menyambut bulan kemerdekaan....saye sgt suke bulan Ogos...wink wink wink




post signature


Sunday, July 26, 2009

sempat lagi tu....

sempat lagi tu...heheheheh ape yg sempatnye....cenggini sebenarnye...ni aku update citer ni dlm kete kat Lowyat, sementara tunggu hubby gi cari monitor baru die......pagi tadi aku gi Jalan TAR...misi nak cari lagi tudung tok ti nieh.....ari tu aku beli selai je....tgk cam best jek nak pakai...beli la lagi wat stok....ari tu aku beli rm45...yg ni dpt rm20 jek...lepas tawar2 sebab beli 4 helai dpt kurang lagi rm4......heheheheheh...tak ramai plak kat Jalan TAR...senang dpt parking dan yg paling penting senang nak pilih memilih.....hehehehe
*
*
*
*
jom tgk
*
*
*
*
V
mmg aku nak cari kaler nie pun...dark blue...sebab kemeja aku byk kaler gelap2...so boleh laa masuk.... (tak hagak2, masuk keter je terus test n snapping2)ehehheh


kaler purple pun mmg nak cari, sebab aku mmg byk baju kurung kaler purple. jgn tak tau, tadi kat Jalan TAR pun beli 2 helai kain pasang ala2 ade kaler purple.....adoiyai mate aku ni senang noo terpikat ngan kaler purple...



haaa kaler putih ni plak, saje jek beli sebab leh matching ngan baju ape2 pun.....lagi satu lupe nak snap kaler pink.....heheheheeheh...so ari ni sengih sampai ke telinga laa aku sebab dpt tambah koleksi tudung tok ti ni lagi....heheeheheheh


selamat berhujung minggu semua!!!!

post signature


Thursday, July 23, 2009

Layan Game FB

Ops....mesti ade tertanye2 nape laa lieya tak update blog minggu nie kan...nan ado citer sebenarnye...balik2 bende same, malas laa nak up dlm blog...boring kalo lik2 citer same he heheeheh....haa tapi kali ni meh nak share cite best gak...skrang ni lieya tgh syok layan game bercucuk tanam kat FB nie.....seronok tau...boring2 bos tarak layan laaa...tapi bos ade pun mmg lieya layan je game2 ni.....hhahahhaahaha ...
*
*
*
*
*
byk tul game bercucuk tanam kat FB skrang...tapi lieya layan Farm Town...ni best...sebab dpt kawan dari seluruh dunia yg layan game nie.....lieya baru jek peringkat pemulaan game nie..baru jek reach level 10...tgh busy kumpul duit, konon nak expand ladang....ari2 pegi mintak keje kat ladang orang sbb nak kumpul duit byk2....hehheheh..budak2 opis pun tgh kemaruk layan game nie lah

nie plak Barn Buddy....mule2 layan game ni...seronok gak game ni...tapi kebun tak besar....pastu part paling best sebab boleh curi hasil kat kebun orang.....muwahahhah...kawan2 agak2 name aku appear curi kat kebun korang tu halalkan la yeak....hi hi hi


yg ni Farm Ville.....best gak.....tapi tak best sebab tak leh keje kat ladang org, so kene kumpul duit ngan kebun sendiri.....penat nak tgu duit byk...


yg ni plak Sunshine Ranch.....layan gak tapi jarang lieya bukak...ni baru 4 sebenarnye byk lagi game ala2 farm nie........


kesimpulannye kat sini aku nak bagitau berkebun ni aku layan dlm game jek, kalo betul2 tak larat kot sebab panas matahari hahahahaahahaahhha.......mak kan puteri lilin....
kuang kuang kuang

post signature

Thursday, July 16, 2009

Rumah kene pecah....

hari nie laki den cuti...sebab ade org BPH nak datang tgk umah....nak tau ape sal....hah tgk le pic nieh.......gambar2 ni laki den MMS sat tadi....kecik plak picnye....





kat area dining ni, lantainye cam ade angin tau, bile pijak area situ, berderap2 bunyi nye, takut tak kalau tetibe pecah, tak pasal2 cedera parah kaki kang....so call org BPH minta dieorg datang tgk.....sekali dieorg datang terus buat balik lantai tu.....sah2 le berabuk umah aku skrang nie.....



kul 9 start buat, kul 11 dah siap.....kejap jek....jgn jadi cam ari tu jugak dahle...aku takut gak kalo dieorg suh pindah ke ape, sebab ade gak kes yg sampai kene2 pindah....leceh wooo....lagi pun aku mmg dah plan nak duk lame kuarters ni, walau pun umah yg aku beli tu dah siap, tapi kuarters ni still kiteorg duduk....senang sebab dekat nak pi keje time2 laki den outstation nanti....lagi pun kuarters ni atas name aku....so tarak hal laaaa.....heheheh



p/s: abg, jgn lupe mop tau bile simen dah kering.....hihihi:04:


post signature

Monday, July 13, 2009

Potong Rambut Mia & Mija



dah lame plan sebenarnye nak potong rambut budak2 due org ni.....dah boring pesyen rambut same jek.....mule2 lieya plan nak curl kan rambut dieorg tapi just curl bhgn bawah jek....tapi pikir2 budak2 ni mesti tak tahan bau ubat rambut tu so terus kiteorg decide nak potong jek....so sabtu ( 11 julai ) kebetulan lieya ade tournament bowling kat Mines, lepas abis bowling tu terus cari salon kat sane gak......masuk kat X-Cut Express...ade promotion lagi, potong 1 percume 1...kebetulan aku bawak due kepale ni hah.....heheheheheh






*

*

*

*

*
*
*

*

V






rambut mia sebelum di potong.....ikut kan sayang nak potong, tapi tu laa nak jaga payah, ngan shampoo, minyak rambut, conditioner lagi....so bile dah pendek sikit, jimaat le sikittt he he he










lagi pun asek2 berikat jek...so kalo dah pendek sikit leh laa lepas jek rambut tuh....









nie plak rambut mija.....ni lagi sayang nak potong sebab rambut mija nipis dan halus....mane taknye sebulan 2 botol conditioner tau.....hu hu hu...








dari depan plak......







mule2 mia takut.....pas pujuk nak beli kan menan baru nak potong rambut.....bankrup apak ko ari2 nak beli menan oiiii!!!!.....he he he







so nak menghilangkan rase takut, kena laaa papa dok sebelah .....








lame2 dah okey....tak takut dah ...







hah...layan video nieh.....




video



aku suruh cine ni layerkan rambut mia n nipiskan sikit ....









mija tgh tgu turn....




video




beriya2 plak aku tgk cine ni ekpresi muke die mase potong rambut anak aku....hi hi hi












tgk muke mija... sebenarnye die takut2 tau....hahaahaha









nampak tembam plak mia bile dah potong rambut, tapi rambut budak2 2 org ni cpt panjang....silap2, nak raye nanti kene potong lagi....




video







SO....ini laa rambut baru mia....pendek tak pendek, panjang pun tak panjang......yg penting dah leh lepas jek.....tak yah ikat2 selalu....











potong layer sikit2....










ni plak rambut baru mija....same gak ...cume mija ni panjang sikit kat belakang...sebab rambut mija halus2 so sayang plak nak potong byk sangat.....











yg kelako tu, cine kat salon tu boleh tanya aku, anak2 aku ni nak plak berhighlight rambutnye.....die tak tau aku tepek sendiri ....nak tak nak kene gak terima ape mak dieorg ni nak buat .....muwakakakakak








tu ajeklaaa kisah rambut budak2 org nie.....konon2 nak potong raye kang, kire rambut raye laaa...last2 terpotong gak awal....hi hi hi




post signature



Thursday, July 9, 2009

Domino's Pizza

Perbualan malam tadi :


Papa : iyaaaah...iyaaaah.....(tgh buat sit-up) ish dah gemuk laa abg...

Mama : eleh.....time makan tak hingat....hihihihihi ...eh abg kite nak makan ape yek malam ni....errrmmmm ape kate kite makan pizza nak mlm nie.....

Papa : Hah!! pizza....okey gak tu...abg call yeak... (terus berdesup bangun capai telepon)

Mama : Ceh!! sit-up konon....gemuk konon.....hahahahaahahahah





jadinye malam tadi ini laa dinner kami...selalu order Meet Mania ngan Beef Peperoni, tapi malam tadi order Aloha Chicken ngan Seafood Delight....yg kat bawah ni cinnastik....tak suke nieh....tapi dah dlm combo kan so terpakse laaa...ade lagi kat peti ais tak usik pun....







nie yg baru kat domino's....cheese dotz.....i ni peminat cheese....so suke la

nie seafoof delight.....sedap gak



ni aloha chicken.....suke gak sebab ade nenas...




boleh plak time org nak makan pizza, si mia sebok mintak nasi.....sabo jek la




aku ckp buat lee muke sedap.....posing ni die kasi....aku ckp tak cukup sedap camtu....





terus bagi posing camnie.....hahaahahahahah
byk gak mia makan....2 keping setengah....






ini budak makan sekeping jek







burp!!! kenyang.......alhamdulillah...he hehehe







sebenarnye kalo pizza lieya suke pizza kat domino's compare ngan pizza hut tapi kalo side order lieya suke kat pizza hut ..... konon nak tgk ulangan Micheal Jackson Memorial kat TV8, tgk2 kul 9.30 aku dah krooh kroih....heheheheh....nak gi layan kat youtube aje lah!!





post signature


Monday, July 6, 2009

nak menan masak2!!

sebenarnye lieya dah lame berkenan ngan set kitchen mainan yg besar .....ye laa dulu2 mase aku takde nye nak merase main menan cenggini, abis2 pun set mainan yg kecik coet tu.....so berbekalkan minat maknye yg tinggi, diulang lagi sekali, maknye yeak...anak2 relaks je pun, mintak pun tidak...heheeheh.....petang jumaat lepas abis keje terus berdesup gi tesco puchong (mekasih yek sue atas info)....hehehehehh (lieya selalu usha kat blog tiarbaney ngan my bundles toys tu tapi manjang ade jek yg booking)



I
I
I
I
I
I
V


nasib baik ade....harga RM69.90...okey laa tu....tuk 2 org kan





mia sebenarnye bukan excited tapi die tengah bengang sebab tempat die kat dlm troli dah sempit.....siap sound2 aku suh keluarkan kotak mainan tu....amboi2 mak ko dah baik belikan, ko plak tak nak yeak.....





dah sampai umah....tak menyempat papanye nak mandi, aku dah suruh
die pasang....hahahahhaha...sekali lagi diulangi, aku yg suruh yeak....anak2 rileks jek pun hhahahahaahah



sebenarnye aku nak yg besar tu....yg siap ade peti ais, rak pinggan bagai tu hah tapi disebabkan taksabar nooo nak gi survey lagi...yg ni pun kire okey laa kan






siap ade sinki, oven, duit, calculator sebab ni lebih kepada kitchen & stall...



yg 'pandai' main si damia laaa...mija ikut mood....cam gambar kat bawah ni, mood die bukan nak masak...tapi mood nak menyanyi....terpekik telolong laaa die menyanyi.....dah le mic tu kuat speakernye....menanah telinga aku tahan

haaa dah ade kitchen ni aku pun cari balik n keluarkan mainan2 masak2 die yg lain...penuh satu bakul tu hah



hari2 lee lieya ngan hubby kene belakon jadi customer....



kemain kusyuk hah memasak2.....tu ar, dapur mainan ni hari2 berasap tapi dapur aku dah lame tak berasap....hahahaahahaha asek2 makan luar je...adoiyai, dah malas masak aku nie...kan best kalo mia boleh masak betul2....aku terbongkang nganga mulut jek.....hihihihi



okey anak2...bagi posing paling cute .....




sempat aku rakam aksi mija yg excited....die camtulaa...mule2 jek excited, pastu sebok main mic die....mija ni minat nyanyi.....



video


pendek kate, kat umah aku ni sume mainan tuk gegirl, kalo ade baby boy ni sah2 kene kumpul stok mainan boy plak....hu hu hu



post signature





 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy