Friday, October 30, 2009

mia study...jgn tgk tv ajek!!!!

nie citer minggu lepas nie sebenarnye...mia nak exam so kene laa bagi tusyen insentif sepanjang minggu...ye ar asek tgk tv jek....so kene qada' balik study2 die.... pergh...tgk!! budak 4 tahun pun skrang ni dah ade exam2 tau...jgn memain....tapi lieya tak push die sangat....asal die enjoy belajar dah....so far mia ni okey tapi die selalu buat2 lupe...cam contoh...suruh die eja IBU...die mula laa buat2 muke lupa....ko tanye balik lagi 10 minit, boleh plak die eja....tu yg hangens jek kadang2....dah mcm2 aku bagi makan ....jus tok guru laa...examo la.....heheheehh
hah!! korang jgn tanye apesal en. spongebob tu ade kat situ...dah tau2 perut buncit sila laa capai2 ape yg terdekat utk cover yeak..wakakkakaakak


mase ni ajar aeiou tu.... ntah le, lieya tgk pelajaran budak2 skarang ni lain, tak mcm kite dulu, care mia mengeja pun lain...kalo dulu kite eja AYAM, A bunyikan a, YAM bunyikan yam, mia plak eja lain....tak de sebut2 huruf pun.....aku pun kdg2 konpius nak ajar camne, takut nanti die konpius gak, kat umah belajar lain kat sekolah belajar lain.....

dgn papanye baik jek laa ikut, siap gelak2 lagi....
cube kalo aku ajar...mule laa buat2 muke lupe...


aku buat ape?...tu tak nampak hujung2 lappy tu...wakakakaak...betenet laaa...hahahahahah
takpe laa, tugas aku memantau dari jauh jek....heheeheh (ayat cover)


layan video ni ....

video
mija yg kepochi...sebok gak nak mengaco...
tawun depan ko masuk sekolah gak mija



study jgn tak study..penat mak apak ko keje cari duit




ha tu kalo laki den yg ngajor...kalo lieya plak...lieya gunekan care lain...aku tak leh ajar cammane papa die ngajar...cepat jek aku hilang sabo....heheeheh...kalo ngan aku, mia yg aku suruh ngajo...konon2 die laa cikgunye.....





layan video cikgu mia ngajor

video

care ni pun okey gak...sebab die yg ajar kitekan so cepat lee die tangkap .... tapi yg tak bestnye, ko tahan le tapak tangan konon2 kene rotan ngan die bile tak dpt jawab...uhuhuhuh...
caaakeeettttt!!!!.....




p/s : yeay!! sok sabtu kan....mak abah kite turun putrajaya.....nak anta mak teh mia n mija dpt keje kat hospital NCI Nilai...... (ngade2 kan, nak masuk keje pun mak pak anta, aku dulu gi sendiri jek)


post signature




Wednesday, October 28, 2009

spegeti podas berapizzz....

mija : mama oo mama, jaja lapar ni...nak mee...
mama : hah! mee...mane ade mee ....nanti mama tgk
ape ade kat dapur yeak....
mija : okey....
tetibe mia nyampuk : mia pun nak mee satttttuuuuuuuuuuuuuuuuuuyyyyy!!
mama : mama masak spegeti okey tak...
mija / mia : wokey....mama masak mia ngan mija tdo dulu yeah...
mama : cait!!!!!!!!!!!!!!


jom kite masak spegeti versi lieya.....kalo makan spegeti versi lieya ni sure org italy terus leh ckp melayu..wakakakaakakaka.....bahan2 asas cam biase lah...



cume bezanye aku letak cili boh ngan lada hitam, kasi berapi kaw2 pedasnye...
selalu buat spegeti masam2 tu cepat muak dah tekak melayu kan mesti ade pedas....so ini laaaaa yg aku tambah...tu yg kalo org italy makan spegeti aku leh ckp melayu terus wakakaakak



dlm kuah aku letak daging ayam, meat ball ngan sosej di hiris2....aku tak suke letak sebiji2..
sengkak tekak nak gigit....


cendawan ni harus letak melebihi tahap biase sebab aku suke cendawan ni



mula2 cam biase la tumis bawang putih, ketuk jek bawang putih tu, kang senang nak keluarkan bile dah masak....kang kalo tak dikeluarkan ..tergigit lak nanti....haituiih pahit!!




letak le 2 sudu cili boh....tumis sampai garing



masukkan bahan2 dlm spegeti yg dah di hiris2 tadi
biarkan sampai masak sikit ayam tuh





lepastu masukkan cendawan





nak kasi lagi berapi letak lada hitam....







pastu baru tuang sos prego








masak le sampai agak2 pekat tak pekat.....nampak tak dua kuali tu...yg belah sane yg kecik sikit kuali tu utk mia n mija punye...tak pedas punye....





hah jgn lupe robuih spegeti tuh..boh minyak sikit mase robuih tuh






taraaaa....kuah spegeti pedas berapi dah siap!!






nie la hasilnye.....jomput makan sume!!!





sodap tak sodap...ekau pikir laa sendiri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




post signature

Tuesday, October 27, 2009

mekasih kak mimi!!

thanks kak mimi sudi jemput kami ke besdei bash farhan dan emily.....ari ahad tuh excited bangun siap2 nak gi KFC wangsa maju...meh layan gambar yg ade...awal2 ckp, gambar mmg banyak ...heheheeheh....
perasan tak rambut baru budak2 nie....heheheh
dalam kul 10.45 kiteorg sampai KFCwangsa maju...
sampai2 jek sah2 kene layan budak2 ni main kat playground tu...
ohyeak, kami sampai same ngan linda ghazi....

mmg geram tul ngan budak sorang nie....ade jek peel die yg kelako.....


besdei girl layan jek main sorang.....besdei boy?...pergh kak mimi susah gile nak amik gambar anak bujang akak tuh...




suke ko yeak mija dpt main....






budak2 chomel....







posing jap....








cak!!!!!!!!!!!!!!










nie kalo dibiarkan....3 hari 3 malam pun sanggup dok dalam nieh...







citer dlm KFC plak.....tuk budak2...

goodies bag from tuan umah....




party dah nak mula....masing2 dah sibuk panggil anak masuk dlm






masuk dalam sambung main plak...main belon...berdentam dentum bunyi belon pecah....








hepi budak2 ni tgk belon byk...









mija dah pakai party hat...






mia pun same...tapi tak sampai 10minit dah dicampaknye....






a'am dah jeling2 kek die...tak sabo la tu hihihihi






makan time....aku makan seketui...jaja seketui...mia seketui....apaknye 2 ketui...







pic ngan mommies yg happening...geng2 blog nieh...






pas makan...start main game....ala2 mcm kotak beracun..




layan video...

video

same gak...video mase game2 ala kotak beracun

video


ade 3 game kiteorg main petang tu.....adiahnye dpt le toys kfc....tapi papa ngan mia jek join sume game....mija takdonyoo....awal2 dah nanges sebab die cam tak suke bising2...seb baik akaknye byk menang toys so die pun rembat jek....




muke hepi sebab byk dpt toys!!






haa pas main game2 tu ade seisi dancing plak....


video

rupe2nye si ayam giant...chicky tu nak keluar.... part yg kelako ade gak laa yg meraung takut....antaranye si batrice ngan najeeb.....eheheheh

video

pastu cake cutting...ni kek yg kak mimi tempah.....tema ben 10 ngan dora...shanteek



nie plak kek dari KFC....





jom layan video mase syok nyanyi besdei song!!!



video




besdei girl ngan besdei boy dpt adiah dari KFC...




org yg nak sangat2 aku jumpe....adik manis....hehehehe
cantik nurul...akak suke tgk awak tau...





kek dah potong .....bedal kek plak laa...







dlm keter masing2 lentok penat..dlm pukul 1.30 ptg kami bertolak balik...bukan balik sorang2....kak aimi ngan zana pun follow jugak...thanks korang sudi dtg teratak buruk lieya....heheheh





thanks juga pada kak mimi sekeluarga....party meriah sangat....budak2 pun hepi....

post signature

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy