Wednesday, December 30, 2009

like mother like doter....


anak ngan mak same jek peel..... sape tiru sape ntah.....huhuhuhuhu meh tgk ape yg sepesen tentang mak ngan anak nie......



ini omaknyooooo





kemain laie haaaa



nie plak anaknyo yg first....




kemain laie haaa.....






nie plak anaknyo yg laie sorang....






kemain gak haa.....








tak mo kalah gitu....





mmg kojap jo jangke hayat lipstik tu...dah masing2 dok menepek kalo pas mandi......huhuhuhu
**salam tahun baru buat semua**
♥semoga azam tahun lepas terlaksana dan azam tahun 2010 sudah ada♥






Tuesday, December 29, 2009

kami ke ZOO MELAKA

yeah!! cam yg lieya ckp dlm entry lepas, so sabtu 26/12/09 tu kami ke zoo melaka....awal2 pesan kat mia n mija tdo awal malam tu, sok pagi2 nak gi zoo.....lieya malas ar nak sampai sane tghari2 nie...panas lain mcm....so kul 9 kami dah kat sane.....dah ramai gak......tiket dewasa RM10....mia n mija free...bawah 5 tahun......shuttle dulu free, skrang kene bayar RM2 tuk dewasa...kanak2 RM1.....tapi kami bawak buggy...so tekedek2 le mak paknye tolak bos kecik nieh.....he he he ...... meh tgk gambar meh...tapi awal2 ckp gambar byk gile, ni pun pilih2 jek mane yg okey....he he he sila go tru satu2 ngan sabar yeak heheheeheh
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V
first2 masuk....tgk burung2 nie....
mase ni mija tgh jerit.....eh mama!! tu sane ade bird lagi....


bagus gak gi pagi2 nie...sume minatang tgh bekpes.....so nampak laaa sume...



kalo dpt bela sekor ni best gak kan


mia asal tgk bird jek sure ckp...mia sayaaaaangg bird ..... he he he




ngan kuda katik.....dpt bela best gak nie....soh jek kuda ni anta mia gi sekolah pagi2 heeheheheh





sila laa tgk...award minatang paling pemalas jatuh kepada.....





taraaaaaa.......ni hah....tapir cipan nie....mentang2 baru pas bekpes...
tersadai jek die tdo.....






baru suku jalan...kiteorg stop jap....minum dulu!!







kemain dok togok air aku....








baru kul 10 pun dah rase panasnye....4 air terus order hah







budak2 ni makan nasi goreng cina...licin!!





papa mkn mee goreng basah....x sedap!! x abes pun...





dah minum...jom teruskan perjalanan.....syok jek bos kecik 2 org nie....aku ngan laki aku terkedek2 kene tolak....tapi kalo area bukit2 tu aku suruh dieorg turun jek jalan sendiri....heheheh





ngan cik zirafah......




lame gak kat sini sebb mia suke tgk zirafah



tgk rusa2 ni makan....





org suruh tgk rusa yg life....die nak tgk ruse dlm gambar nie....sabo jek la




ko apesal mia buat posing camtu.....





sampai kat sini jek terus berente...berana...... unta la katekan....verangan padang pasir gituuuw!!




boleh dikatekan kat sume minatang aku stop, tapi amik gambar yg minatang best2 jek heheheeheh....ni kat kandang cik rimau





mia asek jerit jek....tiger!! tiger!! nak makan biskut tiger tak?..... sume kat situ tgk die gelak2
ceh betul ....






ramai gak yg dok bertanye...kembar ke mia n mija nie....





pastu kat area buaye...singgah beli aiskrim sebatang singgit nieh....





mia pilih strawbeery






mintak sikit boleh....tak mo kasi pun...kene gak kasi kalo tak aku tak bawak dah gi jalan2 heheheeh





mija ni ikut kakak die....die pun amik strawberry...






pastu gi tgk tempat burung2 lain.....layan video nieh....



video


budak2 kepochi




mija ngan papa....



minatang yg tak di zoo kan pun mia n mija tgk....
nak tau ape... semut2 yg dok hurung gule2.....hangen jek aku panggil2 tak dengor2....





kat gajah....terjerit2 mia panggil ...elephant...elephant...mia dtg nie...meh laaaa...
amboi kemain panggil...kang die datang lenyek ko baru tau...



kat kandang landak...takut jek kene tembak...





dah kul 10.30 time ni... tgh tgu show gajah....





sempat amik gambar satu family.....



lagi 10 minit mau start show....




mija with her feberet botol air....





sabar menanti.....mane laa elephant ni tak masuk2....






budak paling hepi....





mamam kopok jap...





pastu makan aiskrim plak...




seb baik dah nak start...kalo tak, ntah ape lagi laa dieorg nak makan.....
melanguk mia n mija tgk show gajah nie..ade laa dlm setengah jam gitu....



gajah dlm video ni name noni....umur 11 tahun....tahun dpn amik UPSR....ngeh ngeh ngeh

video


gajah joget tuuuuuuuuu


video

aku dah tau dah, end of the show sure gajah2 ni akan sembur air... jadi mangse sembur laa org2 depan tuh...bertempiaran lari sume wakakakaakka...kul 12 kiteorg dah out dari zoo tu....ramai gile yg dtg mase kiteorg nak balik tu....penuh parking....


kesimpulannye.... aku ngan laki telah berjaye membakar lebih dari 300 kalori sebab menolak stroller sepanjang kat zoo tuh ...wakkakakaakak ...balik umah pekene coconut shake famous kat tengkera (tu nanti aku citer)....terus gedebush nak tdo....tapi nak dekat 1 jam aku kene dengar mia n mija bercerita pasal die kat zoo...mcm laa aku tak pegi same....dengar citer mia okey lagi sume berdasarkan fakta....dengar citer mija plak sume die buat citer sendiri..... elephant nak kejar jaja laaa.....bird makan daging laaaa.....horse gigit jaja laaa.....tiger mandi laaaa.....fenins aku!!
**mimi, tanye lieya kan mane yg lagi best zoo melaka ke zoo negara...lieya suke zoo negara kot....tapi zoo melaka pun okey gak...heheheheheh...kang kene panah petir lak aku kang....



 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy