Thursday, January 28, 2010

kami cuti2 ke Kota Kinabalu ~~~

yeah!!! pembuka cuti2 malaysia kami tahun adalah pada ulangtahun anivesari kami yg ke 5 ♥♥30 Januari 2005♥♥ uhuuuuuuuuuuuu...sweet kan?...hik hik hik....sempena 5 tahun ni kami pi jauh sikit ar...alah sikit jerk....he he he...lagi pun mia n mija sebok nak naik aeroplane...tak abis2 psyco mak paknye nak naik aeroplane.....so demi anak2 tercintaik hubby pun tunaikan laa hasrat dieorg (aku yg pengaruh gak tu wakakakak) .... kenape pilih Kota Kinabalu?....ntah yeak...mase booking tiket ni dalam bulan 7 2009, terus jek tangan ni click kat Kota Kinabalu heheehehehe







kemane kami di Kota Kinabalu nanti ?.....dah plan nak gi sini....Kundasang..




nak gi sini Poring Hot Springs, rendam2 kaki jek ar ..... pastu nak round2 Ranau




pulau pun wajib pegi....nak feeling2 ala bikini kat tepi pantai boleh?...wakakakaakak
nak gi Pulau Manukan, Pulau Mamutik, Pulau Sapi....tgk lee mane yg bot tu leh bawak kami sbb kene tgk pakej gak kan hehehehe







cantik kan.....








nak tgk ikan2 nie..... mesti mia n mija hepi kan...dieorg ni kan suke fish.....gi pasar tgk ikan mati pun die boleh nak kiss.....haru anak aku tuh!!... ikan enas yg dieorg bela kat umah tu pun dah jinak ngan dieorg....letak jek jari gemuk mia mija ..ikan2 tu dtg main2 ngan jari dieorg...pastu ikut mane jari budak2 tu pegi......comel jek








pastu 4 ari kat sane, aku nak dinner nie ajek.....kedai2 ikan bakar yg berderet2 area pasar philipine








ikan bakar, lobster bakar, udang, ketam bagai laaah.....kate seafood murah2 kat sane kan.....haaa aku nak melantak puas2....kene gout pun takpe, aku tanggung risiko tu heheheeheheheheh ...tak mo amik nasi...just nak melantak seafood jek hiks!






pastu nak gi sini gak....cuci2 mate....




tgk2 macam2 souvinier yg ade.....manik2/mutiara2 ni aku tak minat sangat....hubby aku selalu out station/kursus kat KK ni selalu gak beli2 mutiara2 nie....takde pun aku nak pakai...hangin jek die.....tak minat ar....tapi cuci2 mate takpe...lieya suke tgk.....berkelip-kelipan jek.....plan nak beli brooch jek byk2...wat stok aku.... pastu beli la kot sikit2 utk mia n mija...






pastu nak gi mane yeak?.....gi Tg. Aru ke, Pasar Sinsuran ke, Pasar Gaya ke, Kota Kinabalu Park ke.......tgk le nak gi mane lagi....4 hari kat sane kan....kami dah plan nak sewa kereta kat sane....bab jalan takde masalah kot sebab henset kami ade GPS......




insyaallah..semoga percutian kami ni seronok .....flight pergi kami pukul 12.00 tghari 30.01.10 ....balik plak 2.02.10 flight pukul 6.00ptg.......Air Asia pun dah call tuk remind macam2.....semoga semuanye seronok dan selamat.....amin!!





**kredit tuk kak ezza dan dee diatas info2 tempat menarik / harus di lawati kat KK ..akan kucuber terjah mengikut kesesuaian masa heheeheheh
**kredit jugak tuk google diatas gambar2 yg aku tepek kat entry nieh


Tuesday, January 26, 2010

kalo mia masuk dapur.....


kalo aku sibuk nak memasak...org petama yg rajin nak ngekor aku si mia...sibuk cakap "mama! mia tolong mama masak yeak....." he he he....erm bagus gak rajin tolong...sok dah besar2 tak le kekok masuk dapur kan....he he he...mija? jangan harap...paling byk ngelat kalo bab tolong2 kat dapur nie....kejadian ni mase ari ahad.....kami tak kemane pun...just gi bekpes jek kat luar....




tangan gemuk mia....heheheeh





aku paling tak suke menumbuk bawang...so leh la ngelat suruh mia eheheheehe





tapi kejap jek rajinnye...pastu nampak aku rendam soon...terus main soon tu





abis kene ramas, pulas, ganyang dah soon aku tuh...abis bekecah lantai aku...ape lagi...jam2 tu aku terus halau die pi tgk tv kan depan.....keh keh keh



tak suke singki kuarters nie...dekat ngan dapur.... kalo cuci pinggan, sambil tu tgh goreng ikan ke ape....melompat2 aku dok mengelak..sebab minyak ikan tepecik2/meletup2....huhuhuhu



keletang...keletung kat dapur....ahad tu ni menu kami anak beranak....ayam kurma + tenggiri sambal + sayur goreng jawa + cencaluk + tenggiri masak kicap (lauk mia/mija)




sonok makan sama2 camni......




jemput makan sume!! he he he





tgk mija!! camtu laaa kalo time makan...makan byk...tapi main2....pusing sane...pusing sini...usik sane...usik sini....geram jek aku...




budak paling byk makan...tapi main2 time makan...




yg ni laju jek makan...sebab nak cepat gi main!!





tgk!! org lain dah abis makan....die tak abis2 lagi....seb baik kecik lagi...kalo dah besar ... die jek laa kene cuci pinggan/kemas meja sebab last abis makan....




tangan sape laa yg mulus tulus cuci pinggan tu yeak....kikikikikiki





mia kalo dah kenyang...tepekit telolong la menyanyi....saba jek mija tgk peel akak die tuh hihihi






aku sorok dah microfon tu....celah mane plak die jumpe microfon tu....bingit tinge dengar die tepekik2 nyanyi.....





aku telebih rajin plak rakam mia tumbuk bawang.....korang layan jek laaaa....



video




Monday, January 25, 2010

mucuk-mucuk mak long ♥ Akif ♥

punye laa lame nak tunjuk..... haaa ini laaa cucu Pak Latif ...cucu sulung lelaki tau.... Muhammad Altamis Akif...anak adik lieya aka pak ngah mia /mija he he he....nie atuk johor tak tgk lagi nie..... raye cina kang balik johor same2 mak long yeak...kite buat cukur jambul...pastu mak long gondol kan kepale tu terus.....kasi botak sama die heheeheheheheeheheh....kejadian ni mase ari sabtu 23hb ... leo n wife dtg umah jengjalan.....mia/mija biase laa...bukan kejar baby, tapi kejar pak ngah nye ajak main......




tgk dari jauh jek.... mia pelik tgk akif menggeliat2 heheeheheh
sori ar akif, umah mak long ni dah lame tak de baby kecik....tilam baby pun dah ilang sarung tu pasal lapik ngan kain batik jek hehhheheheeh






comel jek mia kiss akif....he he he he...mija ?...jgn harap mmg protes abis-abisan kalo ade baby...huhuhuhu .... akif berak pun die bising kate busuk....sedangkan bau langsung takde....punye laa die dengki ngan akif .....he he he....camne mau ade baby nieh




comel akif....lepas rindu nak dokong baby.....suke tgk bibir die....kalo menguap tu kecik je mulut tu dimuncungkan...he he he




pak ngah mmg jadi tawanan mia / mija laa kalo dtg umah putrajaya...sian akif he he hehe





bekepit jek....




akif & mamanyer.......sweet ♥ ♥ ♥ ♥



dah jadi bapak org adik aku nie....seb baik leh harap tukarkan pampers anak




akif yak2.....he he he



leo junior e he he hehe




kebetulan masak bihun sup...so jamu dieorg bihun sup jek ar....




muak dah makan nasi....tu pagi2 gi pasar presint 8 gi beli ayam tp lupe plak beli daun sup...togel jek hah sup aku huhuhuhu




adus!! budak2 ni mmg manje ngan pak ngah nye....penin aku kdg2...





mama akif tgh makan...so dok ngan mak long yeak....meh mak long dodoikan ....budak comel ni kalo berpangku mmg senyap....





erm meh mak long cyg sikit......sedapnye bau baby (dlm ati...huhuhu aku nak baby boy!!)





nie lee cucu sulung lelaki Pak Latif (ayah den le tu).... esok2 dah besar..nie laaa kawan main/gadoh mia n mija.....nasib lee kalo akif kene pakse main masak2, main anak patung ngan kakak mia n kakak mija yeak.....hihihihihihihi


last but not least...jom layan video mia ngan sepit barunye....die mintak aku beli kan kat chamelon alamanda sepit kecik2 nie.....nak pakai tuk sekolah baru kononnyer.....2hb feb ni mia n mija akan ke taska baru Laman Cerdik presint 11.....kene cari environment baru lah.....lagi pun kat Laman Cerdik tu studentnye cepat pandai membace....belajar agama pun ditekankan ...tu yg bagus.....taska lame kat seri kembangan tu okey...cume nak lari dari jem yg semakin ari semakin teruk....sebelum naik giant ngan astmophere tu baik aku cabut dulu.......walau ape pun jasa cikgu2 taska lame takkan dilupakan.......tgh plan nak kasi adiah ape kat cikgu2 dieorg .....



video





Thursday, January 21, 2010

amboi ko....macam BOS!!!

amboi...amboi.... mcm BOS BESAR...... kemain lagi dok dlm keter silang2 kaki....kemain tinggi plak tu silang kaki....heheehehehehe....







kemain lagi kan budak bertuah nieh




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

V


ni BOS BESARNYE!!!..... si notty mia.....



kemain ko baring silang2 kaki yeak.....



dah lame tak tepek video budak2 ni kan....meh la layan video budak2 ni melalak2....mase ni nak anta mak teh balik ke Nilai....melalak sakan tak mo mak teh balik.....he he he...takpe2, mak teh tak lama lagi dok putrajaya....insyaallah kalo ade rezeki die interview Jururawat U29 kat SPA ari tu...ade laa rezeki dok putrajaya.....amin





video




 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy