Tuesday, March 30, 2010

yg aku SUKE sangat2~~~~

bende yg leh wat aku tesenyum kalo aku moody...bende yg leh wat aku tersengih kalo aku tgh marah...bende yg leh wat aku lupe diet.......taraaaaaaaaaaaaaaaaaa
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V
tart segale jenis tart....tapi cheese tart paling aku suke....hok ni yg blueberry




ni plak coklat.....sedap wei...................


cheese tart tuk mak dare....anak dare2 getiks nye mkn kek sudah laaa.... last2...topping jek licin...keknye separuh jek dingap....

nyum....nyum....

apaknye?.....mak nye ngan anak nye tekak omputih.....tekak antarabangsa....apaknye tekak lain sikit...roti pizza ni gak yg die suke......

"ape arr papa ni ...tak rock lar, org sedap2 mkn kek ngan tart..die makan roti!!!" kate mia

nie budak eksen jek lebih..... abis krim tu...kek tu die tak mo makan dah.....haish!!!

balik keje kang...ade gak yg kene singgah baker's cottage ni pi cari tart....huhuhu~~~~

Monday, March 29, 2010

weekend mia & mia ~~~~~~

biasak ar ari senin punye entry sah2 aku update ape aku wat weekend aritu..... kui kui kui.... kiteorg kuar pi kg baru....amik baju kat tailor yg biase aku tempah tuh.....gile jauh kan...takper ar, sekali anta kain byk2...amiknye lagi 2-3 bulan heheheheeeheheh.....meh ar tgk gambar yg ade....jgn malu2 yeak......heheheheeheh

*
*
*
*
*
*
*
V

si tembam mija.....pipis yg ari kene kokak dek maknye wakakakakaakak






lawak gile....pas amik gambar nie, aku tunjuk kat mia....terus di cubet aku.... marah kononnye...katenye " laaaaaaaaaaaa nape mama amik gambar salah....gemok jek muke mia nie"......har har har....takleh terima kenyataan yg ko tu mmg gumok pun........wakakakakka





team gegirlzz yg ade kat umah ......auuwwww!!!!





mak dare dan anak2 darenye.....heheheeh






ni laa pengikut aku bab2 makeup nie.....mija tak layanzz nyerr







oucch!! oucch! its hot la mama.... mia nak pakai spek ar........






mia in the house!!!



dah sampai kg baru.... pas amik baju, pi pekene nasi padang kg baru






nie ar kedainyer....





dak kepoh sibuk nak makan ulam gak....






aku nye nie..... ayam penyet....ikan ape ntah masak gulai minang.....ulam....byk gile lauk....tak tau nak amik ape....






nak ke...meh lieya suapkan heheheeheh





dalam pukul 3 kami ke alamanda plak....cuci mulut plak ngan sekerim lecka2 nie ......kemain jauh kooo dessertnyer......heheeheh







pastu gi GSC...nak tgk jumbo gajah biru tu dah takde disiarkan (tak laku kot huhu) last2 tgk alice in wonderland...menyesal gak tak tgk mule2 kuar dulu...sebab cite ni best giler!!!









so far mia n mija tgk citer ni sampai habis dgn behave sekali....yg hangins nye...kuar jek dari GSC...mia tanye soklan yg best sekali...... "mama, tadi tu kite tgk citer ape....alice tu sape?"......
ceh! betuah punye bodak!!

**oh yes!! berjaya mengsnap pic laki aku mengunyah segenggam pop corn.....wwakakakaakakak





malam plak kami sambut earth hour sambil pekena mee hailam





ahad ?.....cam biasak ar....pi pasar...soping barang dapur......tipikal works as a mother lor!!!

Friday, March 26, 2010

hah!! ko angkut ar sume..bior mak ko lemas!!

adeh...tensi tul kalo minah ni nak tdo ngan aku..... tgk ar...berangkut2 bagai bantal die....haa org lain selalu ade 1 jek bantal peberet....tapi tidak si mia....korang kire brape bantal busuk die tu...byk wooo....kalo tak die yg lemas:10:, aku yg lemas :22:kene hempap ngan bantal asyem die tuh!



skrang ni makteh budak2 ni dok sekali ngan aku...selalunye mia ni tgk mood die laaa...ade kale die nak tdo ngan makteh die...ade kale nak tdo ngan aku.....kalo tdo ngan aku, mmg sempit katil aku dibuatnye...penuh ngan bantal die....mia ni peel die kalo nak tdo suke gentel hujung bantal tu.....hu hu hu hu
**penat :14:maoo edit pic ni...sebab nak tutoop kepale lutut laki aku....wakakaakakak




terkekek2 gelak :05:sebab bantal kat mulut tu jatuh....pastu siap suruh aku bawak kan lagi....haih! tak kuase mama:11:!! tu yg tegelak2 tu...siap ckp mama ni tamak laaa..... ntah sape yg tamak agaknye:16:... mia ni kalo buat ayat, mmg dabom...tapi selalu salah gune perkataan tu....



mija plak sejak ade makteh die ni mmg tak mo tdo ngan aku...ye ar kalo ngan aku kene tdo awal...kalo ngan maktehnye leh laa tdo lambat2 sikit:17:...





last but not least....meh layan video budak getiks:02: nie....


video
**mia ngarok2 maoo tgk elephant dekat zoo....weh tak kuase aku nak g zoo panas2 skrang ni...caerr susuk aku kang wakakaka...so sabtu ni gi kg baru amik baju kat tailor dan akan ke GSC atau TGV tgk jumbo gajah biru...gajah gak kan?.......okey la tu kan!!! har har har.....



















Thursday, March 25, 2010

peberet mia!!

yea!! aku tak de bahan nak blog kan....wakakakaak...so amik gambar mia ngan milo tabur nye....jadi laa satu entry kat blog....har har har har..... korang layanzzzzz jek ar ...buzzz..buzzzz....woott...wooott ~~~~~~~~~



dan yg pasti...bile milo dah abis kene tarah...siap suruh aku pi panggil pelayan mintak tambah serbuk milo tuh....ceh!! manyak comey muke ko!! ngeh ngeh ngeh....

tapi jgn tak tau....mia suke minom milo...tapi susu perisa coklat die tak berape suke..tetap yg asli die nak.....pelik gak lagu tu deh...............

Wednesday, March 24, 2010

ahad ku...auwwww!!! ke umah kak zue!

nie plak citer ahad kami.....pagi bekpes roti canai spesel...homemade ni.... laki den tebar...... kari plak lauk semalamnyer......nyum...nyum...jgn memain...laki den mmg handal wat roti canai......



budak2 ni biasak laaaa...cicah susu pekat.....





roti tak abis2 tapi susu ade laa dalam 4 kali tambah....hangens jek aku...kalo kat mamak nie dah kene cas singgit dah tau tak!!






fuh!! marbeles beb!!






tghari dlm kul 1 gitu kiteorg gi umah kak zue..... kak zue jemput kami sekeluarga makan steamboat kat umah die.....tgk atas meja ni hah.....kalah johnys beb!!! hahaahaha





dah name blogger kan....ape lagi...snap..snap laa aku...sampai kak zue jerit.....eh kat dapur akak pun ko nak snap ke ......wakakaakakakaak






peramah gile kak zue ni...sampai mia pun kejap jek dah rapat ngan kak zue






yummy! yummy!





ingatkan dpt jumpe anak2 kak zue....yg kembar tu....tgk2 die tinggal berdue jek ngan hubby...anak2 gi umah akak die.....heheheeh






posing ar sedas due.....tak sangke kak zue ajak pi umah die makan steamboat...tu ar, tak rugi kalo peramah cam lieya nie....mane2 pun senang dpt kawan dan cepat rapat ngan orang....






budak2 ni awal2 dah pekene sekerim semangkuk sorang....






mase yg di nanti.....seraaaaaaaaaaaaanggggggggg!!!





masak oh masak....la la la la



ini bodak2 sebok kaco tgk mamanye cedok2 nak masak






laki den yg rancak borak ngan kawan baru die.....dpt kenal ngan remiser...ape lagi...citer pasal saham...ekonomi negara....duit...duit...dan duit....





tuan rumah tak abis masuk dapur...ade jek bende yg die nak tambah...udah2 le kak zue oi....hilang diet i tauuuuuuuuuuuuuuu heheheeh




oh yea...adik aku aka mak teh budak2 ni pun ade gak




tuan umah yg baek hati jamu kami anak beranak






dessert plak ade koktail.....yummy yummy sodap!!





berkepit jek budak2 nie ngan kak zue...ntah2 ape yg diboraknye tuh...






anakkembar kak zue yg aku tingin nak jumpe





ngan kure2 menan pun takut mia nie....rajin tul kak zue melayan





posing gedik pas makan ....peace!




main2 ngan ikan plak....



Align Center
akhir sekali amik pic ramai2...sweetnyerrrrrrrr!!!




pas balik dari umah kak zue, singgah jap tgk hot air balloons..... pastu malam wat spegeti carbonara jek...tu pun tak cukup bahan...main campak jek ape yg ade heheehhe




thanks kak zue...sudi jemput kami.... ade mase jemput laa lagi yeak keh keh keh .....terharu ngan layanan baik kak zue sekeluarga...thanks kak yeak!!












 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy