Monday, May 31, 2010

cuti wesak di sg tekala

yg benornyer mia & mija ajak aku gi pantai...tapi disebabkan keputerililinan maknye ni over nooo, jadi gi pantai2 ni mmg direject awal2..... tak mo hampe kan anak2, aku ajak pi mandi sg..... so cuti wesak jemaat aritu, kami ke sg tekala.....lepas hubby lik semayang jemaat kami bertolak, dlm kul 2.30.....kul 3 sampai kat sane.....bekal pun bawak simple jek...bihun goreng + sandwich + nugget + air + buah anggur.....





excited budak2 ni..... terus nak sarung baju mandi...





x sabar2 nak berendam time nieh....panas tul tghari tuh...





sampai2 cari port baek punye..... budak2 ni dah gedebush masuk air...





mia & makteh...





ramai gak org....




poyo jek minah ni ngan payung2 bagai.....ye ar, sampai2 jek sini ujan....nak amik gambar kene ar pakai payung, kang jahanam kamera .....pas puas amik gambar, simpan kamera, terus join mia & mija gedebush dlm air heheheeh





main dan main air...




nie le bekal yg kami bawak.....simple jek, tapi lepas main air, masing2 lapo......licin gak...





sambil main air sambil aku suap mkn....2 mangkuk gak mia & mija bedal....





pas kenyang, sambung main air lagi......peace from us!!




mia & mija pedajal makteh ....main simbah2 air heheheeh




main banana boat plak ngan papa....




video main banana boat...





ade ke nak suruh aku yg jadi boat....maoo tebarai rahim aku ....suruh apak ko jadi boat...ketumpatan perut die mampat siket....huahahaahaha




sampai kul 6 lebih budak2 ni mandi......




pas puas masing2 main air, salin2 baju terus siap2 nak balik....masing2 pun dah penat, kemain minum air hah....




kuar dari sg tekala, tgk ade pakcik jual aiskrim...biase ar kena paw ngan mia & mija....
aiskrim roti tuk aku...






aiskrim calung tuk budak2 nottie mottie.....




tu ar cite sg tekala kami..... best weekend nie...pewut kenyang mkn nasi minyak org kawen jek....




** aku lagi suke pi sungai or air terjun dari pi pantai......tak tahan sunburn wei!!~~













Wednesday, May 26, 2010

kuang asam boi ko MIA!!~~





mmg sunggoh kuang asam ini bodak.... saje laa aku test suruh buat mimik muke aku.....




♥♥
♥♥
♥♥
♥♥
♥♥
♥♥
v




aku cakap "mia, camne muke mama kalo marah"......niee haaa...die bagi muke kat bawah nie hahahahaaahah...sampai juling2 bijik mate kalo marah...tipu tol...mane ade aku marah cenggitu hahaahahah (dan dan tak nak ngaku!!)








nie plak konon2nye muke aku kalo merajuk..... oo cenggini rupenye muke aku kalo merajuk bahahahaahahahah!!!~~~







nie plak kalo aku nangis...... tipu ar, takde maknenye aku nak nangis cebek2 gitu heheheeheh




nie plak aku suruh die buat kalo muke mama tgh cantik.....keh keh keh





macam2 hal laa ko mia!!~~~



**tgh pikirin mane nak gi cuti wesak nie....mia & mija nak mandi sungai le pulok!!

















Monday, May 24, 2010

pekena Sup Urat Ketin~~

ari ni lieya nak share citer mase lieya pi mkn sup urat ketin.... sebenarnye dah lame tingin nak rase sup urat ketin nieh....dulu mase pi Penang tak sempat nak pekene sup urat kat restoren hameed yg pames tuh.....ari tu jalan2 kat bangi kat seksyen 7 area kedai2 baru tu, tenampak kedai sup urat ketin UK nie..... so pi laa try.....




tu dlm tray tu sume part2 utk boh dlm sup...ade daging, perut, urat macam2 laaa ade....




ade gak gerai sate UK ....



ramai gak org...ye ar kami pi waktu dinner....





hubby & wife.... sebenarnye aku dah kenyang pekena nasi goreng sepinggan kat umah....huhuhuhu...last2 aku hirup sup jek.....yg lain2 mkn nasi....



sirap laici wajib tuk budak2 ni....asek2 order milo tabur jek....



sate die not bad laaaa....lembut tak cam sate hj sam*ri....aku mmg reject sate sam*ri tuh...keras tak sedap!!




aku ngan adik aku order sup urat ketin, hubby plak sup campur




nie le rupe urat tu...kenyal2....tapi tu ar, tamak, aku order 1 ...adik aku order 1...last2 tak abis pun semangkuk....kalo tau, better order 1 share jek ......last2 tapau bawak balik heheheeh






haaa ni gambar keratan rentas urat (fuyoo keratan rentas tu, ayat sains plak bahahaahha)




sluuurrrppppppppppppp...




kesimpulannye....aku leh mkn sikit2 jek...mkn byk2 kembang lak tekak aku huhuhuhu





** pixxas tak berape berkualiti sebab mak snappo2 gune henset jeks!!.....













Friday, May 21, 2010

mija lahaaiii mija!!~~

nieh nak cite pasal mija nie....ingat tak korang, aku penah cite kat entry2 lepas.... yg mia & mija ni kan bertukar sekolah bulan 2 tahun nieh..... mia okey jek kat sekolah baru...steady jek kenal n berkawan ngan kawan baru.... mija jek takleh terima kenyataan...tiap2 pagi gi sekolah sure jadi drama hindustan....melalak sane...hingus sini...dgn nak baliknye....pesan berbakul2 soh aku amik cepat......akhirnyer setelah 2 bulan setengah, akhir bulan 4 ari tu, mija dah tak nangis2 pi sekolah.....pergh...lame tuh...selama 2 bulan setengah aku tahan jek layan karenah die melalak pagi2...... nie gara2 mija ni terlalu manje dgn cikgu2 sekolah lame die....





skrang senang keje aku pagi2....drop jek, die akan masuk sendiri pi sekolah...kalo tak dulu, kene antar sampai depan pintu kelas.....salam 8-9 kali, kiss 5-6 kali...saje die melambat2 takmo masuk kelas....last2 melalak gak....sampai jenuh teacher kene pujuk...last2 kene dok ngan bibik sebab ganggu student lain nak belajar.....mmg hangens jek aku mase tuh!




nie laa budak nottie mottie lagi mengade2 nieh....




so.... kat Laman Cerdik laa mia n mija akan belajar sampai masuk darjah satu..... sebab tgk progress pun okey, mia dah boleh membace sikit2.....bacaan dlm sembahyang pun byk dah hafal....nak buat2 ape sume doa dulu.....so far aku puas hati lah......nak push lebih2 pun sian kat budak2.....lagi pun parents mane yg tak nak anaknye bijak pandai kan......so ikut kemampuan anak2 laaaa.....





**
aku suke sgt amik gambar mase mia & mija berschool uniform..tak tau naper!~~
** Hepi weekend peeps!!~~

















Wednesday, May 19, 2010

beg & ke jom heboh!!~~

**kesinambungan dari entry lepas......


lepas badan menerima kalori yg tinggi...ye ar dah mkn kambing berkeping2:002:..... kami jalan2 kat sunway tu.....dari wing hujung, sampai ke wing lagi satu kami merayap.....aku nak cari baju & kebetulan nak cari beg sekolah budak2 nie...demand betul nak yg tarik2 tuh...meh kite layan gambar....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


sila bagi laluan mak nak verangan posing2 gediks:011:....
ala2 lalu red carpet gitu kan wahahaaha

dah lame janji ngan dieorg ni nak beli beg tarik nie...tapi aku saje lambat2kan ...ye ar beg sekolah dieorg elok lagi .....cam rugi jek nak beli byk2...lagi pun ingat mak ko ni keje cop:005: duit ke hehehe

hah tgh dok pilih nak yg barbie ke pooh ke princess ke minnie ke....



last2 yg princess gak di pilih sebab ade batu2 kat beg tuh...ceh!!~~




layan kan jek laa karenah due badek nie.....



puas hati dah dpt beg tuh :012:




dah nak balik...ade ati mia ajak aku pi sunway lagoon tu....aih, tak kuase ar....next2 time ar...




suke budak2 ni kalo mak teh ade kat umah, rajin layan makeup, tgk ar dlm keter pun sempat touch up lagik....




sampai balik putrajaya dari sunway piramid dlm pukul 4 gitu....so singgah jap laa tgk Jom Heboh...alang2 dah buat depan umah kan....ni kire pes time laa aku jejak Jom Heboh nie....




kejap jek kiteorg kat situ.....tgk tomok nyanyi2....jalan2 tgk kedai2 yg ade....pastu balik..tak tahan ar panas....





tgk ar tegedik2 adik aku nak poster tomok tuh





hah! seb baik ko panjang....senang jek sambut balingan dari tomok ....





haa dpt poster ni laaa...elok dah mia n mija conteng2 ABC :013:hahaahahahah





huu...mase ni peluh kalo ditadah, dpt laa sebesen.....huhuhuhu






nampak lak air dragon fruit nie.....tgk ngan ais yg beketul2 tu....mmg kecur ar..... kat sini air 2 hengget tuh...selalu kat pasar malam singgit jek.....pandai tul dieorg ni amik kesempatan cuace panas2 nie jual sampai 2 hengget....





pekene gak aiskrim bagi dingin sikit tekak tu....dlm kul 5 lebih kami lik umah...sampai2 jek terus mandi....nak dekat sejam baru abis mandi.....adoi...tak tahan panas kat jom heboh tadi.....tobat aku nak gi lagi:014:....huhuhuhuhu
















 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy