Thursday, December 30, 2010

moh bertolak ke perak!~

aluuuu...aluuuu.....adoi tak penah2 blog senyap lame cenggini...sori ar kengkawan...lieya senin tu perak, selasa rabu lak kursus kat ukm bangi...mmg tak sempat jengok blog.....ni baru laa nak update.....he he he.....sebelum tu....tahniahh laa pada pasukan malaysia sebab berjaya menjulang trofi AFF Suzuki.....cayalah !!! semangat aku tgk tau...tak penah buat keje gile tgk bola (keje gile laa sebab aku bukan minat bola pun)...tetibe leh layan plak semalam....siap terjerit2 kooooo ha ha ha....baby dlm perut pun kemain aktif dari biase mlm semalam.....same2 tendang2....he he he mia mija biase laa dok bising jek marah kite org sebab terjerit2 ha ha ha...mija sound lagi... "issshh papa ni jgn laa jerit2, geli tau telinga mija nie" ha ha ha......ape2 pun yg paling best sok cuti......dah plan2 mcm nak lik johor nie mlm ni......tapi tak sure lagi .....moh ar layan dlm keter nak pi perak ari senin ari tu......

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

due badek dah siap sedia nak bertolak.....dah le keter sesak ngan barang2 adik nak bawak masuk U...lagi nak angkut belon2 nih....




mia miot!






haaa ni yg nak cite kan sebenarnye ni......bekenan betol mia ngan wedges maktehnye nie......





tejelepok2 dlm keter dok jalan ngan wedges ni...dah le keter begerak....ngan die pakai kasut tinggi2 nie...jadi bahan gelak jek mia miot nieh!




mcm biase laa....mia jek suke bende2 mcm ni...mija tak heran pun.....hihihi




okey ar tu jek nak cite.....keje ade laa sikit nak buat....lebihnye nak blogwalking...ape laa cite korang yek sepanjang lieya takde he he he....erm...sok korang cuti nak kemane?.....jalan2 ar tuuuuu!!





**cite bola...kemain lagi korang yeak...ramai tol getis ngan si fahmi keeper malaysia tu...mentang2 hensem hihihi...tapi die dah ade awek la oit....ni blog awek die http://jejariruncing.blogspot.com.....naik laa saham pakwe die kan hihihihi








Monday, December 27, 2010

kakak mia!~

ari ni lieya cuti...hihihi....korang keje ke?....alah bukan cuti pi jalan2 mane pun....pi anta adik last lieya tu ke perak...die dpt sambung belajar kat uitm seri iskandar......walaupun cuti, tetap berinternet dlm keter ni tau....tu pasal jgn tekejut kalo tetap ade komen2 aku kat blog korang....mane yg sempat lieya drop by okey....he he he......nak citer nie....anak dare aku nie.....dah besar daaaaaahhhh...boleh harap dah sgt2....cam contoh, sebelum nak gi mane2 dieorg ni mmg biase bekalkan air dlm botol susu masing2.....selalu papanye laa tukang bancuh...tak oren, air rebina, tak pun air sirap...susu jarang sebab kang basi leceh ..dahle stok keluar umah dari pagi sampai ke petang........skrang ni tak yah susah2 dah papanye nak buat dah, mia dah pandai buat sendiri.......haaa moh tgk moh..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


rajin mia kan hihihi.....senang aku lepas ni heheheh




siap due botol tuk mija sekali....bagus2...relaks mak pak ko...


cam tak caye jek dah besar anak dare aku....lagi setahun dah nak masuk darjah satu.....sob sob sob.....cepat tol mase berlalu kan......




si adik yg bakal tak berape nak adik ni plak biaselaaa ....jadik tukang komplen....kang dah siap jek air akak die bohkan, sure die ukur nak compare kan ngan botol mia...kalo die punye tekurang 1 inci pun siap laaaa mengaruk.....haaa time tu aku plak laa yg mengaruk.....suke2 nak demand huhuhuhuhu





tawun depan budak2 ni still skolah kat laman cerdik...mls ar nak tukar2 sekolah...lagi pun situ okey...rate2 yg kuar tuk darjah satu dah leh membace so terus jek laa kat situ...senang aku nak amik anta nanti......tahun mia masuk darjah satu tu aku risau...camne laa planning aku.....nak cari transit ke atau amik die tiap2 kul 1 ke.......takpe2, jgn pikir skrang....tu pikir kendian...kang naik lak BP aku kang....





**catatan preggy : mencatat sejarah gak ni..selalu masuk 5 bulan jek sure dah mule sembahyang duduk....tapi kali ni kuat lagi nak sembahyang normal...walaupun berat melampau2 naiknye.....moga2 diberi kekuatan olehNya.....













Friday, December 24, 2010

kemain lagi kak mia n kak mija nieh!


cube teka sape nie.....alah tgk sengih pun dah tau....mia laaa nieh....mase ni aku ngah punggah baju2 baby yg aku beli nak basuh....si getiks ni sebok ar main sekali......






kemain kan tlg mamanye basuh baju2 baby.....tu pun bising mulut aku sebab masing2 sibok nak menerai barut adiknye, stokin adiknye....kembang kang weiiiiiii!!! he he he....






pendek jek entry kali nie heheheheehehe....baju baby kali ni aku tak beli byk pun...beli sikit2 jek...byk beli rompers jek..senang.....lagi pun cute2 jek aku tgk....rajin jek nak aku nak click2 ....beli online jek pun...senang....tau2 dah sampai umah.....yg lain2 baju byk beli kat JJ Equine jek.....tgh sale, dpt laa muai sikit.....tu pun beli yg 6 bulan keatas..senang...leh pakai lame ....hidup kene berjimat hahahaahaahah...dah ar..nak pi siap kat LNPT bos n aku punye sendirik!





**mlm ni mak aku sampai dari johor....yahuuuuuuuuuuu!!










Thursday, December 23, 2010

spectra 3 dah ku miliki..auw!

gigih kan.....due date bulan 4 tahun depan...bulan ni aku dah beli spectra 3 ni hahahaahahah... ni bukan sebab rakus ke ape wei....ni gara2 bace kat Pa&Ma (januari) laa nie...terliur tgk diskaun2 yg ade.....lagi pun senang gi MLO ni..dekat  ngan umah aku, kalo ade ape2 hal nak servis spectra ke nak mintak advice ke senang jek pi seri kembangan nun...tak pun gi je kat bangi tu......haa lagi satu, aku beli awal ni bukannye ape, lepas org MLO tu ckp, waranty produk breastpump ni di kire dari ari due date kite....so ape lagi, mase isi borang tu aku letak laa duedate lambat2 sikit hihihihihi...eh, tu kire tipu sunat kan (tau takut hahahaahah)




sebelum dtg aku dah call, so die dah prepare dah barang2 tu...aku dtg tinggal die eksplain care gune

 aku suke...sebab ade rengrame comey!



khusyuk mendengar penerangan care gune pam tu....die akan bagi contoh gune belon.....



 isi waranti kad....pastu jadi ahli sekali ar....free jek pun sebab belian lebih dari 500 hengget...






 meh tgk ape aku beli....ish, ni bukan edisi riak2 tau....dah ramai pun yg pakai spectra 3 ni, aku nak masuk anak 3 baru nak guna hah!!...ye laa dulu aku takde kesedaran pam2 susu nie.....main bagi jek time kat umah....kat nursery pandai2 ar minum susu formula....sedangkan aku ni dikurniakan byk sgt hasil susu..syukur tapi tu laa kesedaran takde masa tuh, lagi pun dulu mane ade mcm skarang nie.....skrang blog2 pasal breastfeed dah byk.....byk ilmu aku kumpul...tgk kawan2 opis masing2 dok mengepam...tu yg dtg berkobar2 semangat aku nieh......





nie laa set aku beli.....



 set pam....aku suke spectra ni sebab harge sgt2 okey...pastu die senyap...privacy laa aku nak pam time keje kan.....ye la aku ni dok bilik besar ni sorang2....kang org dtg dengar lak bunyi pam....



 dpt ni cooler bag...ngan 3 ice packs...senang cite ni laa yg aku dpt sumenye..aku copy jek dari lmn web MLO
 oh yek, harga die kalo tak de diskaun dlm rm748++ ...ni diskaun kat MLO sampai bulan feb dpt la harga rm599.....boleh la kan...lagi pun aku pilih MLO ni sebab dekat ngan putrajaya..senang kalo ade ape2 hal...



nie plak food/milk warmer....ni mmg aku beli ...tak termasuk dlm pakej....he he he....konon2 ikut plan, bile anta umah pengasuh sok, aku nak bg sekali food warmer ni, bagi pengasuh keje senang ar, kalo dok panas2kan rendam dlm air panas mcm sian plak kang anak aku nak tgu lame susu die.....selalu jadi kes pengasuh mls nak layan susu EBM ni sebab kene rendam sebelum bagi...so kire aku nak mudahkan keje pengasuh laaaaa...lagi pun dulu kes mia mija dieorg tak mo minum susu yg aku simpan dlm peti ais sebab bile direndam susu tu mcm tak cukup suam so dieorg tak mo minum....demand kan...huhuhu tapi mmg pun, aku try rase pakai kulit tgn pun mcm tak cukup suam tuk baby....lagi pun aku tak reti nak rendam bape lame hahaahahaha....pakai ni senang..sumbat jek botol....set timing.....





haaaa ape2 pun....bende2 yg aku beli semalam tu tak beguna kalo tak de org tercinto  nieh.....sebab aku dah siap2 nak byr....die yg kuar duit hahaahahahaa.....thanks laa abg....




sebenarnye mase mule preggy tu aku dah kenen2 nak beli spectra 3 ni, pastu tgk plak ade diskaun kat sisipan pa&ma, lagi bertambah gediks....tu yg aku pakse die bawak aku gi MLO seri kembangan semalam time lunch.....jenuh laki aku dari JPM dtg amik aku kat KKM nie.....aku pun satu tak sabo2 nak tgu ari sabtu huhuhu.....ape2 pun aku hepi dah lengkap salah satu wishlist aku sebelum bersalin ....






hurm, abg...pas ni sponsor gi london weight management leh tak ...ha ha ha...




**skrang sedang menggila soping online rompers dan busha pants.....huhuhu














Wednesday, December 22, 2010

lauk sempoi tapi terbaeeeekkkkk!!!

pergh...nie kalo dpt...mmg 2 pinggan nasi bertambah......lagi pedas lagi menyengaaaat......ni tuk aku laa, tekak yg sempoi mempoi...ni lauk mlm tadi sebenarnyer...kalo mls nak kuarkan ikan2 ayam2 beku dlm peti ais....ini laa aku masak.....tapi tak le selalu pun...semalam dlm keter lepas amik mia mija nak balik ke umah, kepale dok terbayang2 dah nak masak ni, kebetulan perut lak mmg tgh lapo pasal tghari tak mkn pasal dah kenyang bedal nasi dagang mase bekpes, last2 ptg merusuh perut lapar...hurm...nak tau ape aku masak?......


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

haaaaa ni diaaaaaaaaaa....sardin cili api....pedas menyengat tapi sodap ....he he he...pekena nasi panas2...fuhhhhhhh!!!




pagi ni gi keje bawak bekal ni tuk bekpes, kebetulan ade nasi lebih sikit mlm tadi.....




lawan plak ngan ikan pekasam.....alamak limau nipis dah abis lak....kalo dpt, perah atas ikan ni ...fuhhhhh lagi mantoppp youuuu!!! kalo nak tau, bende petama yg aku mengidam nak mkn mase mule2 preggy, ikan pekasam ar....rezeki aku dpt rase ikan pekasam perak..kirim kat member kebetulan lik perak....




pastu cam biase laaa....ade lauk sampingan ..telor dadar....sebenarnye ni lauk mia mija ni hahaahahahah....dieorg ni kalo lauk telor mkn nasi bertambah2.....



cenggini la aku, kalo ari keje masak sempoi2 jek lik umah.....weekend jek baru masak beriya2.....lagi plak skrang ni en laki saye tgh diet jadiknye kadang2 jek masak nasi....ikutkan ptg smlm pun die dah ckp tak mo makan nasi.....eh die yg tak mo makan...aku lapar nasiii....balik dari jogging bukak gak periuk amik nasi haahahahaahahahah!!





**weekend ni kami ke perak ...mak abah n adik beradik lieya yg lain pun pegi...anta adik lieya yg last tu masuk uitm seri iskandar......yuhuuuu!~












Tuesday, December 21, 2010

nasi arab @ saba cyberjaya!


semalam lunch hour bos aku bermurah ati ajak  mkn kat saba cyberjaya....die belanje unit die, tak sangke ajak lieya sekali...kebetulan aku mmg tingin beno nak rase mkn kat sini......ni asek2 pi mkn kat mr kabab jek ...huhuhuhu.....pucuk dicita ulam mendatang ar kan ...org dah ajak ape lagi...laju jek laaa...dah le skrang ni istilah diet miet mmg takdo dah heheheeheheh.......moh lyn gambar moh...



*
*
*
*
*
*
V

gambar bangunan tak amik sebab org dah ramai...mak segan...ni pun snap pakai henset ajek....






menu2 yg ado....aku snap sikit2 jek.....sila click for enlarge yeak, mane tau nak survey harga...tapi tak sume laa lieya snap....



kiteorg pegi ade dlm 10 org.....order 5 jenis nasi portion besar punye...cukup sgt2..amik 2 kambing...3 lagi ayam....


tgk!! kambing ni main sorok2 dlm nasi plak......puas aku mkn.....sedap gile....lembut jek isinyer...





kalo makan nasi arab wajib laa ade sambal nie...sambal tomato pedas2....dalca pun ade tapi tak amik gambar pun


nie le tuan empunya badan yg belanje...mekasih yeak bos...moga murah rezeki puan lepas nie....


mak yong lat lat....he he he


 byk aku makan.....ayam amik sikit jek, selebihnye aku bantai kambing huhuhuhu




nie hanith lamb....die bagi tang ribs lak tu...fuhh menjadi2 laa gile aku mkn ...mmg part yg aku suke sgt2!!



hah tgk!! licin....tulang2 ribs jek tinggal he he he...





tapi ramai ckp kalo nak pekena nasi arab, kat al-rawsha tetap yg terbaik...bile laa aku dpt gi sane....oh yeak, mmg peberet aku nasi arab nie.....kalo soh pilih mkn western ngan nasi arab, mmg aku pilih nasi arab....yummy!!~







**semalam nota kaki lieya kan membebel pasal jalan nak gi keje jem semalam gara2 laluan bas yg baru dibuat kat putrajaya nie...agaknye tgk cadangan tu mmg menyusahkan warga putrajaya, arini dah takde dah jalan ditutup..yahuuu!! laluan tuk bas ditutup dari nak masuk parcel E ni jek.....so tak melibatkan jalan2 lain...mcm tu laa baru betul...tak menyusahkan org dan org tak lambat masuk opis!! kalo laa plan Tun Mahathir dulu nak ade kan monorel kat sekitar putrajaya ni betul2 di laksanakan... kan senang ~












Monday, December 20, 2010

pi jumpe kak limah!~

nie gara2 org dok kate best2 la nie...gigih mak beli tiket online.....hajat di hati nak tgk ari sabtu atau ahad...mak oiiii..tgl seat depan tejongak kepala kalo nak tgk....last2 beli ari jemaat mlm kul 9....just nice ar kan lepas magrib bagai.......siap2 mkn kat umah sume pi le kami anak banak kat GSC Alamanda (sini jek la port kami tgk movie pun he he he)......budak2 ni excited ar mcm biase kalo tgk wayang...tak tau tuuu cite antu nak pi tgk hahaahahahahahaha







kali ni beli 3 seat jek sebab cite antu kan, sah2 mija tak mo dok sorang2......mmg betul pun! bekepit jek kat papanyer....ngan aku tak leh dah.....tak syok nak sandar sebab pewot dah kedepan heheheeheh....
mija khusyuk tgk....same laa ngan mia..selalunye popcorn sorang satu kotak...kali ni langsung tak mo mkn...jenuh aku sua...langsung tak mo jamah.....takut kot tgk cite tu...tapi time org gelak2 die pun same gak gelak hahaahahaha..... 




ramai tgk mlm tu....sampaikan tiket sold out.....tayangan mid nite pun sold out gak....dasat tul penangan cite ni....pada aku boleh laa cite nie....gelak2 laa jugak aku tgk.....gamat panggung org dok gelak2....






seb baik beli sekotak jek popcorn...masing2 dah kenyang mkn nasik kat umah....
mija : eh mama, jgn laa mkn lagi....cite tak setat lagi....kang abis kang.....jaja cubit baby mama kang ...(ni jek laa ayat ugut aku skrang..skit2 nak cubit baby huhuhu)
mia : ehhhh jaja ni tak baekkk tau ckp mcm tu....sian mama...baby nak mkn tuuuuu....(mia jugak memahami aku heheheeheh)





pas kakak sound camtu mule laa rase bersalah...pastu ape lagi...nak pujuk2 mamanye laaaa hihihihi






menanti ke pukul 9.....huhuhuhu





papa budak2 n budak2.....


 

 erm sape2 yg nak tgk tu pi la tgk....tak rugi pun sokong filem melayu kite nie.....hihihihi...dengar2 baru seminggu dah collect 3 juta citer nie....cayalah!!~





**arini pi keje amik mase 45 minit nak sampai opis dari umah.....gara2 satu jalan kene tutup kat putrajaya nie...katenye tu laluan bas, start arini buat camtu...adoi!!!  masak ar camni .....sian ar kami yg naik keter nie!!!






 


Thursday, December 16, 2010

gelagat mia bile ikut mama checkup

nie kisah ari sabtu lepas jugak laaa.....sepatutnye semalam kuar, rupe2nye aku lupe tekan publish ha ha ha......memandangkan ramai yg tanye mane lieya checkup, meh laa lieya cite.....sebenarnye lieya checkup kat annur putrajaya kat presint diplomatik tu....dgn doktor maria (dah mmg satu doktor pun kat situ haahahahah).....insyaallah kalo diizinkan tuhan, lieya akan bersalin kat annur bangi, kat annur bangi lieya pilih dr khamsiah......so buat mase ni checkup selang seli.....ade kat putrajaya, ade kat bangi....lieya request ngan doktor kalo takde ape masalah biar la jumpe pakar (doktor khamsiah) tu 2 bulan sekali jek..selebihnye checkup dgn doktor maria jek....sebab senang...tak de nak kene tgu lame2......kul 10 pergi...kul 11 dah settle......yg paling best ape tau?...haaa jom layan gambar....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



time nak scan baby, mia mija leh same2 tgk ...tu yg best tu.....kalo kat klinik gomen sure takleh kan...doktor2 pun nak kejar mase, kite kena paham tuh.....ni gambar kat annur putrajaya....time nak scan jek budak2 org ni siap laa dok tercongok siap sedia nak tgk adik dieorg.....doktor maria pun jenis melayan.....nak dekat setengah jam dok layan scan......mia mija syok laa meneka mane tangan, mane kaki, mane kepale he he he he







tapi yg selalu khusyuk si mia jek.....mija tak denyeee!! die lagi suke dok kat sinki basuh tangan atau pun timbang badan die sendiri huhuhuhu.....



mamanye pun khusyuk jugak.....papa biase laa tukang snap2 gambar...pakai bberry jek, gile nak hangkut si godang hahaahahahahahah





haaa ni pic mase scan kat klinik jameaton kat seri kembangan..tempat lieya buat 4D......nanti die akan bagi satu cd ade 5 visual dlm tu....setiap visual dalam 10 saat gitu...tak lame, tapi okey laa ngan harga rm80 tuuu...yg baiknye doktor jameaton ni kalo time kite buat scan tu, baby dok telangkup atau takleh nak capture   muke baby die akan bagi harga murah sebab die ckp tak berbaloi buat 4d kalo tak nampak muke baby...baik ati betul doktor nieh.......time aku buat ni baby tgh bersujud, jenuh usik2, die pusing sikit jek, tu pun kemain lagi dok letak tgn kat muke....pastu sedap tdo beralaskan uri he he he.....gambar baby tu lieya tak share la yeak.....tu tuk tatapan family je laa ngan kawan2 baik.......yg pasti iras2 mija....he he he




tu ajek laa kisah mia mija kat klinik n scan2 nie...lieya cite pasal scan2 ni pun sebab ade yg bertanye .......kalo nak buat detailed scan leh buat kat annur bangi rm200++...kat annur putrajaya bakal ade bulan 2 tahun depan kot, tu perancangan doktor maria.......






**catatan preggy : rezeki tul ujung2 tahun nie ade mega sale...sale baju2 baby...breastpump pun ade diskaun jugak...lieya amik spectra 3 (set double pumping).....semangat ni mauu BF baby selama mungkin.....info2 pun byk dah kumpul dari blog2 ibu2 BF baby....
















 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy