Wednesday, January 11, 2012

acik join kelass make up uollsss!!..



 kejadian berlaku ari sabtu (7.1.12) ari tu.....berkobar2 mak tau nak gi belajar make up ha ha ha....org suruh sambung degree ko tak mo, belajar make up ko lajuuu yeakk ha ha ha...bukan tak mo sambung belajar, tapi otak dah tepu nie.....tapi tgk kawan2 seUiTM dulu sambung belajar mcm seronok....huhuhu.....biar le en laki jek yg sambung sampai mane die leh sambung (ops, kang ade plak org mengumpat dlm gtalk ckp aku nak jadi bini ksu :-P...bodoh! lain kali kalo dah mengumpat, delete le history!) ...okey2 tak mo melalut, jom aku story mory pasal aku join kelas make up...dah lame sebenarnye nak belajar make up dengan betol...sebab sebelum ni aku dok tenyeh sume ikut pembelajaran aku kat youtube....yeay! aku suke tgk tutorial make up kat youtube dan dari situ le aku belajar.....lepas dok ajak mengajak ngan geng2 aku, akhirnye belajar le jugak aku secara formalnye teknik2 make up nie he he he......oh yeak, aku mmg minat make up2 ni, tu yg gigih nak pi belajar tuh.....


*
*
*
*
*
*
*
V

 pagi2 tu masak nasi lemak yg boleh dibajet2kan makan sampai lunch hahahaahaha...senang keje aku...so en papa dok le umah jage anak2...thanks papa sebab bagi izin pi berhuhaa huhaa belajar make up heheeheheheh
*lap u ketat2 ler*







nie ler geng belajar make up aku...kak emah ngan aien...kawan seopis ni....aku dera aien suruh datang umah aku amik aku sekali hahahaahah...sebagai upah, aku masak le nasi lemak jamu dieorg bekpes....


kelas start kul 11 pagi.... aku belajar make up dengan Bunga....die ni make up artis professional....dah byk artis dpt sentuhan dari die.....aku suke care die make up...nampak fresh dan cantik....orgnye pun mmg cantik...suke tgk die....korang leh gak add die kat facebook..search jek laaa Bunga Sichantekjelita....add die n boleh tgk hasil kerja yg lain.....tgk le tuu...siap ade  nota lagi...byk tips berguna dlm nieh...i like!



 sabar menanti korum cukup tuk start kelas....




bile dah cukup korum...kelas pun bermula.....aku suke kelas mcm nie, Bunga tak amik student ramai2....so die boleh concentrate more one by one.....mase ni Bunga terang kan penggunaan dan jenis berus, penggunaan alat2 make up...dari foundation, conceler sampai le ke lip gloss semua.....satu2 die terangkan...byk yg aku baru tau....huhuhu




lepas dah dengar talk pasal alat2 make up dan tips2 make up...tutorial pun bermula.....Bunga make up kan modelnye sambil kiteorg gigih salin nota ...sebab nanti nak kene make up diri sendiri plak.....


tenyeh jgn tak tenyeh!! aku jek yg kepoci amik2 gambar, rakam2 video...mmg dasar mak nenek aku ni hahaahahahahaah


lepas siap tutorial sume, kiteorg makan dulu....lepas tu masing2 baru start tenyeh muke sendiri.....tgk tu, sempat lagi snap2 tu hahaahahah....



ade 6 org student.....mase  ni dah nak siap make up dah...aku suke sebab tau dah care tepek bulu mate pelesu..selame ni salah teknik hahaahahaha....lap u le Bunga!






auwww!!! lieya latif weeeiii.....



Bunga ajar mcm2 teknik make up mate...smokey, sweet color ngan gothic.....care nak kuruskan muke ....barule aku tau camne nak shading muke bagai....






bergambar kenangan dengan tok sifu he  he he...



sori le pic tak memuaskan sebab snap pakai iphone jek....mls nak usung dslr....



me wif cikguuuu!!
weeeeiiii....muke aku nampak runcingkan......ni tgh list nak beli shading, conceler, berus bagai ni ha ha ha







ni le part yg paling best dan mengujakan...rupe2nye, lepas kiteorg dok pulun make up tu.....ade contest lak, sape yg make up cantik akan dpt suprise gift....dan tak disangka2 aku yg menang...yippp yipppppiiiii!! he he he...dapat le aku bulu mate pelesu hand made bebbbb!!! dari jakarta lagiiii....thanks Bunga!!
thanks jugak buat aien gedik2 sebab sudi sanggup amik akak kat umah yeak heheehehehe.....sedap tak nasi lemak akak? bahahaahahahaaha......




dlm pukul 4 lebih gitu abis le kelas......sampai jek umah, terus outing ke i city plak bawak budak2 ni main2 kat situ...upah sebab gi sekolah behave jek especially si mija.......ape2 pun, mmg seronok belajar ngan Bunga....bayaran rm100....berbaloi2 le dengan ilmu yg disampaikan.....pastu paling syok, kemain masing2 lenjan barang make up si Bunga ni heheeheh...thanks yeak Bunga ...halal la yeak lebih kurang.....sape2 yg berminat nak belajar, survey le jadual kelas dekat blog Bunga atau fb die yeak....mmg direkemen le belajar ngan die......







** rutin harian diwaktu tengahari skrang adalah mkn2 dengan mia miot....tak bawak die balik umah pun sbb tak sempat gap cume sejam, pukul 1 die abis kelas, terus mkn ngan die kat kantin, pastu aku mandikan die kat toilet sekolah, tukarkan baju sekolah KAFA....pastu aku pun balik opis.....sian nak bagi die tukar sendiri....tunggu le dah reti baru aku lepaskan.....aku pun dapat ramai kawan baru golongan mak2 yg datang tukar baju anak....heheheeh...sonok!









28 celoteh sahabat

akak jugak yang tak reti nak mekap2 segala bagai pai skang...
mana taknya sebatang gincu pun tak pernah nak beli...hehehe

January 11, 2012 at 9:14 AM

uihh murah la tu kan yuran rm100...mmg berbaloi.. bilalah aku nak rajin make-up cam ko lieya...

January 11, 2012 at 9:18 AM

akk blaja kat mana ea?cntek oo bl akk m.up sndri...muke akk trus jadi runcing...tp org lawa mcm akk, dh d m.up kan..ten2 la akn mnjdi lebey lawa ;)

January 11, 2012 at 9:24 AM

wah!!!!! runcing sunggoh ko melah..... kelassss ko maria.....

cantik, siap dapat bulu mata pelasu lagik... best best

January 11, 2012 at 9:47 AM

superb!!!!pasnie muka ko ala2 artis le...hahahaha....suke...suke...

January 11, 2012 at 9:51 AM

kelass la lepas ni leh jadi mekap retis....nanti leh ajo cara2 nak pakai fakeeyelashes....besskan dapat cikgu sporting camni

January 11, 2012 at 9:58 AM

fuyooooooooooo...

meletop2 ptt pn menang bulu mata pelesu..

teruja lak nk bajo gak..heheh

January 11, 2012 at 10:12 AM

muke nmpak lain wei.... mmg cun,terutama tang kt mata tuh... sgt cun

January 11, 2012 at 10:26 AM

Wahhh bestnyaa dpt belajar mekaup2 yer..Lieya.. cantik laa..dpt plak jadi pelajar yang tebaik dan menang :)

January 11, 2012 at 10:28 AM

hehehe mmg berbaloi-baloi kan...byk ilmu yg kiter dpt..sgt bunga ketat2 kihkihkih...pssttt jom kumpul barang make up plak pasni hehehe.... (^_^)

January 11, 2012 at 10:38 AM

cewah cewahhh lieya... lipstik merahnya makngahhhh... mate liplap litlap...hehe...

memang berbaloikan lieya belajar makeup ngan org yg pro ni...
akak pun tingin gak nak belajar makeup... huhu... dah lain yer lieya sejak pakai tdg fareeda ni... muka pun nampak kurus sket...huahua...

January 11, 2012 at 10:43 AM

mmg cantik lah u make up tu...
skarang mesti makin berseri2 u kan...
mmg berbaloi sungguh, ilmu dpt & yuran murah...

untungnya mia dpt spend lunch hour tu togeder2 dgn mamanya...
walopun penat nak uruskan skolah dorang...
tapi puashati kita kan sis...

January 11, 2012 at 11:44 AM

cantikk... :)
yuran pon murah...bole join nie..thanks!

January 11, 2012 at 12:05 PM

series cantek lieya..nampak pro sgt make up.. murah tu bayaran kalau dpt make up cenggini.. idokler kita man bantai aje cam aku..tarah jer..haha


mak jeles nengok makeup ko noks!! :)

January 11, 2012 at 12:23 PM

Wajah lieya berubah, muka ngan dagu runcing, eloklah kat situ dorang ajar banyak teknik solekan. mata lieya memang terbaek : )

January 11, 2012 at 12:29 PM

wah...seronoknya belaja makeup
saya pula teringin blajar menjahit
insyaallah tak lama lagi
jemput singgah blog kite

January 11, 2012 at 1:17 PM

tambah cun akak... :D

January 11, 2012 at 1:22 PM

kak wa blaja jugak lah...
mata lieya kemain galak jadinya..akk suka...

January 11, 2012 at 1:34 PM

a'a la lieya.. memg nampak cantik sangat make up tu.. pastu runcingnya muka... bayaran cuma RM100?? walaweiiii.. berbaloi baloi lah...

January 11, 2012 at 1:51 PM

wah ! ( seyesss akak terjerit halus sekejap ) masa scrool tgk wajah lieya lepas solek tuu ..

perghhh memang boleh bukak butik makeup lepas nie lieya .. kalau minat apa salahnyeee ..
cantik dikk
cuma shadow tuu akak xsuke warna terang2 macam tuu ..

hurmm menyerlahh lah dik ! ;)

January 11, 2012 at 2:50 PM

makin gourgeous nko cik lieya oiii!!!

waaa.. gi sekolah mia ari2 ekkk.. mak mithali aaahhh!!

January 11, 2012 at 3:29 PM

phewwwittttt
ko jugak yg dah pergi kelas make up.....

pergh...tak leh tahan tengok ko make up....lepas nie buat tutorial camne nak runcingkan muka erk...ha ha ha...almaklum, muka mak setempayan....

psst : ala...kalau ko jadi bini ksu pun...apa kesah....dah rezeki memasing....tu sebab jeles ler tu...dia takde harapan nak jadi bini ksu...keh keh keh

January 11, 2012 at 4:21 PM

bestnya lieya..teringin nk blajar mekap gak.

January 11, 2012 at 9:13 PM

wah ingatkan artis mana tadi santik sgt2.....

January 11, 2012 at 9:52 PM

wahhh.. semua shantek2 dah make up.. lepas ni boleh buat duit cari makan make-up org pulak lieya..

seronok tgk anak2 lieya yg teruja ke sekolah tu.. blaja baik2 ye anak2.. auntie doakan kalian berjaya dunia akhirat..

suka tgk dayyan makan ice cream tu.. cute sangat ah dia lieya!

January 12, 2012 at 10:22 AM

bestnya weh!!!! aku pun suka mekap2.nk g gak la kelas ni.lgpun bayaran dia ok la kan.kebanyakan yg aku tgk suma 200 keatas.ni ok sgt.suker...

January 12, 2012 at 11:23 AM

wah.. ko dah la terror make up.. makin terror la ni siap masuk kelas..

January 12, 2012 at 1:51 PM

beshnya belajar makeup..dulu masa muda2 rajin gak beljar..lor ni lama dah ilmu tu terpendam gtu jer.

January 12, 2012 at 4:36 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy