Tuesday, September 25, 2012

projek berNASI KERABU di opis....


hai semua wanita2 gorjes...pe kabar ari ni....dah mamam bekpes belum heheheeheh.....aku lum lagi, tgh tunggu nasi lemak masak nie....hah koo!! kelasss tgu nasik lemak masak hahaahahaha....arini kiteorg kat opis ni berprojek nasi lemak katenyerrrr......masing2 amik tugas masing2 bawak ape yg patut.....ade yg bawak beras, ade yg bawak santan ngan daun pandan, ade yg bawak sambal, ade yg bawak telor....mcm2 laa yg membawak supaya lengkap menu nasi lemak tuh heheeheheh.....so sambal mmg dah siap2 masak dah, nasi jek tanak kat opis...kang leh le makan bekpes bawak ke lunch kang ......tapi arini aku tak mo cite pasal projek nasi lemak kat opis, ari ni aku nak cite pasal projek kiteorg bernasi kerabu kat opis......kelassss gitu, org lain buat pot luck, kiteorg terus masak2 kat opis hah wakakakaakak...alah saje suke2 koo masak2 gini....sonok pun ade...lagipun dah boring ar mkn kat kafe yg ado nieh .....he he he...jom layan pic yg ado...



*
*
*
*
*
*
*
*
V


kiteorg dah plan nasi kerabu makan time lunch so pagi tu mensyekik bihun goreng dulu....kak shimot yg bermurah hati menyediakan bekpes tuk anak2 tekak kawan2 die ni heheheeh...lap u la kak shimot....(aien woi, kot yeak sedap pun tak yah le nak stim2 pejam mate...over tau ko hahaahah)





org kuat dapur....comel tak port makan kiteorg....kebetulan ade  port tersorok ni...so jadik lee pantry makan2 yg comel....




hadoiyai! nak posing punye pasal, cedok bihun goreng tak siap2 hahaahahah





haa ni plak pic mase tgh hari....nasi dah siap tanak dah.....ni org2 dapur tgk sebok merewang hiris ulaman.....cayalah kak shimot hiris tahap hiris nak bunge rampai hah...halussssssss......kalo aku mau kasar2....




kiteorg bagi2 laa nak bawak ape....ade yg bawak kopok goreng, ade yg bawak ulam2, ade yg bawak kelapa, ade yg bawak sambal nasi kerabu, ade yg bawak budu, ade yg bawak ayam bakar, ade yg bawak telur asin...haa bile dikumpulkan lengkap laa set nasi kerabu....amecam?...muhibah tak kami2 hahaahhahaah



org buat keje die main2....tampo kang baru tau!




tad tadaaaaaaaaaaaaa.....siap dah set nasi kerabu kiteorg....ajak semua mkn sekali...alhamdulillah, rezeki yg ade dishare bersame....takde laa isi tekak sendiri2 jek kan.....lebih apdhaaaalll kate org bile berkongsi rezeki nieh.....lagi pun dah name satu opis kan....kene laa ajak mengajak jiran2 selevel yg ade




asli ni tau pakai bunge telang....tak main laa pakai pewarne tiruan heheehehe





adoi, bile tgk lapa la plak hah!



dalam byk2 bende, satu bende ni ajek aku tak reti makan....jeruk bawang putih....rileks jek tgk org2 klate ni mkn mcm makan asam jeruk....


ni pinggan aku....nampak no tak reti makan nasi kerabu kan..kemain sikit amik ulam hahaahahah



haaa!! yg ni yg best giler ni.....dlm bernasi2 kerabu tuh, ade plak bonus bonanza bergande bile one of officer kat tempat aku ni bawak patin tempoyak.....umangaiiiii!! lazat gile uolls!! kepale dah kene sebat so aku amik bahagian isi....pastu dok balun hirup kuah ajek....mmg terangkat....sedap.....ye laaa yg buat pun mmg dari tangan pior org pahang mau tak terangkat......last aku mkn patin tempoyak ni yg sedap mase kursus team building kat felda tekam pahang dulu...uihhh hepi gile dpt makan patin tempoyak yg sedap nie...terima kasih laa puan fariza atas jasa baik puan masak patin tempoyak nieh....(puan tgk yeak, pinggan dlm gambar ni milik kak shimot, die yg makan paling byk hahaahahaah)





masing2 tgh khusyuk menjamu selera...ni sebahagian jek yg masuk gambar....




lepas sengkak perut isi nasi kerabu, ayam bakar, ngan patin tempoyak, kite wash2 mouth plak ngan dessert terbaekk...triffle!! nyummmmmmmmmmmm....pakar triffle kat opis aku ni tak lain tak bukan cik puan yatot....haishh ape ke pelik name korang ber ot ot kat belakang ni hahaahah...takde laa, kiteorg yg saje menambah name tu....shima jadi shimot, lieya jadi liyot, lysa jadi lysot, fyda jadi fydot, yatt jadi yatot hahaahahaah.....

 tu le laa kisah kami berprojek nasi kerabu kat opis....nanti rajin2 aku up cite berprojek nasi lemak ni plak yeak......yg pasti, sengkak gilos perut arini...camne nak diet woiiii???!!!






** bos takde direct seminggu ni sbb die ade course kat razak school of government.....kursus bos aku nie sampai dah lebih-lebih 7 hari kursus...PA die ni jugak tak cukup2 kursus nie......uwaaaaa!!











39 celoteh sahabat

Seronoknyer opis ko Lieya..mcm2uols angkut haa...:-)

September 25, 2012 at 9:19 AM

bestnya nasi kerabu...feveret ieyda tu..
lau blk kg kat kelate, mesti cari nasi kerabu utk sarapan pg...duk kg 5 hari, 5 harilah srapan ngan makcik kerabu nie...xpenah jemu..

September 25, 2012 at 9:19 AM

wei.. weiii..agak2 la weiii pepagi ni..
keroncong ni, bikin menitik air liur org sini ni.. nk lg tgk BUDU.. hahahha..
siyes bes la opis ko, alangkah syoknye kalo aku berada disana waktu makan aje..
hahahha..
asben aku sgt sukoooo ikan patin tempoyak..
menu ari sabtu die ler tu, ari paso tani..

September 25, 2012 at 9:43 AM

meriah betul opis kak lieya.....sebijik mcm opis atie jugak....tapi atie tak pernah update plak citer opis buat makan2...maklumlah....mood nak bergambar kurang sbb mood nak makan dah terlebih2....heheh....sesekali buat mcm nie memang best.....kurang skit stress keje tue kan....hehehe

September 25, 2012 at 9:43 AM

seronok opis lieya leh main masak2..
bapak sedap nasi kerabu..terliur kty weh lieya.caner.nie.nak buat caner nie..kena ler cari..

September 25, 2012 at 9:46 AM

mak oiii dasat nyer menu... basi kerabu pewarna ORI! siap ada patin tempoyak yang tak tahan tuhhh.. pagi2 dah mengalir air liur aku Lieya oiiiii!!!

September 25, 2012 at 9:52 AM

wahhh...seronoknye mkn reramai mcm tu

September 25, 2012 at 9:53 AM

meriahnya acara masak dan makan kat opis lieya.... opis akak pun selalu gak wat cam ni... msk nasi kat opis baru best...panas2... lauk pauk bawa dari rumah... hehe....
lepas ni pantang tak bole la join acara gini lg...:)

September 25, 2012 at 9:55 AM

pergh...!
walaupun saya tak suke makan nasi kerabu
tapi bile tgk meriah dan muhibbahnye makanan tu
rase lapo jugak jadiknya, hehe

September 25, 2012 at 10:00 AM

kelas ko lieya! msk2 kt opis ha...bleh join best gk nie..haha...

join mkn jek bleh..hehe

September 25, 2012 at 10:21 AM

Ooh patutlah seronok masak2 kat ofis... Tapi sebenarnya memang syok kan lieya dengankawan2 semua.... Tengok teragak je tp sebab tekak tak sedap, terbantut selera... Huhu

September 25, 2012 at 10:33 AM

Ya Allah seronoknya ada opis mcm nie, siap boleh wat makan2 lagi..sedap2 pulak tu dah berkeroncong perut aku kat dlm bilik hotel nie, nak turun bekpes bebudak lom bangun lagi..

lieya cantik2 la kawan2 opis ko tu..suke tgok diaorg..bertuah ko lieya rindu nak kerja semula..

September 25, 2012 at 10:40 AM

akk dgn kengkawan pun selalu buat camni..mmg meriah..org tu bwk sikit org ni sikit lelama penuh meja!

nasi kerabu tu mmg tergoda lah tgk...sedapnya dpt makan dgn ayam..kegemaran akk nih..penutup pulak dgn triffle terbaiklah lieya ;)

September 25, 2012 at 10:58 AM

wah!same ar ngan nieyl kat opis nie..best kan..hehehe~

September 25, 2012 at 11:00 AM

wow dasat ler uollss main masak2 kat opis....seronokkk kann...kalau boss sporting xper...boleh berpiknik di opisss...

September 25, 2012 at 11:12 AM

seronakkan...kat opis saya pon selalu pon camtu...hik..hik..dapat makan panas2...

September 25, 2012 at 11:23 AM

waduhhhhhhhhhh
bos x der makan jee nieee
happening tol kowang dik !
jelesss nie
siap nasi kelabuuu huwaaaaaaaaaaaaaaaa

adohaiiii kalau opis akk macam nie .. mauuu berkilo2 haku naik .. tapi bab makan , sape leh tolak khannn ;))

September 25, 2012 at 11:31 AM

seronok nye..meriah main masak2...nasi kerabu lagi...tgk gambar2 lieya ni buat wanie teringin nak makan nasi kerabu lak ni...nak kena pegi pasar mlm la hari ni

September 25, 2012 at 11:46 AM

nak jadi rakan seofis lah...hahahahahah..

ps: ajak boss makan tak?

September 25, 2012 at 11:54 AM

Seronoknya..semangat mcm ni best

September 25, 2012 at 12:06 PM

bestnya sepakat gini...
tu yg mengeratkan lagi silaturrahim kan sis....
i suka bila bab2 camni...
sama2 tolong menolong then makan ramai2...
oooo memang best!

September 25, 2012 at 12:29 PM

alamak..sedapnya.nyesal klik.huhu

September 25, 2012 at 12:44 PM

best kan buat projek masak2 kat opis ni time bos xder plak tu..... mau dari breakfast sampai ke lunch dok kat pantry jerk... haha kat opis masz pon ada gak buat projek ni tapi ari jumaat jerk coz time rehat panjang.....

September 25, 2012 at 1:30 PM

sabar je la... dh mkn lauk kursus tadi, masih ada rasa terliur tgk menu korang ni tau... sentap mak jemsss tgk bawang jeruk tu... uuwaaa... sedap!!!

September 25, 2012 at 1:46 PM

he he mmg bestkan cam ni!

September 25, 2012 at 2:13 PM

kemain kenduri...sedap2 pulak tuh

September 25, 2012 at 2:16 PM

wei..bestnya..kt opis aku ni susah sketlah..xde meja pantry..kalau buat makan2 pun buat potluck..huhu..

September 25, 2012 at 2:52 PM

semalam nampak awak kat KFC Alamanda.hihi

September 25, 2012 at 3:15 PM

sib baik x makan nasi kerabu...

September 25, 2012 at 3:38 PM

alahaiii nasi kerabu, mmg feveret akak. hari2 mkn pun takpe. amboi cantik2nye tudung fareeda

September 25, 2012 at 3:48 PM

hi lia yang super gojes...kemain best makan2 siap masak kat opis...makanan pun menyelerakan huhu terliur..huhu

September 25, 2012 at 3:49 PM

terbaekkkkkkk la lieya oiiii...

smua makanan mmg mabeles!

rajin ko and the gang buat makan2 camtu ye..aku kt sini sebulan sekali tp dah ada tukang masak kekekee...

sonoknya :)

September 25, 2012 at 4:30 PM

seronok dapat makan2 ni lieya...
rajin korang masak....

September 25, 2012 at 4:33 PM

wahh..meriahnya siap masak2 kat opis lagik... lia suka makan nasi kerabu letak ulam n serunding dia tu byk2... :)

September 25, 2012 at 8:18 PM

bestnya korang.. lagi best pekena nasi kerabu..

September 25, 2012 at 9:52 PM

owhh..inilah rahsia d sebalik mata telor masin ye.. ade tgk kt fb aritu..rupanye mjamu nasi kerabu..mmg happening je.. sama la kt ofis lya.. selalu gak time makan masing2 berpakat & bwk bhagian masing2 utk mkn bsama..meriahkan..

September 25, 2012 at 10:00 PM

waaa bestnya meriahnya ....makan ramai2 syyokkkk siap masaknasi kat opis lagi...nak buat jugak lah...

September 26, 2012 at 8:22 AM

seronoknye...alin suka nasik kerabu..sedap..

September 26, 2012 at 10:55 AM

mak aiii
best giler ko bila camnie
muhibbah....yg penting dpt gotong royong giteww ko
ha ha ha..aku sejak kerja penjara nie...
nasi kerabu tu dah kira feveret aku..dari tak reti makan budu...dah pandai dah makan budu..siap requested lebih lagi..ha ha ha..

wei..sedap ler wei jeruk bawang putih tu.....

September 26, 2012 at 1:30 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy