Wednesday, September 26, 2012

wordless wednesday ~ mak jemah!





WW ~ mak jemah dayyan kikikiki



*
*
*
*
*
*
V


(1)




(2)




(3)

 




(4)



dayyan tak rela youuuuu!!




(jom layan video dayyan mengemas tak ikhlas...siap nak baling2 buku keras tu lagi hahaahahah)




** legaa kiter...urusan booking disney's hollywood hotel hongkong dah settle minggu lepas...tinggal urusan passport jek nieh.....makin dup dap dup dap hati nak pergi nieh.....tak sabar nak tgk reaksi mia n mija hepi kat sane nanti....hope semua berjalan lancar...





Tuesday, September 25, 2012

projek berNASI KERABU di opis....


hai semua wanita2 gorjes...pe kabar ari ni....dah mamam bekpes belum heheheeheh.....aku lum lagi, tgh tunggu nasi lemak masak nie....hah koo!! kelasss tgu nasik lemak masak hahaahahaha....arini kiteorg kat opis ni berprojek nasi lemak katenyerrrr......masing2 amik tugas masing2 bawak ape yg patut.....ade yg bawak beras, ade yg bawak santan ngan daun pandan, ade yg bawak sambal, ade yg bawak telor....mcm2 laa yg membawak supaya lengkap menu nasi lemak tuh heheeheheh.....so sambal mmg dah siap2 masak dah, nasi jek tanak kat opis...kang leh le makan bekpes bawak ke lunch kang ......tapi arini aku tak mo cite pasal projek nasi lemak kat opis, ari ni aku nak cite pasal projek kiteorg bernasi kerabu kat opis......kelassss gitu, org lain buat pot luck, kiteorg terus masak2 kat opis hah wakakakaakak...alah saje suke2 koo masak2 gini....sonok pun ade...lagipun dah boring ar mkn kat kafe yg ado nieh .....he he he...jom layan pic yg ado...



*
*
*
*
*
*
*
*
V


kiteorg dah plan nasi kerabu makan time lunch so pagi tu mensyekik bihun goreng dulu....kak shimot yg bermurah hati menyediakan bekpes tuk anak2 tekak kawan2 die ni heheheeh...lap u la kak shimot....(aien woi, kot yeak sedap pun tak yah le nak stim2 pejam mate...over tau ko hahaahah)





org kuat dapur....comel tak port makan kiteorg....kebetulan ade  port tersorok ni...so jadik lee pantry makan2 yg comel....




hadoiyai! nak posing punye pasal, cedok bihun goreng tak siap2 hahaahahah





haa ni plak pic mase tgh hari....nasi dah siap tanak dah.....ni org2 dapur tgk sebok merewang hiris ulaman.....cayalah kak shimot hiris tahap hiris nak bunge rampai hah...halussssssss......kalo aku mau kasar2....




kiteorg bagi2 laa nak bawak ape....ade yg bawak kopok goreng, ade yg bawak ulam2, ade yg bawak kelapa, ade yg bawak sambal nasi kerabu, ade yg bawak budu, ade yg bawak ayam bakar, ade yg bawak telur asin...haa bile dikumpulkan lengkap laa set nasi kerabu....amecam?...muhibah tak kami2 hahaahhahaah



org buat keje die main2....tampo kang baru tau!




tad tadaaaaaaaaaaaaa.....siap dah set nasi kerabu kiteorg....ajak semua mkn sekali...alhamdulillah, rezeki yg ade dishare bersame....takde laa isi tekak sendiri2 jek kan.....lebih apdhaaaalll kate org bile berkongsi rezeki nieh.....lagi pun dah name satu opis kan....kene laa ajak mengajak jiran2 selevel yg ade




asli ni tau pakai bunge telang....tak main laa pakai pewarne tiruan heheehehe





adoi, bile tgk lapa la plak hah!



dalam byk2 bende, satu bende ni ajek aku tak reti makan....jeruk bawang putih....rileks jek tgk org2 klate ni mkn mcm makan asam jeruk....


ni pinggan aku....nampak no tak reti makan nasi kerabu kan..kemain sikit amik ulam hahaahahah



haaa!! yg ni yg best giler ni.....dlm bernasi2 kerabu tuh, ade plak bonus bonanza bergande bile one of officer kat tempat aku ni bawak patin tempoyak.....umangaiiiii!! lazat gile uolls!! kepale dah kene sebat so aku amik bahagian isi....pastu dok balun hirup kuah ajek....mmg terangkat....sedap.....ye laaa yg buat pun mmg dari tangan pior org pahang mau tak terangkat......last aku mkn patin tempoyak ni yg sedap mase kursus team building kat felda tekam pahang dulu...uihhh hepi gile dpt makan patin tempoyak yg sedap nie...terima kasih laa puan fariza atas jasa baik puan masak patin tempoyak nieh....(puan tgk yeak, pinggan dlm gambar ni milik kak shimot, die yg makan paling byk hahaahahaah)





masing2 tgh khusyuk menjamu selera...ni sebahagian jek yg masuk gambar....




lepas sengkak perut isi nasi kerabu, ayam bakar, ngan patin tempoyak, kite wash2 mouth plak ngan dessert terbaekk...triffle!! nyummmmmmmmmmmm....pakar triffle kat opis aku ni tak lain tak bukan cik puan yatot....haishh ape ke pelik name korang ber ot ot kat belakang ni hahaahah...takde laa, kiteorg yg saje menambah name tu....shima jadi shimot, lieya jadi liyot, lysa jadi lysot, fyda jadi fydot, yatt jadi yatot hahaahahaah.....

 tu le laa kisah kami berprojek nasi kerabu kat opis....nanti rajin2 aku up cite berprojek nasi lemak ni plak yeak......yg pasti, sengkak gilos perut arini...camne nak diet woiiii???!!!






** bos takde direct seminggu ni sbb die ade course kat razak school of government.....kursus bos aku nie sampai dah lebih-lebih 7 hari kursus...PA die ni jugak tak cukup2 kursus nie......uwaaaaa!!











Monday, September 24, 2012

hardy shah & hazry shah besday party....


Ya ampun!!! entry ni punye laaa berjaman2 terperap tau....huhuhu....aku skrang dah payah le nak update blog ari2....sejak Bahagian aku di struktur kan balik, mcm busy plak aku, eh pembetulan...yg busy bos aku....aku cume dapat tempias2 busy jek hahaahahha.....okey laa, arini jom layan pic yg dah berjaman terperap nie.....ekceli dapat jemputan dari cik puan hirda sempena besdey due hero ensem die pada 1 sept. 2012..mood open house lagi mase ni sbb still dlm syawal kan....wajib pergi ni sebab aku suke besdey party, lagi pun die ni tak penah culas datang  aku punye majlis...so harus laaa by hook or by crook kene gak datang.....lagi pun set2 bff aku ni kalo nak buat ape2 majlis wajib book date masing2...eh dah2 jgn byk membebel....jom layan gambor2 yg  ado.....

*
*
*
*
*
*
*
V


hardy shah ~ 6 & hazry shah ~1 besday bash
date: 1st Sept 12
time: 4-6pm

venue: Pizza Hut Section 7, Shah Alam

Theme: Colorful aka "suka-hati-la-nak-pakai-baju-kaler-apa-pun"




budak2 ni excited bile cakap nak gi besdey party....ye laa dah terbayang2 laa dpt mkn kek, dpt jumpe geng, dpt main, dpt goody bag...
 


phewww..nasib2 jek dpt snap pic 3 beradik pose comey2 mcm kat atas nieh.....yg pic kat bawah ni dayyan dah melarikan diri dah....sabo jek laaa



pung...pang...pung ...pang drive....akhirnye sampai...ape lagi, cop tempat campak beg, handover adiah kat besdey boys, terus terjah makanan....mak lapo hokey!



handmade by tuan umah tau! rajin ko poms....aku gak malas....



buat kat pizza hut, so menu2 op kos yg ade di  pizza hut laaa....yummyyyy!!



pilih2 mane yg berkenan di hati.....


si gedek2 tgh bace doa mkn heheheeh....penat ajar tadah tangan, tetap dikemut tangan tuh....




masing2 hantu spegeti, so bertambah2 makan....bagus! tak rugi bawak korang ke majlis haahahahaha




ni laa besdei boy ....hardy shah!!...dah 6 tahun...tahun depan dah darjah satu yeak ....



yg cute lagi montok2 tu laa hazry shah....setahun dah budak tomey nie....abaikan dayyan yg tengah memandang crown hazry ngan muke pelik tu heheeheeh




lepas jemputan semua dah ade, dah makan2.....masuklah crew pizza hut berserta mascot mr cheese  sambil bawak kek besdei.....jemputan boleh tahan ramai....meriah gile sbb budak2 excited....





ko tgk org pertama yg terjah mr cheese tuh.....budak baye die semua takut2, tapi die selamba rock jek pi salam mr cheese tuh heheehehehe



kek besdei yg super duper sedap...op kos laa sedap...secret recepi kan!


tuan rumah....



hihihi sempat aku rakam....tapi sile abaikan suare aku yg ala2 penyanyi suprano tu yeak haahahaahaha...lupe lak aku merakam pastu aku pun bantai nyanyi sah2 le suare aku yg paling kuat hahhhhahah



beb, tahun depan kasi gugurl plak beb yeak heeheheehh




aku kerah anak2 aku masuk games2 yg ado he he he...ni main musical chairs




terra gak anak dare aku heheehh tapi adatlaah, harus laa tumpas ngan budak2 yg lagi besar dari die....





si gedek2 aktif betul mase ni....kejenye berlari je ikut budak2 besar....tak kasi kiteorg pegang....risau jek kene langgor dah le ko tu kecik toet.....tgk la tu, sape2 pun die tak kisah nak berdokong.....




 mia mija wiff bff




alahh tak yah kenalkan lagi...korang sure dah cam muke2 bff aku ni kan heheeheheh....



sebelum balik sempat snap gambar ngan geng2 yg aku kenal....



percaya tak, pic ni aku snap dlm jamban mase tgh tgu mia berak haahahaahah....asal boleh??!!



geng2 budak besar dah ilang pi main kat playland kat luar pizza tuh, so dayyan dah takde geng...aku soh die mengaler...seb baik die baik jek mengaler...dpt laa sat mak ko bergosip2...menapau ape yg patut heheeheh...sbb mase ni jemputan dah ramai balik tinggal kami berempat...biase laa muke2 ni jugak la yg datang awal, n balik lambat ekekeekekekek



dlm kul 6 lebih jugak kiteorg balik.....masuk jek keter, terus pengsan anak bujang aku...penat belari la tuh!


tu jek laa kisah besdey bash hardy n hazry....terima kasih tuan umah .....bash mmg happening, budak2 pun enjoy...mak2 pun enjoy gak enjoy bergosip n menapau ekekeekekekeek....semoga dimurahkan rezeki ko yeak hirda sekeluarga....amin






**eii mood nak beranak kembali menggunung lepas timang2 ulit2 gomol2 dak khayla .....tapi seriau tu ade lagi....huhuhu....eh, dayyan jeles tgk maknye timang baby lain hahahahaahaha...eh nanti kite tepek pic anak buah baru tu yeak.....





Thursday, September 20, 2012

thursday ~ random photos


salam kamis salam batik semua...haaaa jgn dah cun2 pakai batik pastu gi alamanda waktu opis hour yeak kang kene angkut naik bas kang wakakaakakak....eh melalut plak....jom layan pic random photos yg ade arini....oh yeak, misi pindah randah dah settle...so boleh laa berherbinasi dengan aman lepas ni heheheeheh....



*
*
*
*
*
*
*
*
V






  • sharing is caring gittuwww!! auwww......vely2 lomantik looorr....



  • tergoda beli sbb tgk senang giloosss org iron baju kat butik.....tapi???!!.....



  • wakakaakakak...cari pasal ngan en siri......



  • ari ntah bile bekpes kat umah.....bergado2 nak makan sendiri.....sudahnye op kos laa diva terhangat yg menang....sengih muke bangge bile aku bagi pinggan ngan garfu sendiri.....


  • mule2 baik jek mkn sendiri...lepas tu tetibe jek semoorang terase bihun2 berterbangan melekat kat muka....sekali mija jerit "mamaaaaa!! abis rambut jaja tumbuh bihuuuunnn!!" wakakakaaka...rupenye budak kecik ni eloookkk tengah mengkriketkan bihun2 kat pinggan die.....kuang asam ko dik!! menjerit2 kiteorg suruh die stop...yg die eloookk gelak2 tgk semua org kelam kabut....ha ha ha


  • mia balik sekolah....die akan keluar tekedek2 tegelak2 ngan kawan die....nampak aku baru belari tak cukup tanah sbb die tau mak die ni hangenss kalo menunggu lame2 hahaahahha....tapi sejak en laki dah sambung belajar ni, die laa gi amik mia tiap2 ari....legaaaa makcik takyah dah keluar time lunch hour!



  •  pic ni berbaur riak sikit hahaahhaah (gelak syaiton nirojim siket).... cun gak coach baru kite.....auwwww...disebabkan dah ade coach leather, so kali ni beli yg jenis nie plak...gigih tau cari yg setema ngan casing tipon....auwwww!! (tak abis2 auwwww....tampo doblas kali kang!!)





  • malam minggu ari tu...boring2 dok umah pi ngeteh....ape! ingat ngeteh leh ngan kawan2 jek ke...haa ngeteh ngan ahlil family lagi apdal uollsssss....




(video si dayyan dok panggil kak mija die.....mcm org tu dok sebatu dok jerit2 gitu hahaahahah..sama la jugak kalo die panggil aku ke, papanye ke....terjerit2 panggil)







** esok pas balik keje terus balik johor....ye! yeay!...bb khayla tunggu mak long balik yeak timang2 awak heheeheheheheeh






Tuesday, September 18, 2012

pindah randah opis....


hai semua....rindu tak...rindu tak....ekekekekek...cepat ckp rindu, kalo tak aku lari sorok muke celah bantal sebab maluuu hahahhah....haishhh yg pasti aku rindu wooo...rindu nak merepek2 kat blog nie....tapi tu laa kebusyan pindah randah opis buat aku tak update blog minggu lepas....cenggini kisahnyer, aku dimaklumkan yg Bahagian aku ni akan split menjadi due bahagian so kami akan dapat bos baru.....so bos aku skrang ni sgt humble telah bagi bilik die skrang kat bos baru.....so bos aku kene laa pindah bilik....PA yg setia lagi cun ni kene laa ikut bos kan walau kemane die pergi hahahahahah...so ngan2 aku laa kene pindah randah nie....bukan aku tak mo laa jadi PA pada bos baru nie tapi bos lame nak aku ikut die....i polooooo gituu heheheeh....walaupun bilik skrang ni cantik n besar dan aku kene pindah ke bilik yg kecik tapi aku tetap hepi ngan keputusan bos aku sbb member2 sekepala aku semua kat tingkat 7...so dgn hepi lee aku mengemas barang tuk pindah randah.....jom layan pic yg ado yeak...tak syok membebel tak de gambo, lagi pun i kan suke amik gambo so mcm biase laa gambo musti laaa adooo hehehehehehe


*
*
*
*
*
*
*
*
V


ikut plan asal, weekend minggu ni nak balik johor sbb adik aku bersalin dah....lagi pun cuti 3 hari tu kan...rugi tak lik kampung...tapi disebabkan dpt news yg mengejut ni so semua plan kene kensel....dari ari sabtu tu laa dok berkampung kat opis packing barang sikit2....barang tak byk mane tapi dokumen2 lame yg buat semak...nak serah bilik pada org baru kan so better dlm keadaan kemas ...tu yg aku gigih kemas dokumen2 lame tuh.....so sebelum bekerja keras tiap2 pagi harus laa isi perut dulu....tgk gedek2 kemain santai mkn....




budak ni pandai makan tosey woooo hahaahahaha...tekak aku betul....so lepas ni mama ajar mkn sushi ngan salmon mentah plak yeak dik heheheheh...mia mija tak suke tosey....






ni rupe bilik bos aku yg dlm fasa pertama direnovate......abis barai hah....






nie plak dalam fasa ke 2....cantik dah bilik bos aku heheheehe.....tapi tak fully siap lagi, esok luse baru siap semua ngan kabinet n meja die....lebih kurang jugak ngan bilik lame die yg dah serah pada bos baru tu....





nampak kat pintu tu, haa tu le bilik aku yg baru...walaupun tak sebesar n tak secantik bilik dulu tapi aku tetap hepi sbb dpt turun ke tingkat 7....bilik PA tak kisah le tak besar ke cantik ke, yg penting bilik bos mesti cantik....sbb aku suke kemas bilik bos cantik2 heheheheeh....





sian anak2 aku, plan nak lik kampung jumpe atuk nenek kene kensel....dah meneman aku kat opis...huhuhu....si gedek2 tgh tdo mase proses mengangkut barang2...legaaa hati...kalo die jaga mau dengan die 'mengangkut' same hohohoho





kosong sudah bilik aku yg asal nie....so serah pada PA baru nanti dah cun lah cume lantai jek tak sempat suruh cleaner vakum...ye laa cleaner kan cuti semalam ari malaysia ekekeekkek...tapi awal2 ckp..sori ar dik sbb PC akak amik ...ye laa nanti ko dpt le PC baru yeak heheheeheh....akak ko ni turun pindah bilik baru pun kosong sekosongnye takde PC ke phone ke sbb bilik tu mmg kosong semate2....tu pasal kene angkut PC i yg lame ni hehehhheehhehe




peneman setia aku....he he he...cayang anak2 mama! yg ni tukang teman, tapi tukang tolong angkut barang lagi aku sayang ketat2...sape lagi kalo tak laki aku heheheeheh





en laki yg sporting teman aku pindah randah....ye laa kalo tak die, sape lagi yg leh tolong kan .....lap u abang!! en laki tengah gigih picit thumbtack tuk aku gantung keychains hehehehhehe...jari jemari mak halus, tak larat youuuu ihiks ihiks...





tad tadaaaaaa...dah siap kemas bilik aku.....bilik bos jek tak sempat kemas sbb tak fully siap lagi....ni mase korang bace entry ni aku tgh pulun mengemas bilik bos ar nie....kemas mane yg boleh jek sbb meja die yg ditempah tak siap lagi....build in cabinet pun tak siap lagi....





org kate 5S takleh letak bende2 gini...ahhh dulik ape aku...setahu aku yg penting kemas....lagi pun aku kene ade set aromaterapi aku tu....tensen2 jek cepat2 nyalakan ....baru segar paler otak aku....





bilik kecik jek so kene laa pandai2 susun atur.....kang semak sangat pun not nice kan....




so ini laa workstation baru aku tuk sampai bile pun tak tau....mcm aku ckp dlm entry ni laaaa, PA kan nasib mcm bola....tgk ajek laa kat celah mane lepas ni kene 'tendang' ekekekeekek....




tingkat 7 tgh selerak sbb tgh renovate jugak.....luar dalam renovate hohoho




cume semalam letrik problem kat tempat aku, tu mamat tu tgh tengok2 kan port letrik  ... kalo dah okey nanti aku bw yeak....




dalam petang2 gak laa kiteorg settle....yeay! boleh balik....sebok nak dok atas troli tuh budak2 nieh...




pi isi perut sat..aku membebel2 ckp aku penat n hausss gile...n aku nak aiskrim....terus en laki bawak pi ice room....mmg memahami betul laki i ni tauuu ekekekeekek....so pekena laa aiskrim nut case ngan durian....





budak2 isi perut ngan nasi goreng...bapak budak pun same....aku jek tak mkn....tapi melantak aiskrim ....legaaa tekak dpt aiskrim due mangkuk....





si gedek2 over paw eskerim mama...





ngap! ngap! ngap!





pastu singgah seri kembangan cari wallpaper tuk bilik aku...ye laa bos dpt wallpaper, aku yg tak dpt ni kene laa pi cari sendiri wakakaakak..gediks..tetap nak tema butterfly youuuu hahahhah....fuh, mcm opis abah ko yg punyoo jek siap nak boh wallpaper hahahaaha...alah wallpaper ni ciput jek....yg penting sedap mato den memandang masuk bilik sendiri wakakaakakakak




hokey dah tammat dah acara membebel tuk kali ni eheheheheeh....lepas ni mmg lambat sikit ar aku nak update lagi, nak kasi settle bilik bos plak ....so bos tahun depan sila up duit raye utk PA mu ini tau dari due rat jadi 3 rat ...wakakakaakka...pesnowo!







**dayyan skrang tgh 'ligat' nak panggil kakak2 die...penat aku ajar panggil 'kakak'...tapi die tetap panggil 'jakja' utk mija ngan 'meya' utk mia....selamba rock ko je yeak dik.....






 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy