Tuesday, September 3, 2013

kawan2 opis terjah umah lieyalatif beraye!


haluww!! salam selasa...semalam tak update blog sebab monday blues...[agak2 cantek bahase tak alasan aku] kah kah kah .....arini meh  nak stori mori pasal kawan2 opis aku yg comel2 dtg terjah beraye umah aku...ekceli aku xde plan pun nak buat open house ke makan2 ke ape utk raye tahun ni....cume bile pikir2 balik, tahun ni in sha Allah last la kiteorg beraye kat umah ni, tahun depan dah pindah so aku decide nak ajak member aku yg tak penah lagi dtg umah ni tuk makan2...alang2 tu kire dipanggil laa makan2 raye sbb kene time raye kan....so jom layan pic yg ado....tak lieyalatif le khennn kalo gambar tak byk kikiki


*
*
*
*
*
*
V


memandangkan sabtu ahad aku sentiasa full dgn aktiviti so aku ajak dieorg datang jumaat lepas (30 ogos 2013)..waktu lunch jumaat kan lame so leh lepak lame sikit umah aku....memandangkan aku tak amik cuti, so aku memerah otak tuk menyediakan menu yg simple ajek....so aku buat mee tomyam, nasi lemak halba rendang dgn puding oreo...so ade bende yg boleh di masak malam dan yg simple2 leh masak pagi sebelum pi keje tuh....




puding oreo, sambal, rendang tu aku masak malam....celur mee ngan kuah tomyam aku buat pagi...



sebelum pi keje, aku dah susun aturkan barang2 atas meja, senang balik kul 12 kang aku tinggal perangat kan makanan n cedok boh dlm bekas....lieyalatif kheenn kedekut cuti ekekekeke



dessert aku buat puding oreo, rase dah cun tapi silap teknik mase melayer, tak cantik hah jadinyer ....brownis tu plak aku beli sajork....



mee tomyam lieyalatif....


nasi lemak halba, rendang daging lieyalatif....


air oren sunquick saje hehehe



nie lah die my prens yg sudi dtg bertandang ...



posing sedas due sebelum pi mamam...


pose gediks miang sat....



kat meja makan wajib pose lagi sedas kakakaka




pastu ape lagi...ngap ngap ngap ler!



 khusyuk plus serius masing2...tak sedap jgn marah yeak...i baru2 nak belajar masak dlm kuantiti yg byk....




makan ye korang2 jgn malu2...



hope perut korang tak bergelodak la yeak ...pas makan nasi lemak, makan mee tomyam plak kikiki


terima kasih yeak korang2 sudi datang...dan terima kasih gak pada yg bagi duit raye kat anak2 aku...kemain hah si mia sampai pening2 pale kene pilih duit raye dek aunty fyda die heheheeh..saje jek ko kan fyda buli anak aku...tekemut2 malu hah nak pilih hahahaha


in sha Allah kalo takde aral, tahun depan kiter buat open house merangkap house warming yeak...moga2 ade rezeki ke arah itu....amin



*keek makan2 dirumah lieyalatif*


57 celoteh sahabat

seronok la dpt mkn..apa x seronoknya...:)

September 3, 2013 at 9:11 AM

bestnya..meriah..dee umah dekat gak tp sbb waktu lunch tu pendek tak koserlah nak ajak opismate..last year je dorang terjah sbb dee masih cuti dan dorang kerja..kes xde restoran buka nak mkn lunch..hahaha..

apapun kau pya food semua nmpk delicious..yummy!

September 3, 2013 at 9:15 AM

wah macam2 hidangan, tabik la lieya, balik tengahari pun sempat prepare macam2.. akak pun teringin nak jadi mcm lieya.. serba serbi boleh. hehehe

September 3, 2013 at 9:15 AM

waa teringin makan masakan lieya latiff yang gojes ni auwwww...mesti sedap...lizz berkenan giler ngan bekas taruk tomyam tu kemain lawo ok...beli kat maner lieya...

September 3, 2013 at 9:18 AM

bestnya menu...sedap lak tu lieya... cepat dan pantas ko masak ye... walaupun keje...hehe...
comel jer bekas air oren ko tu...hehee

September 3, 2013 at 9:18 AM

bestnya lunch hour lama then sempat menjamu kawan2 kat rumah.. nnt share recipe puding oreo tu ye Lieya ;)

September 3, 2013 at 9:23 AM

untung umh dkat ngan opis ek...siap bleh lari2 blk perangat lauk lg...heeee...dayyan kt taska ke...xdek muke die pun ni ha...

moga taun dpn ade rezki wat open house kt umh br ek...aminnn inshaallah

September 3, 2013 at 9:25 AM

hahaha.. seb baik ko x letak pic kepochi aku dgn si iqa... haha..

September 3, 2013 at 9:26 AM

kak lieya.. resepi puding oreo pleassee mcm sedap jerk!

September 3, 2013 at 9:36 AM

wow sedapnya menu, terer lieya kan...Rajin pulak tu,puding oreo tu kita pun belum mula buat lagi..

September 3, 2013 at 9:37 AM

astaga rajinnya ko lyea ajak derang semua dtg time kije, ko mmg dasar kedekut cuti kan wakkakakakakakkaa respect kat ko masak 2 menu utk derang semua, mesti derang sayang gila kat ko kan,
wah next year umah baru ye.....nanti jgn lupa jemput aku ye wakakkakaka (muka tak malu nih)

September 3, 2013 at 9:47 AM

nasik lemak rendang daging tu nmpk mantaps sgt !!!

September 3, 2013 at 9:48 AM

kemain tersusunnya makanan kau..bukan saja mata memandang, sedap jugak tekak utk ditelan hhheeeee

dlm keje2 tu banyak jugak menu yg kau masak, kalo aku dah tunggang langgang dah tu :P

sedapnya puding oreo tu..cantik aje aku tgk..takde apa yg cacat pun hhhheeeee

kalo dekat ni tak jemput pun aku terjah...bole???hhhhaaaaaaaa

September 3, 2013 at 9:54 AM

wow..meriahnyer lieya..
simple2 lieya pon leh lagi msk 2 jenis lauk.. mee tomyam + nasi lemak lagi/./. ;ya dpt rasakan air tangan lieya ni mmg sedap...

September 3, 2013 at 9:57 AM

Yeayyy!
Yg thn dpn tu igt2 kt kami gak ek :)

September 3, 2013 at 10:04 AM

Tahundepan tu janga lupa jemput akak juga taw...hahahaaa...

Tabiklah...siap boleh masak2 dan makan2 hari kerja kalau akak huh tak der maknanya.

September 3, 2013 at 10:09 AM

wahhhhh.. sonotnya lieya..
nak jugak nak jugak.. ahahha.. guwau je tau.. ;P

September 3, 2013 at 10:13 AM

wahaaaa sempat yek ko memasak sume tuh walaupun simple kan... umah dkt mcm ko sempat aje time tgri tuh kan nk ajak membe mkn2... lagi2 lah jumaatkan masa rehat lama...

tp msti seronok riuh rendah kan ngn gelak tawa...

September 3, 2013 at 10:21 AM

mee tomyam sedap!!! resepi pls ...hahhha auwww..

September 3, 2013 at 10:27 AM

syoknyer dah pindah umh sendiri nnt....

September 3, 2013 at 10:45 AM

thn ni xdpt buat mkn2 utk kawan2. badan xlarat nk masak..hehe

September 3, 2013 at 10:47 AM

Meriah dan tgk makanan Lieya sedap2 belaka.. nyum2.. :)

September 3, 2013 at 10:48 AM

@Fyda Rahim

fyda aku tak sekejam itu...tapi serius muke ko ngan iqa kepoci buruk gile tau tak dlm pic tu hahahaah

September 3, 2013 at 11:34 AM

banyak juga menu yang dimasak tuh lieya...
puding oreo tuh pun kak nur salah melayar juga..jadi tetap jadi kan...
suka tengok bekas ais oren tuh, cantik...
yang penting semua kenyang...

September 3, 2013 at 11:49 AM

Mesti sedap tu lieya...kawan2 makan penuh khuyuk lagi menikmati keenakan air tangan lieya...

September 3, 2013 at 11:58 AM

mi tomyam yang sedap tu....

September 3, 2013 at 11:59 AM

Meriah betul kak makanan. Nampak sedap lak tu. Adoi.. Lapar betul ni.

September 3, 2013 at 12:03 PM

amboi amboi tunjuk skill masakk.. kemain terrorrr!!! tengok pun nampak sodapp weyyy!!!

superMak sungguhh!!! I loikee!!!

September 3, 2013 at 12:27 PM

semua nampak sedap tu koooo.....
yumsss

September 3, 2013 at 1:44 PM

Best if rumah dekat kan?

September 3, 2013 at 2:12 PM

Masa ni anak bujang ke mana? tak nampak pun kelibat dia.
Kira rumah Lieya dekatlah dgn office ye - best boleh makan-makan lagi sebelum balik semula ke pejabat.

September 3, 2013 at 3:52 PM

siap ada daun pisang tu..... mesti sedap nieh...

September 3, 2013 at 4:05 PM

Mesti gempak + kecoh + huru hara kan..kan..kan sbb akak pn wat mkn2 mcm lieya. Seronok sgt2....

September 3, 2013 at 5:02 PM

tu dia jeles tgok,kemain meriah lagi..seronoknya dpt jmu kwan2 makan hasil air tgn sendiri..hebat jugak ye si lieyalatif memasak.hehe

September 3, 2013 at 6:34 PM

Seronoknya dpt mkn air tgn lieya latif...byk menunya...puas kwn2 mkn.....yeay tahun dpn raya umah baru la ye....

September 3, 2013 at 9:41 PM

pandainya akak masak...siap ada choice lagi...nasik or mee...suka tengok orang yang pandai masak ni....saya baru ngah belajar :)

September 3, 2013 at 11:15 PM

seronok kan.. bila kengkawan mai rumah makan apa yang mampu kita hidangkan. salute kat u sebab masih sempat nak sediakan even bekerja.. salute.

September 4, 2013 at 12:49 AM

Salam ziarah ya...nice sangat cara hidang makanan tu sumer. Kalau saya jadi tetamu rasa sangat dihargai.

September 4, 2013 at 1:18 AM

amboi, masing masing posing.....hahahhaa

rendang daging awak tu nampak sedap la...ala ala macam rendang tok

September 4, 2013 at 1:28 AM

hebat lah mu kak..lgsg tkamik cuti..leh lg masak malam2..kita kalo mlm2 tkmmpu nkdduk dapur dh..anak duk bergantung je kt baju cmne nak masak..siksa nkdgr suara menjerit dia..

menu2 nmpk spesel lak tu smpt lg msak pgi2..isteri pandai masak, rajin plk lg suami bertambah2 syg..hehe

September 4, 2013 at 8:44 AM

gambaq gedikks.. perasaaaaaan cute.. hahahaha

September 4, 2013 at 9:37 AM

sronoknyerr....
meriah ngan teman2...
amin... moga ada rezqi lg thn dpn

September 4, 2013 at 10:35 AM

Nampak sedap aje semuanya. Dua, tiga kali akak tengok jam ni baru nak kul 11pg, lapar dah nih!

September 4, 2013 at 10:43 AM

hamboiiii... tengok hidangan pon dah nampak ekslusif lieya..blom merasa lagi nih..tentu2 sedap la kan...tabik springgg..

tengahari pekena nasik lemak, perghhh masuk opis kompem ngantuk kan...ahahaha..bwonies tu nyummsss..berkilat coklat..

pssttt, berkenan ngan jug air oren tu la..cute

September 4, 2013 at 11:33 AM

ko memang tererler boleh gitu yerk ... dah ler semuapun ko masak kira kagum gak akakni ha...
seronok dapat jamu kengkawan makankan.. akak doakan juga nanti ada ler jamuan untuk masuk rumah baru...

September 4, 2013 at 11:36 AM

salam bestnya lia sempat lagi tu lepas balik koje makan2...bestla mcm nak join the clube jerk hi2

September 4, 2013 at 11:51 AM

tudiaaaaa..
bila nak ajak blogger plak gi open house neh~
ahahahaha.
meleleh air liur nengok nasi lemak itu~ perut nih mende yang x leh makan tuh lah dia nak terliur kan~
tunggu lah kurus dulu baru leh request macam2..muahaha.

September 4, 2013 at 12:47 PM

menarik nye makanan2.....

kat sane best kan hari jumaat leh rehat lama2 buat mcm2..

dulu sy duk sana 4 taun..merasa la jugak....

September 4, 2013 at 3:31 PM

Sedapnya nampak mee tom yam tu....terliur akak !!

September 4, 2013 at 4:21 PM

wah sedap menu2 tu sempat juga liya buat semua ni yer!

September 4, 2013 at 4:53 PM

mesti sedapnya tuh.. tgk pun tau.. hehe

September 4, 2013 at 5:37 PM

dikkk aku tgk aku lapoor balik adehhh !
rajin ko masak semua
kalau akk satu dua je aku masak ekeke
ok lah .. bila rajin macam nie syok wooo

nak2 org makan sampai licin ahahahha
lagi syokk nengok !

September 4, 2013 at 10:48 PM

lieya masak mesti shedap punya ..

September 5, 2013 at 11:19 AM

wah...best! kalau dekat akak pun nk join.. cekap lieya siapkan makanan walaupun hari kerja..

September 5, 2013 at 11:38 AM

ehhh.... asal lambat tgk entry nie..

ishhh ishhh cantiknyaaa bibir pompuan yang tudung hitam tu.. mungil gilaa.. menyerlah keayuan.. hak..hak..hak..

terima kasih tuan rumah.. makanan semua sedaaapppp.. jgn serik jemput lagi ek.heheheh

September 5, 2013 at 3:51 PM

Untung member opis dpt makan sedap hasil air tngn Sis :)

Mcm kami kt sini Jumaat pn rehat sejam je, so takdak mknanya nak balik mkn kt rmh :D

September 6, 2013 at 11:42 AM

Walaupun simple kompom sedap...

September 12, 2013 at 7:43 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy