Thursday, January 31, 2013

our 8th wedding anivesary ~ potong2 kek kununnyer....



Alhamdulillah......di hari semalam bersamaan 30 Januari 2013 genaplah kami lakibini 8 tahun membina rumah tangga....alamak, ayat skema2 ni geli lak rasenye .... hihihi....yee dik noon oiiii....arini di kala 8 tahun dolu2 aku tgh sibuk dimakeup kan pakai baju cantik2 sebab nak disatukan dengan kekasih hati bersanding di pelaminan katenyeeeee .....dan pada arini dah ade 3 askar pun kami hehehehe....mcm biase laa kiteorg ni kalo anivesari ke besdei ke mmg sambut sikit2....alah sambut simple2 jek potong2 kek ngan dok hotel.....tahun ni pun mcm tu jugak.....kami beli kek sebijik n lepak outdoor tuk photoshoot sikit.....dok hotel plak in sha Allah jumaat ni sempena cuti hari wilayah, jenuh nak book tempat tu manjang jek penoh, nak tau kat mane destinasi hotel pilihan kami nanti aku up entry key, yg pasti mmg teruja aku nak stay kat sane........hummm, jom le layan photos yg ade mase potong kek tu...ni namenye photoshoot syok sendiri sebab sume pakai self timer jek hahaahahaha...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


kebetulan kiteorg baru balik dari besdey bash member, tu yg alang2 tu jom laa beli kek n potong2 kat taman...ade gak bahan n kenangan nak tepek kat blog....





seb baik cuace tak berapa panas so kek eskrim ni bertahan laa jugak hahahaaha....sengal tol, nak buat outdoor tapi pi beli kek eskrim hahahaahah



nie lah askar2 yg ade selepas 8 tahun...agak2 anivesari 10 tahun askar bertambah tak?..wallahualam heheheeheheh




over tul kekuda photographer nih heheeheheh



 seb baik dayyan memberi kerjasama..walaupun die lagi berminat nak hempok2 kek  tu ngan pisau.....




ouch! muaaxxx! muaxxxx!
(pandai tul miamija belakon hahaahahah....)



inilah family kecil lieyalatif



aummm!!



eh mane mia...die dah lari pi amik sudu lagi satu....



syuap dak dayyan gedek2 plak....



mia sibuk nak posing lompat2....suke ati ko la nak!



aummm!! syuap bapak budak plak heheheeheh



mia ckp "cepat le mama....mia nak kek...." 
looo budak nie...aku ingat nak belakon2 jek amik gambar...balik umah baru makan kek tu....


 mia " udah2 le tu amik gambar papa, jom kite makan kek nih"



dayyan kan diva...nak amik gambar pun kene suruh die tgk kamera...pftttt!



mia mmg suke buat rosak gambar hahaahahaha




mak dare dan anak2nyew....auwww!!




langit dah gelap jom balik jom...elok kiteorg balik, terus ujan turun huhuhu




dik diva di apit leh kakak2nye....




kami anak beranak



ekceli ni taman kat depan picc tuh....



 muaxxx sayang dayyan...kakak2 dah lari masuk keter kejar nak main ipad...sabo jek lah!



 walaupun kek baskin robbin tu sedap, tetap amik mase yg lame kami nak abiskan secotet kek tu...manis gilos ....huhuhu



apa yg pasti, semoga rumahtangga yg kami bina kekal bahagia selamanya dan sentiasa dimurahkan rezeki ....terima kasih papa sebab telah menjaga kami cukup baik dan sempurna...alhamdulillah






**sepatutnye aku up entry ni pagi semalam tapi tak abis karang lagi ayat2 cintanye hahaahahah....




Wednesday, January 30, 2013

wordless wednesday ~ lambat sangat mama potong!



ww ~ kikiki.....lambat sangat potong, shayer jilat dulu laaaaa..jangan mareeeee!







** bestnye sbb minggu ni keje 3 hari jek...jumaat cuti hari wilayah wey....yip yip yipie!!





Thursday, January 24, 2013

thursday ~ random photos


aucak!! kamis dah weyyy, salam maulidurasul buat semua....
esok jemaat...yeay!! he he he....korang amik ke cuti jumaat ni ...so dpt le direct dgn cuti maulidurasul ngan thaipusam....aku tak le kot...mauu jimat cuti awal2 tahun nieh....humm..jom layan le pic random photos yg ade tuk entry kali nieh....senyum sokmo!


*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • muke kakak2 gedek2 kene soal siasat....lepas balik sekolah, dah siap mandi kemas beg sekolah semua...mula la sesi soal siasat dari omaknye yg mcm inspektor sahab nie....beli ape kat sekolah, rehat dengan sape, belajar ape, duit tinggal berape...ari2 soalan yg same...hahaahaha ko bayang tahap boring budak2 ni hahaahahaha...omak ko peduli ape!



  • ari tu tingin nak masak nasi ayam...tapi try resepi lain sikit...ayam tu goreng dulu pastu tanak sekali ngan nasi .....ermmm sedap ngko! resepi korang amik jek kat blog kak ratna nih....atau blog mamasya nih......



  • untung ade anak dare tau....boleh harap hah walau dimana jua anda berada wakaakakaakk



  • senin lepas si mia bising2 nak makan spegeti...so balik jek sekolah agama terus bedesup gi wadihana kat bangi tu....mia suke gile spegeti sini.....



  • aku kagum betul dgn dayyan nie...die ni mmg ade chemistry la dengan kucing2 sedunia hahaahahah....kucing jiran aku ni selalu lepak kat depan umah aku....nampak je kiteorg sure lari tak cukup tanah....dayyan sorang jek yg boleh pergi n usap tanpa cat ni lari....pelik kan?



  • antara mia ngan mija....mia boleh harap kalo kat dapur....boleh harap dah tolong potong cili kering, kopek bawang, basuh pinggan....ehh lumur ikan ayam ngan garam kunyit pun boleh dah tauuu...tapi lepas tu sebakul laa die memekak sebab kuku die kuning hahaahahahaahh

abesh dah tuk kali nie....yip yipie!!




**skrang trend kan novel2 dijadikan drama....rase nyesal plak koleksi novel aku dulu2 mase zaman anak dare dah bagi anak buah huhuhu....mcm cite setia hujung nyawa tu aku ade dulu novel tu....huhuhu



Wednesday, January 23, 2013

wordless wednesday ~ syyhhhhh...bace doa...




jgn kaco ...ustaz dayyan nak mamam ni...bace doa dulu key!





** skrang pantang dengar org sebut bismillah..cepat2 dayyan tadah tangan nak bace doa ...kadang2 saje dengki die tgh sibuk main2 tu kiteorg sebut bismillahirahmanihrahim...terkocoh2 lempo mainan nak angkat tangan bace doa wakaakakaka



Monday, January 21, 2013

telemovie 18PL ~ keganasan yg comel



tajuk telemovie :  keganasan yg comel...
pelakon utama : dayyan gedek2 dan kucing3 nenek johor
penerbit : mama gedek2 


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • bapak tiri : hoooiii laaaa!!! ini laa keje korang pagi petang siang malam....membuta, makan, berak, membuta, makan, berak.....mengabehkan beras aku ajek....kemain senang lenang korang melengkor yeak!!!


  • bapak tiri : lagi2 yg ko ni ....ye laa ko laaa!! kan aku tunjuk ko ni.....asal aku marah mule laa buat muke mintak kesihan....tgk ar tu...aku dah tejerit2 gini pun korang rileks melengkor lagi....dalam kiraan 10 aku nak korang bangun ...sorang pi cari kayu api, sorang pi amik air kat perigi, sorang pi kemas umah.....aku nak masuk bukak baju sat.....aku keluar kang, korang tak berganjak lagi siap korang!!!



10 minit kendian lepas bapak tiri masuk tukar baju.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • bapak tiri : aku cakap baik2 tak mo dengar..tebal noo rase malas korang tuh...haaaaa!! aku bawak keluar senapang gajah aku nie.....ade sape2 lagi yg malas nak bangun hah!!


  • bapak tiri : haa lagi2 ko yg buat muke kesihan tadi...kemain berani ko lambat2 angkat bontot  yeak.....cepaattttt!!! cari kayu apiiiii!!!


hahaahah...cite di atas takde kene mengena antara yg hidup atau mati tau hahaahahaha....tak sahkan kalo aku balik johor tak bawak balik cite dayyan dan cat heheheheeh....mcm kisah dayyan dan kucing ni...mase balik kampung bulan lepas pic2 ni laa sempat aku snap heheheeheh....tgk le video ni..kemain tersembur2 air liur dok pom! pom! pom! (bunyi tembak kononnyer) si cat2 tuh..


dayyan mmg suke cat sgt2...tapi aku idak le sampai nak bagi green lite nak bela cat...cukup2 laa dayyan bermanje ngan cat2 nenek kat kampung....kalo kat putrayaja cukup2 laa dayyan tumpang bermanje ngan cat jiran sebelah umah heheeheh....






** tahniah buat en hubby tersayang....result peksa dah keluar....tahniah kerana usaha telah membuahkan hasil yg cemerlang...moga dpt abiskan master dgn cemerlang dan terbilang heheheheh...blanje kiteorg makan besar tau....ha ha ha





Friday, January 18, 2013

miamija si flower girls....


salam jumaaaaattt...salam setia hujung nyawaaaa hahaahahah...amik mood sbb skrang tgh layan online cite nie plak ....nak tgk kat tv3 tu selalu skip2 sbb time magrib kan...byk keje nak buat time tuh....
haaaaaa!!! aritu korang dah tgk si mija tegedik2 dengan baju oren lip lap lip lap kembang2 die kan.....arini jom tgk  due beradik ni plak bergabung tenaga menggediks he he he...ekceli ari ni nak cite pasal mia mija jadi flower girls....hmmm ckp pasal flower girl ni si mia mija mmg suke gileee..sebab time ni laa dieorg dpt demand nak make up...ekceli ni wedding opismate aku .... ain namenye...die minta miamija jadi flower girls mase die bersanding nanti....hmmmm budak2 ni dpt tau mule laa menggelinjang hah...sukeee laa dieorg dpt pakai baju cantik makeup2 n gediks2 iring pengantin he he he


*
*
*
*
*
*
*
V


mak pengantin tengah gosok baju pengantin....eh silap2...mak flower girls tgh gosok baju minah2 flower girls heheeheheh...baju cantik ni pengantin yg sponsor...thanks ain...moga murah rezeki korang lakibini....



tadaaaaaaaaa...dah siap make up....letih layan demand budak2 nie...nak mate biru laaa...nak mate pink laaaa...nak pakai celak laaaa...nak lipstik mcm barbie laaaa....eh korang jgn pelik2 tgk si mija sengih mcm tu..tu mmg peel die menyengih kalo mulut ade lipstik hhahaahahah



ikut plan nak cari bunga2 pastu letak kat kepala....tapi last2 tak jadi sebab cari bunga yg sesuai tak jumpe2.....tgk headband yg ade dlm simpanan, rase2nye yg ala2 topi tu sesuai bangat!



so ini laa flower girls yang dah siap heheehehehe...




layan posing miang due badek ni dulu heheeheheh




auww!!



flower girls tak mo makan langsung sebab takut lipstik ilang hahaahahah....dah standby nak iring pengantin nieh....



ok...get ready ...tgu mase jek kompang dipalu nieh....wedding ni belah pompuan...berlangsung kat dewan presint 16...




selamat pengantin baru buat cik ain dan uncle nadz  dari miamijadayyan..semoga bahagia selamanya dan cepat2 ade baby...amin....



kelaassss flower girl skrang...main sembur2 bubbles hah.....comel jek tgk...





ade video ciput aku rakam ni hah....



lepas berarak, flower girls jadi dayang2 lak dok atas pelamin heheheeheh nasib baik budak2 ni mmg dah biase jadi flower girl ....



dah abis job, baru le budak2 ni nak makan nasi heheheehe....kalo tak sebelum ni sayang noo lipstik tu ilang....lawak tul!



seb baik la gedek2 tak mengaruk2 nak bubbles ni jugak...kalo tak terganggu kerja flower girls hah....




kek pengantin yg comel n sweet....







pengantin baru yg comel....semoga korang cepat2 bertiga yeak...amin






comel isi goody beg...ade cookies, air dan surah yassin...



nie plak pic mase kat umah belah pengantin lelaki kat banting.....majlis kawin paling lambat kiteorg balik sebab makanan semua sedap n mcm2 ado....aiskrim, lori cendol, tempat apam balik...adoi sengkak perut....



pengantin yg ceria heheheeheh


so ade sape2 nak booking miamija jadi flower girl?....upahnye sediakan gaun cantik2 jek heheheeheh
pastu belanje mak pak die makan nasi minyak pengantin due pinggan hahhhahahaah
hepi weekend uolss!!





**  aku suruh si mia join tekwando kat sekolah....sebab geram tgk budak2 berlatih smart ngan uniform....ishhh die tolak mentah2 pelawaan aku...katenye nanti tak gegirl....takpe2, mija darjah 2 kang aku suruh join...die tu ala2 ganas sikit..sure nak....





 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy