Wednesday, September 25, 2013

worldless wednesday ~ anak dare ku bikin penin!




WW ~ hadoi! omak ko yg gilo kamera pun tak seteruk ni kakakaakakak




seb baik budak2 ni takde FB ke Insta lagi...kalo tidak, kalah omaknye ...asek berupdate jek karang hahaahahahaha



*keek dayyan kaco kakak study*





Monday, September 23, 2013

photoshoot raye lieyalatif 2013 (part3~pic anak2)

Assalamualaikum semua..selamat ari senin....hah! dont mention2 pasal monday blues lagi naaa...tak baik tau tu budaya kafir...amecam weekend korang? weekend aku plak weekend yg penoh dgn makan2 mencekik2 hihihi...kenduri kawin sedare, pastu pekena nasi lemak ngan coconut shake klebang kaw2 punye, pastu mak mertua masak sedap2...phewww!....seb baik balik putrajaya timbang tetap same tak naik pun..legaaa mak dik non oii!


gini hah.....kebek punye kebek kat draf, jumpe plak satu entry photoshoot raye yg tak publish lagi....ari tukan aku dah up yg photoshoot edisi sefamily ngan edisi romantik lakibini....
so arini utk part 3 atau part last  aku himpunkan pic2 miamijadayyan.....jom zassss layan!..mcm biase no caption, ahkak malas!


*
*
*
*
*
*
V























yeahhh....tu sajork...pi sambung wa keje pi!hahaha




** aisey tekak tingin nak makan sambal goreng jawa emak buat lah....minggu ni balik johor lah.....





Friday, September 20, 2013

jom buat aiskrim ngan MiaMija....

Assalamualaikum....yeluww semua!... arini meh lieyalatif nak cite projek mega didapur dgn anak dares i.... ekceli  plan nak buat eskrim ni dah lame tapi tak buat2...mould eskrim pun dah lame beli kat daiso....tau tak kedai daiso? alaaaa kedai jual barangan jepun rm5 semua barang tuh....nampak mcm "eh murah la semua rm5"...tapi bile dah amik itu, amik ini ..time bayar cecah seratus gak kakakaakakakak.....so meh layan citer sambil tgk pic yeak adik2 kakak2.....



*
*
*
*
*
*
*

V


memandangkan biskut oreo mmg sentiase jek ade stok kat umah ni (almaklumla biskut peberet anak2) so projek kiteorg adalah buat aiskrim oreo....marilah menyuruh anak2 mematahkan biskut oreo ....


pastu aku kebek2 aku punye stok coklat kudap2 ade lagi dlm esbok so meh kite kreatif2 kononnnye boh coklat tu jugak...racik le kecik2 yeak....



ni mould yg aku beli kat daiso tuh...satu rm5 sajork....kalo korang nak beli, tolonglah beli mould yg depan tu...yg holder die ade batang kat tepi tu...sbb jenis yg tu senang nak tarik keluar bile aiskrim dah keras...lagi pun bile aiskrim cair mase budak2 mkn die akan bertakung dlm holder tu....mould yg belakang tu okey juga tapi payah nak tarik keluar bile nak makan....kene lalukan bawah air dulu baru leh tarik, lecehle kan sbb eskrim ko dah mencair sikit...




pastu ikut suke ko la nak susun biskut ngan coklat tu camne...ni si mia mija yg buat ....aku mmg bagi can dieorg buat sendiri...




rase mcm nak tambah lagi jek mould nie...pi daiso kang beli lagi lah seketul due.....



lepas boh biskut oreo ngan coklat tu, tuang fresh milk.....tapi disebabkan fresh milk ni tawar so aku tambah gule sikit...kang tak berase lak eskrim ko karang.....




yeah! dah siap....jom sumbat dlm esbok bagi keras....




tadaaaaaaaaaaaaa...dah siap! 



yg penting anak2 suke...manjang nak mkn cornetto lah, magnum lah...haaa meh makan eskrim malaysia edisi canggih nie heheheeheh




dah abis stok eskrim oreo aku buat lak eskrim jagung....




aku sedia bahan2, si mia yg buat..... 



aku buat layer2 gini...bawah jagung atas tu baru tuang air jagung .....tapi pada aku tak best laa buat camni.....lepas ni kalo buat lagi, aku godak je sekali jagung creamy ngan air jagung tu.....




siap sedia eskrim jagung tuk disejukbekukan....




tadaaaaaaaaaaaa...ini la hasilnyer.....sedap lemak2 manis susu pekat manis, air jagung ngan jagung creamy tuh....i kan peminat jagung kikiki....




saper nak?...meh lieyalatif juai sebatang rm3.50...hahaha kalah almond magnum youuuuu!!






**aiseymen weekend bulan ni manjang jek ade jemputan kawin....kenyang perut suke ati dpt mkn nasi minyak....







Thursday, September 19, 2013

thursday ~ random photos


yeluw! yeluw! wat pe tuh? dah bekpes lum?....aku arini bekpes peria goreng ngan sambal sotong, meletops pedas sambal sotong tuh, kompom aku dok ulang alik toilet jek....perut aku ni sensitif sikit kalo mkn pedas2.....eh, jom2 cuci mate bace entry random photos lieyalatif..... 



*
*
*
*
*
*
V


  • anak dare lieyalatif tgh masak tomyam putih....budak2 ni la suke sgt tomyam putih yg perencah adabi tu (dlm plastik ungu tuh)....dayyan pun suke, bertambah2 mkn nasi kalo ade tomyam putih tuh...



  • durian lemak berkerim disukai ramai....yg ni bukan udang merah, bukan musang king...tapi durian XO....


  • pic ni mase anta adik aku sambung degre kat uitm puncak alam...beriya dayyan nangis tgk paksu naik motor nak pergi hahaha...gembeng la ko dik!



  • yeay! dah renew lesen ....comel kan lesen baru ni? yg tak comel pic dlm gambar tu...ingat dieorg nak snap pic baru, rupenye amik pic dari my kad jek...adoi, dah le mase tu aku ngah bam2.....buat kat jpj bangi jek...15 minit siap!(sbb org tak ramai)...




  • dayyan pekena capati...ekceli ni pic lame giler...dah lame kiteorg tak jejak mamak terowong nieh...



  • kegembiraan sahabat baik.....due org kawan baik baru dikurniakan baby comel...tahniah kak aida n ain..moga bahagia dgn kehadiran cahaya mate baru....penyakit meroyan lieyalatif kalo pi tgk baby newborn, mule laa berkobar nak mengandung hahaha....


dah tu ajek...len kali citer lagi!







**ehh esok jumaat dah? ermm kan best kalo keje 4 ari jek seminggu ekekekekeek







Wednesday, September 18, 2013

wordless wednesday ~ aku yg dulu bukanlah yg sekarang....





WW ~ dah lame peram pic nie...arini ade keberanian nak letak hehehe....
saye boleh, anda pun boleh!

full story mcm mane aku diet nanti aku share yeak...nak mengarang tu yg takde mood tuh....dah lame tersadai kat draf huhuhu...uhuiii! tgk pic sendiri yg pakai baju pink tu, lemak beketul2.... scary wooo mase tu berat 61kg!...



*keek suare chipmunk*
guna app Helium Lite kat app store




Thursday, September 12, 2013

thursday ~ random photos



Salam kamis salam random photos semua....syoknye lahai weekend minggu ni sbb cuti sabtu ahad sambung lak senin cuti ari malaysia...hoyeh! hoyeh! ....in sha Allah kiteorg balik melaka sbb ade kenduri kawin kawan en hubby mase die lawyer dulu....yeay makan nasi minyak lagi!...okey le korang, jom tgk random photos tuk arini ...

*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • sejuk ati tgk budak2 ni leh dok mkn sambil share ipad sengsame....selalunye jgn harap le dayyan nak share ipad hahaha



  •  rindu nak makan prosperty  ngan kentang kenteng2...tapi seram dah la nak mkn mekdi lepas kuar news baru2 nieh pasal mayo mekdi tak halal...uhuk!







  • miamija kat pusat tusyen...sempat snap curi2 hehehe..ekceli budak2 ni dah last bertusyen kat sini bulan ni....ade sedikit tak puas ati laa sbb kiteorg spend rm600 (due subjek utk due org) tuk tusyen dieorg ni tapi dok belajar bende same jek ....so lepas ni aku ajar jek kat umah sendiri nanti claim charm pandora kat laki wakakkaakakak.... takde la, aku nak cari tusyen baru lah....



  • bekpes sempoi campak2 katernye...telur masak tak masak..smash2kan...campur ngan salad tabur lada sulah n mayo...terangkat uols!



  •  ni untung en laki cuti belajar nie ...byk mase kat umah leh tolong2 binik...hik hik hik....lepas2 ni bile en laki dah start keje balik, bermula la rutin gotong royong dihari weekend balik...



  • ahad lepas pi kenduri kawin officer ofis kat dewan upm...sedap gilos nasi minyaknyer... tahniah buat en awang hasnan ngan cik alwani...moga bahagia till jannah....

altammat.....jumpe lagi entry random photos yg lain...



*keek sengal2 ubi member opis*



 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy