Tuesday, April 22, 2014

gi kursus di Platih, Bukit Fraser...



Assalamulaikum..salam selasa..salam penoh keberkatan ...ecewah! heheheheh.... lame lak rasenye tak update blog .... maafkan ahkak la dik non yeak...baru lik kursus...so amik mase sikit nak jenguk blog....ari ni jom bace cite ahkak berkursus di Pusat Latihan Awam (PLATIH)  Bukit Fraser atau PLATIH, FRASER HILL



ekceli kursus ni under Kementerian Kesihatan .... tempat kursus jek pinjam di PLATIH Kementerian Pertahanan...almaklum laa skrang ni kan kene penjimatan...nasib le tak dpt dah kursus kat hotel2 best huhuhuhu tapi mane tau ade rezeki dpt gi kursus private kan.... tapi tak kisah la dok hotel ke ape yg penting aku dpt gi kursus.... mintak kat INTAN payah noo name nak naik...ikutkan kursus ni pun name aku takde tapi merayu ngan urusetia tuk selit name aku... punye la nak cukup kan 7 hari kursus tu kan....


*
*
*
*
 *
*
*
V

bende pertama aku prepare ialah powerbank hehheehe... takut otw naik ke bukit fraser tu bateri kong kang nak cucuk kat keter jabatan segan lak.... tau je la kan iphone ni cepat gile bateri abis....  comel kan powerbank pink gemok aku ni heheheeh...power tak tinggi sgt tapi mampu laa cas henset dlm 3 kali ....



dah tanam niat ni tak mo bawak barang byk2...tapi kalo dah name lieyalatif tu jgn harap laaaa.... ade jek rase mcm tak cukup baju la tu la ini laaaa.... sudahnye due bag gak aku punye....



kiteorg kursus bermula 14-16 april.... so 14 hari senin tu dah stenbai kat lobi opis dlm pukul 10...kiteorg bertolak dgn kereta jabatan....geng2 bff aku semua pergi tu yg syok tu.... aku plak baik punye melantak roti canai, kuah sardin ngan segelas teh tarik sebelum bertolak.... jalan naik ke bukit fraser tu mak oiiiiiii teruk betol! elok sampai atas tu, selambak aku muntah hahaahahaha adoiii takleh bayangkan aku....naik cameron aku steady jek, tak sangka naik bukit fraser ni aku tewas......petang isnin tu awal lagi sampai so kiteorg berselfie area jam ni....rugi le kalo dah sampai fraser hill tak bergambar kat sini kan....



hari pertama berkursus.....fuhh segar kat sini pagi2 kan..sejuk jek diliputi kabus....



kelas start kul 8.30pg tapi kiteorg 7.30pg dah siap sedia dah...pi makan pastu dah siap makan pi pusing2 area Platih tu amik gambar....geram woii tgk bunga2 segar kat situ....



tgk bunga mahatarinye ...gemok2 segar2 haaaah!



syok kursus kali ni sbb geng bff semua pergi.... siap pi beli kasut same2 ni utk kursus ni hahaahahah....tiamo jek bedah oi!



mase mula2 dpt tahu kursus kat Platih Bukit Fraser ni, jenuh kiteorg dok gugel nak tau camne tempat die....tak byk rupenye dlm gugel....rupenye kat sini lot2 banglo yg diubahsuai tuk di jadikan pusat latihan....so far fasiliti okey ....




jadi laa minah bunga selama 3 hari kat sini heheheeheh



jgn muntah tgk pic2 selfie kiteorg yeak.... ye laa kelas start kul 8.30 tapi kul 8 kiteorg dah siap sedia tgu pintu kelas bukak ....hah mau mase yg ade tu tak digunakan tuk berselfie ekekekekeeke



auw! posing lagi...



nie lee geng2 sengal2 ubi aku.... kaki lawak semua nie.... sakit perut dok gelak jek kalo ngan dieorg nieh....pasni kiteorg nak pi holiday sengsame...so kirenye kursus kat bukit fraser ni jadi pra-holiday laa jugak heheheeheh



ros pink di waktu pagi....segar wey!



sebeban bekal jajan2 kiteorg bawak...ye laa dah tau dah dok atas tu celah mane nak turun ke kedai kan beli stok sbb bukan kiteorg naik keter sendiri...kiteorg pergi naik kete jabatan...platih ni plak jauh dari kedai kat bawah tuh....penoh beg ikea besar tu ngan jajan2 kiteorg...megi cup nye lah, gula2 la, biskut2 laaa...dah rupe mcm nak pi camping masuk utan je kakaakakakaka




haa ni kes bosan la nieh....aku rembat semua pandora geng2 aku....pakai pastu berangan2 hahahaahahah




hari seterusnya diteruskan dgn selfie pagi2 after bekpes hahaahahah... kat sini makan mmg sedap...katering die berubah2 ikut tender kursus....yg kiteorg dpt ni mmg sedap! siap ade BBQ lagi mlm kedua tu....



pose miang lieyalatif kahkahkah



jgn tekejut tgk ahkak pakai spek...uwaaa mata akak kene infection sbab lens....nanti ade mase aku cite kat blog nooooo.... 



cer terka ahkak yg mane satu kakaakaka



lupe lak nak cite pasal keadaan bilik kat sini...mcm aku ckp tadi sini lot2 banglo yg diubahsuai jadi pusat latihan...so 1 banglo ade dlm 5 bilik kot....so ade yg sebilik tu 4 orang, ade yg 6 orang.... so mcm kami amik yg sebilik 6 orang....syok ar dok ramai2 ngan geng sekepala...risau gak kalo dok asing2...tak havoc wooo....penceramah kursus plak semua best2...tak kering gusi gelak...bosan kalo dpt penceramah yg bosan..mauuu makin lame aku mengecikkan badan menyusup masuk bawah meja membuta kakakaakakak



ni pic waktu dah nak balik.... mintak driver jalan2 jap naik atas lagi nak tgk view kat atas...ye laa aku pes time sampai sini...so alang2 tu bawak le aku jalan2 jap sebelum balik heheheeh..nak pegi lagi ntah tak tau bile...sbb terus terang ckp, takde ape pun kat fraser hill ni, better lagi aku gi cameron...




singgah tgk kedai2 survinier kat atas... murah2 gak la...tak le mahal sgt...tapi aku tak beli ape pun...kawan2 aku jek beli fm ngan tshirt... yg pasti turun dari fraser hill aku tak muntah selambak mcm waktu pergi sebab aku amik langkah2 keselamatan tak makan byk...ratah ayam je sbb ari last tu menu nasi ayam...


ok dah tu jek....korang dah boleh stop muntah darah tgk pic2 aku kat fraser hill ni kakakakakaakkaakak






**pejam celik pejam celik dah nak cukup dah 2 tahun en hubby sambung belajar master die...pasni masuk keje balik la die...








48 celoteh sahabat

Amboi seronoknya lieya berkursus.. kira jabatan kesihatan banyak juga budget tu.boleh staf ke luar daerah.. kami banyak buat kursus di sekolah je.. jimat sebab ramai katanya..

April 22, 2014 at 9:09 AM

amboi seronok benoi tu...mmg best fraser hills tu...aku pernah sekali je jejak situ..itupun shooting..ai kan retis lama..lalalala

April 22, 2014 at 9:19 AM

kat atas tu memang best..sy pernah dok kat banglo 6 bilik..gila besar bilik2 dia kan..syok la kalau yg g tu plak semua sekepala...memang x sedar 3 hari dah berlalu kan

April 22, 2014 at 9:19 AM

Macam anak dara akak bersama rakan-rakan...hikhikhik... memang best dapat kawan mcm tu....tumpang seronok saya tgk gambar ni....

April 22, 2014 at 9:25 AM

hahhaha, tewas ye kak naik bukit fraser.....nasib tak bawak mia mija....

April 22, 2014 at 9:28 AM

next kursus jgn lupe g sesama lgi.. haha.. yg penting korank semua ade.. bertambah syok.. 3 hari mcm tak cukup.. hehe

April 22, 2014 at 9:37 AM

Mcm2 ko yer..pose miang lah bagai...hahahaha..tak menahan nak baca...

April 22, 2014 at 9:41 AM

hihi syok kan kusus kali ni =)
xsabar nk tggu bln 10 ni.......

April 22, 2014 at 9:44 AM

alohhh lieya latif tewas erkk..hahaha tapi memang ler...jalan dier tu buat pening kepala..
lieya pakai spek lawa ape..

April 22, 2014 at 9:46 AM

wahhhh seronok gilerrrr...kiter dah la tak pernah sampai fraser hill ni lagi tetibe rase nak pegi!!

April 22, 2014 at 9:58 AM

walaupun dekat dgn rumah kak lynn tapi kak lynn masih belum pernah jejak kaki kat Fraser Hill tu...hikhikhikhik...

April 22, 2014 at 10:02 AM

x kire dimana berada kalau dpt sama dengan geng BFF sure happening punya!!

April 22, 2014 at 10:04 AM

sonok lah ko kuruss nun di tempat sejukkkk... dhla view lawo penuh munge2.... pg lak ngn geng bff mmg rasa cam pg holiday korang ek hehehe... comei tang kasut sama tuh... kalu aku ngn geng2 aku pakai kst sama... pyh skt maklum saiz sume beza2 hahahah

April 22, 2014 at 10:06 AM

bila pi kursus ngan kawan2 satu gang adalah satu2nya kelebihan kan...along je x merasa nak pi course ngan kawan2 sekepala...

April 22, 2014 at 10:06 AM

tang kasut yang comel tuh.. semua sama

April 22, 2014 at 10:18 AM

hantu pandora.. hahahahahah

April 22, 2014 at 10:18 AM

kak lieya kurus la..macam anak dara... nangis tengok body ..

April 22, 2014 at 10:37 AM

ok jemah siap baca, sambil tongkat dagu,..tak penah sampai lagi..alamak geng gosip ni 6 org..lagi rami dari geng gosip jemah ni..4 org..hahahahha

April 22, 2014 at 10:39 AM

cantek sgt suasana dia tu..tenang pun ye jugak. tp tu la xbyk xtvt la kan klu nak bercuti ke sana...klu btul2 nak rest mmg ok kot kan..

April 22, 2014 at 10:39 AM

sambil menyelam minum air la kan..hihi!ok ape kan..nnt leh la bawak anak2 pulak ke sane...:)

April 22, 2014 at 11:03 AM

salam lia..bestnya kursus ida pun nak g jugak bln mei ni...

April 22, 2014 at 11:12 AM

apsal time lieya gi byk plk kabusnya..time zura gi tkde kabus pun..ciss sangat.. hahaaha !! ni berkursus ke berjimba-jimba ni ? haahahahaha

April 22, 2014 at 11:19 AM

Salam Lieyaaaa..
patut leh sunyi jer. ade kursus rupenyeeee.
sonok jugak sesekali pergi kursus kan~
kira macam kerja sambil bercuti gitu lah kekdahnye kan~

Zura x pernah lagi sampai ke bukit fraser nih Lieya.
jadiknye x tahu lah camner cabaran nak ke sana. tapi kalo sampai tahap muntah tuh.. besar jugak cabarannye tuh.. hahahahaha.

Zura kalo ke Cameron memang serik dah naik ikut tapah. sanggup lagi naik ikut simpang pulai yang jauh sket tuh. tak tahan jalan yang sgt mencabar itu. hahahaha.

Lieyaaa.. suhu sana sejuk cam CH gak ke?? nampak kemain segar bugar bunga2 tuh.
ramai jugak kata kat bukit fraser nih x banyak xtvt kalo nak bercuti bersama anak2. betol eh?
kalo nak gi honeymoon berdua jer ok lagi lah kot kan~

Lieya.. nanti citer eh pasal mata lieya kena infection tuh.
zura nih baru nak berjinak2 nk pakai lens. nampak gayanye macam x jadik jer nak pakai lens. hahahaha
takuttttt.

April 22, 2014 at 12:18 PM

iza pun pernah gi fraser hill ni dulu....ada kursus gak masa tu. lama dah iza gi masa lum kawin lagi....rasanya dlm tahun 2003 kot...

April 22, 2014 at 12:44 PM

Serampang dua mata sambil berkursus sambil berjimba dgn kawan-kawan.
Dpt kawan satu kepala yg best. Sampai kasut pun sama-sama:)

April 22, 2014 at 1:28 PM

wah meriah gambar p kursus, sempat lagi tu
lieya nampak macam bukan mak oranglah dalam semua gambar tu
kalau tak tahu mesti ingat anak dara lagi...hehe
tapi serius, memang nampak muda =)

April 22, 2014 at 1:46 PM

Jalan ke fraser hill memang teruk ...akak pun muntah selambak jugak, tapi masa turun dari fraser hill on the way nak balik. Memang segar cuaca kat atas tu...iyelah sebab tak banyak pembangunan..

## hari ahad lepas terserempak dangan mija dan mia kat swimming pool sebab akak pun bawak anak untuk swimming class kat situ. Puas akak tinjau tak nampak pulak lieya...so akak cakap kat mija ..suruh kirim salam kat mama ye...

April 22, 2014 at 1:49 PM

Huwaaaaa makin gojesss cik lieyaaaaa... manten sweet 17 je kamu yerrr... tak nampak langsung kesan lemakk... semua cair kena bakar dek matahari kot yerr jelesss ahkakkkk!!!!

Best wey kursus kat pusat peranginan. Cuaca cerah, udara segar, permandangan cantekkk baru la semangattt nak training. Siap berselfie bagaiiiiiii ceria2 geng2 korang eh semua. Mmg yg penting jiwo tetap mudo hihihi

Ye la dah 2 tahun ehhh.. sungguh pantas masa berlalu. Moga terus suksess Lieya dan Shah... aminn

April 22, 2014 at 2:44 PM

Kalau gi krusus geng sekepala memang best Lieya. Akak pon tak pernah sampai Fraser Hill. Tak duduk hotel mahal pon tak apa sebab munga2 banyak berkembang kat sana.

April 22, 2014 at 3:00 PM

ehh kursus kt kementerian kite.ngehngeh..sy induksi kt sini 8hari woo..tp masa kami dok dorm..ramai kata banglo tu macam keras sikit,wallahualam..mmg byk kenangan kt sini..:)

byk betul tgkp gambar..mmg frasel hill takde apa..pekan pun kecik takde mende..klu cameron tu byk tmpt bley pegi..tp cuaca kt sini sama la dengan cameron kan..

April 22, 2014 at 3:18 PM

syoknya sambil berkursus sambil mkn angin....:)

April 22, 2014 at 3:27 PM

Lieya..best jgk utk posing2 kt sanakan??
Lieya mcm makin kurusla..cantik

April 22, 2014 at 3:33 PM

kat sana sesuai untuk honeymoon ok kot sebab tempat tu tak macam kat Cameron..
dah bertahun tak ke situ..

April 22, 2014 at 4:00 PM

nak gak gi kursus...sy tak pernah pun smpi fraser tu...

April 22, 2014 at 4:13 PM

mmg bestlah kursus kat c2...
nureen pon x pernah naik atas lagi
dok ajak en suami naik tp masih dlm planning

kursus ngan bff mmg hapening abesla...
pasni bleh arr bwk anak2 g c2 plak kan.. hehe
terkejut gak tgk byknya pandora.. hahhaa

yg bayang2 tu lieya tgh2 kot :)

April 22, 2014 at 4:40 PM

sikit lagi nak muntah ni..hahaha... kemain siap ada kasut sama kan.. tak tahan tengok pose miang lieyalatif.. hahaha..

April 22, 2014 at 5:36 PM

wah meriahnya dpt p kursus kt tempat sejuk n bersama geng pulk tu...cikgu2 ni lieya kalau boleh nk mengelak je p kursus sebab terlalu byk kena hadir kursus n murid2 trtinggal silibus.......trkdg xmuat nak isi dalam sistem on9 tu...adeh.....

April 22, 2014 at 6:13 PM

teringin akak nak gi sini lieya... cantik tempatnya.. privasi tak sesak mcm kat CH... sesuai tuk tenangkan fikiran... hehe..

April 23, 2014 at 9:34 AM

pompuan kalau packing memang takleh nak sikit2...hheee...

April 23, 2014 at 10:27 AM

Mana boleh kursus 2,3 hari nak bawa satu beg, Lieya. Memang tak cukup. Kalau boleh dengan almari pakaian sekali nak bawa satu. Manalah tahu baju tak sesuai tetiba ....

Ni selfie sensorang ni buat tatapan 'orang rumah' yang ditinggalkan ke? Nasib baik takda statement cemburu dari orang rumah dok tengok enjoynya bini aku ni keluar berkursus dengan kengkawan. Eh, ni betul ke kursus? Dalam bilik seminar takda pulak gambar nak jadi bukti....hahaha ....

April 23, 2014 at 11:09 AM

cantiknya lieya..

ootd pun cantik :)

kurus pulak tu!jeles aku hhheeee

April 23, 2014 at 12:22 PM

ak tk penah smpi lg bukit fraser tu
aha..mmg dgr katanya tk de apa kt bukit fraser tu
kalau nk pegi tenang2 fikiran...boleh la kot....

sonok tgk bdn ko maintain slim je lieya..
jeles ak..hikss

April 23, 2014 at 12:26 PM

seronoknya lieya ..umpama berkursus sambil holiday....lebih² lg bersama bff

April 23, 2014 at 1:23 PM

kty kan tak penah lagi sampai fraser hill ni
cameron ada lah dlm 2-3 kali .itu pun lama dah duluu

April 23, 2014 at 3:51 PM

Akak suka, akak suka.... Gambar semua cantik2....dan paling penting, semuanya nampak happy2 belaka.

April 23, 2014 at 5:33 PM

Comelah aksi miang Lieya Latiff tu hehe....Yelah Lieya awak nampak kurus...tp mmg awak kurus pun sebelum ni kan...... Memang bestlah gi kursus dapat sebilik dgn geng sekepala...bila lagi nak berboraks sampai pagi kalau tak ke kursus nikan Lieya...

April 24, 2014 at 12:39 PM

memang segar jer fraser hilltukan.. untuk rehatkan minda elokler lieya.. dha jemu dengan hiruk pikuk suasana bandar... tapi memang bosanler sikitkan...

April 29, 2014 at 3:17 PM

Best2..mesti enjoy kan.. =D

May 13, 2014 at 2:19 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy