Tuesday, November 18, 2014

family day wiff bff at Gold Coast Morib!



pe kabor yop?! heheheeh... hope semua sihat.... ramai tak sabar nak menanti cuti sekolah kan....yes! tgl minggu ni ajek lepas tu cuti sekolah...seronok le anak2  kite kan.... ramai dah plan nak cuti2 malaysia tu....ckp pasal cuti2 malaysia minggu lepas bff aku buat family day kat gold coast morib nun... ye laa tak aci lee mak2 jek berjimba gi langkawi ari tu kan...so kali ni belanja anak2 laki2 plak main air.... budak2 dpt main air sure seronok tu yg kiteorg ke gold coast morib tuh....harga tiket untuk adult rm35 utk children rm20... tapi aku dpt utk adult rm16 utk children 10 (dayyan free) sebab guna kad member aku ....berbaloi2! hehehehe ..aku suke kat sini sebab tak strict sgt nak angkut makanan bawak masuk dlm....tapi jgn le ko angkut ala2 berbakol2 mcm nak piknik tu hahahaha


*
*
*
*
*
*
*
V


wasap2 dlm group bff, kiteorg plan kul 10 kat gold coast morib.... budak2 ni dengar nak main air, subuh pun tak yah kejut..bangun sendiri hah  kahkahkahkah..... sebelum ke morib lepak bekpes dulu.....



belum cuti sekolah pun orang ramai.... tapi kalo dah cuti sekolah mau lagi ramai tu yg kiteorg plan pergi minggu nieh...tak stay hotel situ pun sebab masing2 umah dekat2 je .....



letak barang terus masing2 belari gedebussssshhhh! aku tak mandi pun kali nie...malas nak basah2.... dok tepi sambil kunyah bekal ajek laaa kakakakaakak



kiteorg buat potluck, bawak sorang sikit .... ade bihun goreng, sandwich, apam susu, sardin roll, kek, nasi lemak bungkus.... syok gile makan!... dasat husben masing2, naik darat makan pastu terus terjun air balik...naik semata2 isi tank aje hah...hahaahah enjoy giler hari tu....cuaca pun cantik tak panas tak hujan...dlm kul 3 baru start hujan.....



jgn kata bapak budak, budak2 ni pun same, main air pastu naik darat mintak makanan pastu gedebush balik ...kang lagi sejam naik balik mintak makanan hahahaahah


video


tengah layan adik medina main...pandai nak main ngan kakak2 nieh....



seronok tgk dieorg main air....rase mcm nak terjun sekali..tapi malas laa plak nak basah2 ...leceh tul nak tukar baju kang....aku ni tgk mood gak...



jenuh nak mengumpul anak2 murid ni semua nak bergambar same...letih jerit hahahaahahah



video


heheeheheh 7sekawan!!



tahun lepas datang sini aku mandi same..sampai sunburn2 muke..scary dibuatnyer...ahahahaahah...



kul 1 lebih masing2 dah  naik....tukar2 baju n siap2 nak balik...



semua dah babai2 nak balik...kecuali aku....aku? kul 3 baru masing2 baru naik darat....betul2 pulun main air budak2 nie....hoiiii kematuuu bontot mak ko tunggu tau tak hahahaahaha...anak2 aku mmg tak reti nak naik kalo aku tak panggil....kemain dari satu slide ke satu slide dieorg pusing ....



nampak damia tuh? lebih 5 kali die pusing naik slide tu.....aku mmg tak leee nak naik...dasar penakot! hohohohoho


dah tu jek...korang kalo nak pergi, pergi leee..tak stay pun takpe gi main water park die ajek.... aku ni pun saje bawak kesini, konon2 belanje budak2 ni dah lepas exam kan.... ermmm, kamis ni dpt le tgk mia naik stage utk hari anugerah cemerlang.... alhamdulillah!!



** ari tu beli lipstik kologen dherbs telajak lariiiissssss...best gak pakai...miamija semua tale gak pakai same...chait!!



48 celoteh sahabat

lipstik tu zee pon pakai skarang lieya..dulu bibir merekah memang tak berani pakai lipstik..memacam try tak jadik..sekali try yang ni memang tak merekah dah..berkesan betol..

first thing nak ucapkan tahniah kat mia..caya la..

ohh morib sedang melambai-lambai ni nampaknya..tahun ni plan buat family day kat sini 3ari 2malam..patutnya gi langkawi tp last minit kensel..ramai plak tak dapat join kalo jejauh sangat..insya'allah takde pape awal bulan depan..tu pon tak tau la sebab banyak kali kol nak reserve bilik tak diangkat-angkat..geram plak..

November 18, 2014 at 9:13 AM

wah bestnya.... belum berkesempatan nak g morib... InsyaAllah akan ku jejak hihi ^_^

November 18, 2014 at 9:23 AM

ya Allah..aku tringin nk bawak anak3 kt sini tp belum tercapai lg hajat tu..ingat this yr tp mcm tak bergerak2 pun hhhaaaaaaaa

budak2 dan air berpisah tiada la lieya..mmg pulun sungguh main berendam ye..

aku pun mcm ko, ikut mood, kalo malas nk berbasah2, duduk tepi sambil terjerit2 tgk anak2 hhhaaaaaaa..

wwahhhhhhh..terlajak laris skang ye :)

November 18, 2014 at 9:26 AM

best n hepi sngt2 tgk anak2 hepi. Medina sonok sngt main dgn kakak2 n abg2.
next kt plan g PD plak..blh stay semalam n wat bbq =)

November 18, 2014 at 9:29 AM

bestnya bdk2 main air. nida ada plan nk bawa bdk2 ni main air during school holiday.
tahniah utk mia..

November 18, 2014 at 9:37 AM

salam lia makanan boleh bawa masuk ke dulu aida g makanan x boleh bawa masuk huhuhuhu...

November 18, 2014 at 9:44 AM

lepas bersalin comfirm akak bawak anak-anak terjah gold coast nie...nak merehatkan diri juga...hihihi...

November 18, 2014 at 9:45 AM

alahai bestnyer... mia mija kan ratu air hehehe... makanan bwk secara potluck mmg best kan... pelbagai rasa ada...

November 18, 2014 at 9:52 AM

dah lama tak berjimba dengan air..sejak2 telinga darin kuar air..huhuhu...

November 18, 2014 at 10:02 AM

ehh boleh bawak masuk makanan ehh.. heheheh ritu pergi bulan 3.. bebudak la best..

November 18, 2014 at 10:06 AM

wah!best nyer.....nieyl pun ade plan nak ke sane jugak...konon2.nak stay sane...skali call...semua bilik sudah full...adeh...so,skrg tgh tinjau kat area PD..huhu~

November 18, 2014 at 10:10 AM

kalau bwk bella mau dia pun nak naik slide tu sama :)

November 18, 2014 at 10:10 AM

bestnyaa lieya..rugi lieya xberjimba dengan air skali....akak sure jika lieya berjimba....sama naik dengan miamija...kik...kik...kik..kik..

November 18, 2014 at 10:16 AM

best2 main air...kami nak ke gambang cuti sekolah ni...sbb dekat dgn segamat...2 jam sampai dah.

November 18, 2014 at 10:18 AM

Dayyan paling smart, ngan vest pelampung dan google.. hehe.

November 18, 2014 at 10:34 AM

wahhhhhh.. seronoknye..
kita last g sini masa jamang irfan dalam perut lg.. hahaha
punyer lama x g..
g pun sbb family day..kahkah
nampak skrg makin cantik dah tempat ni..

ramai gak yg cakap lipstik dherb tu elok..
pastu longlasting kan lieya
ena sampai skrg x dapat2 lagi nak terai
x mencari caner nak jumpa yek dop? ahahha

Tahniah buat Mia
Seronok tgk anak2 yg berjaya

November 18, 2014 at 10:38 AM

memang best giler kalo dpt bawa budak2 berendam apatah lagi ramai-ramai dengan anak wff , ngan potluck yang pelbagai ;)
mmm congrate to mia dpt naik stage ;) semoga success selalu yer ..

November 18, 2014 at 12:00 PM

oo baru akak tau, boleh jek nak masuk main sikit kalau tak stay hotel. ingatkan wajib duduk hotel sini baru boleh mandi manda.. oklah lepas ni boleh la ajak budak2 ni main sini

wah beraninya mia main slide ni, ko samalah dengan akak, dasar penakut.. mmg tak la nak naik.. sekarang ni pun akak jarang mandi kolam. mcm leceh je basah2 ni kan..

tahniah untuk mia, semoga terus maju jaya dalam pelajaran

November 18, 2014 at 12:17 PM

bebudak ni kalau dapat main air memang berantu.. jenuh nak suh naik..

tahniah mia..

eh bes eh lipstik kolagen terlajak laris... tak menahan tengok iklan dia.. haha

November 18, 2014 at 1:07 PM

best gold coast morib ni, biliknya pun cantik

November 18, 2014 at 1:14 PM

Wahhh bagus la bila suami masing2 sporting gini, senang nak ajak :)

November 18, 2014 at 1:43 PM

amboiiiii koooo terlajakkkkkkkk larissssssssss
wei gincu dia best ke
kolagen bagai tu

eh boleh ye pi water park aje tak yah check in
bagus ni ekekkekeke
tapi kan, cuti sekolah ni mesti la penuh kan
nak mandi pun ntah celah mana nak kuakkan tangan agaknya

November 18, 2014 at 2:10 PM

Tahniah Mia dapat anugerah kecermelangan..:)

Ohhh..boleh ya main kat water park dia tanpa duduk hotel tu...Boleh la saya bawak anak2 ke situ...sebab hari tu survey gak..rasa macam tak berbaloi nak tinggal situ sebab dekat aja dgn rumah..:P

November 18, 2014 at 2:26 PM

Okey, nota kaki tu yang akak nak komen dulu. Wah, lepas pakai lipstick kolagen tu ada tak nampak macam bibir Datuk apa tu ownernya? Kalau nampak sebiji, memang sahlah terlajak laris Lieya oi, hati-hati sikit. Awak tu mak budak. Hahaha...

Tahniah Mia dapat jadi pelajar cemerlang di sekolah. Sejuk perut mamanya. Mesti Lieyalah yang over-over dok kat bawah tu senyum sikit punya lebar ya tak?

Akak dah lama nak pergi Gold Coast Morib ni tapi tak sampai-sampai. Ada masalah dengan HDlah. Kalau tempat crowded memang HD tak mahu pergi. Punah harapan kalau nak jenjalan cuti sekolah nih....

November 18, 2014 at 2:54 PM

budak2 dgn air mmng tak dpt di pisah kan hehehe..
ooo bleh ek tak yah menginap sekali

November 18, 2014 at 3:03 PM

kad member? kad ape tu..mcm murah jer...leh share ni..hehee...lipstik gitu...hihiiii

November 18, 2014 at 3:09 PM

Salam Lieyaaaa...
waaahhhhh... xtvt paling di sukai anak2 nih kan!
berendam dari pagi sampai petang pon relekssss jer.
cam x de perasaan nak balik kan~
mak dorang yang menunggu dah kematu dah. hahahaha

Tap syok jugak kan Lieya.. anak2 dan suami semua pakat2 berendam dalam kolam.. mak2 bergosip tepi kolam tanpa gangguan.. hahahaha.. tambah syok kalo ade bekal2 potluck pulak.. memang x sedor dah abes nasi lemak sebungkus kan.. hahahahahaha..

gold coast morib nih tempat feberet anak2 zura jugak Lieya.
tapi kena pakej skali ngan hotel.
pitam gak maknye nak penuhi kehendak anak2.
plannye musim cuti skolah nih nak bw anak2 pergi sana gak.
kalo ade rezeki nak lepak 2 malam kat situ. biar anak2 puas mandi.
hahahahahaha.

Tahniah jugak Buat Mia yang bakal naik pentas Khamis ini.
moga tahun depan boleh naik pentas lagi yer Mia.
Zura x janji nak bagi hadiah ape pon Lieya kat Anis.. sebab dia tak pernah cakap kalo dia dapat no 1-3 dia nak hadiah. dan emaknye pon x percaya yg anak dia boleh naik pentas. hahahahha
kalo cam tuh kira di bolehkan lah kalo maknye x bagi hadiah kan! sebab x janji kan! kan! kan!
hahahahahahahahahaha

November 18, 2014 at 3:35 PM

Wah byk tu beza ahli dgn bukan ahli....
mcmane nak jadi ahli....

budak2 dgn air mmg syok sgt..heaven betul

November 18, 2014 at 4:22 PM

rasa nak repeat lagi ke tempat nie...syok jugak kan!

November 18, 2014 at 4:48 PM

bestnya... dok berkira2 nk ke sini dri thun lepas tpi x sampai2 lagi... syok jgaak ye..

November 18, 2014 at 5:10 PM

Firsttttt sekali, tolong peluk cium Mia dulu on behalf. Tahniah...tahniah. Akk pula yg terharu...sob..sob...

Akk rasa good idea la nk bw the whole.family kat sini kan.... Set...masuk list lepas ni

November 18, 2014 at 7:50 PM

Lieya rin actually teringin nk p sgt morib ni nk tido semalamla..tp dok baca review bau busuk tu yg alahai..dok pospon je smpi skng..huhu..

November 18, 2014 at 8:31 PM

Amboi kome... seronok main ayor yea..! hihihi..

November 18, 2014 at 10:08 PM

Emm...... barulah aci yek Lieya....memasing dapat berjimba hihi.
Selalu dengar org cite jer Gold Coast Morib ni, perginya belum.
Tulah okje pun malas nak basah basah, pas tu nak menukar baju nanti pun malas, ramai org yek....

Bab sunburn tu mmg scary, dahlah kulit sedia sawokena pulk matahari terus jadi sawit haha....kalau Lieya tk pe lagi lew sebab kulit cerah......

Amboii ....tiap tiap minggu jumpa BFF yeh...seronok betul mama!

November 19, 2014 at 7:06 AM

Baca entry ni terus rasa nak pegi GCM.. alahai bestnya kalau dapat pergi ramai2 dengan keluarga kawan2 baik..

Wah, tahniah buat Damia, good girl yang bijak ni.. rasa sejuk perut mama mengandungkan dia ya. Tahniah.

November 19, 2014 at 8:11 AM

Nak wish congratulation buat Damia dulu... good girl:)

Seronok Lieya mandi-manda kalau ramai-ramai dgn keluarga macam ni
Memang biasa kalau mandi-manda cepat lapar jadi tak hairanlah kajap mandi, kejap makan:)

November 19, 2014 at 8:12 AM

lieya,

kalo tak keberatan boleh tak nak tanya pasal card member tuh..camaner erkk nak apply?
kitaorang ni nak pegi ramai so kalo dapat harga murah haruslah nak kan..untung banyak tu..hehehe

November 19, 2014 at 8:57 AM

wah terlajak laris lieya.. hana selalu juga berangan nak pi gold coast morib tu sbb selalu tgok kat groupon mcam murah je. Tapi belum sempat nak pi lagi lagipun cuti dah xde kita reserve tahun depan lak.

November 19, 2014 at 10:48 AM

Best jugak yer lieya gold coast morib nie..lebih kurang mcm kat bayou lagoon la konsepnya.. budak2 dapat air mana reti nak main sat2 jer kan..hehehe.. tak pe yg penting anak2 semua happy.. =D

November 19, 2014 at 11:37 AM

best bwk anak2 mandi2... so far lom penah la bwk twin jejalan tempat gini..kalo nak mandi s.pool, umah mak ade s.pool, kami sendiri pun ade beli pool utk twin, haahahaha... so mane senang la kan...heee~

November 19, 2014 at 11:41 AM

tak pernah lagi pergi ke cold cost
kalau pergi morib, pergi pantai morib je
tapi nampak cam best juga tenpat dia ye =)
tengoklah nanti kalau berkesempatan ke sana

November 19, 2014 at 12:10 PM

akak,mcm mana nak jadi ahlinya?
dah xnyabor nk tunggu permata hati besar.. hihi.
seronoknya.. pergi dgn geng bff pulak tu..
tahniah buat mia :)

November 19, 2014 at 5:13 PM

bestnyer kat sini...
mmg cantik sgt kolam dia..
mau anak2 x teruja...
kat sini time ni xleh wak xtvt camni.. musim hujan.. huhu

November 19, 2014 at 6:43 PM

Gi pantai morib ker? Mana gambar pantainya? Hahahaha boleh lah memeriahkan pool tu

November 20, 2014 at 9:05 AM

wahhh best la budak2 tue.. bapak budak sakan... hahahahah... tahniah mia...dpt naik stage hari anugerah...

November 20, 2014 at 7:53 PM

Waaa sis lieya ke golf coast ye...mmmh terbaik tempat tu...julia dh pi lama kt sana tp by weekdays...bagus sis lieya plan dgn family asal cuti sekolah je bawa anak2 dan suami bercuti....baru sentiasa mesra....sis...dh alang2 mandi situ jgn lupa cuba seafood di kanchong darat ..cuba juvita seafood...murah fresh dan marvelosss

November 21, 2014 at 6:56 AM

hihihihi ... tua dia belanja anak² katanya ... jadilah merasa gak berendam² dalam tu kan.. sampai kematu montot omak eh ... kita org kalau pg mesti nak tdo motipp sgt .. padahal rumah dkt.. mls nak berangkut bagai yg sebenarnya.. ni pun dah lama x pg..

November 24, 2014 at 2:58 PM

Mestnya. Tak pernah gi sini lagi.

November 26, 2014 at 2:29 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy