Wednesday, November 5, 2014

holiday wif bff 2014 ~ langkawi (posing sana sini)


cak kung cak!! aucak!! heheheheeh...lame lieyalatif 'hilang' ..... huhuhu....sori2...kebusyan melanda..... ni baru leh bernapas.... haaa bersusun2 entry menyusul lepas ni, siap sedia jek laa korang yeak heheheehe....


arini jom laa layan pic aku ngan kawan2 baik aku pi cuti2 malaysia.... kiteorg ke langkawi ... beli tiket AA promo tahun lepas....punye la lame beli dari kawan2 aku tak mengandung sampai ade yg mengandung...tapi apedehalkan? takkan mengandung2 pun takleh berjalan kan? asalkan takde alah n bukan waktu sarat... lagi pun dieorg siap ade surat doktor....lepas laki masing2 bagi green light baru le kiteorg book tiket....kebetulan mase tu ade promo AA.... jom laa tgk gambar sambil aku cerita ceriti...baru syiok!


*
*
*
*
*
*
*
*
V

kiteorg pergi berlima... dari 26 - 29 sept. 2014.... ekceli, kiteorg ada buat sistem kutu... tiap bulan bagi kat mak kutu rm50 setiap sorang so by the time nak pergi tu duit perbelanjaan utk hotel, transport, makan, fee utk mangrove, cabel car etc settle! so tinggal bawak duit poket tuk soping ajek....dpt la kumpul dlm rm2k... sampai skrang kiteorg still jalankan sistem kutu jalan2 nieh... senang nanti kalo ade rezeki nak gi bandung ke ....eh? ahahahaha

memandangkan ramai dah biase gi langkawi so aku takle cerita secara details .... aku buat due part jek... part pertama part jalan2 kami...part kedua part JJCM.... uihh puas JJCM kat langkawi ...naik 2kg aku!!! hahaahahah



laki aku rajin tol memantau flight aku dari apps flight radar hahahaahaha
 


hari pertama sampai2 lepas check in hotel pi jalan2 kat area dataran lang...posing laa sikit ....



 pacak kamera kat pokok, on self timer...haa mcm org meroyan bergamboor hahahaha...kawan2 aku ni kepala gile2...tu syok tu....



korang ingat penari jek ade koreografer...berposing pun ade ...biasenye aku laa dok arah posing hahaahahaha...
 


 eh lupe nak kenalkan kawan2 aku.... okey start dari baju kotak2 tu namenye IQA, pastu aku, sebelah aku namenye YATT, lepas tu FYDA, last sekali AIEN.....



muntah darah aku tgk gambar kiteorg posing2 kat sini.... hahahaha
 


walopun gambar ni kelihatan mesra tapi percayalah kiteorg tak kenal pun cina2 kat depan tu.....dieorg tgk kiteorg berposing terus panggil ajak bergambar same hahaahahaha
 


 menikmati suasana sunset kat dataran lang....



hari kedua plak kiteorg gi mangrove ngan buffalo park.... ari kedua kiteorg sedondon pakai jersey yg kiteorg tempah same2....dah mcm wakil bola jaring sekolah aku tgk sorang2 haahahahaah



alhamdulillah mase kiteorg kat sane cuaca baik...hujan sekali jek.... so far itinerary yg kiteorg prepare mmg mengikut KPI yg ditetapkan hahaahahaha




poyo jek tuh!
 


dgn aien mak yong dedek...
 


kami berlima...kecoh bot tu hahaahahah.... 
 


cuaca cantik panas gambo pun lawo2 jek...thanks laa iqa sanggup angkut kamera ko hehehehehe
 


meh layan video jumpe ikan pari jinak...aku mmg tak laaa nak pegang belangkas ke ikan pari ke...jauh2 aku snap.... kawan2 aku jek berani pegang....
 
video


 alang2 dah berpeluh2 mangrove jom gi buffelo park.... sampai2 sini hujan plak ... seronok aktviti kat sini... bagi kerbau makan... minum susu kerbau...makan aiskrim kerbau.... omg!! dengar ais krim kerbau mcm tahap fear factor jek hahaahahaahh...pic ais krim kerbau aku letak kat entry versi JJCM ....tak esok luse laa aku up yeak...




 lepas lunch, balik2 hotel mandi jamak semua kiteorg sambung ke cable car....cuaca sejuk2 je sebab baru lepas hujankan....berkabus jek kat atas tu...syiok!



sepanjang kat langkawi ni kiteorg kerap kene sawan posing...takleh elak lagi dah haahahahah
 



lame gak kiteorg lepak atas nie.... bergambo sampai mengah!
 



hari ke 3 lebih pada soping ...satu kedai satu kedai kiteorg masuk....seronok tgk kawan2 aku soping visions bagai...aku dah penah beli so takde laa soping periuk2 tu...tapi ade gak aku beli mangkuk2 hidang, dulang huhuhu.. pagi2 tu keluar hotel singgah bergambar kat pantai ...tingin bebeno kiteorg nak bergambar dgn word langkawi kat belakang nun, selalu tgk dlm drama jek...huhuhuhuhu



uihh ringan ajek kaki nak berlari masuk dlm air...
 


me wiff my frens...
 



 haah datang dah sawan posing hahaahahah....
posing superman satuuuu!!



posing otomen!! posing peberet dayyan nieh...
 


posing spiderman pulak!
 


miang betul pompuan name lieyalatif tu hahaahah
 


frens 4 eva!
 


lap u lah!
 

 hahahaah habis dah pic posing2.... okey2, tak esok..luse aku up entry JJCM langkawi....abis laa jejes ailiyo tgk balik nanti pic makanan semua tu...uwaaaa!! 





** aku beli pinggan mangkuk melamine bentuk cantik2 kat langkawi...satu retak...uwaaaaa!! takpe2 nanti aku usahakan cari gantinyer.....mujur murah jek rm8 seketul.....





45 celoteh sahabat

sakan sungguh korang berposing...hihihihi...

kak lynn pun ada juga buat sistem kutu nie...syok...bila nak berjalan dah ada la duit standby utk bayar penginapan, makan minum...

November 5, 2014 at 9:09 AM

Amboooiiihhh...seronok nye..aiza buat kutu adik beradik..kot nk berjalan nk g makan2 ke..

November 5, 2014 at 9:31 AM

amboiiiiiiiiiiiiiii lieyalatif berjalan2 rupanya..kemain seronok aku tgk berpossing sakan..mmg npk sawan kamera tu ha hhhaaaaaaaaaaa

syok kan kalo ada kawan2 1 kepala..mmg release tension sekali sekala berjln2 dg kawan2..eh family tak join ek?

November 5, 2014 at 9:39 AM

Amboi...
Anyway gambo makanan mana?

November 5, 2014 at 9:56 AM

Seronoknyaaa....seronoknyaa...seronoknyaaa.....

Ok,,,tak leh cakap banyak....majuk. Mak ikut jugeeekkk...uwaaa...

November 5, 2014 at 10:04 AM

Peehhh bestttttttttttttttttttttttttttt!!! Ladies (only) day outtttt!!! jeles makk jelessss makkkk!! Hnssssssssss!!!
Syokk aa siapa ada kutu utk travelling ehhh. bernas bernassss!! Jenjalan ngan kengkawan ni kalo tak iye iye organizer mmg tak jadi. Maklum le memasing berkeluarga kannn busy manjanggg.

weyyyy banyak borong pinggan ke weyyy.. murah sangat ke kat sanaa? sape la rajin nak buat review kannnn.. nak tengokkkkkkkkk huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

November 5, 2014 at 10:09 AM

mmg meriah dpt holiday ngan bff ye....kita pn pernah gk tp sebelum kawin dlu

November 5, 2014 at 10:16 AM

pergh lama menghilang gi berjalan rupanya...aku lagi teruja nk tgk brg ko shopping..hehehe

November 5, 2014 at 10:25 AM

Tau dah hilang lama sebab apa...sebab hari tu teringat awak cakap nak merendek ngan geng mak mak....hehe...
Tak pe ar menggedix bukan selalu pun haha...sesekali jer....ye dak..... Tp serious Lieya cantik semua posing posing tu. Kak Nora bagi 4 bintang untul kerographer posing hihi...

Cer tunjuk sikit gambo melamine tu teringin pulak okje nak tengok....

November 5, 2014 at 10:25 AM

lamanya sepi..hari2 dok tunggu entri baru takde di'up'nya..suka le tu keluar berjalan jadik single balik..sakan memasing kan..bergambar tu wajib..yang buat sakan tu sebab dah namanya blogger, jadik harus laaa...heheheheee..suka tengok lieya..sumer pic pon lawa..

November 5, 2014 at 10:27 AM

amboi korang... sakan! berotomen bagai.. ketat dada dayyan nengok gaya otomen gitu. hehehe

November 5, 2014 at 10:28 AM

lama beno nak tengok entry yang terbaru ;, syok nyer pi jenjalan ngan bff..suke kite tengok ;)
kalo dekat boleh joint sekaki yer ^_^

November 5, 2014 at 10:42 AM

Ini MiaMijaDayyan tengok berbulu aje.
Mesti kata mama lupa rumah masa dgn bff semua tu
Cuma nasib baiklah mereka dah sampai jadi tak kisahlah sangat..

November 5, 2014 at 10:45 AM

alahh yg bufflo ja saya xpergi lagi.. tggu trip p langkawi lagi skli la kena p jgk

November 5, 2014 at 10:46 AM

hahaha kelakar lah lieya ni.. ni tak jumpa berlaga2 pipi lagi ni. hehehe.. comel tau pose ala2 otomen tu..

November 5, 2014 at 10:53 AM

gelak sorang2 fifi tgk gambor yang alst2.. heheh seporting gila2 kawan2 lieya.. best!

November 5, 2014 at 11:06 AM

untung la weii.. tak ujan. daku pegi ujan manjang..

November 5, 2014 at 11:26 AM

Wahhh seronoknya Lieya...akak ni sekarang nak jimba2 dengan kawan2 pun dah tak boleh sejak anak2 dah besar ni kalau mak jalan2 anak2 muka kelat.

November 5, 2014 at 11:48 AM

wahhh... best dpt suka suki ngan geng bff lieya.... geng pulak sekepala gitu.... dapat posing gitu macam best sangat... kelakar pun ada...hahaaa

November 5, 2014 at 11:55 AM

patut lama hilang, bercuti rupanya!
best nya jalan tanpa family
saya tak pernah buat gitu lagi...hehe

November 5, 2014 at 11:59 AM

Salam Lieyaaaa...
Windu Lieya jugakkkk.. patut lah blog sunyiiii jer.
pergi oliday rupernyeeeee. kemain meriah lagiii yerkkk!!!
sakan posingggg.. jelesnyeeeee!!!!!!

bila baca n3 jalan2 Lieya nih.. rasa membuak2 dlm hati nak pergi ke langkawi jugak!
ini salah satu tempat yang Zura teringinnnnn sangat nak pergi, tapi belom ade rezeki lagi nak jejak kaki kat sana. InsyaAllah.. akan jejak jugak kaki di sana. Amin~

sporting lah kawan2 Lieya nih!!
kemain lagi posing masing2. cam nih lah baru meriah kan!
semua bagi kerjasama yang baik.. dlm banyak2 gambar kat n3 nih,
Zura palinggggggggg suka gambar sunset tuh.. yang Lieya bentuk love pakai tangan tuh.
cantek sangatttttt!!

Gambar Lieya ngan kawan2 kat cable car tuh cam gambar kat genting or CH.. berkabus jer.
sure sejuk kat situ kan! dah lah baru lepas ujan. cam sonokkkkk jer!

pssttt... pasal rasa overnight oat tu kan.. hehehe.. bolehlah tu mewakili x berapa sedap tapi kena telan jugak. hahahahahahaha. OO nih bagi zura bergantung kepada susu yg di gunakan.. kalo pakai susu sedap.. sedap lah rasanye kalo susu DL yang zura guna tuh.. muakkkk.. huhuhu. kena tukar susu HL plak lepas nih. hehehe.

November 5, 2014 at 12:26 PM

syioookkk nya gi olidayyyy kita dh streeessss sgt keje melambak makin ujung taun mkin bnykkkk keje T__T
eh tak sabar nk tgok icecream kerbau peliks sgt nih...

November 5, 2014 at 12:36 PM

Ai is belum sampai langkawi...huwaaaaa

November 5, 2014 at 3:20 PM

bestnya dengan bff mana gambo shoping hi2....saje2 gedik2 nak tengok

November 5, 2014 at 3:22 PM

hamboi...seronoknyer...nieyl pun teringin nak bercuti ngan kawan2..
tapi di sebabkan kawan2 nie keje lain2 tempat...lain2 bidang..
so,klu nak pegi kena plan betul2...:)

akak,klu sudi jom meriahkan giveaway blog nieyl...
http://seindahcerita.blogspot.com/2014/11/giveaway-blog-nieyl.html

November 5, 2014 at 3:24 PM

kemain seronok sakan ek berholiday.. yelah pi dengan pompuan2 ni haruslah shopping bagai kan

November 5, 2014 at 3:33 PM

Tu dia. Macam² posing ada. Tapi bestlah dapat berjimba² ngan kawan².

November 5, 2014 at 4:05 PM

Memang lain macam sikitlah Lieya kalau mak-mak ni berposing. Apatah lagi kalau suami masing-masing kena tinggal kat rumah! Geli-geleman akak menengoknya, nak muntah hijau tau tak... Hahaha....

Seronoknya collect duit kutu bulan-bulan lepas tu pergi jenjalan sesama BFF. Memang ohsem plan korang ni yek! En Suami yang ditinggalkan pun bukan main resah alahai dok detect flight isteri tersayang ye. Alahai, so sweet gitu. Kalau suami akak, lantaklah asal jangan enjoy over-over tanpa suami disisi. Boleh gitu! Hihihi...

November 5, 2014 at 4:26 PM

aucakkkkk
tu la..lama benor menyepi kani ni lieya..
waa..bestnyer pegi trip dgn kawan2.. sesekali best jugak kan..leh feeling2 bujang sekejap.. tp ank suami semestinya ttp di hati kan..

haha.. smua pic lieya n the geng awesome la..sporting & poyo belaka.. like..like..

November 5, 2014 at 8:18 PM

Sakan yer bergambar kt sana.. pi bercuti dgn geng2 sekepala mmg best la.. mcm farah ngn geng2 ofis pn pernah jugak buat plan mcm lieya nie...tp selalunya plan tue tak pernah nk menjadi pn.. huhuhu

November 5, 2014 at 8:21 PM

Huwaaaa jelesnya.. apasal tak ajak Kak Jah sekali menggedik sakan kat langkawi???!!!

Lieya.. bestnya tengok ko berjalan dengan kawan2.. aku teringin nak Jolly Holiday dengan member2 pompuan.. kengkawan ada.. tapi masing2 sibuk ngan anak beranak.. karang ada je yg laki tak bagi lah apa lah.. terkonteng konteng aku sorang2 tak ada kawan nak ajak travel.. laki Kak Jah selalu je suruh pergi tapi ai is no friend to join =( Ehh terover emo plak.. hehehe

Nway seronok tengok kengkawan ko yg sporting tu yek.. sama kepala, sama boleh masuk tajuk.. mesti sakan shopping kat Hj Ismail Group kann?? macam lah Kak Jah tak dapat agak.. kannn??? hehehe.

November 5, 2014 at 11:45 PM

Lya Latif menghilang dah kena sambar 'helang'... cantik2 dan gempak gambar2 lima 'dara pingitan' tu...hehe...

November 6, 2014 at 5:05 AM

seronok jalan nikan sesekali dgn kawan2 hilang segala stress tu hehehe.. dpt pulak yg satu kepala mmg heaven ler

November 6, 2014 at 9:45 AM

seronok korang meroyan bergamba kan..hahahhaha..

November 6, 2014 at 9:50 AM

bestnya program cuti bersama kawan2 ko ni
kumpul kutu pi jalan2
cari masa utk bersendirian bersama kawan2 sendiri

jeles
jeles
jeles

November 6, 2014 at 12:15 PM

patut la lama nauuu menyepi..winduu oooww.. eceh!!
upernye pegi cuti2 mesia ngan bff
sonoknye weiiiii!!
kita dah lama kot x de xtvt gini
nak kena buat juga ni
bagus lah sistem kutu utk cuti2..
naper kita x pernah terfikir ek??
ciann kita kan..

November 6, 2014 at 12:43 PM

Seronokkan sesekali bercuti dengan kengkawan.. Meriah je..

Akak tak nampak pun macam mak2 orang..heheee

November 6, 2014 at 4:41 PM

amboiiii kakkk..sonoknye cuti2 reramai dgn bff lak tu kan..meriahhh!

November 7, 2014 at 9:11 AM

lama menyepi .. tup² keluar gambar bercuti .. pfttt sgt tau.. bestnya dpt jejak langkawi .. haihh bilalh nak pergi ni huhuhuhu .. teringin sangat nak pergi tau...

November 7, 2014 at 11:33 AM

Seronoknya bercuti dengan kawan-kawan, bijak lieya dan kawan-kawan buat duit kutu untuk bercuti kan, so takdelah tension nak bawak duit banyak setakat duit shopping je kan..

November 7, 2014 at 2:33 PM

syoknya..dpt lak kawan2 satu kepala..

November 8, 2014 at 4:13 PM

Wahh heppening sungguh... Best laa dpt geng2 yang satu kepala.. leh layannsss..

November 11, 2014 at 10:47 AM

waa besnye Langkawi,. saya pun baru pergi masa merdeka ritu. Anyway kak u look gojes, macam anak dara gituu.

November 11, 2014 at 8:20 PM

bape org mengandung ni kak....seronoko geng2 mcm ni

November 12, 2014 at 2:23 PM

alahai bestnya..
ini bff kat tempat keja atau zaman sekolah kak?
last year msa pergi time hujan.xdpt naik ke pelantar ats tu..

November 13, 2014 at 11:20 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy