Monday, September 29, 2014

whitestudio photoshoot - syawal 2014



uhuk! uhuk! berabuk2 dah draft entry whitestudio ni hahaahaha.... okey2 jom arini aku langsaikan segala utang 'photoshoot raye 2014 lieyalatif'.....photoshoot versi outdoor boleh klik sini key....

*
*
*
*
*
*
V

ikutkan aku lagi suke buat outdoor photoshoot...sebab pose tu byk n aku suke suasana hijau2 dlm gambar....tapi terpandang promo yg menarik so aku book laaa whitestudio photoshoot nieh.....




dayyan baru bangun tdo time nie....muke mencuka je sepanjang gambar...letih aku pujuk...last2 baru nak sengih...adoiyai....aku yg puase mase tu pun gigih tarik bibir kasi senyum....(photoshoot ni buat bulan puase)..mia ngan mija steady jek sebab aku ckp kalo senyum lawa2 mama belanje mainan hahaahahah



sorang jadi veterinar, sorang arkitek, sorang weeding planner hahaahahah
yg wedding planner tu getis sungguhhh aihhhh.....




Nur Mirza Irdina




Muhammad Dayyan Uqail
mood baru bangun tdo....masaaammm tak mo senyum...



yeah!! we are family...




Nur Damia Irdina



sadis tgk muke dayyan....penat aku agah soh senyum sikit....moody sungguh hahaahahaah...seb baik bukan melalak kalo tak lagi tenat gambar aku jadinye hahahahaahah



MiaMijaDayyan



papa ngan anak bujang manje die.... papa tgh berak pun sibok cari, risau noo bapak die ilang....



props byk kat studio tu....ade yg tak terguna pun....budak2 ni biase laa excited bile nampak props comel2 gini....



aucak!



kami ber5...






teruna di apit dara






tak bleh blah aku tgk mia....hahahaha...




kami lakik binik...




dah last2 nak sejam baru laa budak sorang ni nak sengih...aiyooo ape la dik!



lenggang lenggok mak minah hehehe..tu jek laa pic yg aku lalu nak resize n masukkan dlm blog....tak larat laaa



gambar2 ni dah selamat pun aku kanvas kan...yeay!!! tergantung comel dirumah daku....auwwwwww...



kanvas ni saiz besar...puas ati tgk...




bukan aku yg edit sbb aku bebal adobe photoshope...hahahaah....pic2 kanvas ni diedit oleh adik aku...


memandangkan aku ni kerap jugak buat photoshoot raya so kualiti gambar mmg aku titik berat sikit, alkisahnyer tahun ni punye photoshoot ade laa sikit aku rase tak puas hati ....kualiti gambar yg disnap tu.... yg tukang snap tu ala2 baru nak belajar pegang kamera kot, pic kelam kelabu asap...mujur adik aku pandai touchup...takpela pasni try org lain plak atau pun suruh jek adik aku snap hahaahahaah..chill!~

Thursday, September 25, 2014

thursday ~ random photos


salam kamis semua...
 
hummmm....weekend lepas aku balik johor, nampaknye minggu ni pun aku balik johor hahaahahah sebab en laki kene bagi talk kat Intan Kluang.... rugi tak ikut, die pegi le bagi talk, aku melengko jee kat umah layan mak aku masak2 hahhahahaha...tak mo bagi tau mak aku yg aku nak balik...nak diam2 jek, nak tgk die tekejut tgk aku balik lagi tak...hahahaha
*
*
*
jom layan pic yg ada tuk entry random photos kali nih
*
*
*
V
  • tak silap aku pic ari senin atau kamis... aku puase, kat opis terbayang2 nasi putih panas2, kari bawal kaw2 letak bendi....petai rebus ngan sambal belacan....perghh nikmat....


  • gambar minggu lepas mase balik kampung.... dayyan biase laa berkepit ajek ngan atoknyeeeeeeee....

  • haa nampak tangan kak leha penoh tu heheeheh kebetulan masak nasi lemak so bawak le sikit jamu kengkawan baik.....kengkawan baik jek...yg tak baik amik bau sudah! heheheeh


  •  aku buat nasi lemak biase2 jek.... kawan aku plak bawak spegeti olio....alhamdulillah jimattttt duit banjer ari tuuu ekekekekeeke


 
  •  ni namenye 'suasana muhibah'....muhibah laa sebab leh dok same2 layan katun pastu gelak2....ikutkan mane dayyan nak bagi kakak die tgk sekali ipad die tu....kemut kemain!ye laa si kakak pun suke cari pasal ngan adik, ade ke pi tgk barbie mmg sah2 lee dayyan bengkeng hahahhaha


  •  pic lamoo gile...mase bulan puase ari tuh....nak delete sayang, tepek laaa sini hahaahaha



  • the chicken rice shop mmg tempat peberet budak2 nie.... aku kureng sikit sbb nasi mcm lembik2 ...tapi aku gilekan sayur2 die....selalunye sayur2 ni mmg aku laa tukang perabihkan...








 
  •  anak bujang tgh study.... aku suke buku nie, beli kat aeon big tuh...satu nombor sampai 3-4 muka surat kene tulis .... kalo nasib baik satu hari dpt satu helai dayyan tulis, kalo mood kelaut satu hari 4 baris jek ...tu pasal lambat lompat tulis nombor lain heheheeh...alah takde laa nak suruh die pandai menulis pun, baru 3 tahun kan...nak latih2 die pegang pensil sebenarnyer....

tu ajek...tata!
 
 
 
 
*keek dayyan study no 2*
 
 

Wednesday, September 24, 2014

wordless wednesday ~ family tree keluarga daku




Assalamualaikum...salam rabu...

wordless wednesday ~ aritu aku tempah family tree family aku....dah siap...buat kaler  puple sbb nak bagi masuk ngan tema purple ruang tamu umah aku....dapat bace tak? sape pandai bace aku upah roti telur ekekekeekekekek alaaaa name2 ahli keluarga aku ler ni...


kalo tambah lagi satu baby kene laa wat family tree baru ni....eh?!...
(belum gantung lagi nieh... ni pic dari kedai hahaha)




*keek ape2 je lah*






Monday, September 22, 2014

kisah bento miamija....




salam senin semuaaaaa..... gi mane weekend ari tu? aku balik kampung johor.... adoiii kejenye makan ajek laaa.... mak aku ni bile anak2 balik mula lee saka masak2 die masuk hahahaahah.... bulat tepu dah perut aku laki bini dibuatnyer..... arini jom layan pic2 bento anak aku yek...hahaahah nampak tak kat situ aku dah takde bahan nak update blog...tapi tgk dlm folder pic bento budak2 ni byk tu aku buat entry ni heheheeh selalu pic bento masuk dlm entry random photos kan...alaaaahh layan je laaa yg penting blog berupdate ekekekeek....


*
*
*
*
*
*
*
V


  • ni gambor fresh nie.... bento ari nie..seminggu dah syok mengulit mimpi cuti bento ari nie mulalaa rutin biase....utk pagi roti telur cheese ...utk lunch nasi putih + sawi ngan cendawan masak air + ayam percik...utk sekolah agama pau kaya....beli frozen kat mohd chan abdullah...sedap wey!


  •  ni plak aku masak spegeti goreng bayam + biskut tuk pagi....utk lunch nasi putih + sup sayur + tenggiri sambal + buah limau....


  • yg ni plak aku masakkan bihun goreng + buah epal utk pagi...utk lunch nasi putih + sawi goreng + tenggiri masak lemak cili api.....sesungguh aku tak percaya bile miamija kate die makan sawi tu licin,mesti dieorg campak dlm tong sampah...hahahaha



  • ni plak aku buat kan burger utk pagi...utk lunch nasi putih + sayur sambal goreng +  kembung masak taucu...utk kudap2 kafa popia ketam....



  •  yg ni plak pasta goreng bayam + ciken balls utk pagi.... utk lunch plak nasi putih + telur mata letak kicap heheheeheh...nampak aku malas kat situ...utk kudap2 sekolah kafa aku gorengkan sardin pull frozen beli kat kafe opis aku....




  • tuk pagi roti goreng letak sosej + telur, yg ni menu peberet aku sbb senang dan cepat nak masak.......utk lunch nasi putih + bayam masak air + kembung masak sos.....kudap sekolah kafa biskut oreo....


  •  utk pagi aku buatkan roti sapu garlic butter sandwichkan dgn telur ... utk lunch plak nasi putih + ayam masak halia + sawi masak air + buah anggur....

haaa amecam kenyang tak tgk bento miamija hahhhaahaha...alaaa tak sedap mane pun sbb aku masak campak2 ajek heheheeheh.....nampak mcm byk jek aku bekalkan dieorg kan...sebenarnye bekas bento ni kecik2 aje....kang bekalkan nasi byk2 kang ngantuk plak dlm kelas....senang hati bekalkan dieorg ni sbb pandai jaga barang2 sendiri.... takde la kes hilang ke tertinggal bekas..... agak2 dayyan esok camne laa gamaknye...huhuhuhu



*keek dayyan*


Thursday, September 18, 2014

jalan2 Fun Rabbit Land, Bukit Broga


Salam khamis semua!

sonok kengkorang bawak anak2 jalan cuti sekolah yeak.... aku bawak budak2 ni jalan dekat2 ajek.... bawak pi tgk movie 'ribbit'... makan2.... men beskal.... haa tu jek laa aktiviti cuti sekolah budak2 nie hehehe...nak buat camno apak nye takleh cuti lame2 almaklum laa baru masuk keje lepas abis belajar ari tu kan.....tapi arini nak share kisah aku bawak budak2 ni main2 ngan rabbit kat 'rabbit fun land' kat bukit broga tuh.....ekceli sekolah dieorg ade buat lawatan gi rabbit fun land ni mase upsr ari tu, tapi aku tak bagi pergi so kene laa bawak dieorg sendiri hehehhe...jom layan citer aku...


*
*
*
*
*
*
V


tuan blog! tak kenal aku pancung! hahaha



kiteorg gi bekpes kat warung bunian ...lame gile tak lepak sini.... adoi sejak keluar jjcm sentiasa ramai org kat sini....lunch kat sini sedap..sape tak penah try tu gi le try....search kat blog aku ni 'warung bunian' keluar lee berderet2 citer die...



pekena nasi lemak bungkus....ala2 mcm nasi pataya die buat.... order 3 nasi lemak bungkus ngan 2 keping roti kosong....



mia makan nasi lemak licin...si mija jek laa aku tolong abiskan....roti canai plak share2....



abg sadoo i tolong perabihkan roti canai hahahaha...bising die order tamak sampai 2 keping hahahaahah



hokey mama jom dayyan bawak gi broga!!



dalam pukul 10.30pg kiteorg sampai...kebetulan mase sampai ni org baru turun dari bukit broga..sesak jugak le kat depan tuh.... ade plak ambulans, bomba ngan polis, rupenye ade kes org jatuh kat bukit broga....




tempat die biase2 jek..so far okey laa dgn fee masuk rm5.... yg penting dpt rase feeding minatang2 yg ade tuh....semua minatang jinak2....  jgn le korang expect tempat ni ala2 mcm zoo negara plak...dah fee masuk pun rm5 jek senah oiiii heheheh...tapi so far okey laa sebab budak2 ni leh tgk dekat2 minatang yg ade...



laki aku tgh mengukur kuurr kurrrr burung merpati tu hahaahhah....kompem2 burung merpati tu pun malas nak layan hahahaahaha



kambing2 ni plak, pantang nampak org semua hulur kepala.... berebut2 nak makan ....aku beli 3 bungkus carrot potong2....



budak2 ni penakot mcm aku gak haahahah...tapi aku dulik ape, aku paksa gak suap kambing2 tu.... aku takpe, jadi mandor jekkk...tak dpt bayangkan kalo kambing2 ni geget tangan aku yg mulus ni kahkahkah



nampak tak..kerje aku snap gambo dieorg jek dari jauh hahaahahah



pastu masuk dlm kawasan arnab..gemok2nye lahaiii sekor2....eksen plak tu hulur carrot tak mo makan.... tak mcm kambing2 tadi pelahap kemain.... 
 


tapi mereka2 ini jinak... gosok leee camne pun senyap jek.....



yg ni paling comel sebab ade bulu lebat kat pipi heheeheh....




dayyan gelak tekekek2 sambil cakap "mama nengok ni, rabbit wash hand' ..ntah ape yg kelako sgt die tgk rabbit tu masuk dlm air tu agaknyer...



pose gediks tuan blog...




suap rabbit makan sambil menjejes2 air liur sendiri...mane tak menjejes, die pun sebok nganga mulut hhahaahhahaha



borak pasal arnab ni aku ade citer sadis ..... bapak aku laa mase aku kecik2 dlm darjah 3-4 kot, bawak balik satey...sedap gile makan hah...bercocok2 makan....dah kenyang sendawa baru die cakap tu satey arnab....umanggggaiiiiiii terbayang2 aku hidung arnab ngeyit2 time tuuuuu kahkahkahkah



due ekor kambing ni mmg dieorg lepas...nakal ni suke ikut org lagi2 yg pegang makanan.....dah satu hal nak abiskan carrot kat korang due ekor ajeeee heheehehhe



dayyan mule2 berani laaa...bile kambing2 ni telebih jinak die pun cabut lari kahkahkah....




dayyan takut dgn donkey nie sbb donkey ni dok bising2 bunyik 'hikkk hokkkk hiiiikkk hokkkk' panggil kiteorg...jeles kot sbb tgk kiteorg dok suap kambing jinak tu tadi....okey2 laaa bagi 3 potong carrot baru die senyap...



belakang budak2 tu kandang seladang kot...besar semacam lembunyer....




so far 3 bungkus carrot tu cukup2 laa tuk sedekah kat minatang2 kat sini sbb tempat ni tak le byk sgt minatang yg ade pun....



berebut2 semua hulur mulut nak makan....




kuda padi...




tempat ni ladang ternakan arnab terbesar kat malaysia.... ade kot jual daging arnab...aku tak beli pun sebab tak makan pun kan....



anak2 lembu yg jinak2...




cuaca plak mendung je ari aku pergi tu....syok le tak panas bahang.... tempat die mcm korang tgk dlm gambar ni laaa....ala2 suasana kat kampung2...



angsa ni pun seb baik berkurung, kalo dilepas mauu semua kene kejar...jinak sgt...



monyet ade laa dlm 3 ekor.... yg aku nampak kat sini ade arnab, seladang, kuda berjenis2, kambing berjenis, kancil, rusa, burung2...




kambing berjanggut panjang.... 



saje aku simpan pic ni dlm henset...agak2 kalo budak2 ni malas nak gosok gigi aku tunjuk jek gambar kuda ni hahahahhah...bekerak2 gigi hah...



ade jugak jambatan gantung comel nieh..



dayyan dgn konpiden join kakak2 main sekali...




hujung2 die melalak sebab gayattttt....alahaiii jantan manje aku sorang nie...naik jambatan gantung camni pun cuak hahaahahahahaah....




bile aku paksa naik lagi die bantai meraung kat situ kahkahkah....



tapi dlm diam sebenarnye die excited tgk org main....



cube gak lagi naik tapi nak papa dok belakang die....heheheeh



aku? naik gak...sajek layan getis...


pastu kiteorg lepak lagi kat area rabbit ni sbb dayyan suke kejar rabbit...



tu ajek laa kisah di rabbit fun land yg sempoi... 



*keek di rabbit fun land*






 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy