Tuesday, December 23, 2014

JJCM Steamboat Buffet di PICC


Assalamualaikum...aucakkk!! kikiki...ape?..ape?..ingat aku update blog tiap ari kamis entry random photos jek ke? hahaahhah tapi mmg pun..makin malas nak membebel kat blog sebenarnye...tapi tgk gambar2 yg aku snap sayang plak tak diblogkan.... so ari ni jom layan aku entrykan kisah kiteorg anak beranak gi dinner steambot buffet di picc....

*
*
*
*
*
*
V


skrang nie Steamboat Buffet di PICC ni ade buat promotion sampai hujung bulan ni... harga asal RM35 (adult) RM18(children)....tapi harga promo dpt RM28 (adult) RM14 (children)...umur dayyan free ajek..... ramai org yg pergi kate okey n best ...pilihan foods sedap...siap ade liveband... tu aku pun terpanggil nak ajak family aku dinner kat sini....kebetulan bestfren aku nak pergi jugak so kiteorg book same2......due hari sebelum pergi tu kiteorg call book tempat



pilihan foods die mmg mcm2 adooooo.... selain ade bahan steamboat mcm mee2, barang basah, sayur2 ade jugak spegeti, nasi goreng, mee goreng, buah2, kuih2 melayu, kek2.... kire puas ati laaa... tak sengkak perut mmg tak sah le heheeheh



kiteorg sampai awal, kul 6 lebih dah terpacak sbb steambot buffet ni start pukul 6pm-10pm...rugi kalo tak gi awal sebab leh makan berround2 hahaahah... rehat gi solat magrib pastu sambung menyetimboat hahaahaha....



ni proses menyetimboat first round... ade due kuah die akan bagi...sup dan tomyam....



nak dtg sini better call dulu sebab fully book tuh... nak try walk in okey jek tapi dpt meja tak best laaaa....aku suke dok depan2 tak suke meja belakang...



ABC pun ade...ape lagi bahan kasi lebihhhh laaa semua hahahaaahaha



nampak tak keji di sini? sayur2 hijau langsung takde hahaahah...aku ckp ngan laki aku sayur2 murah tak yah amik...rugi bayar rm25...kite makan minatang2 dgn cendawan jeee akakaakakakak....



dayyan makan spegeti carbonara 2 pinggan....licin!!  lapo kot...mak ko tak masak ari tu hahaahahahaha



mia nga mija jgn ckp laaa.... kejap2 gi amik makanan...kejap2 bangun gi amik lagi hahaahah berbaloi bayar utk korang.... kuih lapis tu beketul2 si mia makan..baru aku tau die suke kuih lapis...ohhh tekak omkampung ko nak.... bagus2 ikut tekak mak ko ye...



sumpah sedap! mcm die boh aiskrim dlm bubur pulut hitam nieh!



kutip grapes jek lebih budak2 ni kakaakakaak




miamija pas makan spegeti/nasi goreng sepinggan bedal steamboat plak.... 




yg sorang ni enjoy laa sebab leh makan ABC semangkuk sorang...
 (meleleh2 hingus pastu...uwaaaaa)



menikmati kuih lapis sepiring  huhuhu....



aunty iqa ngusik dayyan... anak bujang aku ni pemalu giler.... mulut ade emas hahahaahahaha



start kul 8 ade live band.... best sore pompuan ni nyanyi.... 



putu piring kat sini pun sedap gileeeee.... panas2 dieorg buat...lambat amik cepat jek abis.... tapi dieorg akan sentiasa buat...so dpt le makan panas2.... sedap!



ni yg ke third ke fourth round... aku dah abis sengkak dah...kalo sendawa leh muntah dah....tapi laki aku gi amik udang lagi...die kate baru letak...fresh.... sudahnye die sorang bedal....i cannot go dah, berekor2 udang dah berenang2 dlm perut aku...full to the max dah!



dah! dah! perut kenyang hati senang ....jom balik umah ...kite bobok!! ekekekeekek

sape2 nak pergi dgn harga promo tu sempat lagi ...pergi laa berbaloi2....tapi kalo time korang pergi tak best jgn salahkan review org lain yeak..sebab tekak, hati, mata, jiwa manusia lain2 hahaahahaha...peace yooow!!



** ehemmm..ehemmm sedang menanti2 parcel dari us....reward hujung tahun utk diri sendiri... selalu pakai coach tapi kali ni beralih angin micheal kors plak...auwwwww!! wink! wink!....




Thursday, December 18, 2014

thursday ~ random photos (cuti sekolah punye kisah)



salam khamis.....

 uhuk...uhuk...dah dihujung2 cuti sekolah dah wey...lebih kurang lagi 2 minggu lebih jek sekolah nak start balik....ishhh awat kejap sgt mase berjalan nieh.... sempena hujung2 cuti sekolah ni meh layan entry random photos bertemakan cuti sekolah heheheeheh....apo yg ado layan yo laaaah yoooo!


*
*
*
*
*
*
V

  • tahun lepas cabaran cuti sekolah dieorg hafal sifir...tahun ni cabaran cuti sekolah budak2 ni  ialah hafal ayat kursi....aku bagi mase sepanjang cuti sekolah ni utk hafal...eh tak sangka dieorg hafal seminggu jek....bagus la dah hafal sendiri, sebelum tdo leh bace sendiri..takyah dah aku bacekan mcm selalu....



  • aku janjikan upah kalo dpt hafal ayat kursi...upah murah2 jek...huh! nyampah toyrus skrang...nak wrap adiah kene caj dah rm2...mencik jek...rela aku beli kat parkson ..dpt gak free balut ....



  •  aktiviti wajib tiap hujung tahun...beli stok alat tulis yg ikut perkiraan aku dah boleh bukak bookshop dah hahaahaha..senang beli stok setahun terus.... aku mmg cerewet, paling pantang kalo tetukar2 pensil ke pembaris ke ngan kawan2...so aku tagging satu2 alat tulis tu....alaa budak2 ni dah besar, aku arah jek laa hahaahaha....


  •  budak2 ni tau yg omaknye ni mmg kepantangan kalo alat tulis hilang...balik dari sekolah mmg aku cek pensil box tiap2 ari.... hilang satu siap le zaasss hanger kat kaki.... bagus gak aku buat camtu so kes kehilangan alat tulis amat laa jarang berlaku .... budak pompuan pandai le jaga...dayyan esok tak tau camne...mau naik darah tinggi mak ko tiap ari hahaahahahah

 
  •  sejak2 nak masuk sekolah next year ni makin rajin pegang pensil.... tulis hurup dah nampak laa butir hurup tu....nombor jek terok lagi hahahaahahh


  • ni hari ape ntah aku amik cuti....saje layan budak2 ni kat umah.... aku ajak kemas laman...haaa aktiviti cuti sekolah yg menarik gak ni ekekeekekekk


  •  haaa ni kejadian boring laa nie time cuti sekolah.... aku depan mate mia kot tgh tgk tv sambil layan phone...saje je die dok wechat2 kaco aku...ade laa nak dekat 10 kali dok mama..mama....pastu anta kat aku pic amoi tembam nie...saje jek padahal tau aku pobia tgk org tembam2 nieh....bile aku balas anta pic antu tau mencecet takut hahaahahhaha
  •  ni aktiviti cuti sekolah utk aku...tetas name n lencana kat tudung lama....ingat nak buang ajek tapi sayang plak tgk name tu elok lagi.... nanti leh anta kat opismate aku tuk jahit kat tudung baru....


  • aktiviti cuti sekolah kali ni bawak budak2 ni ke Big Bad Wolf.... pergi weekdays so org tak ramai...leh pilih buku dgn tenang.....kali ni aku byk beli buku with sound nieh...murah gileee ko rm15 jek...kalo tak harga asal sah2 puluh2.... sambil2 baca tu leh picit button dengar sound best die.....suke tgk kaum cina soping buku kat sini, siap bawak luggage bag tu koooo isi buku....giler ar!...buku kisah 25 nabi rm2 jeee...aiyooo fitammmmm!!






* video dayyan tulis huruf ta*
video

Friday, December 12, 2014

belajar2 main golf di UPM Driving Range


ekceli kisah ni ahad ari tu....dok pikir2 mane nak pi bekpes nieh...aku biase laa weekend2 mmg selalunye public holiday tuk dapur aku heheheeh...pastu laki aku ajak gi bekpes kat upm...die ckp ade nasi lemak best gile kat situ...nasik lemak sambal basah2 gitu katenye...aku on jek....dah alang2 sarapan sane, laki aku ajak teman die menyabit kat sane, dah lame katenye tak pukul bola golf...so jom layan kisah aku sarapan pastu peluh2 bakar kalori pukul bola golf...heheheeheh

*
*
*
*
*
*
V


syok gak bekpes sini...suasana santai gitu...



mia ngan papa amik nasi lemak ayam....aku ngan mija amik english breakfast kononnyer...sudahnye nasi lemak mia gak aku sental hahaahahahah....


 pas kenyang isi tembolok moh kite menyabit hahaahahaha



video


dtg pagi2 syok le tak panas sgt nak memukul... alaaahh bukan nak main beriya pun, main saje2 jek layan anak2....


mija in action! ...mija ni mcm aku lembik2 hahaaha pukul bola jatuh depan mate jek hahaahahah


mia in action...not bad...pandai gak die pukul...


sampai turn dayyan yg lawak.... papa ajar sikit asyek menjawab "dayyan pandai dah"...ehh belagak noooo ko...


mcm pro tu sebelum pukul bola tgk padang dulu...konon2 target lee jauh mane nak lanting bola tu...



fokus plak bola nak mule pukul kononnyer...


 sudahnye ko tgk ape jadi...bola kat kaki lagi kahkahkahkah... adoi lawak betul dayyan nieh....tapi lepas dpt rentak pukul bola terus tak mo bagi can kakaknye pukul plak....satu bakul bola tu die nak pukul sorang2....hahahhaaha



video


aku pukul gak sekali dua...tapi aku rase jiwa aku bukan main bendealah nieh...baik aku layan phone hakhakhak....


yes! org belakang dah abis main... amik korang sorang satu tempat....pukul laa sampai lenguh tangan...



baik2 korang..jgn sampai bola hinggap kat bontot abang kutip bola tuuu kakakakaak



row depan sane semua yg terra2 swing....row yg belakang2 ni semua yg ala2 sendu swing hahaahahaahah....semua bola jatuh depan mate...lepas main leh kutip balik pukul balik kakaakakakak


aku? dah rupe mcm gi menyabit rumput bagi korbau makan jek hah hahaahahah



due bakul gak budak2 ni settle kan bola....byk tuh....masing2 dah penat jom singgah kafe sebelum balik....




kite pekenaaa aiskrimmmmm!!...

balik rumah semua terbongkang tdo ..... skrang ni kalo tanye dayyan kite nak gi mane weekend depan, laju jek buat gaya swing kayu golf kakakaakakak....






**patutnye senin depan start orientasi dayyan kat sekolah baru...tapi tak jadi laa aku anta orientasi, tgu sekolah mula jek anta terus...alaa dayyan dah biase dok taska so takpe kot.. takyah lah orientasi2 nieh....penin mak apak ko nak kire duit taska separuh2 nieh huhuhu



 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy