Monday, June 8, 2015

cuti2 Cameron Highlands 2015 ~ Cameron Valley Bharat Tea



baik le adik kakak...meh layan sambungan citer kami cuti2 ke cameron ekekekekeek... pergi nye 3 hari so ade 3 entry la ye .... sementera ade citer ni kan...kang kalo takde citer, berminggu2 lagi le tak update blog ekekeekekekek


*
*
*
*
*
V


hari ke dua plan nak gi ladang teh.... alah nak snap2 suasana kat ladang teh jek.... so kami ke Cameron Valley Bharat Tea Plantation.... ade due tempat lain yg aku google....

    Ladang Teh Bharat - terletak betul-betul di tepi jalan utama antara Pekan Ringlet dan Tanah Rata. Ladang tersebut ialah Ladang Teh Bharat yang terletak kira-kira 12 km dari Ringlet dan 3 km dari Tanah Rata. Juga dikenali sebagai Cameron Valley, ladang seluas 1600 ekar ini terletak sekitar 3km dari Tanah Rata dan lebih mudah untuk anda lawati berbanding ladang Boh kerana ia berdekatan dengan jalan besar. kafe ini juga menyediakan karipap dan nasi lemak di samping makanan Inggeris seperti scones dan roti semasa berehat di sini.

    Ladang Teh Boh Sungai Palas - terletak kira-kira 3.5 km dari Brinchang dan hanya 500 meter dari Kea Farm. Untuk sampai ke sini anda perlu menaiki kenderaan ringan dengan menyusuri jalan yang agak sempit, berliku dan perlu membunyikan hon ketika melalui selekoh tajam. Datang awal pagi jika anda ingin melihat teh diproses dari daun hinggalah ke serbuk. Lazimnya proses ini berakhir pada jam 11 pagi.




kehijauan yg mendamaikan...


dayyan gi naik kat kakak tu.... dayyan takut la mama
amboi koooo!!


*video kat ladang teh*


video

video



ingat nak gi yg kat palas tu leh tgk teh di proses...tapi mcm malas plak tu kami ke bharat jek....snap2 gambar semata....



mase ni ade dlm 3 family jek bergambar....cun le gambar sebab takde org lain kat belakang.... otw nak balik esoknyer aku tgk penuh org kat ladang teh nie.... nak bergambar tak lawo sebb nampak org lain...



kemain wefie!


masa ni pukul 8.30pagi...



dayyan dah malas2 nak layan aku suh posing...



aku marah suruh senyum sikit, terus kakak jadi mangsa die ...mia kene tumbuk kakakaakaka




ok2 last kopek posing...lompat sikit hehehe



konon2 nak sarapan kat bharat tea plantation tu tapi takde nasi lemak dan roti canai...memandang tekak kami tekak melayu asli berjiwa hang tuah, mari lah kite cari nasi lemak dan roti canai hehehehe



dayyan makan byk gak...




yg ni mmg byk jek makannyer kakakakaakk




si mija sejuk2 gini byk gak le mknnyer... 




roti canai cicah kari kambing.....walaaa!!


lepas sarapan ni kami gerak ke Lavender Cameron plak ...kat Lavender Cameron tu best... aku wat keje gile makan strawberry dari pokok kakakaakak...okey laa tu nanti dlm entry part last yeak, pic pun belambak2 dlm entry tu .....bubye!




** korang dah start soping raya.... aku dah start le beli baju kasual budak2 ni sikit2...kasut raya budak2 settle dah...baju raya plak minggu depan gi amik kat tailor....kene buat awal2 so tak rase duit mengalir ....


22 celoteh sahabat

bila la nk ke ladang teh cameron lg....shopping ry rsnye mcm dh setel kot..kalo ada pn mayb nk tmbh skit2 je

June 8, 2015 at 9:03 AM

bersih je eh tempat ni.. aku suka minum teh so I think I will like it go these tea plantations...

June 8, 2015 at 9:41 AM

Weols pergi ladang teh tuh tapi tak turun.. sebab baru lepas hujan dan jalan nak turun ke ladang teh cam licin jerk.. aktiviti weols pun byk tak menjadi kerana hujan.. huwwaa sedey tul..

June 8, 2015 at 9:41 AM

ha ha ha...gigih korang turun bawah...
ari tu aku pergi..mak mertuaku ngan batrice jer turun ko..
kitaorg lepak kat atas pekena teh panas ngan scone....keji tak...
ngan aryan..mmg tak larat ler aku nak turun...

baju raya dah start beli skit2 utk yg kasual..
kena shopping awal..malas nak bersesak
tp ko tahu ler hemlin..suka semua last minit..
bininyer yang gelabah

June 8, 2015 at 9:41 AM

BESTNYER...
cantik sgt view ladang teh..meghijau..segar mata...

baju raya pertama alhamdulillah..dh ambik kat tailor bln 4 ritu lagi..hehe..
just baju kasual asya x complete lg..kasut raya dh settle bru2 ni

June 8, 2015 at 9:54 AM

Singgah pagi....
ada ole² tok nieyl tak ?hihi..
eh..eh..otomen pun ikut g cameron ye...
x leh di pisahkan dgn dak kecik tu...
wah² bukan seronok wefie ye...
Baju raya nieyl pun dah siap...tak amek lagi kat toiler..
plan next week bru pegi collect...
bulan puasa leh la tepek² apa yang boleh kat baju tuh..hihi...

June 8, 2015 at 10:07 AM

Dik Leha.. kenapa tak buat acara berguling anak beranak kat celah2 pokok teh tu?? rugi lahhhh.. hahahaha
anyway.. memang best bergambar kat pokok teh tu.. lagi atas lagi rasa teruja.. dengan cuaca yang hamat lah sepoi2 bahasa.. rasa mcm kat obesi yew.. eeuuuwww.. hahahaha

June 8, 2015 at 10:59 AM

sejukkkkkkkkkk menghijau je aku tgk ladang teh ni..awat dayyan tak bergolek2 dlm tu hhhiiiiii

aku pun lamaaaaaaaaaaaaa dah settle baju raya, tinggal menunggu siap dr tailor utk baju raya pertama..punya la lambat hhukhukkhukk

June 8, 2015 at 11:34 AM

Baju raya kurung tu dah setel..
Abhnya ajk menyopink baju kasual time lps berbuka pose..
Ikut jela..hukhuk

June 8, 2015 at 11:40 AM

bestnya lahai lama benor x naik cameron...

June 8, 2015 at 12:17 PM

Syoknya g jalan2 dan makan2 kat CH.. sejuk2 tu rasa lapar je.. apa lagi budak2 kan..

Saya rasanya dah 70 percent siap barang anak.. utk mak pak tgk la dulu cemana.. kalau rajin beli 1 lg satu jubah utk saya. Suami dh kata cukup dengan baju kenduri semalam je buat raya.. hihi bagus tul..

June 8, 2015 at 12:19 PM

wachaaaaa....... hiapppp... cawan besau tu baru kan
gi dlu x dak lg hahaa....
mcm terpanggil jer ke sana nih tp sabo2.. hahhaa
tekak melayu (give me 5) hahahaa
bab baju raya, apa pon tarak
belum cari g, kami slalu beli ready made, mls cr tailor sbb payah nk dpt yg sedap pakai huhuuuu

June 8, 2015 at 12:22 PM

Bestnyaaaa. Rasa nak pi bercuti dekat CH jugak. Hahaha

June 8, 2015 at 1:52 PM

lihatlah keindahan desa yang mendamaikan , lading the yang menghijau saujana mata memandang ;)

June 8, 2015 at 2:04 PM

betul la klu org tak ramai bru syok nk begambar ni bila dh ramai org lain pn msuk dlm kta punya gmbar ;p

June 8, 2015 at 3:34 PM

MEMBORONG POKOK BUNGA TAK PG SANA... ALAHAI KALAU DAPAT BELI POKOK8 BUNGA ROS BESTNYA .....

June 8, 2015 at 3:51 PM

Lieya, tersenyum senyum tgk gambar2 anak2 pose ... haaaa.. Lieya dah beli skit2 eh..bagus2, kite pun kene la beli skit2...dah leh bayangkan aliran wang kuar tu camner, huhuhuhu...

June 8, 2015 at 4:36 PM

cantek gmbo kt ladang teh tu! hijauuuu jek :)


baju abg n kakak dah beli sket2
baju baby la plak pasni nak kene cari :)

June 8, 2015 at 6:37 PM

Cantik-cantik gambar Lieya ambil ni. Gigihlah angkut anak-anak pukul 8.30 dah bertapak-tapak berjalan keliling. Kalau anak-anak akak ni, rasanya lebih enak landing atas katil dihembusi angin sejuk aircond dalam bilik. Peduli apa pun mereka kalau kita tengah bercuti macam ni.

Oh, rasa tak boleh tahanlah. Kena tunjuk gak kat HD ni. Biar HD teruja. Kalau suami teruja, kita ni sebagai isteri kenalah ikut kata. Kalau diajak naik CH, kenalah ikutkan.... *_*

June 9, 2015 at 11:16 AM

bestnya. jalan jlan ch. tunggu rania besar sikit nak bawa dia ke sna juga. bila ? tunggu la. hahhha

nasi lemak rot canai jugakkan. peberet saya jugak tu

sian mama dayyan dh larat nak posing.hihi

persiapan raya biasa biasa je kak..
walaupon thn pertama beraya as mummy n daddy

June 12, 2015 at 2:14 PM

Assalam lieya,
selera bebudaks makan kan3
sejuk2 memang lapor sajork kan3

June 16, 2015 at 3:02 PM

Along pun pekena teh kat bharat tea ni...cuma x kick la mcm yg kat golf club tuh....tensi je...pas tu hujan melebat plak

June 19, 2015 at 11:21 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy