Thursday, October 15, 2015

bos belanje makan Volcano Shabu Shabu, Cyberjaya



Assalamualaikum...salam khamis semua..... syok semalam cuti kan..rase mcm ari sabtu jek semalam hahaahahahah..... ops! salam maal hijrah dan awal muharam buat semua readers...moga tahun mendatang membawa 1001 keberkatan pada kita semua...amin.... kemane semalam cuti? aku tak kemane pun.... dok umah ajek.... petang jek kuar pi uniten beli gorengan2 .... selebihnye masak2, tdo, basuh baju 2 bakul....petang hujan layan membuta plak....fuh syok2....


hurm....hari ni takde random photos....muak plaaak kalo asek tgk pic bento riangria miamija ajek  kan..... so ari ni meh layan pic n kisah bos belanja makan.... alhamdulillah laa bos2 kat opis aku ni semua jenis murah hati dermawan.....jenis tak berkira.... ari tu bos belanja makan kat volcano shabu shabu...first time aku sampai sini..selalu pekena johnys ajek.....

*
*
*
*
*
*
V

name jek steamboat...tapi menu mcm2 gak ade...ini jek yg aku rajin nak snap heheheeh.... aku suke konsep kedai nie ...cozy n cantik jek.....




pergi due keter, tau2 sampai bos dah siap2 order...penuh selambak meja hah dibuatnyer.... amik set beef, set seafoods...pastu tambah ape2 yg patut.... yg syoknyer masing2 dpt periuk sorang satu.... so suke ko lee nak campak ape dlm steambot ko...aku suke mcm nie..... mcm kat johnys kan 1 periuk share ramai2....



sos pun mcm2 jenis ade...aku konpius nak cedok yg mane.... last2 amik 3 jenis jek ni....dah le mase pi ni mulut tgk ade ulser besarrrr...ade hati nak makan sambal byk2.... ade due jenis kuah..tomyam n sup....aku pilih sup laa sebab ulser ....haishhh ulser ni buat aku takleh makan mcm2....



aku suke gile makan steambot...tak kire le kat mane2.... so mase kat sini aku pulun habis2 hahaahahahah.... panas2 tu laju2 tiup pastu ngap.... meronta2 sakit ulser aku hahahaah padan muke die!



khusyuk kawan2 aku makan hah.... 



tak pandang kiri kanan dah bile dah start menyetim.....



bos aku puji sebb die kate ni laa team pertama die bawak makan kat sini semua licin...sampai ke sayur2, telor ngan keladi pun licin hahahaahaha.....kiteorg berpegang konsep ' jgn membazir bossss' haahaahahahaha



penuh tawaduk masing2 hah....



kami ber8 semuanyer.... mekasih yeak bos sudi belanja.... murah rezeki bos, nanti leh belanja lagi...



keriangan berganda2....




tadaaaaaaaaaaaaaaa...ni la yg bos  aku puji sgt sbb licin semuanyer.... okey laa ade tinggal cendawan enoki tu 4 helai tu .... haaa tu le bos, kan bebaloi bawak kami makan2....nanti bawak lagi tauuuu kakakaakakakakakaak

yg pasti lepas makan steambot kat sini, ulser aku esoknye mengecut hahaahahaha..mendapat laa kan kene sambal2 ngan sup panas2 tu ..... okey lee nanti nak pi ngan family plak.... mia ngan mija suke laa kalo kene masak2 gini...aku dok tepi jek tau2 semua dah masak kang hahaahahahahaah




** sabtu nak bawak budak2 pi jengjalan dok hotel...kemane kami? nanti aku snap pic byk2 aku buat entry yeak ekekekeekek.... tak sabo nak berjakuzi nieh.....






62 celoteh sahabat

wahh meriahnya... last kami makan officemate masa off peak dinner malay team jer.. ada la 7 org.. hahaha..

October 15, 2015 at 10:21 AM

nak jugak!

October 15, 2015 at 10:28 AM

Bestnya...dah lama tak pekena steamboat ni..

October 15, 2015 at 10:43 AM

wahhh syok nyer!! lama tak pekene steambot!

October 15, 2015 at 10:47 AM

adoiiii lapar terus. dah la makan sebekut cicah kopi je tadikkk..

October 15, 2015 at 10:47 AM

ni boss ko yg mana nih lieya? yg boss beso ko tuh ke?
syok lah boss ko belanja gini... penuh meja... tak mkn syg kan sbb boss banjer... heheheh itu yg licin...

sian ulser ko, msti dia tobat takmo tumbuh kt mlt ko lg hehehhe

October 15, 2015 at 10:56 AM

bestttttt sgttt ni....lama dah tak berstimbut...huaaaaaa.....baiknya boss kamu beb...selambak diordernya...

October 15, 2015 at 10:56 AM

Untunglah lieya boss belanja makan..
Masa ni lah pulun habis2 kan lieya :)

October 15, 2015 at 10:58 AM

Salam singgah pagi..
amboi..nak berjazuki ye...intai ckit..hahaha..
wah!seronoknyer la kalau ade org belanja kan..murah rezeki bos....
jimat duit poket satu hari..:P

October 15, 2015 at 10:58 AM

wahhh untung lah bos belanja makan sedap! =D

October 15, 2015 at 11:04 AM

wah meriahnya makan weiiii

October 15, 2015 at 11:32 AM

Seronoknyaa bos belanjaa, Lama tak makan steamboat, terliur pulak :p

October 15, 2015 at 11:57 AM

Untung ada BOSS yg brmurah hati....bila boss dah belanja ..paham2 ler Boss suh kena tingkatkn keje tu..hihihi

October 15, 2015 at 12:11 PM

sedapnya steamboat.. selalu kalau akak nak makan steamboat selain johnnys, akak pi Pulau Ketam.. ada banyak gak cawangan dia.. akak suka sambal dia banding sambal johnnys.. lg ummph.. nti kalau akak gi area sana leh la try shabu2 ni pulak.. abg din mmg suka steamboat ni.. hehehe

October 15, 2015 at 12:21 PM

ok set!! weekend ni nak serbu..
selalu dok lalu jer..was was nak makan..dah tengok gini tak tahan weh..

October 15, 2015 at 12:26 PM

Kalau dah masuk aje dah siap terhidang manalah tak best Lieya
Pilih ajelah mana satu nak diberenangkan dalam periuk dulu. Lepas tu ngaplah
Bagus juga ulser pun kecut kan:)

October 15, 2015 at 12:41 PM

baik betulll Boss, meriah satu mejaa , ..nak keja ngan Boss cam gini boleh tak ? huhuhuhh

October 15, 2015 at 12:43 PM

huntunglaaaa.. bos depa belanja makannn.. hahaha...

October 15, 2015 at 1:14 PM

salam ukhuwah dari kak ana, seronoknya makan steamboat reramai ni , laju je kan :)

October 15, 2015 at 1:37 PM

hari tuh duk lalu je n tak berani nak masuk sebab tak tahu menu dia. Nih Lieya dah share boleh la akak pie try tak la nampak jakun sangat akak bila order nanti hahahhaha sebab dah tgk menu kat blog Lieya

October 15, 2015 at 1:52 PM

wahhh berjakuzi tu kemana agaknye tu ...cam besh je tu .....

aku pulak jenis tak suka steamboat ... hahaha mmg aku mkn sayur2an je .... membazir je bawak aku hahahha

October 15, 2015 at 3:08 PM

Amboi nama... volcano lagi...shabu shabu lagi.... heeee.. :)

October 15, 2015 at 3:32 PM

volcano? shabu-shabu? menarik ni....

October 15, 2015 at 4:25 PM

Waa bestnya makan steambot.. nampak sedap plak tuh.. suka steambot nie.. :)

October 15, 2015 at 4:49 PM

bestnya bos belanja, pastu semua langsai aka licin palk tu...mesti sedap sebab abis semua licin...hahahah..

October 15, 2015 at 4:50 PM

Betul tu.....mak selain Johnny, Seoul Garden, Maep, mmg tak pernah pergi.....SG dengan Maep tu pun jarang haha....

Menarik nampaknya tu Lieya kalau ada periuk sorang, takdelah bergaduh nak merebus hihi....
Bukan apa, walaupun mak orang bila dah nampak makanan sedap cenggitu, kekadang hilang kawalan jugak hihi.....

Tak rugi bawak staff yg pemakan tau! Lepas ni sure depa belanja lagi Lieya

October 15, 2015 at 5:18 PM

meriah pemakanan kau dik Leha oiiii
lepas tu jgn nak complain kata gemok sana sini ya.. hihihi

October 15, 2015 at 5:21 PM

Lama dah tak makan org banje2 mcm ni...hahahaha...

October 15, 2015 at 6:32 PM

Lama dah tak makan org banje2 mcm ni...hahahaha...

October 15, 2015 at 6:32 PM

Daebakk lia!!! hahaha...Alhamdulillah..moga boss Lia dimurahkan rezeki. Amin...

October 15, 2015 at 7:42 PM

Mana satu boss nya? hahaha

Memang berbaloi la bawak korang gi makan...licin!

October 15, 2015 at 8:13 PM

Oiii...sakit tuuu. Ada ulser pun selamber jer awak. Baguuusss

October 15, 2015 at 11:23 PM

syiokkan dpt periuk srnf satu
mmg puas la

ke mana tu kk ?
pape pon selamat bercuti... apa yg penting njoi :)

October 15, 2015 at 11:32 PM

hi lieya, lama tak jenjalan blog kawan2..nieda pun suka steamboat
statement plg win..ulser* padan muka dia. haha..

October 15, 2015 at 11:45 PM

Sedapnye steamboat lagi best bila dapat piuk sorang satu camni....

October 16, 2015 at 1:53 AM

Assalamualaikum tuan/puan. Sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy,memasang tile,plaster siling,wayaring,plumbing,waterproofing,buat porch,sambung rumah,buat pagar,vinyl floor dan wallpaper,landskap dan kolam hiasan,grill dan owning,dan keje civik lainnya.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,putrajaya,serdang,puchong,cheras,kl dan sekitarnya,bndr sri putra,nilai dan sepang.hubingi sy di no 0192945175 or wssp 01129110298. Tq

October 16, 2015 at 2:01 AM

Baiknya bos belanja makan lieya...
rugi x habis..sedap nampaknya

October 16, 2015 at 2:05 AM

Assalamualaikum tuan/puan. Sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy,memasang tile,plaster siling,wayaring,plumbing,waterproofing,buat porch,sambung rumah,buat pagar,vinyl floor dan wallpaper,landskap dan kolam hiasan,grill dan owning,dan keje civik lainnya.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,putrajaya,serdang,puchong,cheras,kl dan sekitarnya,bndr sri putra,nilai dan sepang.hubingi sy di no 0192945175 or wssp 01129110298. Tq

October 16, 2015 at 2:31 AM

lea pun suka steambot ni llieya. selalu layan kat maeps je.

October 16, 2015 at 7:32 AM

wah.. untungnya boss belanja mkn.. sedap2 lak tu.

October 16, 2015 at 8:57 AM

murah rezeki bos awk...hehehehe..nampak sedap sangat makan celup2 camtu..hehehe

October 16, 2015 at 10:04 AM

Moga murah lagi rezeki bos...
lain kali ajak saya sekali ye.hehe.

October 16, 2015 at 11:18 AM

budak2 tak exam ke next week?

October 16, 2015 at 4:17 PM

mmg steamboat best.......
baru ni pon mkn kat seoul garden... huiii terasa lg kat tekak nih
baik la boss lieya... yg mana saty yer , ada x dlm pic atas? hihihi

October 18, 2015 at 3:32 AM

huwaaaaaaaaa...........lapar........bestnya dpt bos yg pemurah camni..moga brtmbah rezeki bos.

October 18, 2015 at 12:18 PM

looks nice... makan gini tak boleh kelam kabut, dua jam... tiga jam... hehehe
tapi kadang2 banyak sangat pilihan tak tahu nak makan apa lak...

October 18, 2015 at 11:42 PM

oooooiiiiii sedap sgt ni steambot..

dlm sakit ulser pun licin gak ko mkn kan..mmg menangios ulser ko tu kena panas2..padankan muka ulser tu sape suruh tumbuh ye dak bbbbahahahaaaaaaa

alahaiiiiiiii korang nk bercuti kt mana ni?siap berjakuzi ni..bikin aku jeles je hhhuuuuu

October 19, 2015 at 8:49 AM

sedappppnye.. lama tak pi shabu-shabu ni lah lapooooo

October 19, 2015 at 12:55 PM

cukup mengelat
mia mija masak2
ko makan
hahahahhahaha

sporting dpt boss camni
moga moment2 camni selalu ada kat opis2 yang kita kerja
bukan sebab belanja makan, tapi ukhwah tu yang best, team work tu yang best
ada kerja kosong tak?

October 19, 2015 at 6:03 PM

Ke genting kan ada tgok pi di IG.hehe..

Wah untunglah org belanja makan sedao..bagus betul boss.moga murah rezeki beliau.memang untung kan.seronok boss belanja team kuat makan.makanan semua licin.hehe

October 20, 2015 at 3:45 AM

powerr..i is suka steamboat tapi laki i pulak tak suke ;p
haihh..
tak suka sebab die bayaq..cer kata kita nak blanje..ok je tu ;p hehe

October 20, 2015 at 11:23 AM

Wah..bestnya korang g makan steambot jenis gitu..siap ada periuk sorang satu? Menarik sangat tu lieya.. ni macam saya pun nk try juga ni.. baiknya bos..sukala bekerja kalau bosnya baik dan mesra dengan staff macam tu.
Bagusla ya esoknya dah baik ulser tu..
Oo ni yang kata nk bawa budak2 duk hotel, g ke genting ya. Haha. Yg ikut cuti johor tu ya??

October 21, 2015 at 9:42 AM

uwuwuwuwuuw makan sedap, hati pon senang~ hehehe

October 21, 2015 at 9:47 PM

wah! best nyer dapat makan free lagi....

October 22, 2015 at 6:37 AM

yummsss...sedapnya...
alhamdulillah..rezeki lieya n geng ni...

October 26, 2015 at 7:51 AM

Salam singgah hari ni. Doakan yang baik2 aje for u. Tq sudi ke blog KA jg. Mmg best ler, lagi2 kalau org belanja. But not badlah

October 29, 2015 at 1:21 PM

aucakkk

November 4, 2015 at 10:46 AM

SEDAP tu lieya makan...ada pulak teman kan..

sebenarnya tempat ni cyberjaya kt belah mane eh.. kt kenney rogers tuh ke..

untung lah bos belanja kan..try tanya bos, ade keja kosong x.. hahahhahaha

November 4, 2015 at 3:01 PM

perggghhh..happening tu..best r dpt bos yg sempoi cenggini..kitorg kt jln duta ni, merepot dlm opis je la..malas nk kuar dek kesesakan di sana sini..haha..nak p bercuti ke gold coast morib eh..best tu..

November 5, 2015 at 3:41 PM

saya tak penah makan tempat gini
belum sampai keinginan tu
tapi nampak sedap tu...kalau tak, tak akan licin kan...hehe

November 17, 2015 at 11:34 AM

sodap eh semua tu.
sama ler kita suka stimbot.
bos aida pun rajin belanja kami anak2 buah ni.
best ekk dpt bos suka belanja makan :)

November 19, 2015 at 4:16 PM

Last week ke atau last 2 weeks, akak pi jenjalan kat Shaftsbury ni. Dok tengok apa tempat makan baru yang kita nak lenjan. Tapi akak datang pagi, tak rocklah kan pepagi nak pekena makanan berat-berat. Last-last kita patah balik ke KL makan kat Kampung Pandan jerk ^_^ Lain kali dah beritahu HD, kita mesti melenjan habis semua restoran yang ada kat Shaftbury ni yang kita belum pernah masuk :)

November 26, 2015 at 3:53 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy