Thursday, January 29, 2015

thursday ~ random photos




kahkahkahkah...muntah darah terbalahak tgk pic note 4 aku lame2 ye tak? hahahaahah...bile laa lieyalatif nak up entry baru....sori! sori!  aku mmg dah takde bahan wey.... tapi pic utk random photos mmg byk dlm simpanan aku so meh le layan entry random photos arinie, halal laa update blog setiap kamis jek kan..... heheheeheh...


*
*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria miamija....utk pagi bihun goreng kicap + buah baby limau....utk lunch nasi putih + ayam goreng + tauhu telur masak sos tiram + buah baby limau....utk kudap2 sekolah agama twiggies rasberry....



  •  kejadian weekend lepas....family day jabatan opis laki aku....mak dok tepi jek tangkap2 gambor...budak2 ni ngan bapak budak yg aktif join....dpt le bawak balik sejadah, tuala, botol air, pensil box, hamper sebagai habuan....tapi paling sonok anak2 aku laaa ade eksrim free...masing2 dok ulang2 makan jeeee...aku pun tak mampu nak larang dah huhuhu
 *video senamrobik family day*
video


  •  hikhikhik...kebetulan terpurple same dgn bos ....ape lagi... bergambooo lah hahahaha...


  • ni gara2 tdo waktu magrib....bangun2 moody jeeeee perangai...nak aje aku pang kan hahahaahah



  • bento riangria lagik.... utk pagi roti telur kapit cheese ...utk lunch nasi putih + sayur campur + ayam masak lemak johor....utk sekolah agama banana muffin....



  • tgh2 tgu azan magrib tetibe aku kat tingkat atas bau wangiii gileeerrrr...cuak gak magrib2 bau wangiiii...tapi mcm aku kenal bau iniiiii....sekali tgk2 selambak downy tumpahhhh...jatuh la tu dari tempat die.....uwaaaaaaa!!!



  • mija sedang diperatikan coach dlm swimming class...bagus gak org semput join swimming class ...aku perasan skrang mija dah kurang kene semput....


  • GGgggggggrrrrr!!! dayyan!! nape ko lukis cat dlm mangkuk .......


  • try test cuba minum coconut shake batu berendam...selalu coconut shake klebang aje kan....sedap gak!
tu ajek heheheeheh....hepi weekend!




** selamat bercuti panjang yeee warga2 wilayah persekutuan.....aku n family in sha Allah akan cuti2 malaysia sempena annivesary ke 10 kiteorg, kebetulan dah lame tak bawak anak2 pi dok hotel....moga selamat pergi dan kembali....amin ya rabbal alamin....




Thursday, January 22, 2015

thursday ~ random photos



Assalamualaikum...salam kamis semua.....
 aucak! heheheeheh...ckp byk tarak guna, mari layan random photos yg ade arini yeak..... 


*
*
*
*
*
*
*
V

  • anak dare aku!...dieorg ni ade mase kamcing gile, ade mase gadoh sampai nak terbang pintu bilik....antara mia ngan mija, si mia lah peberet dayyan.... kalo dengan mija asek bertekak ajek si dayyan tu...pasal ape ntah tak sebulu...




  • bento riang ria mia mija hehehehe...utk pagi nasi goreng spinach + hirisan nugget....utk lunch nasi putih + bawal masak kicap + buncis/carrot goreng...utk rehat sekolah kafa roti krim...


  •  muke ceria pagi2 nak gi sekolah....wangi semacam jek...balik sekolah kepam gile...aku dlm keter leh tutup hidung hahahaha.... kat tangan dieorg tu lunch beg dieorg ler....



  • ade reader yg tanyer camne dierog bawak bekal dieorg ni....aku letak dlm lunch beg yg aku beli kat daiso.... aku suke beg mcm ni sebab dlm tu ade pelapik yg tahan bocor, dan bahagian atas yg bertali dan boleh expandable....lagi satu lunch beg budak2 ni jenis berzip...berzip ni leceh sikit, takleh letak bekas byk2...meh tgk ape ade tuh :
  1. lunch beg yg dah siap2 isi bekal dieorg....
  2. bekas berisi breakfast dan lunch...
  3. lauk berkuah...
  4. roti krim....
  5. bekas sudu/garfu/pisau....
  6. sapu tangan....
  7. lunch beg...


  •  ehemmmm...ehemmmm.... akhirnyerrrrrrr...i got my note 4 gold!! yihaaaa!! ...aku mmg plan nak tukar phone pun...memandangkan dah 4 tahun aku gune iphone 4s aku tuh.... dengar iphone6 nak keluar aku kumpul sikit2 duit.... tup2 spec ip6 tak menepati citerase dan tak worth it dgn harganye (pendapat aku ler)....akhirnye lepas dok survey kat youtube/forumer aku pilih note 4.... dulu iphone kejap2 kene cas...nak kemane2 pun kene stenbai powerbank....tapi note 4 cool meh...bateri tahan!xde dah cas2 kat opis kikiki..lagipun aku suke gilerrrr casing mini window note 4 nih!!


  •  jengggg ...jengggg.... pekenalkan si pinky aku.... michael kors yg aku dok canang tu bukan lah seketul henbeg hehehhe tapi aku beli seketul large wrislet....konon khas tuk note 4 aku lah sbb wrislet coach aku sebelum ni tak muat utk note 4 hahahaah....murah2 jek sebab beli ngan seller kat US mase krismas sale aritu....berbaloi2 menunggu walopun eta nyer 2-3weeks!!


  •  yong tau foo kat rasa alamanda..... sedap!



  •  budak sorang ni mood pagi tak terduga skrang..kdg2 nak sarapan kat bawah, kdg2 nak sarapan kat atas sambil tgk katun.... mase ni aku dah selamat sampai opis (aku kene keluar awal sbb anta kakak2nye sekolah)....papa nye la ni wasap gambar....skrang masih lagi dok mintak nak gi taska lama pagi2 tu...bile ckp kene gi jugak cic mule laa cebek2 sikit ...tapi sampai sekolah jumpe tecer terus tak ingat mak pak dah hahaahahaha



  •  wif my bff...pekena megi time lunch hour...megi asam laksa cili api bersepah.... syok makan ramai2 gini...berebut2...dgn opis sejuk2 pekena megi panas2...perghhhhh!!...


  • last but not least bento riang ria miamija lagi.... utk pagi roti telur ...utk lunch nasi putih + petola/suhun masak air + ayam goreng jintan manis + baby limau....utk sekolah agama roti krim....semalam ari rabu aku tak buat bento bagi can budak2 ni guna duit...mia dah bising2 plak sebab tetap nak bekal....oh anak!...

dah tu jek kekekekeke...hepi reading uolls!



* meh layan video mia masak sambal tumis*

video



Tuesday, January 20, 2015

JJCM kat Ikan Bakar Pak Din, Tanglin


salam selasa semua!

arghhhhhhhhhhhhhhhhh!! bertabah lah hati update entry ni .... tangan menaip, tapi mulut meleleh2 kecurrrrr...uwaaaaaa... ikutkan aku pun tak tau tempat nie...tapi mase aku mule2 keje gomen sempat laa merase lepak makan kat sini tu yg aku tau tempat nie, ye laa dulu kan kkm kat jalan cenderasari nieh.... yeszaaaa...ini lah die ikan bakar pak din atau ikan bakar tanglin yg pemes amos tu..... moh layan citer kecur2 ayaqliuq meh hahahaaahaha...ekceli ni kisah bulan 12 tahun lepas ekekekeeke

*
*
*
*
*
*
V

aku kalo ke sini mmg wajib laa amik keli...ikan lain aku kureng sikit.... laki aku amik ikan pari... sotong pun aku amik....gemok2 2 ekor..siap ade telur lagi sotongnyer....ya Allah sedap!



tu diaaaaa.. kecuq wey tgk balik... kat sini aku paling suke air asam die tu...mmg win laaa..cukup pedas, masin, masamnyer....lepas makan tangan tu dok cium2 sebab bau tak ilang2 hahaahahah



ikut plan ari tu nak gi makan pizza hut tapi kensel terus ke kl pekena ikan bakar nie...mia masam2 muke merajuk hahaahahah...alaa tak abis2 spegeti die..sesekali meh makan warung sikit...



hamik ko melingkau2 kuar pinggan..biase laa aku kalo pilih mesti laa yg besar2 hahaahahah... kebetulan mase kiteorg sampai  baru pukul 12.00..mmg kire merasmikan laa org kate heheheeh



kat sini pada aku kalo mkn wajib amik ikan bakar ngan rebung masak lemak die...tu laa yg pemes kat sini...siap laa berhingus2 ko layan kepedasannyer....



miamija pedas2 pun makan jugak sbb kiteorg skip bekpes ...mau tak lapa hahaahaah...



pening otak aku... kat mane2 jek kiteorg pergi mesti ade kapal terbang landing sebelah.... mabok tul layan anak bujang sorang nieh....dah le skrang pandai mintak "dayyan rase dayyan nak naik eroplen la papa".... amboiii ko punye 'rase' tu mcm ko anak tokey balak akakaakakak



tensen makan ngan budak2 ni, pedas sikit takleh tahan..air aku pun die bedal abiskan jugak....



hah tgk 'org tu' melantak....ni baru betul org kate 'mak metua lalu sebelah pun tak perasan' hahaahahaha


hokeyla, sape2 nak gi makan sane nak kirim..keli bakar 2 ekor, sotong bakar 2 ekor, ais asam lebih...ikat tepi key! ahaks!





*mase makan kat tanglin ni teringat2 ikan bakar kat jom ikan bakar langkawi tu.... di matchkan dgn air asam kat ikan bakar tanglin ni..fuhh baru kene regu...jom ikan bakar langkawi tu ikan bakarnye sedap gile tapi air asam nye kureng...syg tol!



Thursday, January 15, 2015

thursday ~ random photos


cak! cak! cak! selamat hari kamis.... dah nak abis minggu pertama mula persekolahan.... hope yg ade anak2 baru sekolah tu dah leh serasi ngan rutin....mane2 yg ade anak melalak pi sekolah tu pun hope bertabah ye heheheeh...budak2 ni pun mcm kite amik mase dan perlu mase tuk adapt ngan environment baru....jom jenguk2 pic random photos yg ade arini....


*
*
*
*
*
*
V

  • budak paling kuat mengaco kat dapur.....baru balik dari beli barang2 dapur, lambakkan kat dapur sebab nak mengemas masuk bekas2... dayyan datang buat main..siap belakon mcm bukak kedai hahahahaah..tgk le video yg ak rakam tu, siap jual seploh sen ...bangkrup kedai kalo mcm nih!!

video


  • peberet aku ..cekodok pisang bom kebabom hahaha..... boh gule merah...perggghhh sodap bak ang!


  •  pasni takyah dah pi driving range...beli rumput karpet bentang belakang umah..hah korang pukul le sampai lebam....tapi lepas pukul sila kutip balik bola2 tu ye kakakaakakak

video

video


  •  tapi skrang dah advance dah.... rumput karpet tolak tepi.... baru2 nie kawan husben letgo putting trainer harga kawan2 heheheeh...sonok la dayyan...dlm umah pun leh main dah....thank you papamama hannah n hanis...siap datang hantar lagi...len kali dtg lagi umah yek ....



  •  haa yg ni sungguh kuangasem..dayyan kene kan aku diam2...mule2 dtg kat aku suh aku lukis gambar aku...malas nak layan aku lukis org lidi yg tgh sengih tu.... pastu lepas 10 minit dayyan dtg balik kat aku sambil ckp "nah mama, otomen kick mama" ..... pic otomen yg ala2 humpty dumpty tu dayyan yg lukis...



  •  bento pertama tahun 2015..... untuk pagi, nasi goreng + cikenballs + limau ...utk lunch nasi putih + telur dadar + tomyam putih....


  
  •  projek baking ngan anak dare....buat kek marble.... dpt le bagi jiran sebelah umah yg terra masak tu sepiring...naik sikit martabat aku bagi kek marble hahaahahaha....



  •  kegilaan anak2 aku skrang.... lepas lego friends tu skrang doll sticker ni menjadi kegilaan anak2 aku...dah le harga murah rm2 jek sekeping.... berkeping2 dah paw aku....canggih skrang, dulu mase jaman2 aku kecik2 dulu patung kertas ngan baju comel2 tu harga 20 sen... byk dulu aku kumpul....skrang dlm bentuk sticker hah dieorg upgrade... same jek konsep mcm dulu gak leh tukar2 baju ngan eksesori tapi yg nieh leh lekat2 n cabut balik...

 oh yeak, ade yg tanye kat aku tips sediakan bento semua tu... alaa takde tips sgt pun...aku tak rajin sebenarnye, tapi mia yg minta utk bawak bekal hari2...tu yg buat aku 'kuat' nak bangun pagi2 memasak...lagi satu aku pegang ayat ni "cook with love utk anak2, makanan kantin dimasak utk dpt untung tapi makanan rumah lebih berkhasiat, lebih bersih, lebih love"...in sha Allah...



* hepi bonus dayyyy hakhakhak....





Tuesday, January 13, 2015

kisah weekend kami ~ bawak anak2 naik bas...


haluwwww budak2 sekolah...haluwwww mak2 budak yg ade anak sekolah hehehe..sebulan dah rileks so semalam start balik rutin persekolahan anak2...gile best tgk pic anak2 comel beruniform sekolah....penoh wall kat fb dgn pic2 anak2 berbaju sekolah .... masing2 ceria jek.... termasuk le anak2 aku.... excited le nak jumpe kawan2 kan...memandangkan anak2 aku bukan le pestime masuk sekolah so takde laa beriya aku snap pun...bagi laluan kawan2 blog yg ade anak darjah satu utk buat entry khas .... aku punye citer arini jom layan kisah weekend lepas kiteorg bawak2 budak2 ni naik bas pusing putrajaya....

*
*
*
*
*
*
*
V


sabtu lepas lepak kat taman lakeside sebab tgk awan cantik betul kepuk2.... perut kenyang baru lepas sarapan ape lagi, mate mcm ditarik2 lepak sini sambil ditiup angin sepoi2 bahasa (wahh ayat karangan sgt aku haahahahah)




 baru belikan buku latihan budak2 ni ...ape lagi jakun le nak buat sebab buku baru kan hehehehe... ekceli kiteorg mini piknik kat sini....




 ni plak tangan otomen aku.... jajan je sebakul tuk die....tak aci piknik ngan budak ni semua die bolot!




 cantik gile kan awan!! mase ni panas terik yg amat....tu efek gambar lawa tu.... awan sebijik2 boleh nampak....




 lepas puas lepak kat taman lakeside, terus kiteorg pi presint 14 nadi putra punye centre.... mmg plan nak bawak budak2 ni naik bas pusing2 putrajaya kononnyer...



 sian hah...anak sape laa jakun tak penah naik bas ni hahahaaha...



kiteorg amik bas no 58 ....nak dekat 2 jam die pusing putrajaya..semua presint die cover.... muntah darah aku dok dlm bas lama2...anak aku excited dari start naik sampai le stop balik kat centre nieh...
 


naik bas weekend2 mane laa ade org sgt.... kongker laa korang seat2 yg ado ....
 


 tak kuase aku dok belakang tu...sure pening nanti...last aku naik bas mase zaman belajar uitm shah alam dulu2....




budak ni lee yg non stop ckp best2 dari start naik bas sampai le bas balik semula ke centre.... aku plak berair2 bijik mate ngantuk hahahaahah



aku yg ngantuk, budak sorang ni yg tdo!! mia?? biasalaaaa asal boleh jek lelap...huhuhu..mase ni dah otw balik ke centre.... mija gak steady layan perasaan....
 
 
 sampai2 jek bas kat centre, terus gerak ke p16...swimming class lor! dah 2 minggu ponteng nie hahaahahaha....abaikan gambar berbalam2 dgn byg2 pokok...ni le masalahnye kalo snap berspek itam...main snap je aku hahahaahah bile dah balik tgk gambar baru perasan berbalam2 ngan bayang2....


video


mia dah masuk step kuak lentang.... pelik aku, mia ni ikutkan tembam...si mija ni kurus...tapi utk swimming class nie si mia progress die lagi cepat...patutnye yg tembam le slow sikit.... lega sekolah dah start nie takde laa mia dok umah kejenye makan jeee hahaahah....ehh siyes, die makan lagi byk dari aku...tu pasal cuti sekolah ni badan mcm dipam2 naiknyer....
 

dah le tu jek kisah weekend lepas.... meh nak bw bace kisah2 kengkawan ngan anak2 sekolah plak heheheeheh...




** tahun ni alhamdulillah mia dpt lompat kelas yg lagi baik...tapi die komplen takde kawan...ade mak ko kesah hahahha....cari le kawan baru hahahaahah





 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy