Thursday, February 26, 2015

thursday ~ random photos




cak kung cak! hehehehe...selamat hari kamis....hihihi nampak tak dah mule aci ngelat update blog tiap kamis je ekekekeek...citer ade tapi malasnye nak edit/resize gambo so ckp byk tarak guna, mari layan entry random photos yg adooo tuk arini.....


*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria miamija .... utk pagi nasi goreng ...utk lunch nasi putih taruk kicap sikit + tenggiri asam pedas + kangkung goreng belacan....utk sekolah kafa plak dorayaki..yeee2 jek name dorayaki...rase mcm pancake je aku mkn hahaha




  • rutin setiap weekend sejak tahun lepas.... teman kakaks kat swimming class.... ade mase ponteng gak budak2 nieh.... dayyan dikuarantinkan mandi pool buat masa sekarang sebab balik dari hard rock hotel ari tu ekzema die jadi balik....klorin kat pool hard rock hotel tu kuat kot..



  • kat swimming class budak2 ni ade dlm 6-7 org coach sekali kelas.... tapi dgn teacher syafiq ni miamija suke....antara mia ngan mija...mia laa laju ...mia dah masuk freestyle, backstroke ...hope lepasni leh dah butterfly pastu pakai kaki itik tu plak...alaa takde laa nak jadikan perenang pun...saje2 bagi dieorg tau skill berenang..jgn jadi mcm mak die ni penakot air hahaahah


*video coach ajar mia*
video


  • seb baik budak ni tak meroyan nak turun pool bile tgk akak2nye mandi hahahaahah....kene upah sekerim ke air kotak ke...buku ngan colors jgn lupe gak!


  • ni bukan mengintai dari tirai kamar...tapi mengintai dari lubang tosey garing kakaakakakak


  • anak dare mengaji ngan tok guru papa.....dayyan? aku jek ajar...kalo ngan papanye main2 lebih...ngan aku die takut sikit....GGgrrrrrrr!!



  • bento riangria miamija.... utk pagi roti goreng sosej + sos mayo...utk lunch nasi putih + sup sayur + ikan goreng....aku tanye nak sambal belacan tak....terus miamija buat muke geli geleng kepale haahahaahah...kalo kite ni sah2 sambal belacan penyedap makan ngan nasi n sup sayur kan......


  • uihh kecuq ayaq liuq ceqqq.....sambal udang ngan terung pipit....sedap meletup2 terung pipit dm mulut...pahit2 tapi tetap ngap ngap makan....mujur pasar tani kat opis aku ni ade jual sayur2 kampung mcm nie.....


  • keluarga anti sosial akakaakakak.... masing2 baru lepas dinner nie...tgh tgu pukul 8.30 nak anta mia tusyen...

dah lah..tu ajek...byk2 kang ...mual plak korang ahahahaahaha





** weekend ni ke pahang kite! anto pengantin gituuu....






Monday, February 16, 2015

10th wedding annivesary at Hard Rock Hotel Penang (last day)



Assalamualaikum..salam isnin semuaaaaa...akhirnyer sampai dah entry terakhir kisah kami di penang nieh.... lepas ni sure merempan aku nak cari bahan nak update blog...tak abis2 laa dgn entry random photos aje kang kahkahkah....ehhh minggu ni kejer 3 hari jek lerrrr...hahahah...suke! suke!..arini aku goreng kuew tiow tuk bekal budak2 ni ...suke laa mia...segala mee, kuew tiow, pasta, bihun mmg peberet die...erh moh le kite layan citer last day kami di penang....


*
*
*
*
*
*
*
V

last day stay kat hard rock hotel.... mmg mandi tdok..cuci muke ngan gosok gigi jek kahkahkahkah.... tu budak2 ni leee...aku laki bini mandi le siap2 ....dayyan pekena semangkuk bubur ngan nasi goreng...yogurt 2 mangkuk sekali telan...pastu berak2 ....uhuhuhuhu..nampak sgt muke kene paksa posing sebelum dpt suap bubur kahkahkah



ni budak tak mandi nieh....hahahaahah.... tukar baju tdo ke baju semalam jek...nak pakai baju bersih sayang plak sebab lepas ni nak tukar baju swimming terus....sebelum check out bagi can main air dulu puas2....mia mija makan nasi lemak / nasi goreng / ciken ham / sosej / bubur...



hah ni baru betul breakfast like a king! kahkahkah....yesza!! ni pinggan aku! round pertama okey....round seterusnye tak yah snap kang kata aku bela saka rimau hahahahah... roti canai die sedap gile, fresh2 tebar kat situ tauuu...



kari kambing kat sini gile ohsem! aku sampai bangun cedok semangkok terus.... budak2 ni pun hantu kambing..syok le kami meratah....



mbekkk...mbekkkk...mengari kambing dgn roti canai...



makan roti plak...kan aku ckp roti kat sini sedap...



haaaaaaaa ni muke kekenyangan hahaahahah...kalo sorong bantal tu sure dah telelap kat situ heheheeheh




pas kenyang masing2, balik bilik tukar baju swimming layan dieorg main air....



aku jgn kate tgk air, tgk pasir pun rase sejuk....kulit ape la budak2 ni tahan sejuk pagi2 mandi pool....aku berselimut ngan tuala layan mata...almakklum laa perut dah full...



dayyan korek pasir...



pagi tu main area pool yg ade pasir ni sebab matahari memancar kat situ...tak mo bagi budak2 ni sejuk sgt...




nampak steady je sengih kan..sebenarnye ketak2 gigi tahan sejuk hahahaahah...kul 11 semua aku perambat soh naik...mandi2 kemas beg kul 12 kang nak check out....



posing terakhir kat deck room 116...



sementara tgu papa uruskan check out posing kat lobi hotel ...



bye2 hard rock hotel penang....till we meet again!



mari anak2 kite pulang ke pangkal jalan...balik putrajaya jom!



sebelum tu singgah jeruk madu pak ali....beli ole2 sikit...mia kemain lagi borong byk gak tuk kawan sekolah die...



peberet aku semestinye mangga kuning nie... berplastik2 beli...buat stok kudap2 dlm esbok...




sebelum balik singgah last location jjcm aku...restoran kapitan.... tiap kali pi penang mmg tak penah tak singgah sini...sampai kul 2 lebih..waktu pack....seat full...dpt pun seat mcm nie..takpe laa sebelah2 meja jek pun...



order naan + tandori .... beriani ayam ...



order gak beriani kambing.... budak2 ni makan nasi beriani tu share...tu pun tak abis, aku gak kene perabiskan ....naan op kos laa aku punye...sedap gile naan die!...



nak perg penang art street tak sempat...bergambar kat belakang restoren kapitan pun jadik laa kakakakakaakak



kalo pergi naik jambatan, balik plak kiteorg pilih naik feri.... nak bagi can dayyan naik feri...first time la ni die naik feri....excited jek heheheeh



ingat dah ade jambatan baru takde laa ramai org nak naik feri..eh ramai jugak....pelancong mcm aku kot...

video

video


org penang pun tak heran nak naik feri ni kan, kiteorg je jakun2 hahaahaha

dengan gambar atas feri ni maka tamatla kisah cuti2 annivesary kami.... penang mmg best!! makan sedap! makan lazat! (nampak tak perempuan sorang ni kuat makan hahaahahaha)




** hepi chinese new year tuk semua yg berbangsa tionghua.... harum semerbak dgn bau limau kat opis.... suke2....




Friday, February 13, 2015

10th wedding annivesary at Hard Rock Hotel Penang (2nd day)



Yeyeahhh!! 2nd day at penang..... bangun semua segar bugar...kul 8 lebih aku dah haruk semua gi  mandi haahahahha...sebab ari ni kononnye nak pi jalan penang hill... aku rase family aku je mandi mase bekpes kat hotel ni hahaahah..yg lain semua aku rase tahap gosok gigi cuci muke je.... alaaa kiteorg pun biase buat hahaahahaha.... jom la layan pic 2nd day kami...

*
*
*
*
*
*
V


sarapan kat sini okey...nak kate byk choice tu tak de la sangat...tapi pada aku okeylaaa... nasi lemak ade, mee goreng ade, nasi goreng ade, roti2 ade, pastries ade, roti canai, roti jalan, nan, pau, bubur, serial2, buah2...ehh mcm2 lagi lah.... eh care aku tulis ni mcm byk plak choice nye kan hahaahah....



roti gandum kat sini gile sedap.... sapu ngan butter n jem jek pun...tapi lain mcm sedapnyer!



aku ni bukan kaki muzik ..kaki band2 sgt so takde laa tour sgt hotel ...mane yg aku jumpe masa jalan ni pi cafe ke pool ke baru le snap huhuhu



ajak budak2 bergambar jap ..view pagi2..semalam sampai org tgh ramai mandi tak syok bergambar...



perut dah kenyang, tak yah ajar posing tu tau jek peranan masing2 hahahahah



budak2 ni pesan, arini jalan balik cepat sebab nak main air...adoiii tak puas2 lagi semalam berendam...



sedikit cloudy pagi tu...risau gak hujan nak naik penang hill..



our room!



masing2 teruja tgk parasailing...



lempang gak kang due beranak nieh!



bergambar dekat depan Hard Rock Cafe Penang... MJ youuu!



sampai bukit bendera....yeay!..nampak mcm tak ramai...



beli tiket pun tak de q....so bajet mesti tak ramai nie...


sampai kat area nak naik train..alamak ramai koooo....ade laa due tige mat salleh kensel tak jadi .... tapi mujur kami kene tgu dlm stgh jam je....aku le teringin naik sebab byk kali sampai penang tak sempat lagi naik sini...

video


naik sampai atas tapi tak jalan pun area taman ke kafe kat situ....takat bergambar kat anjung die ni jek...



sayup2 view penang dari atas ni...



jom turun balik!..



mia bising ckp nak muntah haahahaha..



yeay! akhirnyer kami dah sampai bukit bendera....kul 11 lebih kiteorg dah turun balik dari bukit bendera nie....takde ape sgt kat atas tu....



konon nak pi pekena pasemboq tapi awal lagi kot..baru pukul 12...so singgah mall mane ntah makan prosperity kahkahkah....



pastu budak2 ni bising nak balik hotel, nak sambung main air...ishh betul la kalo stay hard rock hotel better tak yah keluar2 dok dlm tu jek ....budak2 ni dok laa bising nak main pool... siap ckp rugi pergi bukit bendera baik lepas bekpes tadi sambung main air.... ceh!




video


kali ni mmg lama dieorg berendam..sampai skip lunch...takpe lah, masing2 dah kenyang tadi mkn burger.... petang kang keluar cari mkn je...



aku baru bangun tdo, tgk2 bapak budak ngan budak2 yg berkayak dlm pool...kebetulan ade game parents with kids.... ade la dlm 10 family join..... mat salleh ade, jepun ade, korea ade...local ramai laa....tak sangka laki aku ngan mia dpt no 2...yeay!!!....


nie ade aku rakam mase dieorg berkayak
video

video


dpt la sijil, small toys, candies...



nak dekat kul 5 lebih aku haruk masing2 naik ...mandi2 semua jom keluar...lapo balik perut aku ni woi!...singgah hard rock shop jap...soping sikit baju, fm, keychain utk personal collection...



gile cute rompers baby ni ... kawan aku kirim selai...tak sabar nak tgk anak ko pakai fyda oi!



hasil soping...




paling syok dpt mug ni for free...yeay!!


lepas tu, kiteorg terus ke padang kota.... aku teringin betul nak rase mee sotong hameed yg merah menyala tuh!...ramai gile q...tapi kejap dpt mee nyer...



sementara laki aku order mee sotong, aku pi order cucuq udang kuah kacang ...nasi ayam tuk budak2 nieh.... sedap gile cucuq udang padang kota....



nasi ayam 2... cucuq udang 1 .... mee sotong 2...ais kacang 4.....meletops sedap!



jgn kaco i nak makan! ekceli ni pes time aku try mee ni....tgk dari rupe scary sebab merah .... tapi pedas die boleh lagi utk aku....



licin masing2 makan....kebuluran kesan dari berendam dlm pool berjam2 haahahahah


malam konon nak keluar gi pekena nasi kandaq beratur...tapi perut masing2 full lagi...so kami tetidurrrrrrrrr kekenyangan hahahaaha... melepas lagi laa nampaknye aku nak pekena nasi kandar beratur...mmg takdan laa nak pergi kali ni sebab esok dah balik dah...takpelaaaa...ade jeki turun penang kite pekena nasi kandar beratur....





** al fatihah buat ulama tersohor Tuan Guru Nik Aziz....dan pengulas sukan legend malaysia Hasbullah Awang....moga ditempatkan di kalangan org2 yg beriman....





 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy