Friday, August 28, 2015

Photoshoot raya lieyalatif 2015 {part 2}




hokey adik kakak...mari sambung part 2 plak.... dah basi basu dah citer photoshoot raya nie hahaahahaha....anyway, hepi cuti merdeka day! yeay! senin cuti keroje hahaahahaha

Lokasi pshoot : Our home sweet home, Taman Wetland, Taman Megalit, Taman Botani, Astaka Morocco dan Laman Singgah Putrajaya..

*
*
*
*
*
*
aku malas nak tulis caption tau
*
*
*
V






















selamat berhujung minggu kawan2!!




** kucar kacir hidup aku kat opis bile dah start gune sistem ddms ni (surat dlm talian).... takpe2, lagi sebulan due biase laa kot hahahahaha



Tuesday, August 25, 2015

main kite in the sky!



happy..happy...muke ade sinyiummm...hari ni payday .... hehehehe... lamee org gomen tunggu gaji masuk after hari raya ekekekekek....


hahahaha...tajuk tak leh blah..... 'kite in the sky' tu ayat si dayyan la.... kalo nak ajak main layang-layang mesti ckp "papa jom main kite in the sky' dgn pelat2 sengau die hahahahaha...ade aku up video kat IG ngan FB suh org teka...sorang pun tak dpt teka kahkahkah....kan dah ckp slang english dayyan slang french hahaahahaha.....so maghi lah layan kisah weekend kami ari tu....main kite in the sky kahkahkah!

*
*
*
*
*
*
*
V

cuaca cantik betul petang tu...angin kuat...ape lagi... pi amik kite dlm stor, moh main.... ade citer pasal kite nieh....berposak2 pusing satu putrajaya pi kedai2 nak beli kite...sudahnye ade kat kedai mamak kat area umah flat hijau tu (dah jadi flat kelabu)...rm2 jek...so beli 3 kites....



tinggi gak dieorg naik kan...mujur benang tak panjang so takat situ jek laa boleh naik...


geng2 besar main kite mahal yg beli kat tepi pantai tu....pastu tali tangsi putus kite mahal kene bawak angin kahkahkah...kites 2 hengget gak steady terbang di awanan....


dayyan cam biase laa kalo lepas kat belakang ni mmg mengayuh basikal jek laa kejenyer...


dah bosan main kite, ikat kite kat basikal bagi terbang sendiri, pastu budak2 ni main badminton plak...oiii ngeri kalo tgk dayyan main badminton...tahap kayu golf dah die buat raket tuh.... hentak, henyak, sagat abis raket tu kat simen....GGgrrrrr!! takleh bagi die pegang raket mahal....


pastu dengan bangga suruh aku snap die main kite plak...kahkahkah...benang pendek sebab tak cukup....dengan bangga ckp "tgk kite dayyan terbang mama"



mau tak terbang dah ko lari bawak kite tu tanpa henti kahkahkah.... nak dekat 15minit gak die lari mcm tu...aku tunggu jek bile die nak mengah penat haahahahhaha...


pastu mcm biase laaa...kemuncak lepak2 kat belakang umah ni diakhiri dengan naik moto jalan2 pusing perumahan....aku jugak lee tukang kutip raket2 yg bersepah ditinggalkan tuu...pfffttt!
 *video naik motor*
video
video


ni kejadian ahad plak.... pagi2 bangun cari nasi kerabu mok su kat gate 1 tuh....oiii tgk asap bakar ayam ngan daging pun dah teliur, ini kan plak tgk lauk2 nasi kerabu die....serius the best nasi kerabu kalo kat area2 putrajaya nieh....q panjang takpa..sanggup daku harungi kahkahkah


ni ayam.... ayam bakar tu nampak je mcm hangus hitam2 tapi tu laa sedap oiii...garing2 ...perapan die tu sedap...manis2 pedas....


aku punye daging...seb baik sempat beli ..sebab pukul 9.30 daging dah abis...aiyoyoyo!...siap ade lemak2 tu...mmg terbaik lah!...


sabtu depan tak yah mandi, pi tapau nasi kerabu dulu kahkahkah...kang lambat2 daging abis plak hahaahahahah  


minggu ni kak mia ngan kak mija ade exam kafa....so aku tak bagi tolong kat dapur...gi dok belajar ngan apak ko kat atas....dayyan plak teman mama kat dapur...takat suruh amik small bowl, big bowl, plate dah leh dah budak sorang nieh...tapi mcm biase la kene upah sekerim 2 scoop!


*video kat dapur*
video


sabtu aku masak sawi jepun masak lemak putih campur cendawan, ayam masak merah dengan kembung goreng....ahad plak aku masak simple jek bawal masak pindang, sayur goreng jawa dengan ayam goreng crispy....


budak2 ni lunch dulu...mak pak perut sengkak makan nasi kerabu pagi tadi heheeheheh


petang lak bikin donat...lama gile tak buat donat.... sebelum yis tu expired meh le buat donat... semenggah sikit rupe donat aku, kalo tak sebelum ni bengot2
 ...aku pakai acuan beli kat daiso hahahaha

*video mendonat dipetang hari*
video

tu laa kisah weekend kami2.... minggu depan dah abis exam jom kite tgk movie yeak anak2!!





**yabedaaa beduu minggu depan weekend cuti 31 ogos....tak mo balik kampung...jom anak2 kite pi jalan2!!..ukur mall jek hahahaahaha





Thursday, August 20, 2015

thursday ~ random photos




Assalamualaikum...salam khamis....

wittt wittt lameee tol tak up entry random photos kan..... xmo ckp byk, meh le layan entry random photos ahkak lieyalatif arinie....

*
*
*
*
*
*
V

  • dah lame tak lepak warung bunian pekena nasi lemak bungkus nieh....termengidam le plak hahaahahah...


  • bento riang ria miamija ~ utk pagi mee goreng...utk lunch nasi putih + telur gulung + sayur campur + kari sotong....kudap2 sekolah kafa biskut coklat.... budak2 ni still kureng dgn sotong.... aku dlm proses mengajar dan memaksa dieorg makan sotong hahahaahha

  •  kejadian 14 ogos ari tu...syawal ke 29...kiteorg pi open house PPTD.... budak2 di panggil naik pentas tuk terima duit raya dari persatuan tapi disampakan oleh PM n isteri...rezeki mia plak terselit nampak dlm paper Berita Harian hahaahahah....


  • pic2 sekitar open house pptd...makanan gile meriah...makan kambing dgn santai hah....berlawan2 aku ngan mia makan kambing....pas makan kambing makan nasi mandy, pastu pencuci mulut makan buah2 tempatan termasuk durian....menu mcm2 ade....mengipas ketiak kepanasan kahkahkah....tapi tak sebab syok lucky draw tak berapa luck..seb baik dayyan dpt hamper kecit hahahaaha

 **video open house pptd*
video


  •  sambutan hari raya kat cic... kemain hepi dayyan dpt duit raya...usung jee angpaw tu sampai lunyai...syg le konon sebab teacher kesayangan bagi....



  • bento riang ria mia mija ~ utk pagi nasi goreng ...utk lunch nasi putih + kicap + tenggiri masak lemak ...seb baik budak2 ni pandai makan terung mcm aku hahahaahah ... aku peberet terung nie, lagi2 kalo masak lembik2 tuh....

  •  olololo rindu dayyan mase tecik2...pipi kuih pau...rambut helmet hohoho



  • mari jenguk bawah tudung saji ahkak lieyalatif.... ehemmm ni 'lauk jahat'...buat aku bertambah2 makan nasi....yups! aku kalah dgn petai woooo ....

*video melempeng di pagi hari*
buat byk sebab nak jamu geng opis
video


ok la tu ajek.... pic tak byk dlm 'bank gambar'... makin lemau nak transfer pic kat dropbox hohoho




** dah 2 bulan mia mija cuti swimming class nie...bulan ramadhan n bulan syawal...mgu ni kene start balik ni kang lupe skill plak kang ....





Wednesday, August 19, 2015

Photoshoot raya lieyalatif 2015 {part 1}



Hello semua!! 
hope sihat2 ajek...usah di tangisi perut yg menggunung...sape soh tak jaga makan lepas bulan puase kah kah kah (ckp kat diri sendiri sebenarnyer) ... arini tak mo byk ckp...meh layan pic photoshoot raya 2015 aku....aku tepek dlm 2 entry yeak.... 

Lokasi pshoot: Our home sweet home, Taman Wetland, Taman Megalit, Taman Botani, Astaka Morocco dan Laman Singgah Putrajaya..

*
*
*
*
*
*
aku malas nak tulis caption tau
*
*
*
V



















to be continued.... hiks!




**makin ligat aku n the geng masak2 kat pantry..semalam mee bandung...arini mee sup ...jumaat nasi lemak plak hahahaha.....masing2 bawak sorang sikit bahan....meriah!




 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy