Thursday, October 15, 2015

bos belanje makan Volcano Shabu Shabu, Cyberjaya



Assalamualaikum...salam khamis semua..... syok semalam cuti kan..rase mcm ari sabtu jek semalam hahaahahahah..... ops! salam maal hijrah dan awal muharam buat semua readers...moga tahun mendatang membawa 1001 keberkatan pada kita semua...amin.... kemane semalam cuti? aku tak kemane pun.... dok umah ajek.... petang jek kuar pi uniten beli gorengan2 .... selebihnye masak2, tdo, basuh baju 2 bakul....petang hujan layan membuta plak....fuh syok2....


hurm....hari ni takde random photos....muak plaaak kalo asek tgk pic bento riangria miamija ajek  kan..... so ari ni meh layan pic n kisah bos belanja makan.... alhamdulillah laa bos2 kat opis aku ni semua jenis murah hati dermawan.....jenis tak berkira.... ari tu bos belanja makan kat volcano shabu shabu...first time aku sampai sini..selalu pekena johnys ajek.....

*
*
*
*
*
*
V

name jek steamboat...tapi menu mcm2 gak ade...ini jek yg aku rajin nak snap heheheeh.... aku suke konsep kedai nie ...cozy n cantik jek.....




pergi due keter, tau2 sampai bos dah siap2 order...penuh selambak meja hah dibuatnyer.... amik set beef, set seafoods...pastu tambah ape2 yg patut.... yg syoknyer masing2 dpt periuk sorang satu.... so suke ko lee nak campak ape dlm steambot ko...aku suke mcm nie..... mcm kat johnys kan 1 periuk share ramai2....



sos pun mcm2 jenis ade...aku konpius nak cedok yg mane.... last2 amik 3 jenis jek ni....dah le mase pi ni mulut tgk ade ulser besarrrr...ade hati nak makan sambal byk2.... ade due jenis kuah..tomyam n sup....aku pilih sup laa sebab ulser ....haishhh ulser ni buat aku takleh makan mcm2....



aku suke gile makan steambot...tak kire le kat mane2.... so mase kat sini aku pulun habis2 hahaahahahah.... panas2 tu laju2 tiup pastu ngap.... meronta2 sakit ulser aku hahahaah padan muke die!



khusyuk kawan2 aku makan hah.... 



tak pandang kiri kanan dah bile dah start menyetim.....



bos aku puji sebb die kate ni laa team pertama die bawak makan kat sini semua licin...sampai ke sayur2, telor ngan keladi pun licin hahahaahaha.....kiteorg berpegang konsep ' jgn membazir bossss' haahaahahahaha



penuh tawaduk masing2 hah....



kami ber8 semuanyer.... mekasih yeak bos sudi belanja.... murah rezeki bos, nanti leh belanja lagi...



keriangan berganda2....




tadaaaaaaaaaaaaaaa...ni la yg bos  aku puji sgt sbb licin semuanyer.... okey laa ade tinggal cendawan enoki tu 4 helai tu .... haaa tu le bos, kan bebaloi bawak kami makan2....nanti bawak lagi tauuuu kakakaakakakakakaak

yg pasti lepas makan steambot kat sini, ulser aku esoknye mengecut hahaahahaha..mendapat laa kan kene sambal2 ngan sup panas2 tu ..... okey lee nanti nak pi ngan family plak.... mia ngan mija suke laa kalo kene masak2 gini...aku dok tepi jek tau2 semua dah masak kang hahaahahahahaah




** sabtu nak bawak budak2 pi jengjalan dok hotel...kemane kami? nanti aku snap pic byk2 aku buat entry yeak ekekekeekek.... tak sabo nak berjakuzi nieh.....






Friday, October 9, 2015

jalan-jalan di Karnival Usahawan Cilik 2015



Assalamualaikum....

salam jumaat nan permai semuaaaaa.... yeay sok weekend ...cutiiiii.... tapi kene bangun awal kedaung gak sbb mija terlibat dgn program hari sukan negara kat sekolah die...si mia malas tak mo join.... so kene laa anta mija esok.... arini nak cerita ceriti pasal kiteorg ke karnival usahawan cilik pada 3 okt. ari tu.....

*
*
*
*
*
*
V

ikut hati malas nak pergi sebab musim jerebu ni kan...tapi pikir2 balik takpe laa pi support program org melayu... support anak2 kecik baya mia mija meniaga.... ikutkan hari tu kul 4ptg aku book tgk movie citer hotel transylvina 2 so pagi tu leh lepak kat karnival tu....



photobomb dayyan kakakakaka
 


karnival usahawan cilik ni berlangsung kat anjung floria, putrajaya.... 
 


sampai lambat gak tapi perasmian belum jalan lagi....ade can tgk kang...



byk gak booth yg ade... mcm2 jualan ade... semua budak2 meniaga...comel2 jek panggil kite beli barang dieorg.... yg jual ni anak2 dari serata sekolah area kl selangor putrajaya...
 


selain gerai2 jualan ade gak games2... 
 


syg sangat jerebu so tak selesa nak outdoor lame2...
 


mase perasmian ade penampilan khas boboboi ngan yaya.... aku tak kuase nak gi depan, dok siap2 kat area coloring contest...budak2 ni jek pi depan nak tgk boboboi ngan yaya ...
 


pas berpeluh2 main games outdoor tadi, lepak plak kat indoor games sambil2 tunggu coloring contest...  



dalam kul 12 gitu start coloring contest.... ramai gak join ikut kategori umur masing2...
 


ni kat kawasan 1...
 



ni kawasan 2 ....khas tuk budak-budak cic...kawan2 dayyan gak nie tapi yg umur 6yrs....
 


ni kawasan 3.... budak2 besar...
 


budak2 ni suke laa sebab byk dpt buku2 cerita...
 


lupe nak snap hasil kaler dieorg.... mija dpt saguhati.....
 


mia dpt no 5...ok lee  masuk top 10 kan...adiah die best compare ngan mija .... dayyan gak sendu hati sbb tak dpt ape2 hahaahahah...
 


balik umah jap solat bagai, keluar balik pi alamanda..... dah book tgk movie kat sana.... nasib baik book awal, dpt dok belakang2...baru syok nak layan movie....
 


 best gile kot citer hotel transylvinia 2 nieh..... gelak dari awal sampai abis..... budak2 pun tak boring tgk...siap ajak lagi ....takpe2 nanti kite donlod ajek, tgk le sampai muntah2 hahaahahah


yeay! abis dah...jom balik umah....sehari suntuk keluar nieh... capek dah nih!


hokey ler...happy weekend uolss...





** awal muharam jatuh ari rabu...ramai gak sambung cuti kamis jumaat tuh, aku malas le nak cuti .....bulan 11 kang aje cuti sekolah pi cuti2 bawak budak2 dok hotel.....




Wednesday, October 7, 2015

Nural's Secret Miracle Booster Cream


Assalamualaikum.... adoiyai musim2 jerebu ni liat betulll nak update blog....cerita ade tapi malassnnyer lahai nak edit2 gambar buat entry..... tapi rase rugi plak tak share ngan korang pasal satu produk hebat nieh.....gigih gak le aku siapkan entry ni laju2 ...bende baik kan kene share laju2 ngan kengkawan..... jom layan produk ape aku nak share nieh...

*
*
*
*
*
*
V



tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ni la yg aku nak share Nural's Secret Miracle Booster Cream ...makanan hebat untuk kulit kite......



 aku suke Nural's Secret Miracle Booster Cream ni sebab konsep die mudah n tak renyah.... ye laa aku tak rajin dah mcm dulu2 nak pakai krim siang lain, krim malam lain, serum lah, booster lah, kologen lah..... ni satu produk ade semua fungsi....senang kerja aku.....



cute jek botol die kan....botol pun friendly user ... pump sekali je....cukup utk satu muka.... yg paling best, cream die cepat absorb kat kulit n tak melekit..... pastu bau die sedap sangatttttt.... biasenye aku pakai time nak tdo lepas cuci muke bagai.... kang anak2 aku nak masuk tdo akan salam n cium pipi aku mesti puji bau wangi kehkehkehkeh......



ni testimoni aku sendiri lepas guna 3 hari....yups 3 hari je uolls!! tgk jerawat aku tuh.... lepas 2 hari dah kecut.... 3 hari dah clear....adoiii nape laa tak jumpe produk ni mase anak dare dulu..... ye!! mase jaman anak dare muke aku tahap jerawat bersuka ria naik mencanak2..tensi oi!.. so far skarang aku dah guna dlm 2 minggu, aku perasan whitehead aku dah kurang.... tinggal pores jek laa nak kasi kecik nieh.....i put my trust on you Nural's Secret Miracle Booster Cream hehehe.... so far aku pakai mmg takde langsung pengelupasan so bahan dalam produk ni in sha Allah tiada bahan terlarang kementerian kesihatan.....


 Meh bace details produk...utk pengetahuan kite bersama :
  • Satu lagi produk πŸ’―% Bumiputera telah berada di pasaran. Produk ini telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia, Halal, dan pengilangan berstatus GMP.
  • Miracle Booster Cream by - NURAL'S SECRET - Your trusted skincare solution
  • Anda akan memiliki kulit wajah yang cantik semulajadi dengan menggunakan Miracle Booster Cream secara konsisten.
                πŸ’―% Lulus KKM : NOT150703745K
                πŸ’―% Buatan Malaysia
                πŸ’―% Halal
                πŸ’―% Tanpa bahan terlarang
                πŸ’―% Tanpa menghakis kulit

  • Mengunakan bahan-bahan semulajadi yang diambil dari bunga dan tumbuh-tumbuhan. Tidak mengandungi bahan-bahan merbahaya yang dilarang dalam produk kosmetik dan penjagaan wajah. Tidak menghakis kulit. Sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina. Juga sesuai utk semua jenis kulit.

  Fungsi:
  •   anti penuaan
  •   anti kedut
  •   anti jerawat
  •   melegakan radang pada kulit
  •   mengandungi enzim yang melahirkan kulit sihat
  •   menghalang pertumbuhan bakteria yang menyebabkan jerawat
  •   membantu menghilangkn parut
  •   melembabkan kulit
  •   menjadikn tona kulit sekata
  •  mengembalikn keanjalan kulit
  •  membersih dan mengecilkan liang roma
  •  memudarkan bintik hitam

 
  Ingredients / Kandungan:
  1.   Aqua, Sodium Hyaluronate, Olea Europaea (Olive)
  2.   Fruit Oil, Arctostaphylos Uva Ursi (Bearberry)
  3.   Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf
  4.   Extract, Aloe Barbadensis (Aloevera) Extract,



tak yah ragu2 mmg sah Nural's Secret Miracle Booster Cream mendapat kelulusan KKM


so far produk mendapat feedback yg bagus dari pengguna, jom bace testimoni mereka yg dah cuba....

(testimoni 1)


(testimoni 2)

(testimoni 3)

(testimoni 4)


(testimoni 5)

bagi kaki2 bisnes yg nak rebut peluang jadi agent produk Nural's Secret Miracle Booster Cream boleh le hubungi details kat bawah..bagi yg berminat nak cuba produk ni pun boleh sms/call/wasap nombor di bawah yeak.... tak salah cuba n support produk bumiputera...harga di jamin mampu milik!

Thursday, October 1, 2015

thursday ~ random photos



Assalamualaikum.....salam kamis semua! ....takmo byk ckp meh le sudi2kan layan citer random photos aku ari ni....

*
*
*
*
*
*
V

  • hahahaah hamik koooo...takde table manners betul punye pompuan dengan periuk2 ko hangkut atas meja hahahahaha..senang keje wey.... takpe, makan anak beranak ajekkkkk....hahahaahah...

 
  • bento riangria miamija ~ utk pagi lontong goreng, malam tu rebus siap2 ketupat nona, esoknye tinggal goreng ajek.... utk lunch plak nasi putih + rendang ayam.... kudap2 kafa plak bahulu gulung....
 *video melontong goreng di pagi hari*

  • selalunye aku nak pi keje, budak ni baru bangun.... mendapat lee cop mohor setepek ekekekeekek



  •  malam weekend bile ntah pi dinner jauhhhh sikit...pekena nasi lemak kepak ngan sotong king crispy kat banting nun..... marbeles!!


  •  lepak kat luar umah pekena cekodok bilis.... ni la menu pemalas aku hahaahah...org lain buat kuih hebat2.... aku ni balik2 cekodok bilis....tu pasal tepung sebulan kene beli 3-4 kampit hahaahahh
*video mencengkodok n lepak minum petang luar umah*


  •  bento riangria miamija ~ utk pagi bihun goreng kicap + sosej + ciken ball....utk lunch nasi goreng + sosej + ciken ball + baby limau... nampak tak ari malas masak lauk hahaahahah....utk kudap2 kafa kek brownies....


  •  pic cuti sekolah seminggu yg lepas.... tak pi jalan mane pun... budak2 pun dok umah aje dgn adik aku .... ape lagi...enjoyy laa tgk katun doplohpat jam...main game online.... main henset....


  •  yg ni kesian..walo cuti sekolah tetap kene pi cic hahaahaha.... tapi tak yah pakai baju sekolah la, pakai baju biase jek sbb cuti sekolah kan... tak harap adik aku jaga si dayyan ni...dayyan ni suke usik/gaduh baling2 barbie kakak2nyer....


  • bende paling best dlm duniaaaaa...tgk anak2 suami makan.... lagi2 kalo dpt pujian sedap ekekeekekekeke...rase terawang2 tak jejak bumi ahaahahahaaha.....
 dah tu ajek..... selamat berhujung minggu kawan2..... kalo haze begini lagi cuti swimming class lagi lee bebudak nieh....kite pi tgk wayang jek...eh? hahahahahaah




**org lain dah lama khatam citer mencintaimu kat tv3 tu...aku baru nak layan online nih hahahahahaha.....lagi syiok tgk takde iklan2 nieh...




 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy