Thursday, August 25, 2016

SPONSORED POST “UNIQLO KIDS LEGO UT”





Pada 28 Mei 2016 yg lalu, UNIQLO (Malaysia) Sdn Bhd  invites us blogger-blogger ke Uniqlo Kids Event – Uniqlo UT x Lego bertempat di Uniqlo One Utama. Aku antara yang terpilih…happynya bila team nuffnang bagitau aku terpilih tu…ye laaa aktiviti kalau boleh bawa anak2 mmg aku nak sgt2 join…lagi2 dengar event kali ni melibatkan lego…budak2 ni yg terlebih excited sebenarnyer….. 

Sebelum aku cerita Panjang lebar pasal event ni, meh aku share dengan korang sejarah Uniqlo …semua org pun tau Uniqlo adalah gedung pakaian terkenal yang memberikan pilihan pakaian utk lelaki, wanita dan kanak2 yang bermutu tinggi, selesa tetapi dalam harga yang berpatutan…tapi korang mesti tak tau sejarah Uniqlo kan? Uniqlo asalnya bermula di Hiroshima, Jepun pada tahun 1984…aku baru 2 tahun kot masa tu…dan sekarang Uniqlo ada lebih kurang 1300 stores di 15 buah negara…Uniqlo antara tempat favourite aku untuk shopping…baju raya budak2 ni pun aku cari kat sini ajek…yg penting kualiti ok, harga affordable dan stylo…. 



Okey jom aku nak start cerita keriangan anak2 aku masa event uniqlo nieh….event kali ni untuk memperkenalkan T-shirt Lego produk baru dari Uniqlo…. Registration pukul 9.15pagi, kemudian 9.30pagi event dimulakan dengan kata aluan dan penghargaan dari Miss Dawn Chow, Manager PR dan Marketing Manager Uniqlo Malaysia.  





Lebih kurang 10 blogger yang terpilih untuk event ini… antara blogger yg sempat aku bergambar kenang-kenangan….


Tuan punye blog .. lieyalatif…




Tgk le tu..anak2 aku dah tak sabar….





Kids akan diberi sticker untuk di tampal pada baju masing2…




Aktiviti pertama bermula… riuh rendah masing2 dok pasang lego… happening sungguh masa ni…havoc abis lah…. task die tak susah dan tak senang sgt…so far budak2 ni enjoy laaa….






Budak2 kan mmg suke lego, tak pandang kiri kanan bile dapat set lego masing-masing….tekun tgk arahan dan pasang…. Jaja buat sorang2… mia plak dengan dayyan….





Okey, masuk task kedua…dengan menggunakan binaan lego yang dah siap tadi, the kids kene lengkapkan tentacles cik sotong nieh…
 





Enterprem la sikit dlm gambor hahaahah..sebenarnye mase ni aku dah tak sabar2 nak shopping spree..geram tgk koleksi baju lego yg ada….
 





Aktiviti ketiga …spinning art dgn menggunakan binaan lego jugak…excited masing2 nak cuba….
 





Then the kids dpt goodies bag….lego yang dieorg buat tadi pun masing2 dapat bawak balik…mau tak happy dieorg…




Uniqlo bermurah hati bagi blogger2 gift voucher yg membuatkan semua mommy tak keruan nak shopping spree ekekekeke….tak sabor2 dah aku nak capai bakul shopping grab ape yg patut…. 



Seperti yg aku war2kan dalam IG dan FB aku… pada 28 Mei tu, Uniqlo One Utama buat promosi beli 2 tshirt lego dan akan berpeluang utk join lego aktiviti mcm kami2 buat tadi…bertuahlah sape2 yg sempat grab promotion tuh…




Cantik2 koleksi tshirt lego nie…aku ambil semua jenis setiap satu utk dayyan…bertambah stok baju cantik dayyan…




Antara tshirt lego Uniqlo…. Korang rajin2 le tgk laman web Uniqlo…ade kolaborasi dengan marvel, spongebob, doraemon, pokemon, pixar, disney dan mcm2 lagi lah……








Riangria hati mak ko dgn hasil tangkapan … stylo kot design tshirt lego nie, dengan material die yg sesuai dgn cuaca panas Malaysia...budak2 pun tak rimas dan selesa…



Anyway, big thanks Uniqlo for having us to this great event….mommy happy dapat shopping ….anak2 pun happy sakan sebab dpt set lego.




Dayyan pesan…jom kawan2 soping di Uniqlo!!


For more details or latest offer please follow Uniqlo social media account:
Facebook : @uniqlo.my
Instagram : @uniqlomyofficial




25 celoteh sahabat

bestnya... mcm2 aktiviti ada...
pastu koleksi baju2nya pun cantik...
kire ni akviti keluarga lah... anak2 bt aktiviti mamanya dpt voucher

August 25, 2016 at 10:20 AM

bestnya.. fie pu selalu tgk baju uniqlo kat online..

August 25, 2016 at 10:25 AM

sronok shopping guna voucher..and sronok dpt jumpa blogger time nuffnang event

August 25, 2016 at 10:35 AM

lmbtnye up entry ni lya ....

kite pun dpt juga tapi tak tgk emel hahaha
rugi hehehe

August 25, 2016 at 10:37 AM

perrrgghhh manntoop cik lieya..
sponsored post harus ribu2 dapat nih, alhamdulillah rexeki kan hehe..
ko nak tak buat post tudung aku..?
kasi marketing skit hehehe ;p

August 25, 2016 at 10:38 AM

kreatif juga uniqlo nie buat program cam gini ;)

August 25, 2016 at 11:20 AM

best nya ...jeles tau sebab akak tak dpt hadir event ni. Sebab masa yg sama tgh buat sale kat Globe huk huk ...makan hati ni tgk entry ni

August 25, 2016 at 11:23 AM

Suka beli seluar jeans kat sini...pilihan pun banyak lieya....seronok dpt joint event cam gini

August 25, 2016 at 11:38 AM

akak.....why u look so kurus skrg nie...
makan byk² lagi tau..hihihi...
Alhamdulillah..rezeki blogger...=)

August 25, 2016 at 11:55 AM

fav brand hubs ni lieya..dia keje dekat dgn fahrenheit...asyik membeli je kat situ..tp dia suka cari bahagian defect item...tp taula defect bkn teruk2 pun...so yang ratus2 tu kdg2 jadi rm50 xsampai...tshirt rm19.90...tshirt dewasa la..hari tu baju raya aish pun beli kat situ jugak...kalau sales murah2 la uniqlo

August 25, 2016 at 12:47 PM

Mau tak best lieya..
Dapat voucher lagi..
Boleh shoping mana suka kan..

Bagus lah Uniqlo ni..
Tarik anak2 dgn permainan lego ni..

August 25, 2016 at 12:56 PM

best best best!

August 25, 2016 at 2:34 PM

bestnya. nak join jugak tapi anak tak cukup umur lagi. hahhahha

August 25, 2016 at 2:58 PM

waaaa...bestnya... dpt sopin sambil join event nuffnang...

August 25, 2016 at 3:40 PM

bestnyerr...rezeki lieya n anak2..
best jgk dpt join event2 camni..

August 25, 2016 at 3:42 PM

bestnya. kalau x leh jumpa akak ari tu..
saya ade dpt gak jemputan ni tp tu lah. anak blm 2 tahun ke atas huhuhu.. xdpt lah join..

August 26, 2016 at 3:42 AM

Tahniah Lieya..rezeki berblog kan? Seronok betul anak-anak dan mak pun sama-sama riang gumbiraaaaa~~~

August 26, 2016 at 9:07 AM

wah bestnyeee tahniah akk pun suka shopping baju dia sbb nipis n selesa hihi

August 26, 2016 at 11:46 AM

Marketing strategy mereka sebenarnya Lieya
Salah satu langkah bijak sebagai pengeluar dan pengguna pun happy/enjoy sama.

August 26, 2016 at 3:54 PM

wah bestnyer tempat ni....camni bukan jer anak2 teruja, mak2 pun sama teruja...

August 27, 2016 at 12:42 PM

Gembira sakanlah budak-budak bertiga ni ya terutama Dayyan. Tapi tak boleh lawan dengan perasaan teruja emak mereka nak pergi shopping ler.

Kalaulah anak-anak akak berpeluang join, memang tak nak baliklah gamaknya. Depa dan lego memang berpisah tiada!

August 29, 2016 at 4:20 PM

Wahhh meriah !

August 30, 2016 at 2:18 AM

Wahhh meriah !

August 30, 2016 at 2:18 AM

Selalu gi Uniqlo ni round jerlah....nak beli baju utk diri sendiri, tak de size hihi....
Sukalah Dayyan tu dapat berlego ek

August 30, 2016 at 9:53 AM

Best kalau dapat join event yang babitkan anak² skali. Paling best dapat voucher tu lah ☺

August 30, 2016 at 11:18 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy