Tuesday, March 29, 2016

jalan2 ikea cheras....



Assalamualaikum semua!

al-kisah kejadian weekend lepas nie....terase2 mcm dah lama je tak pi ikea...pastu alang2 tak jejak tanah lagi ikea cheras moh le kite pi cuci mata cuci poket...best kat sini yeak, serba serbi luasssss....aku sampai kul 9lebih so parking leh pilih2 sesuka hati le.....dah plan nak beli barang besar so parking dekat2 ngan loading area.....nawaitu sebelum keluar rumah nak beli tilam dayyan...kan dayyan pakai katil ikea yg boleh expandable panjang pendek tu, so nak cari le tilam khas die...nyampah i tgu ikea buat sale utk minatang tilam tu tapi tak buat2 pun.....

*
*
*
*
*
*
V



peel kiteorg kalo pi ikea mesti pi round2 showroom dulu...sampai area kafe die baru le mencekik...setengah org pi makan dulu..... mai cuci mate tgk menu ape kami makan heheheeheh....



budak2 ni biase laa pasta ler..... sian dayyan aku dah baik ulser, die plak kene ulser sebijik...tapi seb baik makan licin gak hahahahaha....



pelik je sebab kosong kat kafe... tgk le belakang dayyan area Q amik makanan tuh...kosongggg kot...tu pasal aku suke pi awal ..kalo pi sane nak Q dah panjang berjela mmg buat mood aku spoil....tgk muka dayyan dalam gambar tu, tgh gaduh ngan kakak die ...nak air kakak.... saje jek nak cari pasal tuh....



area ni aku suke...tapi tak beli ape pun kat area sini.... next visit kot nak beli pasu besorr gabak ngan pokok...nak hias laman sikit....




haaa ni part best...best tuk aku jek laa kah kah kah...aku kemain tanam niat kat umah nak posing gini, sebab aku tgk kemain ramai  posing kat celah2 rak gini kalo pi ikea... gigih aku cari lorong2 yg takde org pastu suh mia snap...ye laa celah2 ni kan org selalu ade jek ....



hahahahahaha




ko tgk! nawaitu tilam dayyan jek.... sudahnye nawaitu dah kemane...beranak pinak barang aku hah....rak jek 5....belum dlm bag ikea tu....tu laa takleh masuk sini keluar tgn kosong ....



mujur bonet luas...kita kasi sumbat!



balik2 budak ni dah tak sabar nak pasang sendiri penyangkut nieh...beli 2 satu utk aku satu utk budak2 nih...rm 79 jaaaa....



ni kat bilik budak2 nieh...



tapi umah aku ni cepat debu so aku dah cover dgn plastik...



ni kat bilik aku....pun same dah bercover plastik...kang berabuk kang...



kalo beli barang2 ikea yg kene pasang budak2 ni mmg excited..semua nak buat....haa buat2..mama tau dah siap jek nanti hahaahahaha...yg baju hijau tu jek die selalu aci ngelat.....



rak besi ni rm79....ade kaler putih gak....lawo!



tadaaaaaaaaaaaa...dah siap...nak letak buku2 sekolah budak2 nie.... fail pink tu pun beli kat ikea lama daaaahhhh.... yg fail pink buku2 kakak..... yg fail hitam bawah sekali buku2 dayyan...



sedap mate memandang...dah kemas.... beli 2 rak tu sebenarnye, 1 letak  kat hall atas nie, 1 letak dlm stor letak barang2 laki aku....


kesimpulannye pergi ikea tiap2 minggu pun saya sukeeee hahahahaha.... ni laki aku hint2 nak beli kerusi bar plak ...lupe nak beli ari tu katenyer.....elehhh saje la tu kan! hiks!





** arini nak mintak ijin ngan bos keluar sat ...nak pecut pi imigresen renew passport....alang2 tu nak pi tukar alamat kat dlm cip mykad...leh tukar tempat mengundi kat putrajaya....






Thursday, March 24, 2016

thursday ~ random photos


Assalamualaikum...salam kamis semua!!


Aucak! hehehehe....kecoh isu panas minggu nie kan...umah aku ntah baper laa bil lektrik bulan nie...mmg on ekon semendanggggg....seb baik laa keje pun berekon..tp tu pun dpt gak sakit kepala siap pakej dgn ulser + tonsil.... mujur dah okey sikit nie, napsu makan dah mencanak2 naik balik, berat aku drop sampai 47kg dah nieh huhuhu..... kat sekolah miamija plak di beri kelonggaran utk pakai baju pj sepanjang musim panas nie...okey laa pakai tshirt kan kurang sikit panas tuh....make sure le korang rajin minum air yeak, jgn jadi mcm aku selalu kene ulser sbb malas minum air 3 liter huhuhu.....jom le layan pic random photos kali nieh...


*
*
*
*
*
*
V


  • bento riangria mia mija ~ utk pagi kuew tiow goreng.... utk lunch nasi putih + asam pedas ayam + kangkung goreng + buah epal....budak2 ni kalo aku masak ayam masak asam pedas ke ayam masak kicap ke kompom balik dari sekolah memuji aku melambung2.....



  • dayyan si pengaco.... sibok ajek kaco papanye buat keje.....budak manje naw naw nieh! ...sampai skrang takleh move on pindah tdo katil sendiri....biasenye die tdo sebelah aku, dah lelap jek papanye angkat letak kat katil die.... tgk2 bangun pagi die kat sebelah kite balik....siap pakej gaya klcc lagi, dayyan kompom le jadi jambatan klcc tuh!!..sakit2 pinggang kiteorg lakibini....dah le tido peel suke selit kaki bawah badan kite..


  •  rutin weekend...siang sayur siap2...mcm ni dah plan nak buat tomyam so siap2 kan sayur tomyam satu bekas....senang pagi2 tinggal lebur ajek....ye lah! stok pes tomyam dah abis...kene restok ni beli barang dapur weekend nieh....



  • alhamdulillah laa due anak dare aku dah reti masak nasi sendiri....mmg tugas dieorg laa masak nasi sekarang...tapi tu laa pakai sifir air coway (3 beras 3 air coway)...bekas beras aku pakai yg brand tupperware tu means 3 kali tarik lah..... aku ajar ukur paras air pakai jari dieorg tak reti lagi plak ....



  • stok menyejukkan tekak di musim panas nieh....amik koooo.... eskrim 6liter aku beli ....so 12 liter hah .....balun le sampai lebam hehehehehe.... peberet aku mint choc tu, budak2 ni biase laa suke cookies n cream (ala2 eksrim oreo)..... eskrim ni mcm kite makan kat buffet hotel2 ke restoren2 tu....sedap!


  • kerna eskrim gabak tu....tak memasal penoh esbok aku.....phew!...


  • santai2 weekend..... heaven kalo dpt gini....


  • bento riangria miamija ~ utk pagi nasi goreng ayam ... utk lunch plak nasi putih + sambal sotong + mee suah masak sup pecah telur + buah jambu...kek pisang utk kudap2 kafa.....




  • ni plak pic minggu cuti sekolah ari tu...kemain masing2 heaven ngadap gajet...... terraa je carik game online .... budak2 zaman skrang kan.....


dahle..tu ajek...pi sambung buat keje masing2 ekekekeekek.... jgn culas2...kang name tak naik dpt APC meroyan plak kang hahaahahahah....sebut pasal APC skrang kan musim org terima APC..tahniah sape yg dpt ....




** dah lama plak tak buat scalling gigi.... kalo ulser dah betul2 baik, boleh laa set appointment nanti ngan dentist....






Tuesday, March 15, 2016

korek ubi kat belakang umah...



Assalamualaikum .... 

wahh masing2 berjalan sakan ke cuti sekolah nieh.... aku ni ikut plan mmg tak kemane2...tup2 en laki ckp die kene gi bengkel kat ipoh..... mujur cuti sekolah so boleh la ikut....dpt le 2 hari dok hotel impiana ipoh nun....alaa tak pi mane2 pun kat sane nanti, dgn cuaca panas2 nieh, lebih pada teman en laki jek nieh....so kamis jumaat i is diperintahkan amik cuti, boleh le soping2 kacang putih kat ipoh nanti ekekekeke...tertangguh lagi plan balik johor ni, dah le mak aku dok masak mcm2 sedap2 skrang nie...adik aku no 3 tu peknen kemain rajin le mak aku layankan napsu ngidam die ...jeles mak taw!!heheheeh.... ok jom tgk citer ape ade arini...

*
*
*
*
*
*
V

sebut pasal ngidam, ni pun kes ngidam gak le nie...tapi lebih pada ngidam ngade2..... laki aku tgh mengadap pc kat atas aku panggil suruh korek ubi belakang umah hahaahhha....hangin jek die.... si kecik tu tukang nyebok...papanye pi berak pun kalo boleh nak mengekorrrr...anak bapak sgt2....



dpt le 5-6 batang sebesar lengan dayyan hahahaahah.... jadik laa...hasil berbudi pada tanah belakang umah....



nak goreng ikan masin, takde stok plak..... so makan dengan sambal sotong selipar..... setengah org suke makan ngan gula bagai, aku kureng sikit...kata johorean kan...harus menyamballl....



lepas ngidam cacing2 dlm perut i tauuu hahaahah.... 



tgk rupa paras ubi tu pun dah tau empuknye mcm mane kan..... tak makan nasi aku ari tu semata-mata ngadap ubi rebus nieh hohoho....


itulah kisah lieyalatif dgn ubi belakang umahnye....hahahaahah dpt 1 entry hahahaahahah....penin oiii nak update ape hahahaahahaha




** kelmarin bawak budak2 tgk kungfu panda 3...best.... cuti2 sekolah ni leh le bawak anak2 korang tapi better booking online ...pi walk in mmg sian tgk q panjang2 dgn bawak anak pastu last2 seat abis, kecewa tgk muka masing2.....




Thursday, March 10, 2016

thursday ~ random photos



Assalamualaikum...haluw! haluw! cak! hehehehe....


salam kamis semua.....tak mau byk ckp, jom layan pic random photos yg ado utk arinie.....


*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria miamija ~ utk pagi mee goreng .... ada gak limau ..... utk lunch plak nasi ayam + ayam bakar madu + sos cili ....cupcake orange utk kudap2 kafa... ayam bakar madu tu bukan aku buat tau, tu beli yg kat pasar malam byk2 pastu aku frozen kan.... senang nak gune ade jek stok hahahaahah....aci ngelat aku ni hahaahahah....ingat aku rajin nak bako2 ayam pagi2 buta hahaahahah


  • apa yg penting kerjaaaa samaaaaaa heheheh.... mia gosok baju sekolah, mija potong cili kering, aku kopek bawang buat stok bawang ngan cili kisar.....dayyan plak enjoy main ipad kakakaakakakaka ... aku tgu die tinggi sikit jek lagi...nanti dengan die2 aku halo gi mesin rumput kat luar umah dgn apaknye hahahaahahah....



  • bento riangria miamija ~ utk pagi mee goreng ... utk lunch nasi putih + sup ikan merah + kangkung goreng + limau ....agar2 milo pun ade....patutnye telur rebus tu aku letak kat mee goreng, dah sampai opis baru pasan salah letak haahahaha....
 *video masak2 lieyalatif*
video


  • kejadian sabtu minggu lepas....sports day cic dayyan....buat kat stadium badminton cheras (buruk kot stadium tu, better lagi penganjuran tahun lepas kat stadium tasik titi wangsa huhuhu).... dayyan team Green Crocodile gituuuu....


  •  sape dah layan boboboi the movie...angkat tangan tinggi2!!! aku ni pun budak2 paksa ajak pi tgk....aku mmg tak layan citer ni kat tv, tapi boleh plak enjoy layan movie die.... dayyan le kemain tak berganjak tempat duduk...siap ajak pi lagi.....seronok mase tgk citer ni sbb rata2 yg dtg berfamily...riuh jek dgn suara budak2 tergelak2...mcm happy je mood dlm panggung time tu...


  • bento riang ria miamija..... utk pagi sandwich daging burger ngan fries sikit..... utk lunch nasi putih + ayam masak bali + timun jepun + buah limau ngan blueberry.... mia kemain suke ayam masak bali nie, aku kureng sikit sebab rase die 'kuat' sgt...daun kari ngan serai tu yg bawak rase 'kuat' tuh.....tapi ape dehal..anak2 suke makan nanti mama masak lagi hokeyyy!!



  • hahahahahah sebok2 nak tgk gerhana matahari gak..... gigih member ajak panjat naik ke roof blok opis....8 tahun keje sini, nie la pes time sampai area roof nieh.....subhanallah... clear nampak bentuk sabit tu walo hanya berbekal spek mata hitam..... berpinar2 gak mata lepas tu....


  •  sarapan gaya klate.....laksam ada, nasi kerabu ade, nasi dagang ada..... owh! heavennyer!

tu aje utk kali nieh...bubye geng!!! happy school holidays utk semua.... pi berjalan cuti tu hati2 di jalan raya key.....




**uwaaa blender aku dah tamat riwayatnyer.... mauu usya2 blender baru...tak penah2 aku pakai barang letrik tak tahan 2 tahun tauuu.....kesnye bekas blend tu jatuh takperasan ade crack sikit, rupenye selama ni dok blend air masuk kat motor...lama2 jahanam le motor blender tuh.....huhuhu








Tuesday, March 8, 2016

layan steamboat di Volcano Shabu Shabu, Cyberjaya


Assalamualaikum teman....


kejadian basi2 kepam dah ni baru nak up hahhaahahh..... mia le ni ajak pi mkn stimboat....dah lame tak layan stimboat katenyer...so ke cyberjaya laa kite.... pi volcano shabu shabu.....tapi kali ni try buffet die plak.....jom2 layan cerita sambil layan gambar....baru ade efek2 terliyoo same hahahahaaha


*
*
*
*
*
*
*
V

gigih tak bekpes sebab nak menyebaaaat kat sini...kate buffet kan so kene laa balun kaw2 hahaahhaah...harga utk adults rm25 kids plak rm11...bawak anak2 aku ni takleh pi makan ala carte tu, sebab masing2 mmg pemakan...berbaloi lagi amik jenis buffet gini....



mia mija suke lee konsep gini, periuk sorang satu..... dieorg kemain enjoy makan...kejap2 bangun, amik itu ini...sampai aku risau tak abis...tapi dieorg mmg makan betul2 punye hahahaahahah.... ekceli dieorg pestime ke shabu shabu nieh....aku dah 3 kali le ke sini....



meja mase mule2 tak sakan penoh.... aku pun rajin le snap2....pastu tgk masing2 dah tak pandang kiri kanan makan, ape lagi simpan hphone, makan leee penoh napsu serakah ahahahahaah



tgk le...beriya2 dieorg masak.... dayyan jek aku tak bagi periuk sendiri, kang die yg melecur hahahaha



dayyan makan nasi goreng semangkok...stimboat semangkuk...buah2 semangkok......tapi aiskrim bermangkok2....huhuhu



anak2 aku mmg suke masak, bile dpt makan stimboat gini suke laa... kiteorg pergi sini ari sabtu kot, ahad esoknye ajak pi lagi...oiii mmg tak lalu le mak kooo kan nak berstimbot hari2 hahaahahahah



sekerim sedap.... berulang2 budak2 ni makan....berbaloi le makan buffet gini...



tgk le anak bujang aku...ade dlm 5 kali kot ulang amik eskrim...hurmmmm batuk siap le ko dik!



nak dekat 3 jam lebih gak kiteorg dlm nieh...aku boleh gi 3 periuk ajek...




tgk le...kiteorg dah surender dah.... mia siap tetdo kekenyangan ...si jaja siap ajak aku pi toilet, berakk pastu masuk sambung makan balik kahkahkahkah....



mujur takde pakej dgn bantal, kompommmm2 telelap kat situ hahaahahahaah


mgu ni budak2 start ujian sumatif...all the best buat semua anak2 yg terlibat dgn exam...mgu depan cuti sekolah ...yahuuuuuuuuuuuuuu!!!



**weekend lepas tgk boboboi the movie, aku mmg tak penah  layan siri2 mcm tu kat tv, siap plan masuk panggung nanti nak tdo sbb kebetulan tgh senggugut....tapi! aku layan sampai abis kooo hahahah....best gak citernyer, nora bagi 5 bintang!!..... weekend depan tgk kungfu panda plak....




 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy