Monday, June 5, 2017

cekodok durian musang king....



Assalamualaikum semua!

salam 10 ramadhan.... arini nak story pasal durian.... skrang kan musim durian...kat bangi tu kiri kanan org dok jual durian... elok sgt leee, lepas terawih boleh moreh durian plak ekekekeekekek.... kat umah aku mmg kami laki bini antu durian.... pantang musim, mesti awal2 kene pi carik.... aku, laki aku ngan dayyan yg layan mkn durian betul2 kalo kat umah tu...mia tak makan durian mentah, jadi utk die selalu aku kene asingkan beberapa ulas utk buat kuah serawa ...sian plak le kan kite sedap2 mencekik durian, die tgk ajek ....pelik aku sebab mia takleh mkn durian mentah, tapi kalo serawa durian, tempoyak boleh plak ko bedal.... mija plak tak berape layan so die tak heran durian2 nieh....

*
*
*
*
*
*
V


ari tu beli 2 bijik musang king...fuhh terbaik isi..lembik2 cantik...warna pun cantek....



 siap2 suh kopek boh dlm bekas...senang beli mcm ni, mase kopek tu boleh cek isi die..kalo keras terus mintak tukar....makan punye makan...ehh baru teringat bahagian mia.... tgk2 dah tinggal sikit ulas jek...malas le nak buat serawa kalo dah tinggal sikit kan....so aku transform jadi cekodok durian....


tepung gandum + gula + air + isi durian + garam sikit = gaul sebati....


jgn memain...cekodok durian musang king koooo!
ari tu pernah aku buat durian tempura.... seulas2 ko celup bater tepung pastu goreng....perghhh sedap gile....tapi kene make sure ulas durian banyak le...kalo tak berebut2 makan...



tadaaaaaaaaa...hasilnyerrrrr...


lembut je isi dalam die...sedap dap dap dap...
okey, jgn tenung lame2 pic di atas...makruhhh...makruhhhh hahahaahahahaah



**semalam utk pertama kalinye jejak param sejak puase tahun nie.... sakan anak2 aku memilih mknn yg dieorg nak...ye laa biase buka masjid je kan kakakakka...mujur semua abis takde pembaziran....







15 celoteh sahabat

eeee saja buatair liur i menjejessss

June 5, 2017 at 9:09 AM

kita suka mkn durian yg color kuning..kalo pucat2 tk brp hehe..sedap la cekodok musang king

June 5, 2017 at 9:42 AM

aduhai...sedapnyaaaa....
nasib bulan puasa...

June 5, 2017 at 10:41 AM

Lieyaaaaaa...
Kejam koooo..
Tunjuk durian tu..
Nape tak hulur sepinggan kat akak ko ni...
Akak anak beranak hantu durian gak..
Kena cari juga ni..

Sedap wooooo...
Cekodok durian tu..

June 5, 2017 at 11:11 AM

Samalah akak pun lakibini aje kaki durian. Pantang nampak durian, datang nafsu serakah nak makan aje. Tamak haloba boleh tahan, tak mahu kongsi-kongsi lakibini. Kalau kat rumah ni, memang tak sempat nak mengasingkan durian ni nak buat itu, ini. On the spot kopek terus habis dah!

Nasib baik anak-anak tak makan durian. Kalau tidak, sedihnya kena kongsi empat beranak! Hahaha!

June 5, 2017 at 3:59 PM

akak pun xpandai makan durian..tapi kalau tempoyak dan serawa durian....licinnnnnn....hehehhe...

June 6, 2017 at 10:43 AM

dapp nyer durian ,
adoiii terbayang-bayang kat depan mate !!!1

June 6, 2017 at 3:16 PM

Sedap pulak rupa dia. Adoi. Baru pukul 10.30 ni kak. Hehe

June 7, 2017 at 10:20 AM

eh dah terliur plak. harap2 xbatal posa. haha

June 7, 2017 at 11:19 AM

Perghhh. Sedapnya.

June 7, 2017 at 12:01 PM

wahhhhh... cekodok dah sedap. cekodok durian lagi sedap.. cekodok durian musang king? OUCHHH!!!

June 8, 2017 at 5:20 AM

Amboiii cekodok mahal kauuuuuuu.. kekeke tapi takpe tekak makyong nak makan kita layan kan je ;)

June 8, 2017 at 11:18 AM

salam ramadhan lieya..
bru sempat jenguk ni..
tak sihat baru2 ni..msuk wad+icu...

wowww.menarik ni..xpernah lg wak cekodok durian..biasa dr buah pisang jer.. blh le cuba pasni...

June 11, 2017 at 11:41 AM

fav anak2 rin ni lieya tapi kaw rumah rin takde pun org jual durian murah2...hehehehe

June 15, 2017 at 9:15 AM

Perghhhh... Cekodok durian tu. Sedapnya.

June 23, 2017 at 2:50 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy