Monday, September 21, 2020

Dayyan’s KUMON Recognition Day 2019


Assalamualaikum....



Adeh lame tol tak jenguk blog..... okey laa quick update sbb nak jugak abadikan kenangan dayyan dpt anugerah utk kumon 2019 yg telah berlangsung pada 23 Ogos 2020 di Kumon Bangi....congrats dayyan!!...



memandangkan sop covid jadi hanya penerima anugerah dan 1 peneman je yg boleh dtg.... mcm tahun2 lepas boleh hangkut 1 family gituuu ....so papa je lah pi teman dayyan.... 


utk math dayyan dapat 3 years ahead....utk english 1 year ahead...alhamdulillah....tema medal pun comel jek... tema lego gitu....


aku hantar dayyan kumon ni start umur die 6 tahun tak silap....hope dayyan dpt jadi kumon completor satu hari nanti...in sha Allah....

congrats lagi sekali dayyan! jumpe lagi gaissss....





Wednesday, August 12, 2020

8 August 2020 Eijaz turn 2!! Happy birthday my lil boo....

 

Assalamualaikum...



8 Ogos 2020...Eijaz Uqail turn 2!!....adehhh kejapnye mase berlalu weyyyy...masih terase2 aku ditolak masuk ot room nak bersalinkan dak eijaz nie....masih terase2 keexictedtannye sambut kedatangan dak eijaz dlm family kami...tup2 ehhh dah 2 tahun dah budak kecik ni.....alhamdulillah membesar dgn sihat, bijak dan byk akal...mulut pun dah start byk vocab die...alhamdulillah...nie laa penyeri keluarga kami...kaletah die buat kite tak kering gusi....

tahun ni kami sambut birthday die dgn buat cake countdown dari 1 Ogos lagi....bygkan dari 1 Ogos nak ke 8 Ogos tu ari2 tiup lilin n potong kek....mabuk kek kami satu rumah haahahah....jom layan pic yg ade.....korang2 pembaca blog lieyalatif, aku tak mintak byk pun...just doakan Muhammad Eijaz Uqail menjadi anak yg bijak, sihat dan sentiasa dlm kerahmatan Allah taala ye...moga doa yg baik2 dikembalikan jugak pada korang2 semua....amin

*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

kek  pertama dak eijaz...ni sebenarnye kek birthday aku...aku punye birthday kan 2 Ogos...tp apakan daya, budak 8 Ogos dah over shadow birthday omaknye hahaahahah.......kami sambut di melaka mase nie...sbb balik kampung untuk raya haji sekali...buat bbq sikit dan potong2 kek dgn mane2 saudara yg balik .....excited eijaz haahahahah



tak yah ajar2 potong kek...die tau sendiri ...siap cuit kek dulu rase sebelum potong hahaahaha...


kek kedua eijaz.... tgk la tu excited die ikut nyanyi sekali walaupun yg dengar dari mulut die ' uuuyuuuuu' je hahaahahaha


tang tiup lilin yg lawak...baru pasang belum sempat nyanyi die dah tiup dulu hahaahah...bile dah nyanyi suruh tiup tak mo plak dok tenung lilin tuuu hahahaahah....


kek ketiga eijaz....

kek ke empat eijaz....belikan cupcake je sbb org kat rumah dah start mabuk kek hahaahahah....


budak ni tetap excited nyanyi lagu bedey to yuuuuu die hahaahaah


kek ke lima eijaz....tak abis2 sebut didi bile tgk kek die haahahaha....selain channel vlad and nikita, didi tetap dihati eijaz dari die baby2 lagi....


mulut tak abis2 sebut wow...wow...hahahaaha....abis tiup lilin n potong kek, laju2 aku kutip patung didi & friends tu cuci bersih sbb eijaz dah bising nak hahahaahah....mcm biase laa kakak2 laa tukang perabih kek sampai kene bawak gi sekolah bg kawan2 makan ....


kek ke enam eijaz.... muke dah start boring tiup lilin ari2 hahahahaahhaha....tiup pun main sembur je ....adoi lawak!....


kek ke tujuh eijaz.... kami sambut di R&R pagoh sbb mase ni on the way balik ke johor.....kami nak pekena nasi ambeng bumbu kito kat R&R tu.....


akhirnyerrrrrr...penutup cake countdown birthday eijaz...... 8 Ogos 2020 kami sambut di kampung Johor plak.... aku order kek pecan butterscoth.....mia dah bising2 sbb die nak cheesecake secret recipe hahaahah...okey2 nanti mama belanje mia kek secret recipe ye....eijaz ni penah alergic mkn mango cheesecake kula cakes mase die baby tu aku fobia sikit nak beli cheesecake2 nie...


yess! we love you eijaz!...
happy birthday my son..tq for ur heart-warming cuddles and sweet smile....

tahun ni buat kan goodies special sikit bagi kat kawan2 taska eijaz......


aku tempah sticker, beli mug dlm 60 bijik, beli apollo layer cake, biskut ngan kismis dan buatkan goodies mug .....


mandor tgh qc goodies mug die haahahah

hari jumaat 7 Ogos bawak pi taska minta teachers agihkan pada kawan2 eijaz.....


eijaz tak potong kek kat taska...aku tempahkan indulgence cake dan bagi pada teachers2 sebagai tanda ucapan terima kasih jaga eijaz almost 2 years....aku tau bukan senang nak jaga eijaz ni...die ni ade mood die jugak haahahahah

maka itu lah kisah birthday eijaz tahun ni.... lepas ni seisi rumah jumpe sesi potong2 kek balik bulan 11 kang di hari jadi mia dan jaja...in sha Allah celebrate sambil pi holiday....jgn laaa naik balik kes covid, kalau tak punah semua planning huhuh....
jumpe lagi gais di lain entry!!








Monday, August 10, 2020

Ottoman Car Mat....


Assalamualaikum ...


Mencari car mat yg smart dan cun utk kereta anda....jom buat dengan Ottoman Car Mat.... dijamin puas hati...kenape puas hati? sebab anda boleh customize car mat anda.... pelbagai pilihan color dan material yg cun dan mengikut trend utk kereta anda.....pilih nak material ape...color ape...lining color ape....dlm tempoh 2-3 jam dah siap dibuat....seluruh malaysia boleh di pos sampai depan pintu rumah anda atau boleh jek buat terus di kilang....dan tetibe je kereta anda akan berubah wajah.....




harga sgt2 okey dengan kualiti produk...dan byk free gifts menanti anda.... dpt neck massage, towel, payung, box water proof utk kereta anda....menarik bukan free gifts yg anda akan dpt...bukan 1 tapi lebih dari 2 kot free gifts bakal menanti anda....


ecewaaaahhhh!! amecam  mcm iklan berbayar tak caption2 aku...kah kah kah....yg benornye nak citer, weekend lepas kami pi upgrade carpet kereta kami.....mcm2 jenis mat kami dah survey, last2 pilih buat dengan Ottoman Car Mat jugak..sbb suke tgk finishing die....nampak smart n xklusif gitu....pic kat bawah ni before ....asal2 gune karpet biase jek....


ni pun pic before...ni carpet asal kereta....


ni selepas install carpet baru....laki aku pilih brown2 gitu.... 

terus berubah wajah kooooo....smart abis haaa hasilnyer....kami pilih brown sbb dalaman kereta dah kaler gelap so bile car mat kaler brown nampak naik laa seri kereta tu...ecewah!

cantekk kan...terus nampak kemas kereta iolls uolls...sukeeee sukeeee....sebelum ni gune karpet murehenn nampak serabut dlm kereta aku wehh hahahaah

hokey! ramai dok tanye pasal Ottoman Car Mat nie....so sape2 yg berminat utk dptkan khidmat nasihat utk customize car mat kereta anda...boleh laa wasap atau call nombor ni utk pertanyaan lebih lanjut.... agent sah Ottoman Car Mat anda 019-2820866 ...1 malaysia dieorg boleh buat..semua jenis kereta pun boleh buat...so jgn malu2...kasi wasap nombor 019-2820866 kite kasi jadi punye deal.....
wokey....Assalamualaikum!







 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy