Wednesday, February 12, 2020

eijaz mamam!




Assalamualaikum!



simple update tp byk gambar hehehe....

pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun ke 2 dah umur dak eijaz .... dah makin hilang perangai baby2 die....dah notty2 ikut peel dayyan...ape dayyan ajar die laju die ikut....skrang dlm process nak belajar berckp...takleh sebarangan cakap, laju je die ikut....tp kannnn aku paling suke amik gambar eijaz tgh mkn...jom tgk himpunan gambar2 eijaz mkn yg ade aku simpan....

*
*
*
*
*
*
V





start bile ajar eijaz mkn sendiri?
start je eijaz boleh duduk kat baby chair...aku dah start latih die makan sendiri.... sbb nak ajar tgn die kuat and pandai handle sudu.... tp aku dok sebelah kene menyuap die jugak laaaa kang kalo tak byk jatuh kat lantai aje...tu ade semangkuk lontong kat tepi tu hahaahah....





ni tgh mkn nasi lemak...bagi sikit2 butir dulu hahahaah... sampai ke muke naik nasi tu hahaahah....


tepuk bontot tu baru  tauuu!! hahahaah ni tgh dok mengacau kakak die mkn ....bile aku dah start ajar die mkn sendiri...mmg takmo dah org bersuap..semua dah buat sendiri hahaahah




gambor tahun lepas nie...montok lagi muke..skrang dah melasak, kurus terus.... waffle gardenia tu peberet eijaz...


yg atas meja tu peberet omaknye hahahaah roti banjir telur goyang kakakaakakak


hamboiii kemain tawaduk bace doa kahkahkah...mase ni mkn lauk nasi dgn salmon creamy butter...mase ni aku takde standby nasi lain kat tepi...mmg die mkn sendiri...aku tolong2 laa suap dr mangkuk die tu...


mamam sate.... bukan boleh kunyah pun...sekadar hisap2 je tu hahaahah...tp skrang jgn memain gigi geraham dah penuh laju je mengunyah mcm2 hahahaahah


bace doa sebelum mamam begedil nasi with salmon...


ni plak jalan2 pasar malam...tgh kunyah apam balik mini....



tgh2 syok makan tetibe mama snap gambar...tu stop n posing kejap hahahaahah


ni menunjukkan masakkan mama is always tersedappp di muka bumi nusantara hahahaahah


testing makan tosey...ehh die sukeee koooo hahahhaha...nanti mama ajar mkn sushi plak yeee hahaahahaha


tgh mamam mee goreng kicap...


ni lee gaye2 kene bace doa dlm keadaan tak sabar nak makan hahaahah


hah ni rare sikit....tgh syiok2 mkn mee kolok tetibe boleh meneran plak....adoiii!! hahahaha


makan nasi lemak di kedai mamak sambil tgk burung kikikiki


punye laa nyorok2 makan ais krim ni...ehh kantoi jugak .... dah dpt kat die aiskrim jagung nie....


bace doa dulu sebelum mamam nasi lauk bayam merah tumis air....


ni plak mkn garlic bread dgn mashed potato....


makan nasi putih dgn isi ayam pun lajuuu jek...kdg2 mak die mls masak...pi mkn kat kedai hahaahahaha....sudu ngan bib bawak dari rumah....kalo tak dipakai bib tu jenuh laaaa kedai bersepah2 wehhhh


fokus kat tangan paling cenonet tu...hahahah...ni mase tgh mkn kat restoran kambing 40 hari kat yong peng tuh....balik johor wajib singgah...


pekena susu sebotol kat belakang rumah hehehehe
ok! tu ajek hahahaahah....pejam celik pejam celik aje budak ni membesar...tau2 kang dah masuk tadika huhuhu.....








7 celoteh sahabat

bagus Eijaz ni pemakan budaknya... semua aku tengok dia boleh layan... moga membesar dengan jayanya Eijaz oi... geram acik nengok awak siap posing sambil minum susu tepi tingkap tu

February 12, 2020 at 11:35 AM

Assalamualaikum Sis Lieya, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.



Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

1 x RM200



Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

2 x RM100



Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

14 x RM50



Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

February 16, 2020 at 5:50 PM

geram heiii tengok muke dia ...comei jew dia makan kan ;)
semoga membesar dan sihat yer eijaz ;)

February 17, 2020 at 12:57 PM

Sat ja membesar..lama x mai blog...da iras abg..

February 18, 2020 at 11:31 AM
June 7, 2020 at 5:55 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy