Tuesday, March 31, 2015

my niece's wedding day - reception



haluw....mih mih mih....gileee bercintaik nak update blog.....lagi pun busy sikit hal2 umahtangga...en laki plak back to back plak kene pi outstation....ulang alik anto anak amik anak jek laa pi sekolah huhuhu....tapi takpe semua tu lumrah kehidupan ye takkkk....heheheeheh ..draf citer ni dah lame tersadai ...so arini aku tekan button publish kakaakakakak..rindu nak bw blog kengkawan...jaga2 lieyalatif datang sat lagi.....

*
*
*
*
*
*
V


meh sambung kisah kenduri kahwin anak buah aku lagi....tapi kali ni tang resepsi plak....ari tukan dah citer kisah nikah...alaa entry aku bulan 3 ni tak byk pun ade dlm 4 entry je, takkan lupe kot.... kakakaakaka....



ekceli tema kaler pink sebenarnye...tapi aku dok pusing2 butik area bangi cari dress budak2 nie tak jumpe plak pink...merah pink ade...so bantai amik merah pink ni hehehehehe....sarung shawl instant...boh bunga kepala....siap! ..sempat posing sebelum keluar gi banting heheheehe




bukan setakat sempat posing..sempat gak minum air akakakaakak



sampai2 dlm kul 11 sarapan dulu.....biase la kenduri2 kawin ni mmg byk le stok makanan kan.... tgk2 pengantin dah siap makeup....moh kite bergambor...tu mak mertua aku tu...



keter pengantin dah ready...so gerak le kami ke dewan majlis....



sampai2 kat d'alphine pekena sekerim free dulu.... ade booth aiskrim ...mmg anak2 aku keje dok beratur jek laaa huhuhu...takleh larang dah....



pengantin lelaki dah sampai...so moh kite sambut...mujur bukan johor, kalo tak, aku dah ready jadi mak pemungut tol kakakakakakak




miamija jadi flower gurl muslimah gitu....ye laa kene ikut tema pengantin..... 



nak bangun pun malas so snap dari kejauhan ekekeekekek



dlm pukul 3 baru aku makan sebab adik aku dah dtg...aku ade sorang adik yg dok banting so harus le paksa die datang kan heheheheeh....pic ngan ipar2 lain tak dan nak snap sebab aku jaga kat dewan ...tgk2 kan hantaran (sebab dewan ade ekon..eh? hahaahahah)....yg lain ade sambut tetamu...layan sedara mare jauh dari indon, singapura semua....



nasi kenduri kawin mmg marbeles giler...terbaik catering nieh.... mujur tak tau no. contact kalo tak mmg aku share...semua berase n sedap....kuih2 melayu sedap...nasi n lauk pauk gilee sedap....buat bodo jek gi tambah due kali ekekekeekek




tu family adik aku yg no 2 yg dok banting tuh...



ade dua area makan...satu kat dewan makan ni satu lagi bawah khemah....due2 tempat aku gi makan hahahaahah...nampak no byk kali mkn nasi kenduri....ye laa sebelum balik makan lagi kan...




haaa ni le gejala negatif yg tak dpt dibendung...beratur lapanbelaskali makan aiskrim hahahaha.... si mija yg ade semput pun same naik...dayyan baru nak baik selsema....ermmmm tak kuase dah aku nak larang.....


yg pasti aiskrim pakcik ni sedap...tak rase tepung sgt..sesetengah tu kan rase tepung aiskrimnyer...




haaa satunye kak ipar yg sempat aku bergambar heheheheheh



time wedding mcm ni laa dpt jumpe sedare yg dah lame tak jumpe...ni kak c...housemate mase aku bujang2 dulu merangkap sedare.... tingat dulu kenangan2 dengan die mase menyewa kat melaka mase tu aku keje private lagi ...


dalam kul 5 semua dah settle....sebelum balik putrajaya sesi merenggang urat2 sendi dulu kat salah satu chalet kat d'alphine nieh....dlm lepas magrib baru balik putrajaya...ikutkan mak mertua soh tdo situ tapi baju tak bawak, lagi pun dekat jek kan so balik jek laa umah...


tu le kisah kawin anak buah aku.... yg pasti aku suke makan nasi kenduri kawin...sodap bak hang!!




**aku dan ulser mmg tak dpt dipisahkan...kurang minum air sikit jeee sure naik ulser.....bisa wooo dikala cuaca panas2 ni....uwaaaaa....



Tuesday, March 17, 2015

balik kampung hujung minggu....


Assalamualaikum....bermula sudah cuti sekolah...yeay! cuti bento seketika...tapi aku tetap kene masuk dapur pagi2 siapkan makanan budak2 nie...he he he.... masing2 kemain semua pi bercuti2....aku tak kemane ...mia pun cuti2 sekolah tetap on tusyen die..sayang plak nak ponteng...bayar pakai duit tuuu...kalau bayar pakai bulu2 gigih gak tarah bulu2 lain hahaahahaha....memandangkan weekend ari tu aku takde kelas ko kiteorg lik johor...jumaat tu aku infom bos nak hapday..kebetulan bos pun takde ade bengkel so PA tutup kedai awal le sikit heheheeh....



*
*
*
*
*
*
V


siap semua laki aku solat jumaat, kiteorg keluar rumah tapi sebelum tu singgah sekolah dayyan...tgk le tu muke hepi sebab amik awal...eksen le tu ngan kawan2 die boleh balik dulu kakaakakakaka...




pukul 4 keluar highway...dlm kul 6 lebih sampai tol machap....oh kampung ku!!



aku ni ikut plan kalo balik kampung panjang jek langkah nak gi jjcm kat kluang railway station laaa,  nak pi jb makan murtabak cheese...tapi bile dok umah mmg tak jadi semua plan tu...sebab mak aku masak sedap2 ...hahahaah ape barang gi makan luar kalo mak dah masak sedap2 kan....mcm biase laa mak aku buat nasi lemak daun pisang die....aktviti pun aktiviti bebas...aku membuta perut dah kenyang....mia mija main...dayyan buat homework yg ade....



kalo rajin, cikgu tusyen tak bergaji ni pantau le adik die buat keje..
 


panas betul kat kampung.... so main basikal pun dlm rumah...awal2 aku warning takde korek2 pasir kat luar...main dlm umah ajek...
 


kalo balik kampung, ni mmg aktiviti wajib miamija.... congkak turun temurun nieh dari aku kecik2.... ralit dieorg main beround2....kang tau2 ade je dengar suara nangis mengamuk sbb tak puas ati...haa mase tu referee singa betina datang masuk campur suh bubarkan game hahaahhaha




malam tu dinner kat kluang mall...pekena bbq steamboat..... papa budak2 ni mau belanje semua....
 


 ni baru tahap celah gigi..... lame2 kemain masing2 keluar masuk amik barang nak di bbq n steambot...



 aku kalo gini tempat2 mcm nie mmg amik peluang pulun udang lah.... berpinggan2 bedal..... kambing kat sini pun sedap...berpiring2 bedal...bakar lame2 sikit..sedap garing2 lemak die....dayyan pun kemain bedal yee mee byk....




kene dok luar...dlm full house....dpt le pakej sauna muke sekali huhuhu
aku mcm biase laa mule2 je  bangun gi amik 2-3 pinggan full2... pastu round2 seterusnye mia ngan mija gi amik.... dieorg dok bedal ketam jek ....budak2 dah besarkan senang...pandai jek amik sendiri n masak sendiri ape yg nak makan...
 


ni budak tgk beku pipi sebab bedal eksrim overload...kemain pulun masing2....tapi ye laa berbaloi mkn byk sebab buffet kan...dewasa rm28 kanak2 rm13 (tak silap aku le)...dayyan free ajek.... 
 


 lepas kenyang perut..jalan2 jap kat mall.... dayyan biase laa paw motorcyle ngan aeroplane.... kakaks mintak dapur utk barbie ....



memandangkan barbie kat umah putrajaya so redhooo jek laa main dgn otomen dayyan dulu ye hahaahahaahah...otomen lapoo buat roti bakar hah hahahaahahaah
 


balik umah putrajaya baru leh main ngan barbie..... kakaks main barbie, adik jugak dok tepi memandang sayuuuu hahaahhaah..... aku up pic ni kat ig ngan fb kemain sorang2 soh aku bagi geng kat dayyan.... i'm not ready yet or maybe dah pencen kot hahaahahahah.... pasrah jek laa dayyan ye jadi bujang solo kat umah....

 
dah susun jadual ni nak tgk wayang, almaklum laa tak berjalan cuti mane...so bawak budak2 ni tgk citer cicakman, citer barbie, citer cinderella kat cinema jek laa ....





** bulan 4 ni besdei dayyan...aku nak tempah kek otomen ngan buat goodies bag sikit tuk kawan2 die kat sekolah....mcm biase buat simple2 jek yg penting dayyan n kawan2 sekolah die hepi....




Thursday, March 12, 2015

thursday ~ random photos




aucak kebabommm! hehehe... biasak laa kamis sudah datang...meh layan entry random photos aku....


*
*
*
*
*
*
V


  • Utusan sisipan Mega bertarikh 26 Feb. 2015 ~ yg aku bulat2 tu pic dayyan kikiki..nape laa ko tak tgk kamera dayyan kalo tak mama dah frame keratan akhbar ni tau hahaahahahah


  • sejak2 ioi mall putrajaya dah bukak nie...aku perasan kat alamanda dah kureng org...bagus gak.... skrang ni italianies dah bukak...absolute thai pun ade.... tapi ni pic aku mkn kat san francisco coffee ..


  • tak sah le takde pic bento riangria miamija ye tak....heheheeh... ekceli aku ni buat bukan laa konsep bento beriya pun....lebih pada bekal sebenarnyer...kang ade ckp plak "eh konsep bento kene hias2...takde kuah2...ko buat  ni kuah2' heheheheeh...takde laa aku nak berhias bagai, anak2 aku pun dah besar.....utk pagi roti cheese ngan keropok leko...utk lunch lontong, aku ade buat sambal kacang ngan sambal tumis dieorg takmo plak takut pedas...cehhh bile laa nak 'melakauu' korang nie....




  • riadah belakang rumah nama diberi...belakang umah aku ni best sebab luas..nak joging ke kayuh basikal ke main skate ke mmg jadi port la...tapi yg tak syoknye...nyamuk durjana adalah sgt byk..sebelum kasi lepas budak2 ni mmg aku sembur dgn mosquito repellent....fogging buat tiap bulan pun same gak tetap byk nyamuk...
video



  • lemang area genting sempah tu....sedap gilos...lepas ngidam dpt makan lemang diluar musim raya....



  • bento riangria miamija.... utk pagi burger daging...utk lunch nasi putih + ayam masak kicap + bayam goreng + buah limau..... aku rase laa tiap minggu mesti ade sekali aku masak ayam kicap...nak buat camne...peberet anak2...




  • "dayyan nak gi jalan2 tak? kalo nak gi buat homework dulu"..maka terkedek2 le angkut tong buku die hahahaah....tgk cikgu tusyen tuh kemain over dgn hanger hahahaahaha


  • bento riangria miamija .... tuk pagi megi goreng ...tuk lunch nasi putih letak kicap + kari ikan dgn bendi...utk sekolah kafa popia ketam dengan swissroll....

dah tu ajek...ade mase update lagi...kalo tak, minggu2 depan le kasi update blog akakakaakakakaak




** yeay ...mgu ni balik johor...rase mcm dah lame jek tak balik johor ngehngehngeh....





 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy