Monday, March 2, 2015

my niece's wedding day - nikah




ekceli ni kejadian sepanjang cuti chinese new year ari tu... kiteorg dok ulang alik ke banting sebab abg ipar aku bakal sambut menantu.... alhamdulillah majis berjalan lancar....ni kirenye niece pertama lah belah laki aku yg kahwin.... kalo laa die dapat baby nanti...free2 aku dah dpt tittle nenek hahahaahah...meh le layan pic yg ado.... ari ni aku update pasal nikah...esok luse tulat pasal resepsi plak....

*
*
*
*
*
V


budak2 ni suke la lepak luar sebab ade gazebo mcm nie...main masak2 pastu kail ikan dlm kolam ikan kat tepi.... adoiiiiii tepuk dahi aku tgk aktiviti budak2 nieh....



haaa speciality org jawa....telur kawin harus telur pindang... 3 hari 3 malam rebus nieh....ade org suke, ade org takleh terima rase die...aku? op kos sukeee...mane yg pecah2 aku rembat makan dulu kakakakaakakak



bile sedara rapat kawin aku mmg laju cop nak sponsor kek....kali ni aku sponsor cupcakes hantaran yg comelll...bertemakan merpati dua sejoli heheheeh...tempah kat kak fara ..senang sebab kat putrajaya je...anytime leh pickup kek...die pun selalu buat kek tuk retis2...



memandangkan abg ipar amik catering so takde laa byk sgt keje sanak saudara... just isi2 goodies bag..isi telur...buat hantaran .... buat bunga manggar.... belum ape2 dah ade budak ngendeng nak bunga manggar seketul ....oit cannot! tgu esok ...



hokey2, jom gi tgk kakak amalina nak nikah.... anak buah nikah lepas zuhur..so tghari lepas solat jumaat kiteorg bertolak dari putrajaya...malas nak tdo sane walopun ade chalet...bagi sedara jauh dulu laa duduk chalet tuh...



alhamdulillah..sekali lafaz semua selamat....majlis semua ni berlangsung kat d'alphine morib training centre...



hemmm budak sorang ni takleh betul kalo masuk alamanda..tau jek toyrus kat mane... balik2 paw aeroplane....



belum ape2 hal mereka2 ini telah merasmikan photobooth.... tgk yg kecik tu kemain sampai mengengkang2 posing kakaakakaka



lepas dah selamat nikah...moh mencekik....lapo oi heheeheheh



mcm2 menu ade...siap pesan ngan anak2 makan kenyang2 malam mama malas masak kakaakkakaka



miamijadayyan dengan sepupu2...tapi ni batch sepupu-sepapat kecik2...yg besar2 masing2 dok ngadap gajet dlm dewan sejuk2 ade ekon kakakakkka.... kalo kumpul semua mmg ramai gile laaaa...



hantaran  ade laa dlm 2-3 dulang aku buat...cacak2 bunga je yg penting lawooo kahkahkah


tu ajek laa kisah part 1 ni...nanti aku sambung kisah mase kenduri kawin plak..... anak buah belah aku semua kecit2 lagi...ye laa paling tua pun si mia tu la hahahaaahah...belah laki aku ni yg dah besar2...merase laa jadi moyang mak mertua ngan pak mertua aku kalo cepat si amalina ni timang baby....kikiki....





** syiok anta pengantin kat pahang...kenyang ikan patin tempoyak je aku akakaakakakaak






Thursday, February 26, 2015

thursday ~ random photos




cak kung cak! hehehehe...selamat hari kamis....hihihi nampak tak dah mule aci ngelat update blog tiap kamis je ekekekeek...citer ade tapi malasnye nak edit/resize gambo so ckp byk tarak guna, mari layan entry random photos yg adooo tuk arini.....


*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria miamija .... utk pagi nasi goreng ...utk lunch nasi putih taruk kicap sikit + tenggiri asam pedas + kangkung goreng belacan....utk sekolah kafa plak dorayaki..yeee2 jek name dorayaki...rase mcm pancake je aku mkn hahaha




  • rutin setiap weekend sejak tahun lepas.... teman kakaks kat swimming class.... ade mase ponteng gak budak2 nieh.... dayyan dikuarantinkan mandi pool buat masa sekarang sebab balik dari hard rock hotel ari tu ekzema die jadi balik....klorin kat pool hard rock hotel tu kuat kot..



  • kat swimming class budak2 ni ade dlm 6-7 org coach sekali kelas.... tapi dgn teacher syafiq ni miamija suke....antara mia ngan mija...mia laa laju ...mia dah masuk freestyle, backstroke ...hope lepasni leh dah butterfly pastu pakai kaki itik tu plak...alaa takde laa nak jadikan perenang pun...saje2 bagi dieorg tau skill berenang..jgn jadi mcm mak die ni penakot air hahaahah


*video coach ajar mia*
video


  • seb baik budak ni tak meroyan nak turun pool bile tgk akak2nye mandi hahahaahah....kene upah sekerim ke air kotak ke...buku ngan colors jgn lupe gak!


  • ni bukan mengintai dari tirai kamar...tapi mengintai dari lubang tosey garing kakaakakakak


  • anak dare mengaji ngan tok guru papa.....dayyan? aku jek ajar...kalo ngan papanye main2 lebih...ngan aku die takut sikit....GGgrrrrrrr!!



  • bento riangria miamija.... utk pagi roti goreng sosej + sos mayo...utk lunch nasi putih + sup sayur + ikan goreng....aku tanye nak sambal belacan tak....terus miamija buat muke geli geleng kepale haahahaahah...kalo kite ni sah2 sambal belacan penyedap makan ngan nasi n sup sayur kan......


  • uihh kecuq ayaq liuq ceqqq.....sambal udang ngan terung pipit....sedap meletup2 terung pipit dm mulut...pahit2 tapi tetap ngap ngap makan....mujur pasar tani kat opis aku ni ade jual sayur2 kampung mcm nie.....


  • keluarga anti sosial akakaakakak.... masing2 baru lepas dinner nie...tgh tgu pukul 8.30 nak anta mia tusyen...

dah lah..tu ajek...byk2 kang ...mual plak korang ahahahaahaha





** weekend ni ke pahang kite! anto pengantin gituuu....






Monday, February 16, 2015

10th wedding annivesary at Hard Rock Hotel Penang (last day)



Assalamualaikum..salam isnin semuaaaaa...akhirnyer sampai dah entry terakhir kisah kami di penang nieh.... lepas ni sure merempan aku nak cari bahan nak update blog...tak abis2 laa dgn entry random photos aje kang kahkahkah....ehhh minggu ni kejer 3 hari jek lerrrr...hahahah...suke! suke!..arini aku goreng kuew tiow tuk bekal budak2 ni ...suke laa mia...segala mee, kuew tiow, pasta, bihun mmg peberet die...erh moh le kite layan citer last day kami di penang....


*
*
*
*
*
*
*
V

last day stay kat hard rock hotel.... mmg mandi tdok..cuci muke ngan gosok gigi jek kahkahkahkah.... tu budak2 ni leee...aku laki bini mandi le siap2 ....dayyan pekena semangkuk bubur ngan nasi goreng...yogurt 2 mangkuk sekali telan...pastu berak2 ....uhuhuhuhu..nampak sgt muke kene paksa posing sebelum dpt suap bubur kahkahkah



ni budak tak mandi nieh....hahahaahah.... tukar baju tdo ke baju semalam jek...nak pakai baju bersih sayang plak sebab lepas ni nak tukar baju swimming terus....sebelum check out bagi can main air dulu puas2....mia mija makan nasi lemak / nasi goreng / ciken ham / sosej / bubur...



hah ni baru betul breakfast like a king! kahkahkah....yesza!! ni pinggan aku! round pertama okey....round seterusnye tak yah snap kang kata aku bela saka rimau hahahahah... roti canai die sedap gile, fresh2 tebar kat situ tauuu...



kari kambing kat sini gile ohsem! aku sampai bangun cedok semangkok terus.... budak2 ni pun hantu kambing..syok le kami meratah....



mbekkk...mbekkkk...mengari kambing dgn roti canai...



makan roti plak...kan aku ckp roti kat sini sedap...



haaaaaaaa ni muke kekenyangan hahaahahah...kalo sorong bantal tu sure dah telelap kat situ heheheeheh




pas kenyang masing2, balik bilik tukar baju swimming layan dieorg main air....



aku jgn kate tgk air, tgk pasir pun rase sejuk....kulit ape la budak2 ni tahan sejuk pagi2 mandi pool....aku berselimut ngan tuala layan mata...almakklum laa perut dah full...



dayyan korek pasir...



pagi tu main area pool yg ade pasir ni sebab matahari memancar kat situ...tak mo bagi budak2 ni sejuk sgt...




nampak steady je sengih kan..sebenarnye ketak2 gigi tahan sejuk hahahaahah...kul 11 semua aku perambat soh naik...mandi2 kemas beg kul 12 kang nak check out....



posing terakhir kat deck room 116...



sementara tgu papa uruskan check out posing kat lobi hotel ...



bye2 hard rock hotel penang....till we meet again!



mari anak2 kite pulang ke pangkal jalan...balik putrajaya jom!



sebelum tu singgah jeruk madu pak ali....beli ole2 sikit...mia kemain lagi borong byk gak tuk kawan sekolah die...



peberet aku semestinye mangga kuning nie... berplastik2 beli...buat stok kudap2 dlm esbok...




sebelum balik singgah last location jjcm aku...restoran kapitan.... tiap kali pi penang mmg tak penah tak singgah sini...sampai kul 2 lebih..waktu pack....seat full...dpt pun seat mcm nie..takpe laa sebelah2 meja jek pun...



order naan + tandori .... beriani ayam ...



order gak beriani kambing.... budak2 ni makan nasi beriani tu share...tu pun tak abis, aku gak kene perabiskan ....naan op kos laa aku punye...sedap gile naan die!...



nak perg penang art street tak sempat...bergambar kat belakang restoren kapitan pun jadik laa kakakakakaakak



kalo pergi naik jambatan, balik plak kiteorg pilih naik feri.... nak bagi can dayyan naik feri...first time la ni die naik feri....excited jek heheheeh



ingat dah ade jambatan baru takde laa ramai org nak naik feri..eh ramai jugak....pelancong mcm aku kot...

video

video


org penang pun tak heran nak naik feri ni kan, kiteorg je jakun2 hahaahaha

dengan gambar atas feri ni maka tamatla kisah cuti2 annivesary kami.... penang mmg best!! makan sedap! makan lazat! (nampak tak perempuan sorang ni kuat makan hahaahahaha)




** hepi chinese new year tuk semua yg berbangsa tionghua.... harum semerbak dgn bau limau kat opis.... suke2....




 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy