Thursday, October 23, 2014

thursday ~ random photos


haluwww!! haluwww!! ... pe kabau semua?... semalam gi mane.... aku tak kemane pun, kuar pi pasar je hehehe.... restok ikan2 byk2 sebab mertua nak stay umah kiteorg...sonok laaa miamijadayyan sbb atuk nenek ade kat umah.... en laki nak konvo tak lama lagi so awal2 dah import nenek ngan atuk dtg sini nanti leh gi konvo same2....

 jom2 layan pic random photos tuk arini....

*
*
*
*
*
*
*
V
  •  uwaaaaa!!! dah besar dah anak bujang aku....tahun depan nak pi sekolah dah sob sob sob...sayu touching  mase pi fitting baju kelmarin.... penin gak pilih sekolah budak sorang nie...pilihan aku mmg nak dekat ngan umah dan sejalan nak ke sekolah kakak2 die sebab aku yg kena amik budak2 ni tiap petang.... tang sekolah ni nanti laa aku buat satu entry khas...



  • bento riang ria anak2.... utk pagi roti sandwich burger ...utk lunch nasi putih + sambal sotong + ayam goreng rempah + bayam masak air ngan fishball...


  •  muke2 nak gi kelas swimming.... dayyan lum gi kelas swimming lagi...die menumpang main pool jek time akaknye kelas....tiap2 minggu mandi free jek hahahaha


  • bento anak2.... utk pagi makaroni goreng bayam ... utk lunch nasi putih + asam pedas ikan pari + sayur campur + buah oren...aku dulu penah fobia beli ikan pari sbb tekene ikan pari bau hancing, dah cuci asam limau garam tepung bagai tapi bau tak ilang.....skrang kalo nak beli ikan pari mmg aku jadi kucing, kene bau dulu betul2...


  • dinner ntah bile ni...malas nak masak nasi...buatkan pizza megi....first time buat nie, kemain miamija jakun puji2 aku terra buat pizza megi kakakakaakak

  •  cajun chicken & shrimp pasta kat TGIF yg super duper lazaaaaaattttt... peberet aku nieh!



  • kisah sabtu lepas (18/10/14)...temasya sukan sekolah miamija kat kompleks sukan Inspen....bace laaa wasap mak aku tu haahahahaha...sempat jek perli aku.....perasan plak die takde org berpayung melainkan aku jek hahaahahaha...ikutkan ramai je berpayung tapi time snap gambar nampak mcm aku sorang jek gediks berpayung kahkahkahkah....


  • percubaan pertama kali buat nasi mandy...alah pakai yg instant yg dlm kotak tu beli kat jualan opis.... sedap! pasni leh beli lagi laa.... beras pun ade sekali dlm kotak tu...cukup laa utk satu family aku mkn siap bawak ke malam....
 tu jek...bye!



*keek mia kat kelas swimming*



Thursday, October 16, 2014

thursday ~ random photos



Aucak....hepi thursday semuaaaa.....yeay! arini gaji!! awal gile gaji sebab deepavali kan....eh!, jom layan pic yg ade utk entry random photos kali ni....muaaaccchhh!

*
*
*
*
*
*
*
V

  • bento...bento dan bentooo hahaha....meh intai ape menu bento budak2 ni ....utk pagi french toast bercheese + buah oren...utk lunch nasi putih + tenggiri masak lemak johor + sotong masak asam + buah jambu....budak2 ni aku pelik betul, tak suke betul mkn sotong, selalu komplen sotong aku tak sedap....ceh!



  • korang nampak kedengkian kebusukhatian kat gambar bawah nie? muwahahahaha



  •  aku kdg2 secara tak perasan terparking rapat cium dinding mcm nieh..... semut jek leh lalu tu hahaahahah.... kalo laki aku perasan siap le dibahannye aku...ehhh die tak tau, ni lee namenye skill terhebat jurus ke 7 tauuuu hahaahahahah



  • sebok! orang timbang berat die pun nak....lepas timbang dtg kat aku..."mama, dayyan dah twelve laaa".... statik jek la berat ko kat 12kg tu....bileee laa nak naik...penat dah sumbat nasi ari2...ari tu kejap jek 13kg...




  •  lauk sempoi .... suhun/fucuk/telur masak sup + buncis goreng udang + bawal masak sambal....ikut mood gak nak masak sampai 3 jenis lauk nie..selalu nye aku buat due jenis je....


  •  bento riangria anak dara..... utk pagi kebab daging + buah epal + anggur.... utk lunch nasi putih + kurma daging ...sayur takde sebab kentang dah ade...kentang kan sayur jugak hahahahah



  •  kalo weekend mule laa ade penempatan setinggan kat hujung katil aku...merayu2 nak tdo bilik aku....dayyan tu? jgn percaya sgt lah! agak2 nak telelap die lari naik atas katil cari ketiak aku hahaahahaha


  • murah rezeki pagi hari di opis...ade officer belanja victoria sandwich ngan pavlova....aku biase laaa, feeling2 potong kek besdey kahkahkah

 dah abis!...sabtu ni sekolah miamija ade temasya sukan....seb baik buat sabtu leh le joinkan diri sekali menyibuk....kalo buat weekdays tak dapek laa nak pi...




*keek masak asam pedas ikan pari*



Tuesday, October 14, 2014

tak abis2 bertukang huhuhu....


meoww! meowww! heheeheh selamat hari selasa semua....pejam celik pejam celik dah nak hujung tahun.... minggu depan ade cuti deepavali...bos aku amik cuti direct seminggu tu, ye laa dah raye die kan....hehehe...takpe bos cuti laa yeak makan maruku, sayer PA yg berdedikasi akan dok diam2 jaga opis hahahaha.... eh jom le layan citer kisah aku sabtu ari tu....kisah en laki menggantung kanvas ....dapat dah lame tapi baru ade kesempatan nak gantung...ye laa nak gantung2 frame ni mmg kene tgu ade mood....

*
*
*
*
*
*
*
V

 biasaklaaa weekend2 ni dapur aku mane berasap..jom bekpes kat luar.... pastu nak gi bangi sat cari barang... minggu ni minggu exam kat semua sekolah rasenye....anak aku pun kene laa tempias gak...kehulu kehilir bawak buku buat revision....rajin noo sampai dlm keter pun nak bace buku huhuhu..gambo si mija takde sebab die tak mo bergambar, gigi depan dah rongak due haahahah


 pas bekpes, singgah bangi jap pi mencari eksesori kat toilet anak dara....



lunch plak pekene cendol, pasembuq, rojak bawah pokok.... ade due tempat lori cendol bawah pokok, yg lori cendol bangi tu tutup plak..situ tempat peberet aku sbb sedap....yg aku makan ni kureng sikit....tapi licin gak haahahahah....


balik umah lakibini mulakan operasi...


tergantung dah family tree yg aku tempah ari tu... special request buat kaler purple sebab hall aku kan tema purple.... frame kanvas raya pun dah tergantung kat area bilik tetamu ngan toilet tetamu.....auwww!


 cukup la tu ...takleh gantung byk2..serabut kang.... satu jek kureng hall aku ni...takde jam dinding lagi...masih tak jumpe yg berkenan di jiwa raga....



 lagi satu kanvas gantung kat area makan...ikut plan asal nak buat cermin kat situ....tapi kensel, gantung kanvas jek hahaahah lagi jimat hahaahahah..kalo nak bace pasal kisah reno ruang makan leh klik sini key...



 saiz yg aku buat ni 3 kaki x 2 kaki....dpt saiz bapak giant lagi cun tuh!



dlm planning nak tempah lagi kanvas tuk letak area kiri kanan kanvas tu...tp aku tgh pikir konsep lagi sbb kalo gantung gambar bederet tak lawo plak...


jarang kiteorg makan kat sini sbb selalu lepak mkn meja dapur jek....time org dtg baru dok makan kat sini....


 haa bende ni laa aku cari ..... bilik air miamija ni takde lagi rak tuk letak berus gigi, ubat gigi semua tu....nak pasang rak yg jenis tebuk malas sbb budak2 ni kan makin meninggi, kang kalo gantung tinggi tak sampai lak...kalo gantung rendah kang tak lawo plak.... seb baik jumpe rak jenis suction nieh....




tadaaaaaaaaaaaaa...pejam mate pun leh pasang....lekatkan pastu pulas bende putih tu sampai kedap melekat kat dinding....kalerpul yg buat aku suke tuh...


comey dah bilik air anak dare.... riang ria warna warni gituuuww! yg penting rak tu nanti leh adjust ikut ketinggian dieorg....tak yah drill2 dinding2...

tak abis lagi kisah tukang2 nieh .... nanti2 bile sambung gantung gambar area tangga plak, konon nak buat galeri kat area tangga tuh heheeh..sori le jiran kalo kalo umah begegar bunyi ketukkan heheheeeheh




** ehemm..tak sabo minggu depan nak cuti panjang berjimba cuti2 ngan bff....soping time! anak2 ngan bapak anak, mama tinggal korang 4 ari key....




 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy