Thursday, August 28, 2014

thursday ~ random photos


hai..selamat hari kamis...cam biase laa takde nyee entry lain melainkan entry random photos kalo masuk blog lieyalatif di ari kamis heheheeheh....moh layan pic yg ade....


*
*
*
*
*
*
*
V


  • kejadian ni berlaku mase ari jamuan raya Bahagian aku sebab aku pakai baju raya heheheeh...singgah pi alamanda jap waktu lunch...kebetulan bedak compact aku dah abis.... try2 kat MAC...ehhh mcm feeling2 jelita jek  lepas test, terus beli seketul hehehehe


  • bento miamija ~ utk pagi bihun goreng ...utk lunch nasi putih + daging masak kicap + ayam kurma + buah oren...kudap2 rehat kafa plak biskut2.... budak2 ni tiap arini senin je aku tak bento kan dieorg..bagi can guna duit...kang lupe lak skill guna duit....


 
  • mia ari tu dpt no 1 sekolah pagi n petang mintak adiah basikal.... beriye mintak basikal tapi die bukan pandai pun kayuh basikal roda 2 nieh.... aku paksa die berlatih kalo tak buat rugi jek beli...akhirnye sehari suntuk dok belajar imbang badan n mengayuh mia dah terra...lebam2 kaki kene tempat pengayuh hahahahhah.... mija je takut2 lagi, alahai budak sorang tu lembik sikit ikut aku hahahaahah ....



  •  rutin  malam jumaat....alang2 baca yassin tu buat air yassin sekali...


 
  •  cer cari mane satu anak teruna aku heheeheh...pic ni mase sambutan hari raya kat taska dayyan..



  • last kunjungan syawal namenye ni...en papa buat gathering geng2 opis lame die dulu....meriah rumah budak2 belari main....mak ngan pak budak bakar bbq....menu simple jek mee goreng, nasi goreng tomyam, koktail, kek ngan buah sikit...



  •  Alhamdulillah berkat ajar dayyan sikit2 die dah kenal nombor 1-20... ABC pun die dah kenal ...so skrang masuk fasa ajar menulis plak..... seronok kalo jadi housewife leh sepenuh mase ajar anak...aku ni kene curi2 mase sebab mlm jek laa pun ade dgn die... kang mlm tu laa die nak layan ipad die so kene laa pandai pujuk suh menulis dulu sikit..... nak behenti keje jadi housewife mmg tidak le aku.... dah sedap berkerjaya dan pegang duit sendiri kan....
 


 


  •  rajin org dlm umah aku....gigih bercucuk tanam...bersihkan laman sekangkang kera nieh.... nak tau mak die buat ape?
 

  •  mak die ni haaaaa...elok main beskal haahahahahah....bulan raye koo keje asik makan jek...lapisan perut dah mcm kuih lapis...gigih mengayuh petang2 bagi keluar peloh kononnye huhuhuhuhu

 dah  abis dahhhh.. selamat berjimba la korang weekend ni yeak...cuti panjang kan sampai senin....yuhuuuuuuuuuu!!




**salam kemerdekaan yg ke 57tahun utk Malaysia....salam kemenangan umat islam untuk penduduk Ghaza....



Tuesday, August 26, 2014

same naik plak si dayyan main 'mak2' hahaha!


heluw! heluw! salam selasa semuaaaaa.... salam 30 syawal semuaaaaa.... berakhir sudah syawal kite...sob sob sob..... hope dipanjangkan umur tuk meraikan syawal tahun depan....duit raye anak2 dah bank in kengkawan? heheehehe...aku lum lagi...tgu laa tabung haji dgn asb tu lengang sikit....abis syawal bermakne kene la aku start kawal mkn balik...kalo tak selama ni enjoy je sumbat2 dlm mulut heheheeheh...dgn jamuan raya bahagiannye, jamuan raya kementerian nye, jamuan raye unit2 nye, open house nyeee....fuhh enjoy tummy aku ....seb baik berat maintain lagi 50kg....tapi aku kene struggle ni nak kasi nyah lagi 5kg...capai jek berat 45kg baru aku nak peknen balik hehehehe...so bile kembang setaman time peknen tak le cecah sampai 70kg macam mase peknen dayyan aritu...scary woiii....


arini jom layan kisah yg ade...kisah anak jantan aku sorang intan payung tu same naik ngan kakak die main 'mak2' hahahaahahaha

*
*
*
*
*
*
V


antara mia ngan mija ...si mija ni rajin n suke main 'mak2' nieh....set cawan ni beli kat ikea tuh.... nak mintak dapur ikea tu ngan aku mmg tak mendapat laaa kan..semak bilik jek hahhaahaha....aku beli kan cawan2 ni....nanti pegi beli set2 periuk kecik2 tu plak...



ingat lagi aku dulu kecik2 main mak2 tahap rare sungguh...gune tempurung2, korek tanah pastu bancuh air....daun tu petik dari pokok potong2 semua..... balik umah dah tak rupe org.... sbb tu dulu kene rajin makan ubat cacing dah keje ko korek tanah jeee hahaahahaha...budak2 skrang syok main mak2 dlm ekon kate koooo hahahaahahaha





main mak2 sorang2 mane best.... kene laa ajak geng kan...



hah baru cukup regu..sorang jadi mak, sorang jadi bapak, sorang jadi anak.... 



tapi dayyan ni takleh caya sgt, mule2 jek baik jadi anak2, lepas tu die bertukar jadi otomen, dibaling2nye cawan2 tuh.... saje laa tu nak ajak aku join same main mak2 jadi mak tiri plak hahaahahaha



kemain dayyan dokong baby hahahahah...adoiiii same naik plak ko main mak2 dayyan oiiii....tak padan bujang hah...



ikutkan miamija ni tak suke kalo dayyan  masuk bilik dieorg sbb dayyan suke jentik barbie2 dieorg tu hahaahahahaha.... suke sgt tgk barbie2 kat lemari putih tu tegolek2...kakak kemain jaga lagi collection tu....



bahagia je tgk anak2 main gini same2.... tapi jgn sangka dieorg ni takde gaduh2.... gaduh jugakkkk..dah name budak2 kan.....




 amecam leh jadi abang dayyan dah tak? ada bakat ni nyusukan adik ....hiks hiks hiks...


eh betulkan isnin depan cuti gak....cuti ganti hari kebangsaan kan...mcm blur2 plak.... mane nak merayap cuti lame tu yeak....


*keek main mak2*




Thursday, August 21, 2014

thursday ~ random photos (tema raya)



heluwww..selamat hari khamis semua....heheheheh ari ni pagi2 renyai2 ujan...syok tol .... kebetulan ari kat kementerian aku ade jamuan raya....hope biar laa cuace redup jek tak panas sbb aku dah plan nak balun kambing golek berpinggan2 ni hahahaahaha.... arini jom layan entry random photos aku...tapi kali ni sempena raya aku buat random photos bertemakan raya....


*
*
*
*
*
*
*
V

  • bergambar sengal2 ubi kat opis hehehehe...mase ni ade jamuan raya Bahagian Pembangunan, KKM....byk gile gambar gile2 kiteorg sebenarnye tapi tak lalu nak letak takut korang plak yg gile bile tgk haahahah tige2 org ni mak yong...aku jek mak ying hahahaaha


  •  cikgu2 dayyan datang beraye kat umah.... 7 org semuanye... comel2 dieorg nie almaklumlee masih anak dare lagi...auwwwww...aku buat mee kari....tahun lepas mood aku buat mee tomyam kalo org datang, tapi tahun ni aku dok mengari jeee ...dah 3 round kot aku buat mee kari sepanjang musim raye nieh....



  • nie plak bff aku kat opis datang beraye weekend lepas...pic makan2 takde tapi pic main kat belakang umah aku yg byk hahahaahaha..budak2 ni hepi dpt lepas bebas main kat belakang nieh...ingat tak entry 'BMW due sejoli' tu....haaa snap mase dieorg dtg beraye laaa....


  •  nie plak adik aku yg no 3 tu datang beraya bawak awek die...masing2 tgh study lagi ni kat uitm....



  •  nie plak kawan en papa...eh kawan en papa kawan aku le jugak kan hahaahaha.... dieorg ni kaki bisnes...otak ligat buat duittt wooooo......mcm biase menu tetap mee kari....mase ni budak2 semua dah lari main barbie kat atas...bile dah jumpe geng makan pun tak ingat dah....


  •  haaaaaaaa ni story fresh...pagi ni punye gambar2...arini ade jamuan raye sekolah miamija.... setiap murid bawak la sorang sikit makanan nanti dieorg akan himpunkan....mia kene bawak nasi impit, pejam mate leh buat...si mija plak kene bawak nasi lemak.... alamak, sempat ke nak beli sbb aku biase anta dieorg pukul 7.... so dgn gigih aku buat nasi lemak sendiri...ala sambal masak malam, pagi tgl nasi ngan telur jek....haaa dah leh meniaga dah aku...
 



  •  nie plak pak mak mertua aku dtg beraye...kebetulan kakak ipar ngan abang ipar aku pun ade sekali...meriah rumah.... seronok tgk bapak mertua aku mkn byk heheheeh...sedap le tu menantu hantu masak hihihihihi ..dieorg dtg malam so aku masakkan nasi ngan lauk pauk....
 abis dahhhhhhhhhhh.....jom sape2 yg dekat parcel E ni meh dtg raye kat jamuan kkm... buat muke tak malu je makan heheheeheh....




** ade lagi kes budak meninggal dlm kereta kerana terlupa...seksanye arwah pergi....moga jadi teladan pada parents diluar sana termasuk aku yg kuat pelupa ni jugak.....





 

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy