Thursday, December 18, 2014

thursday ~ random photos (cuti sekolah punye kisah)



salam khamis.....

 uhuk...uhuk...dah dihujung2 cuti sekolah dah wey...lebih kurang lagi 2 minggu lebih jek sekolah nak start balik....ishhh awat kejap sgt mase berjalan nieh.... sempena hujung2 cuti sekolah ni meh layan entry random photos bertemakan cuti sekolah heheheeheh....apo yg ado layan yo laaaah yoooo!


*
*
*
*
*
*
V

  • tahun lepas cabaran cuti sekolah dieorg hafal sifir...tahun ni cabaran cuti sekolah budak2 ni  ialah hafal ayat kursi....aku bagi mase sepanjang cuti sekolah ni utk hafal...eh tak sangka dieorg hafal seminggu jek....bagus la dah hafal sendiri, sebelum tdo leh bace sendiri..takyah dah aku bacekan mcm selalu....



  • aku janjikan upah kalo dpt hafal ayat kursi...upah murah2 jek...huh! nyampah toyrus skrang...nak wrap adiah kene caj dah rm2...mencik jek...rela aku beli kat parkson ..dpt gak free balut ....



  •  aktiviti wajib tiap hujung tahun...beli stok alat tulis yg ikut perkiraan aku dah boleh bukak bookshop dah hahaahaha..senang beli stok setahun terus.... aku mmg cerewet, paling pantang kalo tetukar2 pensil ke pembaris ke ngan kawan2...so aku tagging satu2 alat tulis tu....alaa budak2 ni dah besar, aku arah jek laa hahaahaha....


  •  budak2 ni tau yg omaknye ni mmg kepantangan kalo alat tulis hilang...balik dari sekolah mmg aku cek pensil box tiap2 ari.... hilang satu siap le zaasss hanger kat kaki.... bagus gak aku buat camtu so kes kehilangan alat tulis amat laa jarang berlaku .... budak pompuan pandai le jaga...dayyan esok tak tau camne...mau naik darah tinggi mak ko tiap ari hahaahahahah

 
  •  sejak2 nak masuk sekolah next year ni makin rajin pegang pensil.... tulis hurup dah nampak laa butir hurup tu....nombor jek terok lagi hahahaahahh


  • ni hari ape ntah aku amik cuti....saje layan budak2 ni kat umah.... aku ajak kemas laman...haaa aktiviti cuti sekolah yg menarik gak ni ekekeekekekk


  •  haaa ni kejadian boring laa nie time cuti sekolah.... aku depan mate mia kot tgh tgk tv sambil layan phone...saje je die dok wechat2 kaco aku...ade laa nak dekat 10 kali dok mama..mama....pastu anta kat aku pic amoi tembam nie...saje jek padahal tau aku pobia tgk org tembam2 nieh....bile aku balas anta pic antu tau mencecet takut hahaahahhaha
  •  ni aktiviti cuti sekolah utk aku...tetas name n lencana kat tudung lama....ingat nak buang ajek tapi sayang plak tgk name tu elok lagi.... nanti leh anta kat opismate aku tuk jahit kat tudung baru....


  • aktiviti cuti sekolah kali ni bawak budak2 ni ke Big Bad Wolf.... pergi weekdays so org tak ramai...leh pilih buku dgn tenang.....kali ni aku byk beli buku with sound nieh...murah gileee ko rm15 jek...kalo tak harga asal sah2 puluh2.... sambil2 baca tu leh picit button dengar sound best die.....suke tgk kaum cina soping buku kat sini, siap bawak luggage bag tu koooo isi buku....giler ar!...buku kisah 25 nabi rm2 jeee...aiyooo fitammmmm!!






* video dayyan tulis huruf ta*
video

Friday, December 12, 2014

belajar2 main golf di UPM Driving Range


ekceli kisah ni ahad ari tu....dok pikir2 mane nak pi bekpes nieh...aku biase laa weekend2 mmg selalunye public holiday tuk dapur aku heheheeh...pastu laki aku ajak gi bekpes kat upm...die ckp ade nasi lemak best gile kat situ...nasik lemak sambal basah2 gitu katenye...aku on jek....dah alang2 sarapan sane, laki aku ajak teman die menyabit kat sane, dah lame katenye tak pukul bola golf...so jom layan kisah aku sarapan pastu peluh2 bakar kalori pukul bola golf...heheheeheh

*
*
*
*
*
*
V


syok gak bekpes sini...suasana santai gitu...



mia ngan papa amik nasi lemak ayam....aku ngan mija amik english breakfast kononnyer...sudahnye nasi lemak mia gak aku sental hahaahahahah....


 pas kenyang isi tembolok moh kite menyabit hahaahahaha



video


dtg pagi2 syok le tak panas sgt nak memukul... alaaahh bukan nak main beriya pun, main saje2 jek layan anak2....


mija in action! ...mija ni mcm aku lembik2 hahaaha pukul bola jatuh depan mate jek hahaahahah


mia in action...not bad...pandai gak die pukul...


sampai turn dayyan yg lawak.... papa ajar sikit asyek menjawab "dayyan pandai dah"...ehh belagak noooo ko...


mcm pro tu sebelum pukul bola tgk padang dulu...konon2 target lee jauh mane nak lanting bola tu...



fokus plak bola nak mule pukul kononnyer...


 sudahnye ko tgk ape jadi...bola kat kaki lagi kahkahkahkah... adoi lawak betul dayyan nieh....tapi lepas dpt rentak pukul bola terus tak mo bagi can kakaknye pukul plak....satu bakul bola tu die nak pukul sorang2....hahahhaaha



video


aku pukul gak sekali dua...tapi aku rase jiwa aku bukan main bendealah nieh...baik aku layan phone hakhakhak....


yes! org belakang dah abis main... amik korang sorang satu tempat....pukul laa sampai lenguh tangan...



baik2 korang..jgn sampai bola hinggap kat bontot abang kutip bola tuuu kakakakaak



row depan sane semua yg terra2 swing....row yg belakang2 ni semua yg ala2 sendu swing hahaahahaahah....semua bola jatuh depan mate...lepas main leh kutip balik pukul balik kakaakakakak


aku? dah rupe mcm gi menyabit rumput bagi korbau makan jek hah hahaahahah



due bakul gak budak2 ni settle kan bola....byk tuh....masing2 dah penat jom singgah kafe sebelum balik....




kite pekenaaa aiskrimmmmm!!...

balik rumah semua terbongkang tdo ..... skrang ni kalo tanye dayyan kite nak gi mane weekend depan, laju jek buat gaya swing kayu golf kakakaakakak....






**patutnye senin depan start orientasi dayyan kat sekolah baru...tapi tak jadi laa aku anta orientasi, tgu sekolah mula jek anta terus...alaa dayyan dah biase dok taska so takpe kot.. takyah lah orientasi2 nieh....penin mak apak ko nak kire duit taska separuh2 nieh huhuhu



Wednesday, December 10, 2014

wordless wednesday ~ pekena cendol di petang hari....



WW ~ pekena cendol di petang hari...


*
*
*
*
*
V


deyy mamak, cendol satuuuu!!




kasi special tauuuu.... pulut lebey, kacang pun lebey...




yummy! yummy!



nak sikit?...tak boleh!!



ni pun mcm tak cukup huhuhu....


*makin 'berchintaaaaa' nak update blog*



*keek main bola ngan kazen*


 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy