Wednesday, December 6, 2017

teaser ~ bff family trip to shanghai




Assalamualaikum...


bagi teaser dulu key hahahaaha....full story coming soon...berpinau wey mate pilih gambor, nak tulis citer lagi....huhuhu...tapi mane tau  kan kawan aku update dulu nanti hirda & kak mimi ....   alhamdulillah we made it!!!....gile best kat sane....... bukan senang nak plan trip macam nie.... kunci die ialah kawan yg sekepale, x selfish, x berkira, hormat satu sama lain dan yang paling penting tolak ansur dan paling utama bila ade kutu trip ko commit seikhlas hati sepenuh hati, org bayar, ko pun bayar...so meh aku belanje pic sikit...






 
 alhamdulillah ..shanghai trip berjaya dgn marbelesnyer....so where's next? in sha Allah kutu trip diteruskan dgn matlamat dan destinasi yg lebih internatioanaleeeee kahkahkah.....




Tuesday, December 5, 2017

shopping barang sekolah & mencari durian


Assalamualaikum semua!!

haaa jgn tanya bile nak update citer pi shanghai...pi disneyland.... aku mabuk pitam sort gambor nih oiii hahahaha....belum lagi nak resize bagai... so nanti2 le...yg penting best gileeee pi disneyland weh....shanghai sendiri pun tempat yg okey utk di lawati...cume balik sini kiteorg kene gatal2 pecah bibir sbb tak tahan cuace sejuk...tu nanti le aku citer key..arini jom layan pic kami pi menyopping baju sekolah...ngan pi makan durian.....

*
*
*
*
*
*
V

kejadian berlaku jumaat dgn sabtu ari tu, kan long weekend kite minggu lepas hehehehe.... kan skrang musim durian... laki aku ajak pi cari durian... durian skrang ni mahal kan...menyampah ajek..sape laa ngajor beli durian timbang dgn kulit2 sekali kan.....

 pi gerai tepi jalan kat pekan bangi lama je.... senang ....tapi mase pi ni musang king takde stok baru.... ioi ngan udang merah pun takdak...mak frust hokey!! sbb aku musang king kurang sikit...aku lagi suke ioi atau udang merah....


 so amik durian kampung ngan durian kawin ajek....

dayyan mmg hantu durian...tapi die rase bukan musang king terus ala tak lalu makan...ecehh demand nauuu kauuuuu yeee hahahaahah


aku mkn byk gak huhuhu....


beriye jek kopek hahahaahah...sebijik yg dayyan kopek ni semua kucing tido koooo...puas hati hah....



jaja pun hantu durian gak...mia jek tak suke durian mentah...so untuk die aku tapaukan dlm 15 ulas untuk dibuat serawa durian..... sape polo igstory aku tgk le kan aku buatkan serawa durian seperiuk kecik tu....


ni plak kejadian sabtu... aku jenis mmg mcm nie...semua bende nak prepare awal2...tak suke last minit.... so aku kerah laki aku jom pi siapkan barang sekolah anak....lepas settle kat kumon, kami singgah uniform gallery bangi tu.... aku kan ade membercard die...so membeli kat sini ajek lah..dpt diskaun byk gak ..kebetulan ade diskaun lebih dari 30 nov sampai3 dec aritu...pastu kat sini ade mcm2 brand so boleh le pilih ikut jenis kain n harga...mcm mia kain sekolah menengah die aku beli dari 2 brand yg berbeza...

tracksuit pun siap2 beli....senang ....


ni budak kecik pun same...tapi coet sgt saiz die...payah nak cari seluar....


kasut jek aku tak beli kat sini...kasut beli kat tempat lain...stationery pun beli sikit2...sebab tahun lepas punye ade lagi...so topup sikit2 jek...


tahun ni budak2 ni demand betul bab tudung ngan kasut.... nak tudung due lapis yg tak keras tak lembik bagai lah... nak kasut itu ini lah....aishhh  fenin tol layan anak remaje nieh...

 dayyan pun beli siap2....senang kasut hitam je sekolah die...


dayyan punye uniform plak mgu lepas pi fitting kat sekolah die.... isnin, selasa ngan kamis pakai uniform sekolah, rabu baju pj...jumaat jubah putih....jubah ajek tak cari lagi nieh.... kat uniform gallery takde saiz die...

haa ni uniform dayyan nanti...
 baju pun dah siap basuh ahad ari tu.... tinggal aku nak jahitkan lencana ngan nametag ajek nieh....senang weyy dah siap awal.... leh pikir bende lain plak....beg sekolah pun aku dah beli siap2....so skrang nak plan baper hari nak amik cuti utk sekodeng dayyan kat sekolah...ye laa darjah 1 kan mesti le pi sekodeng die hahahahaah...mia form 1 okey dah tu leh bawak diri sendiri.... jaja plak tahun depan darjah 6....sape mcm aku dah siap sedia barang sekolah awal2....angkat tiak sikitttt ..ekekekeekekeke




**meriah status kawan2 dok update pasal sunat....dayyan kalo aku bukak topik pasal sunat sure merempan melalak hahahaha..penakot nau.... tapi aku dah jumpe teknik sunat yg tak sakit n tak guna pisau ...ade aku share kat igstory aku.... aku tunjukkan dayyan suh die bace...rase gune teknik tu la kot...maybe sunatkan die cuti sekolah tahun depan ke.....





Thursday, November 16, 2017

thursday ~ random photos


Assalamualaikum....


haishh lame plak entry random photos tak bersua muka...maka arini meh le layan entry random photos aku nieh....

*
*
*
*
*
*
V


  • bento riangria miamija.... utk pagi burger daging + epal ...utk lunch nasi putih + ayam masak kicap + sayur bayam...ni pic lame ni sbb aku dah tak buat bekal gini dah...utk makan pagi jek ade bekal...lunch pi beli kat kantin jek ekekekeekek...dah hujung2 tahun ni malas dah....


  • my all time peberet port...ikan bakar pak din atau ikan bakar tanglin......sedap sehingga mencium jari kate koooooooo....

  • kejadian 3 nov hari tu....besdey my one n only damia irdina...yg ke 12 tahun....maka kena la pi buat mykad die....

  • bento riangria miamija.... utk pagi kuew tiow goreng + roti telur... untuk lunch nasi putih + asam pedas ayam + sayur...again...ni pic lamoooo ehehehehe


  • acah2 berani aku ni...tapi akhirnye berikrar jugak....


  • tgh santai2 jalan ke kereta lepas budak2 tusyen kumon...tup2 ade org sergah....tokojot ahkak... jumpe coursemate mase uitm dulu.....kecoh sekejap kawasan setempat hahahaahaha....



  • sarapan peberet selain dari tosey...nasi lemak paru....perghhh mantapppp!


  • opismate india bagi.... tiap kali deepavali mmg takpenah die lupe nak bagi kuih raye....tang maruku tu yg aku kejar dulu.....


  • bile sampai musim wraps masing2 nak wraps jek ari2 bawak bekal..... tapi aku buat simple jek....budak2 pun bukan suke letak salad ke ape....so ini le care wraps simple lieyalatif....
 


  • ole2 dari vietnam dari opismate...tq shasya.... nanti bawak aku plak pi sane key....hehehehe


  • kemas2 lemari jumpe oat yg dah 'lupe' nak makan...uwaaa kang tak memasal lepas date expiry...makanye kene laa abiskan...kembang2 tekak telan....salah satu care mkn dgn lauk2...laju le sikit....


  • kejadian 4 nov...hari convo dayyan.... cic buat nun kat universiti malaya kat bangsar nun....pagi2 dah keluar umah sbb nak parking depan dewan punye pasal....tahun depan dah darjah 1 kamu dayyan...how time flies....
tu ajek....xoxo! and happy weekend...



**menghitung hari untuk cuti sekolah....tgh dok pikir ni baper hari nak amik cuti awal januari nanti nak tgk dayyan kat sekolah....




 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy