Thursday, April 27, 2017

thursday ~ random photos


Assalamualaikum semua!!

ya Allah kalo dibiarkan ni mau setahun aku tak update blog hahaahahahaha.... aktif kat igstory skrang nie...tapi sayangnye ig story tahan 24jam jek pastu hilang.... okey2..tak mo byk ckp, at least aku update le jugak kan...walo korang tgk pic ulang2 mcm aku dah tepek kat ig hahahaahah...



*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • bento riangria miamija ~ utk pagi makaroni goreng + takoyaki....utk lunch nasi putih + ayam goreng rangup + sambal daging + pucuk paku masak lemak + buah epal/limau....




  •  lepak santai weekend kat belakang umah sambil suap2 budak2 ni nasi....hamik kooo kemain byk makan bile omaknye suap hah....air tangan mak tu kan...lauk sempoi jek kot...kari daging + ikan goreng + sayur petola tumis....nasi panas2 curah kicap....phew!

  •  budak kumon! heheheeheh



  •  kejadian malam bile ntah...tak mo makan nasi sebab siang dah mkn berat...so buat air susu dlm mug peberet masing2....cecah biskut oreo...kiteorg dok tegelak2 sebab tgh kutuk dayyan minum pakai botol, camne nak cecah biskut oreo...pastu die sebok ngendeng2 nak tumpang cecah air susu kiteorg...saje dengki buat2 kedekut tak bagi die cecah hahahaahaha


  • budak bertuah ni...kuku jari tangan  die mmg tak penah potong sbb pendek sentiasa...dayyan ade habit  suke gigit kuku...bile aku marah, die jawab bukan die yg gigit tapi kawan cic die yg gigitkan....kecik besar kecik besar jek dengar jawapan die....



  • kenduri nasi ambeng...beli kat gate 1...walo pun tak sesedap mcm kat johor tapi jadi laa buat2 lepas ngidam....lagipun tak jauh dari rumah kalo terase2 nak makan kan...cume cepat licin aje laaa.... lauk die ayam rendang... aku suke lagi kalo ayam masak kicap... baru betul2 kejawaannyer....


  • balik2 keje laki terus capai pinggan...katenyer teliyo tgk igstory bini masak pindang ikan bawal  + sayur campur + sambal sotong kehkehkeh


  •  terpengaruh dan dipengaruhi.... maka bermula kisah mengumpul essential oil die.... tgk koleksi essential oil nora danish...mak oiiii semua die ade...takpe laa die kaye...golongan marhein mcm aku ni kumpul sebulan sebotol jek laaa kakakaakaka


  • kejadian cuti hari pertabalan ari tu.... buat bbq ayam...patut ayam ni panggang dlm oven sebab sekor kan....tapi dah alang2 nak bakar sosej tu bakar die sekali....ayam plak besar ....belah2 tak masak dlm, so kene bakar buat kali kedua...kalo bakar mcm ni mmg kene potong2 kecik2 jugak ayamnye baru feel....


  •  bento riangria miamija ~ ni bento kelmarin....aku buat nasi lemak bungkus tuk pagi....lunch nasi putih + ayam masak kicap....malas goreng sayur aku hiriskan timun jepun jek ekekekeekek... tgk nasi lemak bungkus aku tu...buruk wey....gigih aku bungkus sendiri...meh tgk pic kat bawah2....


  •  haaa tgk tu...cabar diri sendiri nak buat nasi lemak bungkus...gigih sebelum tdo tgk nak dekat lapanbelas kali cara bungkus kat youtube...sudahnye bersepah2 gak aku balut hahaahaha... ade due bende aku silap kat sini...first salah beli kertas minyak tu...rupenye ade saiz die...aku beli ni saiz besar sesuai utk bungkus nasi berlauk kot....lagi satu daun pisang tu tak yah layurkan...dah lebam kalernye...takpe2, lepas ni buat lagi.....aritu dpt le 7 bungkus... bawak 3 bungkus pi opis bagi kawan2 rase....

  •  maka...ini lah hasilnye nasi lemak bungkus aku....kacang takde sbb stok abis...balance kertas minyak tu tu byk lagi...lepas ni siap le bento korang aku bungkus2 jek...bihun ke mee goreng ke kasi bungkus ajek hahaahahaha
 tu ajek...jumpe lagi bulan depan...ehh?!! hahaahahahaah




**tak sabar tunggu mei...month of holidays....yahuuuu!!



Thursday, March 30, 2017

thursday ~ random photos



Assalamualaikum...


adoi ni kalo dibiarkan mau 8 bulan tak update blog ni kahkahkah....okeh2 laaa...ahkak update mane yg ade je laa ye...asalkan ade le jugak entry sekali sebulan hahahaahaha...makin lemau ko nak update...nak buat vlog tak reti plak nak edit2 video...tgk org buat lawo2 semua....okeh laa tak mo byk ckp membebel byk....meh layan pic yg ado.....

*
*
*
*
*
*
*
V

  • kalo dpt mcm ni...due pinggan leh telan ....


  • bento riangria miamija ~ utk pagi kuew tiow goreng + buah + roti kek...utk lunch plak nasi putih + chicken wing bakar + sotong masak kari kapitan + buah....


  •  mcm mane alih tido katil sendiri pun, pagi2 tetap aku celik mate tgk die kat sebelah aku....dah besar panjang mcm ni pun nak menyelit tdo ngan kiteorg lagi....aishhh budak manje kededek nieh.....


  • bento riangria miamija ~ utk pagi makaroni goreng + apam kaya...utk lunch nasi putih + kicap + telur dadar + ikan pari masak asam pedas rempah....


  • besdey dayyan bulan 4 nie....ehhhh bulan 3 dah memekak2 claim hadiah die...die mintak basikal...ye laa basikal lame dah tak sesuai die naik....belikan saiz besar gini terus...lama sikit boleh pakai kakaakakaka...harap basikal jek macho, tapi tayar kecit tu plak bikin spoil kakakaakakakaka


  • pastu mcm biase laa...mane cukup 1 hadiah.... gi toyrus redeem voucher besdey...belikan hadiah ke 2...tapi yg ni aku bagi arahan bukak mase 7 april nanti...hari besdey die ....haaaa melangok le kooo tenung hadiah ko sehingga tarikh 7 april tu kakaakakakakaak.... so far buat mase skrang hadiah ni masih elok berbalut.....boleh jugak die tahan sabar yeeee heheheeheh



  • ok last but not least..... bento riangria miamija lagi..... utk pagi nasi goreng butter + satay ...utk lunch nasi putih + ayam goreng + sup cendawan + buah....
so tu je laa ...doa2 aku rajin update lagi  hahahaahahahaha 



**weekend ni clash mcm2 benda....family day opis, sport day dayyan, kem upsr mia, kenduri kawin jiran.....kene laa bahagi2 mane yg patut pergi dulu.....phew!





Thursday, March 16, 2017

thursday ~ random photos



Assalamualaikum....


haluw! haluw! salam kamis semuaaaaaa.... yeay! minggu depan start cuti sekolah...seminggu ajek laaa kan....kire ok le tu....leh bangun lambat sikit dari biase...keluar umah pun leh lambat sikit pi keje....jom layan pic yg ade utk random photos kali nie....pic tak byk sebab gambar byk dah abis dlm bank gambar aku hahaahahaha....gambar bento2 jek byk .....

*
*
*
*
*
*
*
V

  • kegigihan due badek exercise....sedangkan aku lak lepak atas swing chair tgk tv makan jajan hahahaahahahaah.....


  •  bento riangria miamija ~ utk pagi megi goreng + karipap sardin + cheese tart...utk lunch nasi putih + ikan pari masak kasturi + sup sawi dgn telur.... kuih tu kadang2 budak2 ni makan waktu rehat kafa....



  •  bile bab kemas umah....mia mmg no 1.... teliti gile buat keje...aku puas ati kalo suruh die vakum rumah...tgk le tu speaker2 home theater pun die vakum kakakaakakak...ade masa aku risau jugak vakum aku meletop sebab panas akibat lame nooo dok on kakakaakakaka



  • bento riangria miamija ~ utk pagi nasi lemak ...utk lunch plak nasi putih + tenggiri masak pindang ..mase ni takde buah sbb tak beli stok buah....



  • bento riangria miamija ari senin lepas....utk pagi mee goreng + sushi + buah limau ngan anggur....utk lunch plak nasi putih + sambal ikan siakap + sup cendawan ....



  • peberet aku sepanjang masa....lunch ayam kampung goreng....selalu makan kat restoran tuan faridah dengan restoran hassan...tak yah lauk byk2...cukup gulai kawah, ulam2 ngan budu....slurppppp!!



  • bento riangria miamija ~ ni bento semalam....aku buatkan nasi goreng + chicken nugget + buah2....utk lunch nasi putih + udang sweet sour + bayam....telur masin.... jiran bagi telur masin sebeban koooo hahahaaha...bunga telur kenduri kawin katenyer....

 tu ajek kali nie....gambar ciput so citer pun ciput lerrr ekekekeekek...happy weekend uolls!



**tak sabar mau fly soping raya....auwwwww!



 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy