Monday, September 29, 2014

whitestudio photoshoot - syawal 2014



uhuk! uhuk! berabuk2 dah draft entry whitestudio ni hahaahaha.... okey2 jom arini aku langsaikan segala utang 'photoshoot raye 2014 lieyalatif'.....photoshoot versi outdoor boleh klik sini key....

*
*
*
*
*
*
V

ikutkan aku lagi suke buat outdoor photoshoot...sebab pose tu byk n aku suke suasana hijau2 dlm gambar....tapi terpandang promo yg menarik so aku book laaa whitestudio photoshoot nieh.....




dayyan baru bangun tdo time nie....muke mencuka je sepanjang gambar...letih aku pujuk...last2 baru nak sengih...adoiyai....aku yg puase mase tu pun gigih tarik bibir kasi senyum....(photoshoot ni buat bulan puase)..mia ngan mija steady jek sebab aku ckp kalo senyum lawa2 mama belanje mainan hahaahahah



sorang jadi veterinar, sorang arkitek, sorang weeding planner hahaahahah
yg wedding planner tu getis sungguhhh aihhhh.....




Nur Mirza Irdina




Muhammad Dayyan Uqail
mood baru bangun tdo....masaaammm tak mo senyum...



yeah!! we are family...




Nur Damia Irdina



sadis tgk muke dayyan....penat aku agah soh senyum sikit....moody sungguh hahaahahaah...seb baik bukan melalak kalo tak lagi tenat gambar aku jadinye hahahahaahah



MiaMijaDayyan



papa ngan anak bujang manje die.... papa tgh berak pun sibok cari, risau noo bapak die ilang....



props byk kat studio tu....ade yg tak terguna pun....budak2 ni biase laa excited bile nampak props comel2 gini....



aucak!



kami ber5...






teruna di apit dara






tak bleh blah aku tgk mia....hahahaha...




kami lakik binik...




dah last2 nak sejam baru laa budak sorang ni nak sengih...aiyooo ape la dik!



lenggang lenggok mak minah hehehe..tu jek laa pic yg aku lalu nak resize n masukkan dlm blog....tak larat laaa



gambar2 ni dah selamat pun aku kanvas kan...yeay!!! tergantung comel dirumah daku....auwwwwww...



kanvas ni saiz besar...puas ati tgk...




bukan aku yg edit sbb aku bebal adobe photoshope...hahahaah....pic2 kanvas ni diedit oleh adik aku...


memandangkan aku ni kerap jugak buat photoshoot raya so kualiti gambar mmg aku titik berat sikit, alkisahnyer tahun ni punye photoshoot ade laa sikit aku rase tak puas hati ....kualiti gambar yg disnap tu.... yg tukang snap tu ala2 baru nak belajar pegang kamera kot, pic kelam kelabu asap...mujur adik aku pandai touchup...takpela pasni try org lain plak atau pun suruh jek adik aku snap hahaahahaah..chill!~

Thursday, September 25, 2014

thursday ~ random photos


salam kamis semua...
 
hummmm....weekend lepas aku balik johor, nampaknye minggu ni pun aku balik johor hahaahahah sebab en laki kene bagi talk kat Intan Kluang.... rugi tak ikut, die pegi le bagi talk, aku melengko jee kat umah layan mak aku masak2 hahhahahaha...tak mo bagi tau mak aku yg aku nak balik...nak diam2 jek, nak tgk die tekejut tgk aku balik lagi tak...hahahaha
*
*
*
jom layan pic yg ada tuk entry random photos kali nih
*
*
*
V
  • tak silap aku pic ari senin atau kamis... aku puase, kat opis terbayang2 nasi putih panas2, kari bawal kaw2 letak bendi....petai rebus ngan sambal belacan....perghh nikmat....


  • gambar minggu lepas mase balik kampung.... dayyan biase laa berkepit ajek ngan atoknyeeeeeeee....

  • haa nampak tangan kak leha penoh tu heheeheh kebetulan masak nasi lemak so bawak le sikit jamu kengkawan baik.....kengkawan baik jek...yg tak baik amik bau sudah! heheheeh


  •  aku buat nasi lemak biase2 jek.... kawan aku plak bawak spegeti olio....alhamdulillah jimattttt duit banjer ari tuuu ekekekekeeke


 
  •  ni namenye 'suasana muhibah'....muhibah laa sebab leh dok same2 layan katun pastu gelak2....ikutkan mane dayyan nak bagi kakak die tgk sekali ipad die tu....kemut kemain!ye laa si kakak pun suke cari pasal ngan adik, ade ke pi tgk barbie mmg sah2 lee dayyan bengkeng hahahhaha


  •  pic lamoo gile...mase bulan puase ari tuh....nak delete sayang, tepek laaa sini hahaahaha



  • the chicken rice shop mmg tempat peberet budak2 nie.... aku kureng sikit sbb nasi mcm lembik2 ...tapi aku gilekan sayur2 die....selalunye sayur2 ni mmg aku laa tukang perabihkan...








 
  •  anak bujang tgh study.... aku suke buku nie, beli kat aeon big tuh...satu nombor sampai 3-4 muka surat kene tulis .... kalo nasib baik satu hari dpt satu helai dayyan tulis, kalo mood kelaut satu hari 4 baris jek ...tu pasal lambat lompat tulis nombor lain heheheeh...alah takde laa nak suruh die pandai menulis pun, baru 3 tahun kan...nak latih2 die pegang pensil sebenarnyer....

tu ajek...tata!
 
 
 
 
*keek dayyan study no 2*
 
 

Wednesday, September 24, 2014

wordless wednesday ~ family tree keluarga daku




Assalamualaikum...salam rabu...

wordless wednesday ~ aritu aku tempah family tree family aku....dah siap...buat kaler  puple sbb nak bagi masuk ngan tema purple ruang tamu umah aku....dapat bace tak? sape pandai bace aku upah roti telur ekekekeekekekek alaaaa name2 ahli keluarga aku ler ni...


kalo tambah lagi satu baby kene laa wat family tree baru ni....eh?!...
(belum gantung lagi nieh... ni pic dari kedai hahaha)




*keek ape2 je lah*






 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy