Friday, May 31, 2019

Salam Lebaran 2019








Wednesday, May 29, 2019

warna warni ramadhan tahun 2019



Assalamualaikum semua!




gituwwww... hupdate dah hujung2 ramadhan hahaahah...sekali himpun je dlm satu entry...alaa kire okey le sbb kat ig story aku rajin update kannnnn hehehehe...jom layan pic ragam berpuasa tahun ni yg aku pilih secara random dari igstory aku.... alhmadulillah tahun ni dayyan puase penuh in sha Allah buat mase nie...ye la dah darjah 2 kan....kak mia n kak jaja dah anak2 dara so ade laa abc nye kikiki...aku? buat mase ni masih berpuase penuh...mudah - mudahan impian aku nak hat trick puase penuh 3 tahun berturut2 jadi kenyataan...amin....


*
*
*
*
*
*
V


tahun lepas dayyan puase rompong2...tahun ni alhamdulillah makin kuat utk puase penuh hahaahah...tapi siap leee, pukul 5 je dtg le zikir "lapar sgt ni mama, dah nak mati dah ni" hahahaha


dah nak waktu berbuke mmg die laa kat meja dulu...layan game sambil amik bau hahaahah...


ayam tak makan sgt tapi kalo ikan, letak kicap sikit...laju makannye...



tapi waktu sahur mmg boleh bergaduh paksa die makan...sampai melalak2 jugak laa hahahaahha


tenung kuih tgu azan magrib hahahaahha


soda herb dayyan buat...tolong mama kacau2 je pun hahahaah


muke monyok2 mcm ni sah le waktu sahur kahkahkah....geram je aku...


menanti azan magrib dgn penuh tabah hahahaah



ni berbuka kat RnR pagoh..pekena nasi ambeng, ayam goreng singgit, mangga harum manis ...



si kecik ni ade jugak yg sahur join kiteorg sekali....berbuke jgn ckp laa, die la tukang rasmi tepung pelita tiap2 hari hahahaahah...


tak ingat ramadhan ke berape, berbuka western kiteee!! sementara tgu dayyan kumon...


muke ade hepi sbb nak satay....papanye tapaukan satay hakimi peberet dayyan...



mia nak nasi lemak hijau....



ni plak...lepak mamak...lepas terawih pergi lepak...waktu berbuka kat umah mkn kuih2 ajek....


buatkan semangkuk besar puding koktail buah ...suke dayyan..bermangkuk2 bedal....


ni ntah saka ape rajin dtg...bihun goreng aku masak, nasi ngan lauk pun aku buat...dimsum pun ade...mengah2 masing mkn hahahaah...



kejadian sahur pagi tadi... kdg2 kiteorg sahur simple2 mcm ni je sbb muak nak  makan nasi pagi2....mcm pagi tadi buat roti telor...telor tebal2...yummeh!


so far, menu2 mmg masak lah...kuih2 je la beli pun... tiada jugak pembaziran, alhamdulillah...cume tahun ni tak dpt le berbuka di masjid mcm tahun2 lepas...maybe tahun depan boleh dah kot berbuka di masjid, eijaz pun dah besar sikit kan...skrang takleh, tgh ligat wooo, ade yg tgh2 terawih tetibe ade budak jatuh kolam kat masjid besi tu kang hahahaaha...yg pasti tak sabar dah weh nak cuti raye...






**raya aidilfitri pertama untuk syeketul eijaz uqail....kite collect duit raye manyak2 ye dik hik hik hik.....










Monday, April 29, 2019

Majlis Ihya Ramadhan Bahagian Pembangunan KKM 2019




Assalamualaikum semua!...


tak kurang lagi seminggu aje kite nak berpuasa ramadhan...syukur alhamdulillah, di panjangkan usia utk kite bertemu lagi dgn ramadhan 2019...moga2 juga diberi kesihatan yg baik untuk kite melaksanakan ibadahNya.... aku plak ade target aku sendiri utk ramadhan kali nie.... aku harap2 sgt dpt hat trick full puase ...tahun 2017 aku puase penuh sbb aku on lucrin (kes fibroid), tahun 2018 puase penuh sebab pregnantkan eijaz dan tahun 2019 ni harap2 penuh juga sbb aku tak period2 lagi sejak bersalin kan eijaz ari tu...ye laa aku fully breastfeed kan..mmg normal le period tu lambat....

memandangkan nak ramadhan ni, aku yakin byk opis buat majlis sambutan ramadhan...makan puas2 kaedahnye sebelum kene puase hahahaaha....opis aku sendiri pun menganjurkan sambutan ihya ramadhan...sebenarnye opis aku baru ajek menerima ketua jabatan baru so diadakan majlis amanat bersama ketua jabatan baru...dah alang2 nak dekat ramadhan ni disekalikan dgn sambutan ihya ramadhan....2 in 1 gitu...bos baru diraikan, ramadhan yg bakal menjelang pun diraikan... byk ckp takda guna...jom tgk pic yg ado....hehehehe


*
*
*
*
*
*
V


kali ni majlis di adakan di Indus Cafe Bora Ombak, Marina Putrajaya di Presint 5....majlis berlangsung pada 23 April 2019 (selasa)...buffet lunch di sini RM25 satu kepala.... semua di tanggung oleh Kelsip Bahagian Pembangunan KKM....dtg bawak perut aje hahahaha...yg pasti, yuran kelab jgn lupe bayar hahahaahah




tanda ingatan utk semua yg hadir....


kami bercarpool ... kebetulan Indus Cafe ade mcm2 event gak ari tu...penuh jugak parking...



seating kami kat luar...berkicap jugak ketiak hahaahah...tapi ye laah nak kumpul 1 Bahagian besar kan..seat kat luar ni lebih sesuai....ini lah SUBK baru kami.... amanat dan kata2 aluan dari beliau menjadi pembuka majlis....pic aku snap tak byk sebab posisi seat aku menyebabkan gambar2 gelap...hampeh ajek...salah pilih seat hahaahah..nak bangun snap2 gambar malas....berat bontot! hahahaha


so far okey jugak buffet lunch rm25 kat Indus Cafe nie...ade western, nasi dan lauk, dessert, mee/bihun sup...boleh laaahhh...makan semua berase...suasana pun cosy aje...makan dgn aman dan damai....


menu pertama yg masuk dlm perut aku... spegethi olio dan ayam panggang with brown souce



pilihan dessert terhad...tapi okey ajek pada aku sbb puding roti die sedap...2 kali gak aku mkn ...


 pilihan lauk2 pun not bad...berbaloi la dgn harga rm25 perhead tu kan....kerabu mangga die sedap, ikan salted egg pun sedap...


puding roti sedap...


 mari menikmati meal dgn tenang hehehe....


khusyuk masing2...


roasted chicken die sedap...spegeti pun sedap cume spicy sikit...ditambah dgn duduk kat luar..mencurah2 peluh hahahaahah...


haaa yg ni buat kami ulang alik amik sepinggan2 dok share2 meratah hahaahahah.... ikan salted egg...dgn panas2 die, crunchy2 die...mmg layan leeee....org penutup mkn dessert, kami penutup meratah bendealah ni hahahaahah....
 semoga majlis ihya ramadhan kami diberkati dan ketua jabatan baru kami dpt melaksanakan tugas dan membimbing staff dgn baik seperti ketua jabatan terdahulu...mudah-mudahan...so lepas ni tgu acara makan2 majlis raya plak kot hahaahaha...in sha Allah kalau panjang umur....





**ramai dok cuti hari pertama puase, aku plak cuti sebelum puase ...budak2 pun bercuti same... ikut papanye bertugas ....  jalan2 cari makan sekali hehehehe.... kemane kami?...ipoh perak lee temannnn oiiii hahahaha







 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy