Wednesday, July 27, 2016

al-kisah syawal (jamuan raya opis)


Assalamualaikum.... 


amecam korang dah cecah  22 syawal nie...dah berape kilo naik ekekekekeek... ade timbang tak before and after .... alaa rugi diet time raya...makannye sodap2 kan heheeheh...lepas satu2 jamuan raya ade hah..belum open housenye lagi.... aku dah naik 3 kilo gak....mule laa risau tgk lemak2 yg tekelebet2 akibat 3 kilo tuuu kakakaakakaka...tapi ape dehal yg penting perut happy...hokey2 hari ni jom layan cerita jamuan raya opis aku....tak byk pun aku snap...mane yg ade la yeak ...buat kenangan2 gituuuw...

*
*
*
*
*
*
*
V

ootd ahkak lieyalatif sempena jamuan raya opis.... simple2 jek...konon beli nak pakai adik kawin kat penang nanti ...buat kat hotel kan so boleh le nak pakai baju mengepak2 nie hahaahahah...


simple je dress nie...ade jahitan manik panjang kat bahagian dada sikit...pastu area tangan terbelah...sebenarnye panjang gileeee area tangan tu...dah sudah aku nak jadi tukang sapu opis plak tak tentu pasal...so pi tailor kat presint 15 tu suh die potong ....


mcm biase laa jamuan raya mesti buat kat dewan serbaguna kkm nieh... mcm biase gak  mesti ade props bergambarkan....vespa sape laa ni ...jadi daya tarikan betul...sampai vvip kkm yg dijemput semua nak bergambar kat sini....


antara opismate yg sempat bergambar....


bab posing mmg serahkan ajek pada kami2...


masih awal majlis....menanti ketibaan tetamu....


haaa part mkn le paling2 ditunggu.... so ini laa yg aku ambik.... semua aku rase kecuali sate ngan nasi hujan panas....kenyanggggg pekena lontong semangkuk....aku kene diet ayam sebab sakit aku ni so tgk ajek laa org mkn ayam huk huk huk....



geng PAs with lady boss.... boss yg pakai baju biru tu....dari meja vip die lari dok meja kami sebab nak makan puas2...kat meja vip segan katenye hahaaah sempoi jek lady bos aku nieh...



pinggan desserts aku tadi tak abis aku bawak balik opis...jumpe ex boss kat bawah plak..paksa die mkn cream puff sebijik aahahahaha


murah rezeki ari tu...dah kenyang jamuan raya opis, pergi plak beraya di open opis kat tingkat 8....aku penah keje kat sini dulu mase mule2 masuk keje...so marile lawat geng2 lama sambil isi perut heheeheheh..rajin dieorg siap buat welcoming area nih...


hahaahah zana ...ampun...akak tepek pic ko kat blog akak....


dgn PA otai...kak nurul, ct dan matron sal...riuh rendah kalo jumpe dema2 nieh.... menu2 mcm ade....aku mkn nasi dagang yg sedap gilosssss...desserts pun mcm2 adooo....puas usus besar ngan usus kecik i hari tu hahaahahaha
weekend ni pun ade jemputan open house jugak..mane yg sempat kite terjah...rayakan sebulan! xoxo....



**jumaat ni jamuan raya sekolah miamija...mcm biase ade jadual utk murid2 bawak ape ikut darjah....tahun lepas kene nasi lemak...tahun ni urut dada legaaa aku sebab kene bawak nugget ngan sosej 10 ketul ajek ekekekeeke...sejak2 bulan puase aku dah tak bento2kan budak2 nie...belum ade mood lagi nak menumis pagi2 haahahahah





Monday, July 25, 2016

dab pose miang2 kami ekekekeke


Assalamualaikum...salam isnin semua!!


dah sarap?..arini aku sarap bihun goreng dgn hati ayam...dok pulun mkn bende2 yg tambah darah jek laa aku nie...sape2 yg polow ig ke fb tau dah le sakit ape aku...tapi takpe, nanti aku akan story mory dlm blog jugak...utk perkongsian kite bersama....korang boleh share tips n petua, aku plak boleh sampaikan tips n petua yg aku tau...sharing is caring gitu....arini kat kkm ade jamuan raya...tapi tak kuase le aku nak pi (malu tgk depa dok berebut2 amik mknn..opss!)...mlm kang ajek pulun puas2 pergi jamuan raya pptd ikut laki aku heheeheh...harap2 ade durian mlm ni!!...

*
*
*
*
*
V

takde ape nak story pun arinie...meh layan pic kami posing dab pose ..... gedik nak jugak posing hipster2 nieh...aku ni makne hipster tu pun aku peghak tak tau hahaahahah



mujur anak dara nak layan...dayyan awal2 dah lari masuk keter...kong asam dayyan!



posing silau pun boleh gak namanye nie....bergambor tgh panas plak tu hahaahahah


aucakkk!...haaaaaaaaaaaaaaaa....ni baru betul...sopan + senonoh sikit posingnyer kekekeekek...

thats all!!...jumpe lagi...tgh gigih edit pic jamuan raya bahagian dgn tetamu2 yg dtg umah aku ni....xoxo!



**happy pay day semua org gomen!!





Wednesday, July 20, 2016

al-kisah syawal kami [part 2]



Assalamualaikum semua....salam 15 syawal....


takleh jadi nie...masing2 kemain up kisah raya...okey2 arini ahkak lieyalatif kasi keluar citer raya.... alaa same jek mcm raya2 tahun sudah...sederhana dari segi preparation dan raya tu sendiri... cuma ade rase seronok sedikit sebab beraya di kampung sendiri...tahun ni kami bertema coklat utk girls, grey utk boys....


*
*
*
*
*
*
V


lepas balik solat hari raya masing2 bersalam-salaman...mmg ini lah rutin semua di pagi raya kan... dimulai dengan yg sulung (aku le tu haahahah, semua dok tgu aku salam dulu)...lepas tu diikuti turutan adik beradik yg lain, menantu dan cucu2....kaum2 cucu dok pikir sampul duit raya jek tuh hehehehe


mia mija salam atuk n nenek.... asek paw atuk jek kat kedai kalo balik kg..mintak maap lebih sikit heheeheh



si isteri memohon ampun dari si suami...


semestinye yg dinanti..angpow dari si suami ekekekeek...tq abg tiap tahun takpenah lupe bagi angpow....


gelihati tgk dayyan...tgk le kat tangan tu kemain tebal pegang sampul duit raya hahaahahah..


anak dara aku memohon ampun maaf....korang takde salah ape pun dgn mama n papa... korang mmg anak yg baik..rajin tolong mama ngan papa kat umah...tak yah ckp n disuruh pun semua tau part masing2...


ayat jaja " mama, selamat hari raya, jaja mintak maaf sebab tak dapatkan semua A dalam peksa" hahaahahah ingat plak ko yeak nak mintak maaf sebab tak dpt straight As time2 raya nie.... alaa mama no hal la, mama tgk subjek2 korang pun tough... asalkan tak dapat D ngan E sudah ler....disebabkan dieorg byk tlg aku mase aku tak sihat ari tu, puase pun ok (2 hari jek kantoi sebab demam) so aku bagi dieorg duit raya lebih sikit tahun nie... bangga dieorg dpt pegang note seratus hahaahaha..selalunye aku bagi setiap sorang duit raya rm50 jek...alaa balik2 duit raya tu nanti pusing kat aku jugak masuk dlm ASB depa....


juruphoto of the day....


meh layan posing2 kami plak... posing miang name di beri nieh....dayyan mata tgk sampul2 duit raya die yg ade atas buai takut org lain amik ahaahahahaha


posing senonoh nama diberi...


posing comel nama diberi .....


selfie kami anak beranak....


selfie sebelum bertolak jalan raya ke kluang dan batu pahat....


kami adik beradik dgn mak dan abah....


ini lah keluarga kecil belah johor... bulan 8 ni in sha Allah bertambah lagi menantu mak aku...cucu plak ade 7 org... bulan 9 ni bakal keluar lagi sorang...alhamdulillah....



gelak besoo mak aku anak2 semua balik....tahun depan jgn nangis plak mak hahaahaha


raya pertama kami, mmg dah hapal dah hala tujunyer..mmg tu laah rutin tiap2 tahun kalo dijohor...pergi kluang ngan batu pahat.... gambar kat bawah ni kat batu pahat..berlatar belakangkan lembu tu sebenarnye...nampak suasana kampung2 gituuu...


ni plak kat kluang...ade rendang kambing makcik aku buat... ape lagi, makan tak pandang kiri kanan le.. pukul 10pg keluar beraya...pukul 4 lebih sampai rumah balik..ya Allah berlengas satu badan hah...panas betul masa hari raya ari tu...


ni le kejaan budak2 nie...main bunga api....si dayyan tengah bakar kumbang...aku punye ngamok...kang nenek ko ngamok2 tgk lantai die hitam2 kesan bakar kang....

baru raya pertama budak2 ni sudah banyak untoonnggg... siap pakai kalkulator kat henset tu nak kire duit hahaahahah...aku tgk jek peel sorang2...nak dekat 2-3 kali ulang kire....
tu ajek laa kisah raya pertama kami yg simple jek...lagi pun kat johor kurang sikit berjalan raya, tak mcm family belah melaka...raya ke 2 kami dah termangu2 tak pi mane2...dayyan laa seronok ikut atuk pergi marhaban pusing satu kampung...hidup lagi budaya marhaban kat kampung aku...dulu aku mase muda remaja bujang pun join....yg pasti kat kampung aku takde dah nampak kelibat budak2 berdedai ketuk umah org beraya...x mcm aku dulu, dgn geng pusing beraya....tapi ye laa keadaan skrang pun bukan selamat nak lepas anak beraya dgn kawan2...lagi2 takde pengawasan org tua...aku pun tak bagi oiiiii heheheheh



**22 ni jamuan raya opis aku....meriahleee masing2 berbaju lip lap lip lap....




 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy