Thursday, January 22, 2015

thursday ~ random photos



Assalamualaikum...salam kamis semua.....
 aucak! heheheeheh...ckp byk tarak guna, mari layan random photos yg ade arini yeak..... 


*
*
*
*
*
*
*
V

  • anak dare aku!...dieorg ni ade mase kamcing gile, ade mase gadoh sampai nak terbang pintu bilik....antara mia ngan mija, si mia lah peberet dayyan.... kalo dengan mija asek bertekak ajek si dayyan tu...pasal ape ntah tak sebulu...




  • bento riang ria mia mija hehehehe...utk pagi nasi goreng spinach + hirisan nugget....utk lunch nasi putih + bawal masak kicap + buncis/carrot goreng...utk rehat sekolah kafa roti krim...


  •  muke ceria pagi2 nak gi sekolah....wangi semacam jek...balik sekolah kepam gile...aku dlm keter leh tutup hidung hahahaha.... kat tangan dieorg tu lunch beg dieorg ler....



  • ade reader yg tanyer camne dierog bawak bekal dieorg ni....aku letak dlm lunch beg yg aku beli kat daiso.... aku suke beg mcm ni sebab dlm tu ade pelapik yg tahan bocor, dan bahagian atas yg bertali dan boleh expandable....lagi satu lunch beg budak2 ni jenis berzip...berzip ni leceh sikit, takleh letak bekas byk2...meh tgk ape ade tuh :
  1. lunch beg yg dah siap2 isi bekal dieorg....
  2. bekas berisi breakfast dan lunch...
  3. lauk berkuah...
  4. roti krim....
  5. bekas sudu/garfu/pisau....
  6. sapu tangan....
  7. lunch beg...


  •  ehemmmm...ehemmmm.... akhirnyerrrrrrr...i got my note 4 gold!! yihaaaa!! ...aku mmg plan nak tukar phone pun...memandangkan dah 4 tahun aku gune iphone 4s aku tuh.... dengar iphone6 nak keluar aku kumpul sikit2 duit.... tup2 spec ip6 tak menepati citerase dan tak worth it dgn harganye (pendapat aku ler)....akhirnye lepas dok survey kat youtube/forumer aku pilih note 4.... dulu iphone kejap2 kene cas...nak kemane2 pun kene stenbai powerbank....tapi note 4 cool meh...bateri tahan!xde dah cas2 kat opis kikiki..lagipun aku suke gilerrrr casing mini window note 4 nih!!


  •  jengggg ...jengggg.... pekenalkan si pinky aku.... michael kors yg aku dok canang tu bukan lah seketul henbeg hehehhe tapi aku beli seketul large wrislet....konon khas tuk note 4 aku lah sbb wrislet coach aku sebelum ni tak muat utk note 4 hahahaah....murah2 jek sebab beli ngan seller kat US mase krismas sale aritu....berbaloi2 menunggu walopun eta nyer 2-3weeks!!


  •  yong tau foo kat rasa alamanda..... sedap!



  •  budak sorang ni mood pagi tak terduga skrang..kdg2 nak sarapan kat bawah, kdg2 nak sarapan kat atas sambil tgk katun.... mase ni aku dah selamat sampai opis (aku kene keluar awal sbb anta kakak2nye sekolah)....papa nye la ni wasap gambar....skrang masih lagi dok mintak nak gi taska lama pagi2 tu...bile ckp kene gi jugak cic mule laa cebek2 sikit ...tapi sampai sekolah jumpe tecer terus tak ingat mak pak dah hahaahahaha



  •  wif my bff...pekena megi time lunch hour...megi asam laksa cili api bersepah.... syok makan ramai2 gini...berebut2...dgn opis sejuk2 pekena megi panas2...perghhhhh!!...


  • last but not least bento riang ria miamija lagi.... utk pagi roti telur ...utk lunch nasi putih + petola/suhun masak air + ayam goreng jintan manis + baby limau....utk sekolah agama roti krim....semalam ari rabu aku tak buat bento bagi can budak2 ni guna duit...mia dah bising2 plak sebab tetap nak bekal....oh anak!...

dah tu jek kekekekeke...hepi reading uolls!



* meh layan video mia masak sambal tumis*

video



Tuesday, January 20, 2015

JJCM kat Ikan Bakar Pak Din, Tanglin


salam selasa semua!

arghhhhhhhhhhhhhhhhh!! bertabah lah hati update entry ni .... tangan menaip, tapi mulut meleleh2 kecurrrrr...uwaaaaaa... ikutkan aku pun tak tau tempat nie...tapi mase aku mule2 keje gomen sempat laa merase lepak makan kat sini tu yg aku tau tempat nie, ye laa dulu kan kkm kat jalan cenderasari nieh.... yeszaaaa...ini lah die ikan bakar pak din atau ikan bakar tanglin yg pemes amos tu..... moh layan citer kecur2 ayaqliuq meh hahahaaahaha...ekceli ni kisah bulan 12 tahun lepas ekekekeeke

*
*
*
*
*
*
V

aku kalo ke sini mmg wajib laa amik keli...ikan lain aku kureng sikit.... laki aku amik ikan pari... sotong pun aku amik....gemok2 2 ekor..siap ade telur lagi sotongnyer....ya Allah sedap!



tu diaaaaa.. kecuq wey tgk balik... kat sini aku paling suke air asam die tu...mmg win laaa..cukup pedas, masin, masamnyer....lepas makan tangan tu dok cium2 sebab bau tak ilang2 hahaahahah



ikut plan ari tu nak gi makan pizza hut tapi kensel terus ke kl pekena ikan bakar nie...mia masam2 muke merajuk hahaahahah...alaa tak abis2 spegeti die..sesekali meh makan warung sikit...



hamik ko melingkau2 kuar pinggan..biase laa aku kalo pilih mesti laa yg besar2 hahaahahah... kebetulan mase kiteorg sampai  baru pukul 12.00..mmg kire merasmikan laa org kate heheheeh



kat sini pada aku kalo mkn wajib amik ikan bakar ngan rebung masak lemak die...tu laa yg pemes kat sini...siap laa berhingus2 ko layan kepedasannyer....



miamija pedas2 pun makan jugak sbb kiteorg skip bekpes ...mau tak lapa hahaahaah...



pening otak aku... kat mane2 jek kiteorg pergi mesti ade kapal terbang landing sebelah.... mabok tul layan anak bujang sorang nieh....dah le skrang pandai mintak "dayyan rase dayyan nak naik eroplen la papa".... amboiii ko punye 'rase' tu mcm ko anak tokey balak akakaakakak



tensen makan ngan budak2 ni, pedas sikit takleh tahan..air aku pun die bedal abiskan jugak....



hah tgk 'org tu' melantak....ni baru betul org kate 'mak metua lalu sebelah pun tak perasan' hahaahahaha


hokeyla, sape2 nak gi makan sane nak kirim..keli bakar 2 ekor, sotong bakar 2 ekor, ais asam lebih...ikat tepi key! ahaks!





*mase makan kat tanglin ni teringat2 ikan bakar kat jom ikan bakar langkawi tu.... di matchkan dgn air asam kat ikan bakar tanglin ni..fuhh baru kene regu...jom ikan bakar langkawi tu ikan bakarnye sedap gile tapi air asam nye kureng...syg tol!



Thursday, January 15, 2015

thursday ~ random photos


cak! cak! cak! selamat hari kamis.... dah nak abis minggu pertama mula persekolahan.... hope yg ade anak2 baru sekolah tu dah leh serasi ngan rutin....mane2 yg ade anak melalak pi sekolah tu pun hope bertabah ye heheheeh...budak2 ni pun mcm kite amik mase dan perlu mase tuk adapt ngan environment baru....jom jenguk2 pic random photos yg ade arini....


*
*
*
*
*
*
V

  • budak paling kuat mengaco kat dapur.....baru balik dari beli barang2 dapur, lambakkan kat dapur sebab nak mengemas masuk bekas2... dayyan datang buat main..siap belakon mcm bukak kedai hahahahaah..tgk le video yg ak rakam tu, siap jual seploh sen ...bangkrup kedai kalo mcm nih!!

video


  • peberet aku ..cekodok pisang bom kebabom hahaha..... boh gule merah...perggghhh sodap bak ang!


  •  pasni takyah dah pi driving range...beli rumput karpet bentang belakang umah..hah korang pukul le sampai lebam....tapi lepas pukul sila kutip balik bola2 tu ye kakakaakakak

video

video


  •  tapi skrang dah advance dah.... rumput karpet tolak tepi.... baru2 nie kawan husben letgo putting trainer harga kawan2 heheheeh...sonok la dayyan...dlm umah pun leh main dah....thank you papamama hannah n hanis...siap datang hantar lagi...len kali dtg lagi umah yek ....



  •  haa yg ni sungguh kuangasem..dayyan kene kan aku diam2...mule2 dtg kat aku suh aku lukis gambar aku...malas nak layan aku lukis org lidi yg tgh sengih tu.... pastu lepas 10 minit dayyan dtg balik kat aku sambil ckp "nah mama, otomen kick mama" ..... pic otomen yg ala2 humpty dumpty tu dayyan yg lukis...



  •  bento pertama tahun 2015..... untuk pagi, nasi goreng + cikenballs + limau ...utk lunch nasi putih + telur dadar + tomyam putih....


  
  •  projek baking ngan anak dare....buat kek marble.... dpt le bagi jiran sebelah umah yg terra masak tu sepiring...naik sikit martabat aku bagi kek marble hahaahahaha....



  •  kegilaan anak2 aku skrang.... lepas lego friends tu skrang doll sticker ni menjadi kegilaan anak2 aku...dah le harga murah rm2 jek sekeping.... berkeping2 dah paw aku....canggih skrang, dulu mase jaman2 aku kecik2 dulu patung kertas ngan baju comel2 tu harga 20 sen... byk dulu aku kumpul....skrang dlm bentuk sticker hah dieorg upgrade... same jek konsep mcm dulu gak leh tukar2 baju ngan eksesori tapi yg nieh leh lekat2 n cabut balik...

 oh yeak, ade yg tanye kat aku tips sediakan bento semua tu... alaa takde tips sgt pun...aku tak rajin sebenarnye, tapi mia yg minta utk bawak bekal hari2...tu yg buat aku 'kuat' nak bangun pagi2 memasak...lagi satu aku pegang ayat ni "cook with love utk anak2, makanan kantin dimasak utk dpt untung tapi makanan rumah lebih berkhasiat, lebih bersih, lebih love"...in sha Allah...



* hepi bonus dayyyy hakhakhak....





 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy