Wednesday, April 16, 2014

wordless wednesday ~ my family




~WW~

hasil lukisan : Mia
tajuk lukisan : Keluarga Saya
komen aku : dah kenapeeeee rambut apak ko mcm jefry din kemahin berjambul lagi terjongket....omak ko plak kemain seksiiii dress berkemban dah rupe nak pi anugerah bintang fofulerrrr hah kahkahkahkah.....yg pasti style rambuttttt weollssss ala2 mengurai kat tepi tutup mate hokey!







*keek lieyalatif*





Monday, April 14, 2014

cuti2 at Eagle Ranch Resort, PD [part 3~ al-tamat]


bahek laahh..mari menyambong muntah darah tgk pic ahkak di eagle ranch resort, mesti korang ingat dah abis kan kakakaakakak....hokey2 ni last entry dah pasal eagle ranch ni hehehehe...oh yeak, aku skrang kat bukit fraser ade kursus, nanti aku BW key heheheeh....

*
*
*
entry ~ eagle ranch resort (part 1)
entry ~ eagle ranch resort (part 2)
*
*
*
V


lepas selfie sekitar resort, kiteorg bawak budak main air...dah tak menyabor noo nak mandi....ni area pool kanak2...



kejap jek mia nak mandi kat pool kanak2...pastu sibuk nak masuk pool dewasa...dalam gile weyy pool dewasa die.... eksen no nak swimming dlm ni, baru pegi kelas swimming 4 kali kot...hahahahaah



penat berenang petang tu, kiteorg plan tak mo dah keluar dinner so siap2 tapau2 kat kedai area situ.... sambil tu buat pra celebration besdey dayyan gak....




mase yg ditunggu kalo stay hotel ialah bekpes time!! moh tgk okey tak makanan die....ruang makan die sempoi jek kan...



menu nak kata byk tak laa sangat...tapi semua berase....abis jek laju di refill balik....



ade roti canai lak pagi tu....perghh sodap gile! kari die mmg kaw2....dayyan biase laa makan cereal, telo, roti, potato, sosej...



abis tu die makan sepinggan....bagus!




lepas bekpes kiteorg pusing2 resort buat aktiviti yg ade...mule2 gi tempat memanah....beriye jek laki aku tu...







kene kudrat yg kuat rupenye nak memanah ni kan.... agak2 tangan manje aku yg buat harus sengal2 bahu nie...so baik aku dok belakang snap gambo jek hahaahahaha


posing sat anak2!!



pastu kiteorg gerak pi area shooting area.. nak main paintball betul2 mcm tak sesuai....so main tembak2 batu2 jek laaa... si mija dah buat muke takut dengar bunyi tembakan hahaahahah



dayyan tu eksen jek hahahaaha...mia baru abis satu round dah lap2 peluh...tapi die suke so die sorang je main 3 round, aku sedas je, laki aku 2 round...mija seround...dayyan tak de round2 setakat posing jek kahkahkahkah



bersungguh due beranak nie...aku tgk jek laaa...cube gak sekali try tembak tapi mcm berpinar telinga aku...haa nampak tak betapa kegadisan keayuan kelembutan seorg yg bernama lieyalatif.....phuiii!! hahahahaahah



pastu kiteorg gerak ke tempat gokart plak...layan budak2 ni main kete enjin mesin rumput ni hahaahahha....suke2 aku jek keter enjin mesin rumput ... memandangkan papa nak naik ngan dayyan so dieorg bagi kerete jenis nie...gokart kan sorang2...lawak gile muke dayyan...elok cukup 5 laps sampai jek finish line, helmet dah tutup mata hahaahahah ntah ape yg die nampak sepanjang perjalanan tu kahkahkah laki aku pun satu kemain khusyuk drive sampai anak mate tutup helmet pun tak pasan hahaahahah




nampak yg hujung sane membawa diri tu....ade ke nak naik kete gokart tu sorang2...amboiii mcm terra nooo...


dah siap main gokart, jom horse riding plak!!...sihat2 betul kuda kat sini... kalo laa dpt sekor syok tu, gi keje naik kuda hahaahah... ade dlm 3 kuda biase  1 kuda kecik dieorg bawak keluar tuk kiteorg...



kuda ni name die sunshine orange...name kemain ngade2 kan haahahah... si mija muke cuak kene naik kuda kahkahkah




mia pun same....die kate rase mcm nak jatuh, takpe mia ni pes time kan...takkan nak naik kuda padi jek....


dlm kul 1 siap semua aktiviti kiteorg buat...tak le semua aktiviti yg disediakan kat resort ni kiteorg buat sbb ade yg sesuai tuk grouping.... pastu masuk bilik siap2 zuhur semua, kiteorg keluar cari lunch....kat dlm resort ni ade gak cafe tapi kiteorg dah jatuh cinta ngan satu kedai makcik tu so asik2 pi situ jekk...



tak tau name kedai makcik tu...tapi sumpah sedap2 makanan die...murah pun yeak..mcm2 mak kite masak sedapnye.... tgk laicikang sempoi ni....sedap wey!




menu aku ni...soto ayam dgn ABC....serius sedap gile! portion besar gileeee...



budak2 ni makan nasi ayam sorang satu...licin haaaaahhh dieorg makan...sedap sgt le tuh!



makan kenyang2 kang kite nak pi terjun pool lagi... eh laki aku lak makan nasi lemak ngan rendang ayam...takde dlm gambar plak ...tapi siyes sedap gile jugak!





petang tu aktiviti main pool sampai lebam kecut mecut....tapi kali ni kiteorg mandi kat area jakuzi jek sebab ade bumbung....malas nak panas2 ....




3 jam berendam dlm jakuzi aku dah haruk semua naik ke darat, kul 6.30 dah....bilas badan jom balik bilik! bepeluh tiak aku jadi datin dok tepi tu jaga hartabenda korang hahahaahah..malam tu lepak bilik abiskan stok megi ngan makanan2 yg ade...beli tamak noo!



ari ke tiga...mase utk check out..... kalo semalam menu ade roti canai ngan kuew tiow goreng...hari ni plak ade nasi goreng ngan  mee goreng...dayyan biase laa makan serial, sosej ngan telo die...roti ngan bubur die pun sedap kat sini...



mia snapkan pic nie....dieorg tak mo amik gambar sbb masing2 tak mandi lagi kahkahkah...mandi tak mo, tapi makan nak...chait!



ape yg pasti.... resort ni ade sijil halal di cafenye yeak....


tu ajek laa cite kiteorg bercuti di Eagle Ranch Resort nie....kesimpulan yg aku boleh buat, nak kate stay kat sini bestttt sangaat pun tak, nak kate tak beeessst pun tak...so far memuaskan laaa.... yg penting pengalaman baru utk anak2 sbb buat aktiviti tu...lagi pun resort ni kan dah lame pastu selalu jadi tumpuan group yg buat teambuilding so fasiliti tu  nak kate baru cantik tak la... kalo ade yg dah penah pegi kate tak best ke ape tapi bagi family aku semuanye okey jek... next cuti sekolah mcm nak ke belah pantai timur...tempat dah dikenalpasti....in sha Allah kalo jadi...



*keek di eagle ranch resort*












Thursday, April 10, 2014

thursday ~ random photos



salam kamis semuaaaaaaaa..... jom! jom! layan pic random photos ari ni....


*
*
*
*
*
*
*
V


  • ari tu ngan bff opis pi makan kat cibiuk.....pekena pisang cheese die.... alaa tak asli mcm kat indon ler....tapi boleh laa buat lepas kempunan....aku lagi suke kalo pisang tu lembik2...goreng letak caramel, pastu baru tabur cheese....


  •  muke masing2 balik dari taska ngan sekolah agama.....dlm kete tahan hidung jek aku bau kepam sorang2 kakaakakaak


  •  ni same mcm pic makan pisang cheese tu...sebelum bantai pisang cheese tu bantai nasi timbel komplit ayam bakar....adoiii sedap gile makan ngan sambal die yg macam2 ade tu (pic sambal takde) ....ilang rindu mase gi bandung ari tu...mmg cibiuk laa tempat tempat terbaik kalo nak mkn masakan indon...


  •  perghhhhhhh....ROY tuuuuu!!.....tunggu Azura aku datanggggg kahkahkah


  • rutin tiap senin kamis kene dinner awal teman mama berbuka hiks hiks hiks...


  • lupe plak ni lunch mase bila tapi yg pasti ari jumaat le ...waktu rehat lame kan leh makan sambil2 borak2 ngan geng kepala sengal ni .... aku order meatballs ...pizza tu share2...


  •  pic mase balik johor minggu lepas....bangun2 pagi tgk nenek masak menu wajib die...nasi lemak halba bungkus daun pisang......siap ngan ayam goreng rempah lagi....terbaik wooooo!!


  •  ting! terselit pic bento miamija....ni ari selasa aritu punye bento...pagi aku buat roti telor kapit cheese....utk lunch plak nasi putih +  siakap 3 rasa + sayur goreng kicap + buah epal....



  • alhamdulillah...yg dinanti dah tiba..... check ke 3 nuffnang....rezeki anak2...


  • selfie poyo namenye ni akakakaakka dgn baju korporat jabatan aku....bluwek!

dah!dah! abis dah....jom wat keje lak hahaahahah




*keek resepi sempoi lieyalatif*



 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy