Wednesday, November 26, 2014

wordless wednesday ~ hari anugerah cemerlang 2014 (damia)




WW ~ Alhamdulillah... tahniah mia.... tahun depan cuba utk jadi lebih baik lagi...moga terus maju jaya dlm kehidupan....hanya doa yg mampu papa & mama utuskan....

 





cuti sekolah dah mule...enjoyyyyyy!!




*sebenarnye aku di ambang2 dah malas nak update blog....uhuk!


 

Thursday, November 20, 2014

thursday - random photos


salam khamis semuaaaaa...khamis terakhir sebelum cuti sekolah...yeay!!! pasni leh laaa kuar rumah lambat sikit pagi2 hik hik hik...jalan pun clear jek tak byk keter kan (byk bunyi plak, dah le ko keje putrajaya tinggal pun kat putrajaya hahaahahah)....jom layan pic yg ade untuk entry random photos arinie.... chill!!~


*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • dayyan ni kalo aku suruh menulis mmg okey, cube suruh mengaler...leh sakit jantung aku tgk hasil kaler die...setompok..setompok...nampak malasnye kat situ hahahahaha ..tapi ni pic dulu2...skrang dah boleh mengaler semenggah sikit org kate.... dah leh la kaler tak keluar garisan lukisan tuh....



  •  bento riang ria anak2.... byk lagi pic bento yg aku tak publishkan so kalo ade dlm entry random photos nanti takyah le rase pelik sgt ye hihihi.... utk pagi aku masakkan garlic bread buat sandwich cheese...utk lunch nasi putih + ayam paprik + telur dadar ...utk kudap2 sekolah kafa keropok kaler2....





  • situasi yg biase kalo balik kampung...atuk ajak jalan2 naik kereta tak mo, semua nak naik motor... gigil2 atuk kawal motor bawak cucu2 hahaahahah.... almaklumlah jakun apaknye tak de motor hahaahahaah
 


  •  pizza jam-packed yg baru tu.... i dah try uollsssss.....yummy lazaaaattttt.....


  •  lunch sabtu lepas... selalu weekend aku tak masak tp sabtu lepas malas tul nak keluar so masak gak le menu cincai bancai.... cencaru gemok2 bakar cecah kicap perah asam limau cili api + sardin cili api + buncis goreng + sup telur suhun ngan fucuk....

  •  punca2 hujan selalu turun skrang ni hahaahahaha..... bagi can dah abis exam nak melalak berkaraoke.....sori le jiran kalo terganggugugat dgn suara2 sumbang kahkahkah...dok melalak kat hall atas tapi dengar gak dari luar haahahahahaah


 
  •  bento riang ria lagi....utk pagi spegeti goreng + nugget...utk lunch plak nasi putih + ikan sambal manis + sup mee suah ngan telur....utk kudap2 kafa sardin roll frozen.....ade org tanye rajin aku masak pagi2...alaaa rajin sebab kang aku balik keje takyah masak dah..tinggal perangat je tuk dinner....lg pun mia selalu komplen tak tau nak beli ape kat sekolah, balik2 bende same tu aku masakkan jugak.....

  •  aku sayang kebaya aku nie...tapi aku pakai bile bulan puase jek ...jgn tanye kenape haahahahaahaha...kalo bulan bukan puase takut butang tertetas haahahaahahah tak konpiden dah wey nak pakai kebaya2 nieh....



  • pernah makan tapai ubi dengan fresh milk?...sejuk2.... perghhhhhh...nyaman tekak wey...kalo ade aiskrim vanilla pun lagi syiok!!...aku penah makan tapai ubi di buat jemput2 ngan kek....serius sedap!

abis dohhhhhhhhhhhhhhhh...... hepi weekend uolls .... weekend ni nak bawak budak2 tgk citer big hero 6.... ade gak citer sesuai tuk budak2 keluar time2 cuti sekolah nieh.....leh le bawak....yihaaah!!





**menanti dan terus menanti...bile note 4 gold nak keluar...sori apple terpakse berpaling tadah kali nieh...dah  4 tahun aku gune ip4s, dpt tau ip6 nak keluar gigih aku kumpul duit tapi sayang betul harga ip6 tak berbaloi dgn spec die... note 4 punye spec gile2 ohsem...patut ramai bagi review note 4 lagi bagus dari ip6..fizikal note 4 pun lagi xklusif.....puas aku 'study' kat google woo....





Tuesday, November 18, 2014

family day wiff bff at Gold Coast Morib!



pe kabor yop?! heheheeh... hope semua sihat.... ramai tak sabar nak menanti cuti sekolah kan....yes! tgl minggu ni ajek lepas tu cuti sekolah...seronok le anak2  kite kan.... ramai dah plan nak cuti2 malaysia tu....ckp pasal cuti2 malaysia minggu lepas bff aku buat family day kat gold coast morib nun... ye laa tak aci lee mak2 jek berjimba gi langkawi ari tu kan...so kali ni belanja anak2 laki2 plak main air.... budak2 dpt main air sure seronok tu yg kiteorg ke gold coast morib tuh....harga tiket untuk adult rm35 utk children rm20... tapi aku dpt utk adult rm16 utk children 10 (dayyan free) sebab guna kad member aku ....berbaloi2! hehehehe ..aku suke kat sini sebab tak strict sgt nak angkut makanan bawak masuk dlm....tapi jgn le ko angkut ala2 berbakol2 mcm nak piknik tu hahahaha


*
*
*
*
*
*
*
V


wasap2 dlm group bff, kiteorg plan kul 10 kat gold coast morib.... budak2 ni dengar nak main air, subuh pun tak yah kejut..bangun sendiri hah  kahkahkahkah..... sebelum ke morib lepak bekpes dulu.....



belum cuti sekolah pun orang ramai.... tapi kalo dah cuti sekolah mau lagi ramai tu yg kiteorg plan pergi minggu nieh...tak stay hotel situ pun sebab masing2 umah dekat2 je .....



letak barang terus masing2 belari gedebussssshhhh! aku tak mandi pun kali nie...malas nak basah2.... dok tepi sambil kunyah bekal ajek laaa kakakakaakak



kiteorg buat potluck, bawak sorang sikit .... ade bihun goreng, sandwich, apam susu, sardin roll, kek, nasi lemak bungkus.... syok gile makan!... dasat husben masing2, naik darat makan pastu terus terjun air balik...naik semata2 isi tank aje hah...hahaahah enjoy giler hari tu....cuaca pun cantik tak panas tak hujan...dlm kul 3 baru start hujan.....



jgn kata bapak budak, budak2 ni pun same, main air pastu naik darat mintak makanan pastu gedebush balik ...kang lagi sejam naik balik mintak makanan hahahaahah


video


tengah layan adik medina main...pandai nak main ngan kakak2 nieh....



seronok tgk dieorg main air....rase mcm nak terjun sekali..tapi malas laa plak nak basah2 ...leceh tul nak tukar baju kang....aku ni tgk mood gak...



jenuh nak mengumpul anak2 murid ni semua nak bergambar same...letih jerit hahahaahahah



video


heheeheheh 7sekawan!!



tahun lepas datang sini aku mandi same..sampai sunburn2 muke..scary dibuatnyer...ahahahaahah...



kul 1 lebih masing2 dah  naik....tukar2 baju n siap2 nak balik...



semua dah babai2 nak balik...kecuali aku....aku? kul 3 baru masing2 baru naik darat....betul2 pulun main air budak2 nie....hoiiii kematuuu bontot mak ko tunggu tau tak hahahaahaha...anak2 aku mmg tak reti nak naik kalo aku tak panggil....kemain dari satu slide ke satu slide dieorg pusing ....



nampak damia tuh? lebih 5 kali die pusing naik slide tu.....aku mmg tak leee nak naik...dasar penakot! hohohohoho


dah tu jek...korang kalo nak pergi, pergi leee..tak stay pun takpe gi main water park die ajek.... aku ni pun saje bawak kesini, konon2 belanje budak2 ni dah lepas exam kan.... ermmm, kamis ni dpt le tgk mia naik stage utk hari anugerah cemerlang.... alhamdulillah!!



** ari tu beli lipstik kologen dherbs telajak lariiiissssss...best gak pakai...miamija semua tale gak pakai same...chait!!



 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy