Thursday, April 18, 2019

thursday ~ random photos



Assalamualaikum...



dah lame gileeee kot tak buat entry random photos...almaklum lee mood nak update pun senduuuu2 hahahaah...since anak2 dare pun dah besor2 dah liat nak bergambar..maka jgn pelik gambar2 bujang2 jek yg byk memenuhi ruang blog maknye lepas ni yeee kikikiki....


*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • ku picit2 ku tekan2....mane kartun nyeeee...

  •  cehhh bulat2 daku ditipuuuuuu hahahaha....patut yg lain khusyuk ajeee!


  • pic bulan bile ntah pi santap kat ikan bakar pak din tanglin nun...si kecik punye bekal jgn dilupa...kang die meroyan tgk org lain makan hahahaah...


  • kecik beso kecik beso abang tenung si adik...hahahaha... kaki kaco abang buat kumon! kuat mengopes si kecik ni, mmg kene hati2 bab barang2 yg bersepah...takut masuk mulut...



  •  papa nak pasang bateri, si kenit ni pun sibuk same hahahaha...mainan2 semua recycle abang punye jeee...korek2 balik dlm stor, cuci sikit, pasang bateri balik ....



  •  taska eijaz ade buku report so dpt le tau peel dan aktiviti die setiap hari kat taska...kalo hari isnin tu mmg teacher update monday blues je laaa hahahaha...selasa sampai jumaat baru okey...



  •  kejadian sabtu lepas....jalan2 layan eijaz main ..jumpe plak DMFK...mujur die tegur eijaz dulu, kalo tak kiteorg tak perasan sbb dok ralit dgn eijaz...


  •  dpt gambar dlm wasap group kelas dayyan...dah darjah 2 dah bujang aku nie....sebok tanye aku, bile eijaz nak sama2 sekolah dgn die...ko dah sekolah menengah baru adik ko masuk sekolah rendah lee dayyan oiii hahahaha....



  •  say no to anti vaccine....


  • selain dari vaccine wajib, eijaz ambil jugak vaccine prevenar dan rotavirus...dok taska kan so kene laa standby ...  prevention is better than cure...
tu ajek tuk kali nie....see yeah!!




**alhamdulillah...bertambah anak sedare aku .... adik perempuan aku selamat bersalin anak no 3 isnin hari tu...tak lame lagi adik aku lelaki yg bongsu plak nak timang baby....2 org anak buah dpt tahun nie..





Wednesday, April 10, 2019

roti canai kejung goreng....



Assalamualaikum semua!!


tapau roti canai byk...sudahnye x abis...nak buang sayang so simpan dlm esbok dgn impian bile2 lapo leh reheat balik....sudahnye kejung2 dlm peti ais...ehh jgn dibuang...meh try resepi sempoi nie.... anak suke2, bapak anak suke hahahaha...

*
*
*
*
*
*
*
*
V

bahan-bahannye.... 

watak utama : roti canai keras kejung dr esbok yg tak abis tuh..
watak tambahan : bahan tumisan (bawang putih, bawang merah, cili api dihiris2)
watak tempelan : sayuran2, sosej atau daging burger dihiris, telur 

cara-caranye.....

hiris2 roti canai keras ko tu sesuke ati ko...aku suke hiris2 mcm kat bawah tu..feeling2 mcm makan kuew tiow ajek....lepas tu rendam roti canai keras kejung tu dgn fresh milk...agak2 laa jgn sampai banjir sakan..cukup sekadar utk melembutkan roti canai tadi ajek (gambar step by step masak takde sebab mase tu aku videokan dlm igstory aku huhuhu)

panaskan minyak masak secukupnye, tumis bahan tumisan sampai naik bau ....campak segale sosej ke daging burger ke fishball ke fishcake ke ....lepas tu masukkan sayuran, pecah telur...dah cantik bahan2 tu, tuang roti canai ko tadi....goreng sampai lee die garing sikit ...perasakan dgn bahan perasa.....




tadaaaaaaaaaaaaaa...siappp!!!...




creeetkan sos dengan mayonis, makan panas2....sedap baq hangggggg!!! hahahahaha
okey..cube jgn tak cube...roti canai keras kejung tu jgn di buang...membazir amalan syaitoon uolsss mih mih mih....




**tak kurang sebulan lagi kite nak berpuase bulan ramadhan...haa yg tak ganti lagi tu jgn buat deeekkk ganti last minit tauuu....aku ni dah 2 tahun puase penuh....2017 puase penuh sebab aku on lucrin utk stopkan period sbb kes fibroid aku tu, 2018 puase penuh sebab pregnant kan eijaz...hope tahun ni puase penuh jugak sbb aku fully breastfeed mmg tak period2 lagi ni....amin









Monday, April 8, 2019

majlis bacaan yassin opisku...



Assalamualaikum semua!




aiyoooo!! makin meliat nak update blog...ye laaa byk citer dah update kat igstory, lg cepat dan pantas hahaahaah...tapi ye laa tulis kat blog, esok2 leh bace balik kan....kalau kat igstory abis 24hours, followers takleh tgk dah....hokeylaa, mane yg dan, kite update le kat blog ye...tapi citer trip2 mmg wajib masuk blog sbb kenangan tuk diri sendiri jugak tu kikiki....

hari jumaat minggu lepas, opis aku buat bacaan yassin...ni siri majlis bacaan yassin yg pertama untuk tahun nie...kami ni ade 3 aras so tiap aras akan jadi tuan rumah utk majlis bacaan yassin utk sepanjang tahun  ni....mcm biase laah, berkonsep kan potluck...aras yg menjadi tuan rumah biasenya kan sediakan main dish...tapi kooo, potluck2 ni bile dikumpul2kan penuh semeja wehhh...alhamdulillah rezeki dikongsi bersama gituuu .....





haaa tgk...penuh mejaaaaaa....mcm2 adoooo.... yg penting, perut kene kasi kosong hahaahahah...


tuan rumah sediakan soto sebagai main dish...nasi lemak bungkus pun ade....bihun, mee, spegeti pun ade....


kuih muih pun meriah....


selain bacaan yassin, diraikan juga majlis hari jadi jan - april, timang cahaya mata dan berkahwin...



devil choc cake...


tanda ingatan utk yg menyambut bulan hari jadi...


aku dpt ni...ehehehe....rezeki eijaz...


ni yg menyambut hari jadi...dpt tabung comel...


bacaan yassin sedang berlangsung...







lepas bacaan yassin, majlis di teruskan dengan sesi pemberian hadiah2...dan potong kek....



semoga panjang umur dan murah rezeki utk yg diraikan besdei jan - april ....uhuiiii!



eh yg akan bersara pun ade ehehehe..bileee laa aku nak pencen plak nie....huhuhu


kebetulan tahun lepas tahun org menambah anak ...ramai lak yg timang cahaya mata kat bahagian aku hehehehe...termasukle aku ....





dah abis....hahaahah.... yg penerima adiah besdey ramai sgt...tak lalu nak tepek dlm ni hahaahaha...semoga majlis yg diadakan dan yg dirai diberkati Allah taala...semoga semua warga Bahagian Pembangunan KKM sentiasa dalam rahmat Allah taala dan dipermudahkan segala urusan...amin....





**8 april 2019...genap eijaz 8 bulan...alhamdulillah....






 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy