Thursday, September 3, 2015

thursday ~ random photos




haluw! haluw! aucak....salam kamis salam random photos dari lieyalatif...jgn byk ckp moh layan pic yg ade untuk entry random photos kali nieh....zaaasss!

*
*
*
*
*
*
*
V


  • bento riangria mia mija ~ utk pagi sandwich telur dengan sosej.... utk lunch plak nasi putih + ayam goreng kunyit + telur dadar + jambu hijau.... menu ayam goreng kunyit ni mmg peberet aku sebab senang2 pagi2 nak prepare ....




  • nampak tak sape yg patut aku sebat bontot dgn rotan?....hahahaha


  • ari ntah bile lepak kat dubu dubu kat ioi tu....nak try makan korea kononnyer...mujur leh telan...sedap gak!



  • haa ni le aku citer semalam pasal ade anak kucing yg manje dgn dayyan tu.... ade 3 ekor tapi yg putih ni sgt2 suke dayyan...kejar2 dayyan main ngan dayyan....


  • projek masak2 kat opis.... ari tu buat nasi lemak...aksesori nasi lemak bawak le sorang sikit...meriah bile kumpul hah...tak muat meja ekekeekekek


  • bento riangria miamija ~ utk pagi roti john + cekodok pisang....utk lunch plak nasi putih + kari ayam ngan kicap....utk kudap2 kafa plak coklat...



  • peberet bekpes aku roti puri.... bukan mcm mia...nasi lemak tu harusssssss ...pastu pas sarapan, masuk keter tak sampai 5 minit leh tdo kroihhhh kroihhhh ...adoiyai!

tu jek random photos kali nie....bubye!



*video dayyan ngaji*
video

Wednesday, September 2, 2015

kisah merdeka day kami!




Assalamualaikum....amecam fresh minggu ni sebab weekend yg panjang....ramai yg balik kampung n pi bercuti...lieyalatif & co. tak balik kampung pun... lepak2 umah ajek ngan bawak2 budak2 ni pi tgk movie...main bowling....jom le layan gambar sambil aku citer2...tak syok membebel jek takde gambar...aku update panjang kali ni, senang seminggu tak yah update blog pastu haahahahaah

*
*
*
*
*
*
*
V


sabtu 29hb tu tak kemane pun.... aku pi belanje barang dapur jek kat pasar borong, pastu prepare nak buat bbq ... mia la dok ingatkan dah lame tak makan kambing bakar....bahek laa anak jom kite buat bbq sikit.....




buat sikit jek... mcm sotong 10 ekor, ayam 8 potong, sosej sebungkus, kambing jek lebih sebab kat umah ni ramai peminat kambing...mbekkkkkkkkkkkkkkkk....hahahaha..petai tu aku beli 50papan tuk buat petai jeruk...copet 3 papan nak dibbq kan gak .... sedap oii petai bakar...


petai campak dlm bara jek, sebab tukang bakar jeling2 bile aku letak petai tepi bahan bbq...takut berbau petai lee tu haahahahaha


lambat start buat bara.... dalam kul 10mlm gak baru dpt makan....
*video bbq*
video


minatang2 bbq makan ngan nasi putih sajek...takde sayur2, tak kuase nak masak sayur mlm tu hahaahahah.....licin nasi 2 pot hah!...mia jek 3 kali tambah...die berhantu kambing2 nieh...



nak tambah kali ke 4 aku dah suruh stop.... baik2 kurus sikit lepas puase ari tu kang naik balik berat..... mia ni bukan boleh, kalo berisi sikit mule laa kuat ngantuk....


ahad 30hb plak ajak budak2 ni keluar... pi tgk movie, main boling.... dah lame tak melontar bola kononnyer....


isi perut dulu ...



lambat sikit sampai...tak dpt book lane yg longkang ditutup tu.... book 3 games so layan 1 game kat tempat biase ni....lagi 2 games dpt pindah area longkang tutup tu hahahaahaha...



kemain masing2 mcm pro main...tapi manjang bola masuk longkang...



beriya tgu bola langgar pin...hahahaha... mase ni kiteorg dah pindah ke lane yg longkang ditutup so sah2 le pin jatuh...


*video main boling*
video
video



beriya melonjak hepi bile bola kene pin hahaahaha.... ye laa anak oiii dah longkang bertutup mauu tak pin jatuh ...

video


ni mate budak2 nie.... mmg dieorg jek main... aku ngan laki aku main 1 game ajek mase awal2 tu....tu pun dayyan tak puas ati...ajak main lagi...adoiiii 3 games kotttttt...lenguh tangan melontar!




masuk toy rus sat bagi 'cukai' sorang2....


pastu baru pi tgk movie inside out nie...ololo begenang2 air mate mia mija layan citer ni hahaahahahaah...pastu malu2 sebab aku pasan dieorg nangis .....



konon pas abis movie nak pi dengkil ade jemputan kawan, tapi tak jadi pergi sebab dayyan dah dedar2 plak....balik umah ajek laaaa....




isnin 31hb mmg plan tak keluar gi mane2...dok umah kemas2 umah...masak2...lepak2... sarapan nasi goreng bodo, jemput2 udang cicah sos thai....



dah order kerusi meja piknik kat lazada...nanti kite bekpes kat luar umah plak yeak anak2...auw!!



projek ari tu ajar2 anak2 aku aktiviti sains....buat jeruk petai kahkahkah...



aku beli petai 50 papan....so buat jeruk petai .... nak bagi mak aku kat johor....



dpt le byk gini...bekas kecik tu aku punye ....cukup laa kang byk2 asek terbabas je makan nasik...bukan boleh aku nie....



assistant aku kat dapur...senang, bab2 potong sayur ke bawang ke cili ke semua settle dieorg selesaikan....



ni le menu ari isnin ari merdeka ari tu, kupang/lala goreng cili serai, bayam masak lemak dgn keli goreng garing....



erkkk ade ibu kucing dgn 3 ekor anak tumpang tdo kat sebelah umah....tup2 dah tebela sbb sekor anak kucing tu comel giler..... manje plak tu dgn dayyan, asek kejar dayyan jek.... nanti aku snap lagi....


tu jek laa kisah cuti merdeka day kami..... tak le sebest korang yg pi jalan2 bercuti tdo hotel bagai tuuu..... tapi best sbb dpt lepak sefamily....tu yg tak ternilai kan?.....






**skrang musim sukan kat sekolah mia mija..... tapi tu laa, anak2 aku ni mcm mak die ..kaki bangku ...jadi tukang sorak ajek laa hahhaahahah









Friday, August 28, 2015

Photoshoot raya lieyalatif 2015 {part 2}




hokey adik kakak...mari sambung part 2 plak.... dah basi basu dah citer photoshoot raya nie hahaahahaha....anyway, hepi cuti merdeka day! yeay! senin cuti keroje hahaahahaha

Lokasi pshoot : Our home sweet home, Taman Wetland, Taman Megalit, Taman Botani, Astaka Morocco dan Laman Singgah Putrajaya..

*
*
*
*
*
*
aku malas nak tulis caption tau
*
*
*
V






















selamat berhujung minggu kawan2!!




** kucar kacir hidup aku kat opis bile dah start gune sistem ddms ni (surat dlm talian).... takpe2, lagi sebulan due biase laa kot hahahahaha



 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy