Thursday, February 11, 2016

thursday ~ random photos



Assalamualaikum...salam kamis semua.....

mesti ade yg sambung cuti minggu ni kan?..alang2 dah lagi 3 hari nak weekend ye tak....aku tak pun sambung....balik2 penang (urusan meminang) esoknye keje terus.....sayang cuti  lak....best woo pi penang....keluarga bakal adik ipar pun baik ...tu nanti le aku citer....jenuh nak pilih gambar nieh hihihihi....arini jom layan pic random photos yg ade....


*
*
*
*
*
*
V


  • bagi can kali ni gambar tuan punye blog  di teratas carta hahahaahah.....kat bangi sentral nie....kat butik fabulous heejab rasenye....layan posing sbb tgk lampu chandelier ngan sofa tu cute!


  • kejadian ntah bile ntah...member kat opis bawak telur itik mentah 10bijik....jadi kami2 menggulaikannyer....layan ngan nasik panas pastu renjis kicap...perghhhhhhhhhhh mantop baq hang!!



  • kami ketika weekend.... masing2 tau dah part masing2..... tapi yg paling aci ngelat tau dah sape kan???....siap makan sambil baring tuuuuu.....dayyan! dayyan!

  •  haa ni aku ingat..santapan kiteorg ari kamis..sebab aku ngidam nak berbuka makan lontong ngan kuah kacang....gigih balik keje buat .....puas anak tekak i! .....arini plan berbuka kari ayam jek....

  •  bento riang ria miamija ~ utk pagi pasta spiral goreng + biskut nenas....aku tak paham nape budak2 ni tak suke biskut nenas nieh....aku paksa gak try hahaahahah...utk lunch plak nasi putih + sawi putih masak air + sambal ikan bawal.... ade jugak buat limau madu ngan pisang....



  • santai2 petang hari..skrang kan panas lit lit .....budak2 ni laju jek laaa paw eskrim.... 7eleven plak 5 minit jek dari rumah...lagiii menjadi2 kejadian paw eskrim nieh.....tgk dayyan tu...siap silang panggung....



  •  ehemmmm...ehemmm....nak show off sat..... taraaaaaaaaaaaaaaaa...hbag idaman hati utk tahun nieh....hand bag playnomore.....gile pening nak buat pilihan kaler....nak beli semua kaler kang melampau ...pas main osom2 akhirnye mint aku pilih.....konon nak beli mase pi korea nanti tapi lambat le pulak dah tak trend kang nanti....so kirim ajek personal shopper beli kan.....cute kan?? mia mija merajuk2 nak jugak hahahahaah


  • pekena mee tarik kat bangi......aku suke yg dry gini...mengah nak abiskan mee die yg selambak tuh!

  •  okey...last but not least....bento riang ria miamija lagiiii..... utk pagi aku buatkan kuew tiow goreng + nugget + popia ketam....utk lunch plak nasi putih + ayam goreng + kicap..... ade jugak buah lai.... agar2 milo tu utk dimakan ngan kawan2 baik dieorg.... sardin roll utk kudap2 kafa....nampak je mcm byk kan sebenarnye bekas budak2 ni kecik jek....cukup2 le tuk tampung perut dieorg dari pukul 7pg sampai 5.30ptg.....

 okey tu aje...bubye...happy weekend everyone....takde dahhh long weekeng...uwaaaaaaaaaaa!!




** aritu pi penang beli jeruk madu pak ali ..... aku nak buat acar buah yg selalu ade kat kenduri kawin org johor tu laa pakai jeruk madu pak ali tu...sure lagi sedapkan....okey doakan aku rajin yeak hahahaahahaha



 

Friday, February 5, 2016

~ 11th wedding anniversary ~



Assalamualaikum...salam jumaat semuaaaa!!

yes! weekend yg panjang lagi minggu nieh....anak2 aku cuti sekolah sampai seminggu hah....ringan jugak tangan ni nak klik2 apply cuti gak...tapi mcm sayang plak huhuhu..... bukan nak kemana pun cuti panjang2 ni...cume 6hb - 9hb ni kiteorg satu family belah johor akan ke penang untuk menyunting bunga di taman org...auwwwwww..... aku lagi excited nak jjcm penang sebenarnye hahahahaha....okeylaa arini nak citer pasal celebration simple2 kami sempena wedding anniversary yg ke 11 pada 30 jan ari tu.....

*
*
*
*
*
*
*
V

sambut simple2 jek tanpa holiday2...konon nak pi cherating, tapi hotel yg kiteorg nak tu tak available...ye laa cuti weekend yg panjang mmg payah le nak cari bilik kosong kan...




ekceli aku tekejut gak dgn planning laki aku nie....berjaya gak die suprisekan aku heheheehehe.... mule2 dengan hadiah, pastu bunga...pastu kek....satu peningkatan memberansangkan bile en laki dah pandai tempah kek sendiri ....tang gambar tu tecekik aku tgk mase mule2 bukak kotak kek hahahaahahaha....



yg lawak nye...budak2 berebut2 nak makan tang gambar kiteorg hahaahaha...adoilah



kek red velvet yg super creamy....tak kedekut cream cheese tu yg buat win tuh....
sebenarnye aku frust sebab 30hb tu kawan opis buat besdei anak die.... mmg wajib pi kalo kawan aku ni buat majlis sbb menu super2 meletup...tapi laki aku ade hal....frust tak dpt mkn kek besdey tapi digantikan dgn kek anniversary hehehehe...



due hari jek licin kek red velvet nie.....



11 roses sempena our 11th wedding anniversary...auwww!!



dapat warm wishes dari pandora jugak...auww!!


bertambah charm dipandoraku...auwww!! en laki suprise bagi charm 'happy anniversary' yg super cute....

fuhh pejam celik pejam celik dah 11 tahun usia perkahwinan kami..... aku bertuah dpt laki aku sebagai suami..seorg yg baik, sabar dan tak penah tinggi suara...... kalo aku merajuk die sabar layan...kalo aku dtg mood pms aku pun die sabar layan..... moga sampai ke akhir hayat kami bahagia.....amin...doakan keluarga kami yg baik2 ye kawan2 blog....xoxo!!




**happy chinese new year utk kawan2 yg menyambutnyer....tahun ni takdpt limau free pun....uwaaaaaaaaaaaa!!




Wednesday, February 3, 2016

bikin keli bakar ..slurppp! merecik!....


Assalamualaikum....cak kung cak...aucakkk!! ekekekekeke


tenggelam timbul update blog hah..... takde bahan le oiiii.... kang asek update tiap kamis jek kene bahan kang haahahahah.... gigih cuti weekend 3 hari ni kumpul bahan update blog ekekekeeke....arini meh le nak citer pasal kiteorg membakoooo bakoooo kat belakang umah....

*
*
*
*
*
V


sape follow blog aku mesti tau kiteorg satu family ni suke buat bbq.... ari tu dok teringat mcm dah lama arang dlm stor tu tak berguna.... tapi nak bakar2 ayam ke kambing mcm tak lalu ....en laki bagi cadangan bakar keli....ape lagi borong le keli besar2 sikit tuk bakar.....



hamik koo berasap2 belakang umah hah....jiran2 takde balik kg rasenye...


*video bbq keli*
video


aku buat 10 ekor keli.... 5 ketul ayam (incase laa budak2 nak ayam kan)....sosej 2 peket (utk paksu budak2 ni yg tgh diet nak kawin kekekekeke)



aku ckp ngan laki aku, bakar keli tu jadi mcm ikan bakar pak din atau ikan bakar tanglin tu....garing2..... perghhh terra laki aku bakar..sebijik jadi....kulit rangup kemain...



rangup oiiii.... cecah plak air asam ....perghhhhhhh!!



mia sibuk nak tolong bakar sosej....asap kene mate dah bising2 hahaahahaah


*video mia tolong bakar sosej*
video



si dayyan ngan jaja dah belari belakang umah main basikal....lagi takleh harap tuh...



sudahnye...keli ngan sosej laku...ayam tekonteng2 tak laku....muak wey asek makan ayam ajek...




*video bbq tetibe ujan turun*
video


abis membako, mandi siap2...bau asap satu badan kan....pastu turun makan....




nie pinggan aku.....nasi putih panas + pucuk manis masak lemak putih + air asam kaw2.... gileeee tak merecikkkkkkkkkkkkkk....mak mertua lalu pun tak perasan oiiiii kehkehkehkeh......

 (tadah ailiyoooooooo sendiri)





**next weekend anta rombongan meminang ...moga dipermudahkan...amin





 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy