Monday, September 22, 2014

kisah bento miamija....




salam senin semuaaaaa..... gi mane weekend ari tu? aku balik kampung johor.... adoiii kejenye makan ajek laaa.... mak aku ni bile anak2 balik mula lee saka masak2 die masuk hahahaahah.... bulat tepu dah perut aku laki bini dibuatnyer..... arini jom layan pic2 bento anak aku yek...hahaahah nampak tak kat situ aku dah takde bahan nak update blog...tapi tgk dlm folder pic bento budak2 ni byk tu aku buat entry ni heheheeh selalu pic bento masuk dlm entry random photos kan...alaaaahh layan je laaa yg penting blog berupdate ekekekeek....


*
*
*
*
*
*
*
V


  • ni gambor fresh nie.... bento ari nie..seminggu dah syok mengulit mimpi cuti bento ari nie mulalaa rutin biase....utk pagi roti telur cheese ...utk lunch nasi putih + sawi ngan cendawan masak air + ayam percik...utk sekolah agama pau kaya....beli frozen kat mohd chan abdullah...sedap wey!


  •  ni plak aku masak spegeti goreng bayam + biskut tuk pagi....utk lunch nasi putih + sup sayur + tenggiri sambal + buah limau....


  • yg ni plak aku masakkan bihun goreng + buah epal utk pagi...utk lunch nasi putih + sawi goreng + tenggiri masak lemak cili api.....sesungguh aku tak percaya bile miamija kate die makan sawi tu licin,mesti dieorg campak dlm tong sampah...hahahaha



  • ni plak aku buat kan burger utk pagi...utk lunch nasi putih + sayur sambal goreng +  kembung masak taucu...utk kudap2 kafa popia ketam....



  •  yg ni plak pasta goreng bayam + ciken balls utk pagi.... utk lunch plak nasi putih + telur mata letak kicap heheheeheh...nampak aku malas kat situ...utk kudap2 sekolah kafa aku gorengkan sardin pull frozen beli kat kafe opis aku....




  • tuk pagi roti goreng letak sosej + telur, yg ni menu peberet aku sbb senang dan cepat nak masak.......utk lunch nasi putih + bayam masak air + kembung masak sos.....kudap sekolah kafa biskut oreo....


  •  utk pagi aku buatkan roti sapu garlic butter sandwichkan dgn telur ... utk lunch plak nasi putih + ayam masak halia + sawi masak air + buah anggur....

haaa amecam kenyang tak tgk bento miamija hahhhaahaha...alaaa tak sedap mane pun sbb aku masak campak2 ajek heheheeheh.....nampak mcm byk jek aku bekalkan dieorg kan...sebenarnye bekas bento ni kecik2 aje....kang bekalkan nasi byk2 kang ngantuk plak dlm kelas....senang hati bekalkan dieorg ni sbb pandai jaga barang2 sendiri.... takde la kes hilang ke tertinggal bekas..... agak2 dayyan esok camne laa gamaknye...huhuhuhu



*keek dayyan*


Thursday, September 18, 2014

jalan2 Fun Rabbit Land, Bukit Broga


Salam khamis semua!

sonok kengkorang bawak anak2 jalan cuti sekolah yeak.... aku bawak budak2 ni jalan dekat2 ajek.... bawak pi tgk movie 'ribbit'... makan2.... men beskal.... haa tu jek laa aktiviti cuti sekolah budak2 nie hehehe...nak buat camno apak nye takleh cuti lame2 almaklum laa baru masuk keje lepas abis belajar ari tu kan.....tapi arini nak share kisah aku bawak budak2 ni main2 ngan rabbit kat 'rabbit fun land' kat bukit broga tuh.....ekceli sekolah dieorg ade buat lawatan gi rabbit fun land ni mase upsr ari tu, tapi aku tak bagi pergi so kene laa bawak dieorg sendiri hehehhe...jom layan citer aku...


*
*
*
*
*
*
V


tuan blog! tak kenal aku pancung! hahaha



kiteorg gi bekpes kat warung bunian ...lame gile tak lepak sini.... adoi sejak keluar jjcm sentiasa ramai org kat sini....lunch kat sini sedap..sape tak penah try tu gi le try....search kat blog aku ni 'warung bunian' keluar lee berderet2 citer die...



pekena nasi lemak bungkus....ala2 mcm nasi pataya die buat.... order 3 nasi lemak bungkus ngan 2 keping roti kosong....



mia makan nasi lemak licin...si mija jek laa aku tolong abiskan....roti canai plak share2....



abg sadoo i tolong perabihkan roti canai hahahaha...bising die order tamak sampai 2 keping hahahaahah



hokey mama jom dayyan bawak gi broga!!



dalam pukul 10.30pg kiteorg sampai...kebetulan mase sampai ni org baru turun dari bukit broga..sesak jugak le kat depan tuh.... ade plak ambulans, bomba ngan polis, rupenye ade kes org jatuh kat bukit broga....




tempat die biase2 jek..so far okey laa dgn fee masuk rm5.... yg penting dpt rase feeding minatang2 yg ade tuh....semua minatang jinak2....  jgn le korang expect tempat ni ala2 mcm zoo negara plak...dah fee masuk pun rm5 jek senah oiiii heheheh...tapi so far okey laa sebab budak2 ni leh tgk dekat2 minatang yg ade...



laki aku tgh mengukur kuurr kurrrr burung merpati tu hahaahhah....kompem2 burung merpati tu pun malas nak layan hahahaahaha



kambing2 ni plak, pantang nampak org semua hulur kepala.... berebut2 nak makan ....aku beli 3 bungkus carrot potong2....



budak2 ni penakot mcm aku gak haahahah...tapi aku dulik ape, aku paksa gak suap kambing2 tu.... aku takpe, jadi mandor jekkk...tak dpt bayangkan kalo kambing2 ni geget tangan aku yg mulus ni kahkahkah



nampak tak..kerje aku snap gambo dieorg jek dari jauh hahaahahah



pastu masuk dlm kawasan arnab..gemok2nye lahaiii sekor2....eksen plak tu hulur carrot tak mo makan.... tak mcm kambing2 tadi pelahap kemain.... 
 


tapi mereka2 ini jinak... gosok leee camne pun senyap jek.....



yg ni paling comel sebab ade bulu lebat kat pipi heheeheh....




dayyan gelak tekekek2 sambil cakap "mama nengok ni, rabbit wash hand' ..ntah ape yg kelako sgt die tgk rabbit tu masuk dlm air tu agaknyer...



pose gediks tuan blog...




suap rabbit makan sambil menjejes2 air liur sendiri...mane tak menjejes, die pun sebok nganga mulut hhahaahhahaha



borak pasal arnab ni aku ade citer sadis ..... bapak aku laa mase aku kecik2 dlm darjah 3-4 kot, bawak balik satey...sedap gile makan hah...bercocok2 makan....dah kenyang sendawa baru die cakap tu satey arnab....umanggggaiiiiiii terbayang2 aku hidung arnab ngeyit2 time tuuuuu kahkahkahkah



due ekor kambing ni mmg dieorg lepas...nakal ni suke ikut org lagi2 yg pegang makanan.....dah satu hal nak abiskan carrot kat korang due ekor ajeeee heheehehhe



dayyan mule2 berani laaa...bile kambing2 ni telebih jinak die pun cabut lari kahkahkah....




dayyan takut dgn donkey nie sbb donkey ni dok bising2 bunyik 'hikkk hokkkk hiiiikkk hokkkk' panggil kiteorg...jeles kot sbb tgk kiteorg dok suap kambing jinak tu tadi....okey2 laaa bagi 3 potong carrot baru die senyap...



belakang budak2 tu kandang seladang kot...besar semacam lembunyer....




so far 3 bungkus carrot tu cukup2 laa tuk sedekah kat minatang2 kat sini sbb tempat ni tak le byk sgt minatang yg ade pun....



berebut2 semua hulur mulut nak makan....




kuda padi...




tempat ni ladang ternakan arnab terbesar kat malaysia.... ade kot jual daging arnab...aku tak beli pun sebab tak makan pun kan....



anak2 lembu yg jinak2...




cuaca plak mendung je ari aku pergi tu....syok le tak panas bahang.... tempat die mcm korang tgk dlm gambar ni laaa....ala2 suasana kat kampung2...



angsa ni pun seb baik berkurung, kalo dilepas mauu semua kene kejar...jinak sgt...



monyet ade laa dlm 3 ekor.... yg aku nampak kat sini ade arnab, seladang, kuda berjenis2, kambing berjenis, kancil, rusa, burung2...




kambing berjanggut panjang.... 



saje aku simpan pic ni dlm henset...agak2 kalo budak2 ni malas nak gosok gigi aku tunjuk jek gambar kuda ni hahahahhah...bekerak2 gigi hah...



ade jugak jambatan gantung comel nieh..



dayyan dgn konpiden join kakak2 main sekali...




hujung2 die melalak sebab gayattttt....alahaiii jantan manje aku sorang nie...naik jambatan gantung camni pun cuak hahaahahahahaah....




bile aku paksa naik lagi die bantai meraung kat situ kahkahkah....



tapi dlm diam sebenarnye die excited tgk org main....



cube gak lagi naik tapi nak papa dok belakang die....heheheeh



aku? naik gak...sajek layan getis...


pastu kiteorg lepak lagi kat area rabbit ni sbb dayyan suke kejar rabbit...



tu ajek laa kisah di rabbit fun land yg sempoi... 



*keek di rabbit fun land*






 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy