Tuesday, November 24, 2020

Dayyan's Room Makeover : Mission Accomplished in 2020!

 

Assalamulaikum....


aisey rindu tul nak mencoret kat blog nie...tp apakan daya.... blog dah semakin dilupakan dan ditinggalkan....instagram story lagi mudah dan cepat...tp tu laa tak sama sebenarnye.... kat blog boleh kite ulang2 bace dan bace ....kat igs kene highlight kan baru kekal terpapar kalau tak after 24hrs je goneeeee....lg pun kat blog ni lagi puas kite menulis.... xpe laa, mane2 aje laa kan asalkan jgn sampai aku lupe password blog aku muwahahahaahahah


nak citer pasal dayyan room makeover ni.... die ni laa paling liat nak tdo bilik sendiri...mentang2 bilik mak pak ko luas, selesa sgt bermaustautin lame2 dlm bilik kiteorg....satu ari tu kiteorg offer die tdo bilik sendiri nanti kiteorg hias laa bilik lawa2.... lepas dijanjikan bulan bintang akhirnyer terjadi laa projek Dayyan's Room Makeover eheheheeh....asalnye bilik ni bilik baju2 ..jenuh wehh perah otak celah mane plak nak alihkan baju2 nie.... laki aku ckp org lain gosok baju utk seminggu je pi keje, aku ni gosok baju terus utk 365 hari muwahahahaah....



*
*
*
*
*
V

bila bilik baju ni dah berjaya di kosong benda pertama kene buat harus laa mengecat....aku pilih kaler biru putih jek... biru pun cat sebelah ajek area katil n almari...so perabut putih  nanti naik laa bile wall tu kaler biru......tuan punye bilik tu acah2 cat je tuuu... yg tukang cat, bapak ngan kakak2nye jeee....



lagi sekali tuan punye bilik acah2 mengemas hahaahahah untuk tujuan pengambaran semata2 haahahaha


settle cat...panggil org utk pasang aircond plak....lampu kalimantang pun kasi nyah tukar lampu yg lagi hipster gituuuuwww....


sebelum ni bilik ni guna langsir je.... bile dah jadi bilik dayyan kiteorg tukar jugak langsir pada blind...baru cun... blind beli kat ikea je...bapaknyer pasang sendiri aje....


ni la blind bilik dayyan....


ni plak blind bilik air dayyan...9 hengget je koo  kat ikea....





pasal perabut plak... nak senang keje mmg cari kat ikea ajek.... dah lame gile kot tak pi ikea..amik kesempatan laaa sambil beli barang2 bilik dayyan, dpt laa aku memuaskan selera aku kat ikea....


kami beli set katil stuva loft bed, almari baju 2, rak, tilam, kerusi belajar, meja study due bijik utk mia n jaja....deliver keesokan hari nyer....pukul 2 kate sampai, betul2 pukul 2  terpacak kat depan rumah lori ikea....kos delivery di tahun 2020 ikea damansara ke putrajaya adalah 98 hengget....


untuk katil stuva loft bed kami amik dgn pemasangan sekali sbb katil tu mcm complicated je nak pasang....staff ikea pun pasang amik masa nak dekat 2 jam....


taraaaaaaaaaa...dah siap pasang!! aku suke gile stuva loft bed nie.... beli lak mase sales dpt laa kurang 100 hengget muwahahahahha



yg paling geram budak kecik ni laaa..keje nye memanjat ajeeeee laaaa...tgh jakun kan...terra weh die panjat sampai atas....pastu nak turun melalak sbb panik tak reti hahaahahah


barang2 lain kami pasang sendiri ajek....kejap je laki aku buat...2 biji almari baju laki aku pasang sendiri, 2 meja belajar mia jaja dieorg pasang sendiri je....



rak putih tu comel kan...ikea mari jugak...59 hengget....


tadaaa dah siappp!! tinggal nak gantung gambar je.... semua dalam gambar tu mmg dari ikea...carpet pun same....


hehehehe...sila tdo bilik sendiri ye.... dayyan request nak computer sebijik.... hokey nanti papa cuba tunaikan.... papa tauuu bukan mama muwahahahahaah



setelah bertahun2 bilik ni jadi bilik baju, akhirnye bertukar rupa jadi bilik manusia dah hahahaahah.....




ni plak meja study jaja yg baru...sebelum ni kan mia jaja share 1 meja besar.... 



ni plak meja study mia....lampu study tu 19 hengget jeee ......oh i laffff ikeaaaa!!!


kat bilik dayyan aku plan nak gantung gambar world map ....cari kat shopee harga rm15 je.... so nanti papanye sile laa bikin frame diy yeee....



tadaaaa siapppp!! hasil ketang ketung tangan bapak koooo.... so cuteee!!!


dah siap tergantung.... 



gambar kanvas kenangan bersalin kan dayyan pun aku letak dlm bilik nie...


so...Dayyan's Room Makeover : Mission Accomplished in 2020!!
yeahhhhh!!...





8 celoteh sahabat

Wah! Cantik, bersih dan kemas. Nampak selesa sangat. Mesti Dayyan happy sangat ni.

November 24, 2020 at 11:00 AM

wahhh cantik, kemas dan maskulin gitu... auchhh
nampak la dayyan dah besar dengan bilik gitu...
semua made in ikea mudah kerjaan yek...
lieya casing hp ko mcm aku punya sikit2... tang ada bunga2 je sama hehehhe

November 24, 2020 at 11:33 AM

Cantikkk... Inspirasi nie😁😁

November 26, 2020 at 10:35 AM

Cantiknya bilik Dayyan....mesti lepas ni dia nak memerap jer dalam bilik...

December 10, 2020 at 10:51 AM

cantik bilik dayyan wei..bilik anak2 dara aku still tak berubah..hehhe

December 10, 2020 at 11:28 AM

Assalamualaikum.lieya

December 16, 2020 at 8:25 AM

Assalamualaikum.lieya

December 16, 2020 at 8:25 AM

Bestnya! dah lama tak jengok blog ni.. mujoq ada insta!

January 2, 2021 at 1:18 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy