Tuesday, April 10, 2012

dayyan 1st besdey bash~

yeah!!! adik2 mari rapat mari dekat...arini akaaak nak bercerita pasal hari besdey bash dayyan..semalam dah menceceh pasal sebalik tabir bash dayyan kan.....gambar ade dlm 100++ keping...tapi kat blog lieya tepek bape ketul jek la yeak...selebihnye upload kat fb ler senang.....lagi pun yg kat blog ni lieya pilih dah gambar2 yg terbaik dari ladang gituuu kui kui kui.....so jom tarik napas, sambil kunyah2 mee goreng ke, nasi goreng ke moh layan gambar2 yg ade.......


*
*
*
*
*
*
V

alhamdulillah....majlis berjalan lancar dgn jayanya....jemputan ramai yg dtg, mknn pun cukup, ramai yg puji kek cantik n sedap....pop cake pun sedap (ni aku tak dpt rase)....yg paling best, dengan bash ni aku dpt gather2kan kawan2 blog, kawan2 opis aku dan kawan2 opis hubby dulu....yg paling seronok op kos laa tgk kanak2 comey yg hepi collect sweets n candy....cute gile dieorg serbu candy buffet tuh....oh yeak, family in law pun susah payah datang memeriahkan majlis....mmg terharu dieorg sanggup berkumpul datang....family aku jek ade hal so tak dpt dtg.....lagi pun mmg niat aku utk setiap anak2 aku akan aku buat besdey bash sekali......mia mija sudah, dayyan pun sudah.....cume dayyan beruntung sikit laa sebab skrang ni mcm2 ade tuk majlis yg meriah...ade candy buffet laaa, choc fountain la.....rezeki masing2 la kan ....so far mia mija takde pun jeles tgk bash adik die ni meriah....dieorg mmg syg sgt2 ngan dayyan so takde laa nak jeles2 nie.....takut plak kalo ade org kate mcm tu kan.....bak kate aku tadi, rezeki masing2....tup2 rezeki  miamija tahun ni sambut besdei kat hongkong disneyland gituuu ..insyaallah~










seb baik besdei boy mood sgt2 okey.....eh dayyan ni so far mmg baik laaa...jarang mengaruk2 nie...tu pasal senang handle die.....





tahun ni buat di JM Bariani House Bangi sbb papa niat nak belanje org mkn nasi beriani sedap katenye he he he......ade citer di sebalik JM nie sebenarnye...lagi seminggu nak bash kiteorg dpt tau dieorg ni keluar dari owner asal JM bariani house tu...takut gak kalo efek besdei bash aku.....rupenye takde ape pun, cume perkataan JM tu di tarik balik....tu aku risau kalo org yg dtg tak dpt jumpe restoren nie...seb baik masing2 pandai cari jalan heheeheheheheeh...mcm aku ckp sebelum ni..senang sgt2 deal ngan dieorg ni, book date pastu ckp nak menu ape....tak de deposit bagai pun....abis majis baru bayar....mmg senang.....so aku harap sgt tetamu puas hati dengan menu yg disediakan yeak....mohon maap sgt2 kalo ade yg tak puas hati.....



 


 papa wif besdei boy.....
thanks papa sebab belanje dayyan bash ni dan buat dayyan hepi.....





team yg setup candy buffet pun sampai on time.....kak anna dari bangi pun sampai on time hantar kek....


 



hai there!! welcome to my prince party...jemput2 masuk....he he he

 



kakak2 dayyan ni ligat....susah tol nak amik pic satu family yg cun....sorang pegang sane, sorang usik situ....huhuhuhuh


 




phew! gedek2 tomey dah setahun dah.....ish mcm terase2 jek baru bersalin kan die.....
bile bace kisah aku bersalin kan dayyan kat (sini) ..fuh terase2 lagi sakitnye.....tup2 dah setahun rupenye....


 




tekun tgk org setup candy buffet hihihi....comey ar dayyan!





the pop cake yg ramai puji sedap.....


 



alphabet biscuits.....

 



pukul 2 lebih tetamu dah mule datang.....aku ingat JM akan bagi space kat area bawah tu semua...rupenye die bg dari atas ni sampai ke bawah meja panjang tu jek....org plak dtg dlm satu2 mase yg same....seb baik laa org2 JM ni baik hati...dpt jugak gune meja tuk customer...aku harap sgt tetamu selesa...kalo ade ape2 tekurang mintak maap laa byk2 yeak korang.....


 



family sebelah in law aku pun antara yg sampai awal....

 




menu op kos le nasi beriani he he he

 



aku pilih set ayam...sebab senang semue mkn ayam kan.....kalo amik kambing kang takut ade yg tak makan....amik daging pun takut ade yg tak suke...so senang cite kiteorg book terus set ayam utk 70paxs...


 


buah-buahan.....





kuah dalca...

 





acar buah
 





papadom...

 




dekat candy buffet table plak ade lollipop, popcake, cupcakes, besdey cake, mashmallow, alphabet biscuit, jelly beans candy, chocolate bar, monster sweets....hope sgt kanak2 hepi.....kalo ade ape2 tekurang mintak maap sgt2 yeak....

 





sham n zura...tetamu terawal mencemar duli amik makanan hihihihi.....

 


dpt jumpe puteri2 ko yg gojes tu zura...he he he....

 


mase ni tetamu dah start ramai....masing2 nak menjamu selera..seb baik tuan umah dah isi perut awal2 heheehehehe kalo tak ade yg join same mkn kang bahahaahahahah






kawan2 opis pun ramai yg dtg...thanks yeak korang sebb sudi luangkan mase....kalo ade ape2 tekurang tu mintak maap laa sgt2 yeak....

 



cute kan!

 



ade aku simpan label nie tuk kenangan2 heheheehe

 



cupcakes....

 




dayyan is 1 lah he he he

 



 terealisasi gak impian aku nak buat tema candyland hik hik hik







 ops! reserved for my special guests hokey.....






makan...makan jgn malu2....





menanti tuk diserbu he he he







majlis dimulakan dgn bacaan doa oleh ayah pengantin.....

 



fondant choc moist cake....ramai yg piji sedap....syukur
sebijik sejibon dieorg buat mcm gambar yg aku email......mmg puas hati lah!


 


 belum ape2 anak aku dah kecoh dah nak sweets laaa, nak mashmallow laaaaa....layaaaannnns






tetamu pun dah penoh, so kite mulakan majlis...lepas bacaan doa, buat cake cutting plak....dayyan teruja tgk org ramai2 nyanyikan die he he he....halama mia mija pendek sgt, tak nampak dah pic satu family.....


 




 the video yg dpt dirakam.....he he he..thanks mak usu zura susah payah rakam....






biase laa, tukang tiup omaknye...dayyan lebih pada nak colet kek n picit lilin heheheheh
 




jom potong kek canteeekkkk!!





erm cedap2.....


 


enjoy budak2 mkn candy bagai...jgn lupe gosok gigi yeak sayang lepas tu huhuhhuhu


 



ade face painting tu budak2.....masing2 excited nak buat....

 


bapak pengantin busy potong kek ngeh ngeh ngeh....

 


mija ready nak kene conteng muke hihihihi


 


khusuk betol hah!

 


dayyan kene kidnap kikikiki
(sot, ade talent dah tuuu....amin!)




tekejut aku tgk simija dah jadi rama2 hahaahahaha....

 



mia pun excited nak cube...


 


isyqi yg gigih melukis muke budak2 ....thanks dear...


 



antara tetamu terhormat aku....dari jauh ni datang....thanks kak aimi sudi datang dari jauh...harap2 akak selesa sepanjang majlis yeak....ape2 yg tak selesa lieya mintak maap sgt2.....

 



4 sekawan....bertemu ala2 jejak kasih gak ni sebenarnye....ex-LamanCerdik he he he....

 



batman pun ade youuuu!

 


team 'kewangan' he he he

 



my sweet bff!
korang mmg best...sporting giler2....


 


 thanks korang sudi datang....





last but not least...a million thanks dari dayyan & co. sbb sudi hadir dan memeriahkan majlis yg simple tapi amat bermakne tuk dayyan...semoga Allah saje membalas jasa baik semua.....dari mak pengantin dan bapak pengantin, dgn rendah diri nak mintak maap kalo ade ape2 tekurang yeak.....




ramai yg pm kat fb ngan email kat aku mintak alamat sbb nak bagi adiah pada dayyan...minta maap sgt2 yeak korang, aku bukan tolak pemberian korang tu, tapi serius aku segan...takpe la, korang hadiahkan dayyan doa agar die sentiasa sihat dan menjadi anak yg bijak pun dah cukup bermakne pada aku.....thanks yeak korang....dayyan luv u olls!~







** yeay! papa balik mlm ni....anak beranak nak gi menjemput nanti....sure dayyan rindu bangat kat papa...miamija plak geram kat papa sebab dok hotel tak ajak dieorg bahahaahaah.....






52 celoteh sahabat

happening tgk majlis dayyan..semoga dayyan menjadi anak yg baik dan soleh.amin

April 10, 2012 at 9:44 AM

waaa...best....kak lieya..nk tanyer...mcm ernah kursus same..pernah x kursus BTN kat perak dulu? 2005 tk silap...

April 10, 2012 at 10:01 AM

tgk gambar pun terasa kemeriahannya...

April 10, 2012 at 10:08 AM

pic last auntie sukaaaaaa.....
dun worry tuan umah.. semua ok!

eh ada gak pic hazry tgk camera.

April 10, 2012 at 10:10 AM

meriah sggh majlis dayyan ni... suka tgk dayyan yang cool jer sepanjang majlis...:)

April 10, 2012 at 10:14 AM

Wah meriah!!! suka ar ngan tema candyland tu..suweet sgt2..hepi bestday dayyan.moga jd ank soleh..kek fondant tu sgt cumel..

April 10, 2012 at 10:17 AM

Wah meriah!!! suka ar ngan tema candyland tu..suweet sgt2..hepi bestday dayyan.moga jd ank soleh..kek fondant tu sgt cumel..

April 10, 2012 at 10:18 AM

happening betul besdei bash dayyan nie.....colourful jer..... :)

April 10, 2012 at 10:21 AM

very very nice atmosphere.
Buat kat kedai senang, tak yah kemas2.

Happy Birthday Dayyan. Best wishes always.

April 10, 2012 at 10:25 AM

tepegun aku tgk cake dayyan..sgt2 cun mcm nk golek2 atas kek tu... :D
meriah npknya majlis tu mkn bariani puas lah
jarang npk dayyan gambar senyum..sorok ye..mahal senyuman dayyan nih

April 10, 2012 at 10:28 AM

suker sbb ada muka aku 3-4 keping dlm entry ni. hahaha.

dun wori la lieya, for me xde yg kurang pon. semuanya lebih. food pon sedap. layanan pon mesra. kalo x takkan aku dok situ x balik2.. bahahaha

April 10, 2012 at 10:28 AM

MERIAHNYE!!!

kek dayyan pon comel mcm dia jugak. haha...

April 10, 2012 at 10:44 AM

sangat meriah lieya besday bash dayyan
tema candyland tu mmg sweet jer....
rasa rugi sangat2 coz 'tak dpt nak menjoinkan diri
bila tengok kak aimi, ummeh, zuera pun ada...alahai..tp apa nak buat....en hemlin aku tu busy ngan projek dia...kalau tak, mau gark aku turun besday bash dayyan.....huwaaaa

apa2 pun....auntie doakan agar dayyan jadi anak yg soleh yerk sayang..jadi contoh terbaik buat kakak2 dan sentiasa membahagiakan mama and papa

psst... dayyan yg rindu ker mama nyer yg rindu tu

April 10, 2012 at 10:51 AM

sgt2 cantik dan sweettttt!!!!!

bestnya bila dpt buat sst yg m'gembirakan hati anak3 kan lieya :)..

betul tu rezeki anak3 lain2..

happy b'day dayyan super duper comelllssss!!!!

April 10, 2012 at 10:51 AM

fuyoooo meriahnya....sure hepy giler besday boy tu kann..hehe

April 10, 2012 at 10:53 AM

Alhamdulillah... settle sudah majlis Dayyan... Semoga Dayyan sihat membesar ye..

mama dia yg xcited nak jemput papa ni... hehehee

April 10, 2012 at 11:07 AM

Syukur alhamdulillah...
Semuanya berjalan dgn lancar ya sis...
Meriah tul i tgk...
Dayyan plak best, sporting...
puas hati rasanya bila everything went as plan kannn...

April 10, 2012 at 11:17 AM

alhamdulillah berjalan lancar ..
majlis yg meriah tuu ..
nak2 ada saudara mara yg dpt hadir .. in law pun ada .. syukurrr ;)
cantik2 deco masjlis dayyan nie ..
berapa ye dik cost utk cake aje ( nak tanye yg lain segan ekekke )
sbb cake tuu betul2 menarik perhatian akak dik :)
nasi briyani pun sama .. nak2 acar buah tuu huhuhu

April 10, 2012 at 11:20 AM

perghhhh...happening giler...
tak tau apesal aku asyik duk tenung je tudung ko tu nok...cantik giler lah!!

Alhamdulillah, berjln lancar semuanya...

April 10, 2012 at 11:22 AM

wahh...mmg meriah b'day party dayyan..sygnya x dapat memeriahkan majlis kan...

cantik tema yg lieya pilih...colorful gitu!

semoga dayyan menjadi anak yg soleh...bijak n cemerlang di dunia n akhirat..amin3!!

geram tgk mata bolat dayyan...comel!

April 10, 2012 at 11:22 AM

wah!! mmg best lieya..mmg beruntung dayyan..tunggu bulan 11 lak yer..pape pun Alhamdullilah berjalan dgn lancar semua..

April 10, 2012 at 11:42 AM

salam kenal :)
dah lama ikut blog lieya cuma tak komen :")

suka sgt tgk party hensem boy dayyan hari ni dah 2-3 kali masuk sini sbb tak jemu tgk kek,deco yg sgtlah comel..dan terus dpt idea dr lieya ttg party pail tu.menarik sgt. :)

April 10, 2012 at 11:51 AM

Happening giler birthday bash si dayyan ni... colourful and glamorous gitu..

April 10, 2012 at 12:18 PM

best!!!best!!!best!!tengok....lagi best, klu fida pun dapat join sekali :)))))

April 10, 2012 at 12:23 PM

wah bestnyer..bolat2 mata dayyan tgk orang ramai yek..untung beshday boy..ada candy buffet lagi..cute sgt...

April 10, 2012 at 12:45 PM

meriah!
kalerful!
happening!
hepi bday dayyan!

p/s : salam kenal, awak! :)

April 10, 2012 at 12:48 PM

rezeki anak lain2 kan lieya.... ada lebih dan kurangnya...

meriah betul b'day boy ni..

April 10, 2012 at 1:27 PM

auw!! malu iols ada gambar kt situ.pegang 2 pinggan plak tu.kah3..

thanks sudi jemput kitorng.sgt besh besday bash dayyan

April 10, 2012 at 1:28 PM

laaa dah abis ker.. x puas lak tengok pic nieh.. hehe
geram tgok pic dayyan last tu, rasa nak geget2 jerk..

April 10, 2012 at 1:37 PM

hepi besday dayyan gedek2...smoga jadik ank yg soleh n sntiasa cumel...heee dh sthn dh ek...cptnyer ms berlalu...heeeeeee

ske tema...ske kek...ske gambo...ske sumela...besh besh besh...heeee

April 10, 2012 at 1:54 PM

Meriah sungguh besday bash dayyan.. Teruja akak tgk kek tuh cantik sgt.. :)

April 10, 2012 at 2:39 PM

kawaii nyer fondant choc moist cake tue...sure rasa pong malatop gituew...teringin nyer nk mkn acar buah tue...dah berthn x makan la...menu smeua malatop sangat!

April 10, 2012 at 2:58 PM

meriah wondrful gitu....
mmg ptt lah mia mija jeles.... ni mmg betul2 grand utk dayyan si ensem boy nih....

puas hati nengok gambar n semua deco yg cun2...
hadiah pun best yek dayyan

April 10, 2012 at 3:03 PM

sangat² meriah lieya ngan besday bash dayyan nih....rasa rugi sangat² coz x dpt nak joinkan diri ini huhu sbb ada kursus yg x dpt dielakkan bestnya tgk ramai gak rakan² fb yg meen kenal dtg cam kak aimi,linda,zuera,iza, mimi, sham...rugi nya apa² pun....auntie meen doakan agar dayyan jadi anak yg soleh yer

April 10, 2012 at 3:04 PM

@norhidana

(mmg ptt lah mia mija jeles.... ni mmg betul2 grand utk dayyan si ensem boy nih....)...

cube ko bace betul2 ape yg aku tulis tu....mia mija TAK PERNAH jeles .....dieorg kakak yg baik laa...plis dear ;-)

April 10, 2012 at 3:50 PM

@Pinkish Mumma

lieya BTN bukan kat perak....rasenye kat pahang....hahaahha...lupe sudah...jenuh selak fail peribadi ni tapi tak jumpe laks....

April 10, 2012 at 4:00 PM

comelnye Dayyan...mata bulat

April 10, 2012 at 4:17 PM

wah meriahnye birthday bash dayyan...ruginye tak dapat join

April 10, 2012 at 4:22 PM

lieya... candy buffettu bukan jm (ops bukan) yang buatkan.. kena upah orang lainler kan..
kek dia amatler cantik mesti mahal bangattu...
apa2pun foto memang akak tau berlambak... susah nak pilihkan.. nampak kat facebook tadi ingat buat kat mana tadi... kat sini rupanya...
tahniah dayyan.. jadi anak soleh ok...

April 10, 2012 at 4:58 PM

wow!!


tak terkata ena tau lieya tgk majlis besday dak dayyan ni.. Meraihnya...

April 10, 2012 at 5:22 PM

wahh..birth dayyan y sgt happening. kalerful n meriah...

bulat mata si dayyan ni..geram nengok... wowwww..byk sungguh hadiah dier

April 10, 2012 at 7:34 PM

bestnye..rugi plak tak pegi aritu ...hehe..

takpe la baby dayyan nti next time ye...kita berjumpa...ahaks...kihkih...

***lieya jgn lupa emel kt sy ye..surprise for you..
http://jemarisuri1001.blogspot.com/2012/04/surprise-buat-pengomen-di-blog.html

April 10, 2012 at 7:36 PM

sangat meriah...aunty doakan semoga dayyan jadi anak yang soleh...

April 10, 2012 at 11:42 PM

Happy 2st Birthday to Dayyan Boy!!!...

Majlis siyes happening...i loike

April 10, 2012 at 11:56 PM

dah besar ek dayyan. happy belated ek sayang kecik. next month turn azfar saya pulak setahun. meriah birthday bash dia. dah besar nnt godek2 blog mama ni tgk apa yg mama dah buat utk kamu. moga jadik anak yg soleh.

April 11, 2012 at 5:50 AM

bestnya..meriah sgt2..suka tgk kek n mknan yg colourful tu......

April 11, 2012 at 5:29 PM

seronok baca perjalanan besday dayyan. teruja je kalau dapat gi mesti best. kek , candy kebanyakannya colourful mesti budak-budak suka.

April 11, 2012 at 5:33 PM

Lieyaa... seronok dan teruja sangat tengok bufday bash Dayyan..! meriah & so colourfull!!!!! Meleleh2 air liur aku ni ha tengok wehhh!!

Anyway minta maaf sangat2 dari kami sekeluarga, tak dapat jugak nak datang walaupun dah confirm attendance. Aku dah arrange schedule baek punya nak datang.. tup tup Abah ku di sahkan kanser dan kena undergo kimoterapi. Emergency gak kitaorg balik kampung.

Apapun kami semua doakan semoga Dayyan terus membesar menjadi anak yang cemerlang dunia dan akhirat yekkk!! moga bertambah encem & genius!!! Salam sayang dari kami semua jugakk!!! Muahhh muahhh muahhhhhhhhhhhh!!!

April 11, 2012 at 10:33 PM

meriahnya...happening sgt n calorful.....seronok..

sy kan lieya xterpk pun leh wat birthday party kat kedai mcm tu..yelah selalu kan org buat kat fasrfood restaurant..baguslah idea lieya....buatkan sy pk luar dr kotak..cewah

April 12, 2012 at 12:01 AM

best tgk gambar2.. meriah sgt2

April 12, 2012 at 10:31 AM

banyaknya dayyan nyer hadiah..pas ni suruh mama update hadiah plak ok???

April 12, 2012 at 3:27 PM

meriahnyaaaaa majlis dia!

April 12, 2012 at 5:31 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy