Monday, April 2, 2012

alkisah dayyan masuk panggung..yeay!!~


salam senin semua.....jgn nak monday2 blues hokey, babab kang! ekeekekekek
ari ni meh nak cite pasal kiteorg anak beranak masuk panggung.....konon2 bile ade baby ni, pantang masuk panggung  maybe dlm setahun lebih gitu..konon tgu si baby besar dulu laa sikitkan....ye laa aku jenis tak sampai ati nak gi tgk wayang tanpa anak2....ape2 pun tetap nak angkut semua, biar satu family ade same2 gitu....tapi kelmarin (ari jumaat mlm) saje laa test try cube gi tgk movie kat panggung bawak si gedek2....kire ni pes time yg julung2 kalinye laa ekekeekekek....lagi pun tgk die mcm dah 'paham' n 'bijak' sikit tu yg berani bawak tu....tapi aku berani amik tiket malam jek..sebab aku tau dayyan kul 9 lebih dah fengsan tdo heheehehe.....so..misi berjaya..dayyan behave gile2....sikit pun tak menangis ke mengamuk ke.....pew! legaaaaaaaaaaa.......leh masuk panggung lagi ni ekekeekekeke


*
*
*
*
*
*
*
V


kiteorg sampai awal dlm kul 8 lebih, tiket tgk movie kul 9suku...so lepak kat bowling ni dulu....syok layan org lontar bola...tangan dah gatal jek ni nak join sekali ekekeekek....oh yea, kiteorg tgk cite MIRROR MIRROR....





kemain khusyuk si gedek2 tgk org main bowling.....

 



tgk hah sampai tersepuk atas palang punye laa khusuk ekekeekekek....org panggil pun die buat dek jek...geletek2 kaki pun tak layan hahaahahahaah.....

 



dik oi...beriye tenung tu dik....

 



kiteorg tgk cite ni laaa.....so far jalan citer best! lari dari jalan citer snow white yg tipikal tu...yg penting mia mija enjoy.....


 



dah buat cam umah sendiri dah si mija agagagaga.....ramai gak tgk citer ni...penuh seat..sampai depan2 seat tu ade org duduk...uish, kalo aku tak sanggup...buat sakit tengkuk jek laaaaa....aku tak puas hati ngan GSC ni sebab dieorg rupenye dah tutup tuk booking online....kaciwa mak...sebab aku tak suke nak Q panjang2 beli tiket nie...dari dulu aku akan book online siap2....sampai mase nak menonton tu tinggal datang collect tiket jek...senang keje....nampaknye lepas ni kene laa Q huhuhuhu


 



budak kecik sorang ni ngalahkan org besar...kemain mkn popcorn....tapi kene pilih yg lembut laaa....

 



kiteorg masuk awal, so dpt le snap2 gambar dulu sebab lampu pun belum tutup hihihihi.....ade gak kenangan dayyan  masuk panggung hah tuk pertama kalinyer .....


 



popcorn
(sape tak kenal meh aku cubit hihihihih)
 



masing2 dah pesan kat umah :
"mama, nanti buatkan susu dlm botol tau, dlm wayang nanti dah gelap2 baru mama bagi yeak"
huh! tau plak ko malu yeak ....


 



malas nak tenyeh lens...so pakai spek jek....

 


kemain si gedek2 dok cekup popcorn....

 



start jek show, kemain khusyuk si gedek2 layan.....die sempat layan setengah jam laaaa movie tu, pastu jenguk die, tgk2 dah tidooo hahahaahahaha......sampai le kiteorg kuar panggung nak ke kereta die layan mate....cayalah dik, sporting betul bagi can kat papamamamiamija tgk wayang yeak!


 



dah2....jom balik...titoooo...

 



alamanda pun dah gelap mase nie heheehehe....oh yeak kat belakang tu adik aku yg study kat uitm perak nun...cuti sems dtg lepak umah aku......

 

so kesimpulannye ....dayyan lulus masuk panggung ekekeekekek!!~





** semalam dayyan baling remote ekon, tepat2 kene kat mulut aku.....so ari ni naik le ulser sebijik...hadoi laaaaa!~








22 celoteh sahabat

Im a conservative mom. huhuhu get a pair of earplugs or any ear protector next time around. Baby's eardrums are sensitive n cinema's surround systems are notoriously loud even for the most romantic movie yg lagu lentok2 tu.

A good one that I have is a pair of Baby Banz. They'll look cool in it anyway :p

April 2, 2012 at 9:11 AM

seronoknya..

akak dah lama tul tak tengok wayang anak beranak.. macam teringin pulak.. kena gak nanti ni..

April 2, 2012 at 9:43 AM

Sudah passed masuk panggung dengan flying colours ni Dayyan!!Bagus...hehehe Akak nak pegi tgk mirror..mirror weekend hari tu tp xde siapa nak teman..semua dok kata tu cite pompuan la mummy huwaaa

April 2, 2012 at 10:05 AM

budak besar tu dia senang lena..lagi senang bwk tgk wayang..cuma ada org takut sbb bunyi dia kuat..tu je..

apapun cayalah dayyan..boleh ar tgk wayang lg nmpk gayanya kan..

April 2, 2012 at 10:17 AM

mmg lulus la dayyan siap tdo dgn sndirinya..bley bwk lg camnie..
aku lom penah lg bwk anak kecik masuk wayang takut2 nnti semua kna kuar sblm waktu..haha..klu tdo x pe..dibuatnya meragam rugii tiket aiii..
tahniah la dayyan sgt2 behave la

April 2, 2012 at 10:28 AM

good boy dayyan pandai dia masuk cinema...selalu budak2 meragam...well trained ni

April 2, 2012 at 10:47 AM

wallaweh... bestnyer ko... dayyan boleh bwk ke panggung... cam aiyan tu nononono... blum penah try lg tp rasanyer mcm tak buleh lg kot...
kang menangis naya je heheheh

harus lah balut tebal2 yek kalu tak nngis kesejukan lak dia...
masa nengok bowling bukan main, msti dia dh simpan niat nk jd cam shalin zulkipli...

April 2, 2012 at 11:17 AM

gud boy la dayyan. pasni leh layan movie lg. nnti ada byk citer bes nk kuar

April 2, 2012 at 12:02 PM

Seronoknyaa bawa anak2 tgk wayang yer Lieya.. heheh kelakar plak.. siap warning yerk anak dara tuh utk bagi botol masa gelap yer..hehehe.. tau dia malu..:)

Pas nie leh la tgk wayang lagik yer.. seronok betul 3 beradik tuh yer..

April 2, 2012 at 12:06 PM

alor2 geram tgk dayyan ..
hurmmm dah pandai masuk panggung nie ....
ekekek sape ajaq nieee .. mama dan papa lahh ahakssss

bukan main suke .. ok tuuu siap tidoo lagi ,, x meragam tuu dayyan ;) memang bagus betul ! .. ;))

April 2, 2012 at 12:16 PM

wah.. dayyan..1st time msk wayang yer... ok la tu..asya umur nk msk 4 tahun baru msuk wayang..tu pon gara2 citer seefood

April 2, 2012 at 12:30 PM

hooooreeeeeyyy
dayyan dah lulus
lepas nie..tiap2 minggu ler mamapapa heret pergi panggung...keh keh ekhe........

mia mija sejibik Batrice ko
minum susu nak tapi kalau ada orang tahu malu
tp bagi aku..biar lah..selagi dia nak menyusu selagi tu ler aku bagi dia botol...takut sat lagi berhentikan botol..ngan susu2 dia berhenti

April 2, 2012 at 12:47 PM

wah...hebat la dayyan...
pas ni gasak la ko dayyan, mama papa tetiap minggu bawak dayyan masuk panggung...hehe...

April 2, 2012 at 12:52 PM

baguih ur kids dah masuk cinema
my son ai x ajar lagik
dia x reti focus sgt kena ckp nihongo baru dia paham

April 2, 2012 at 1:37 PM

so kesimpulannya buleh jadi activity mingguan.. yeay!!.. alah tomeinya gedek2 punya tgn dok mengagau popcorn ituuuuu....

April 2, 2012 at 1:38 PM

ooo kne tngk time mlm ek...ok2 bleh jadikan tips ni...heeeeeeeeeeee.....aku dh pnah bwk ank2 aku g pnggung...tp siang la...sudahnyer 15men jek aku dpt tngk pastu ermmm kuarla...org pong dh stat jeling2...ade ke ank aku main kjar2 dlm panggung tu...malu mak taw...huuuu

April 2, 2012 at 1:58 PM

wah giler sporting si dayyan ni...aku start beranak suri mmg tak g tgk wayang dah ngan laki aku..ngan kawan2 tu ada lah sekali kot..ini kan lagi anak dua ..lagilah jgn harap..laki aku ni pesen sayang nak tinggalkan anak..aku lak jenis tak kisah tinggalkan anak..hahahah

April 2, 2012 at 3:17 PM

heheh..

ada can la mamapapamiamija p tengok lg pasni kan.. hihi

April 2, 2012 at 5:22 PM

tk tengok citer seefood ke?

cni panggung penuh foreigner,bau bawang kekdahnya...

weolls selalu tgok pirate CD je kat umah..:P

April 2, 2012 at 10:00 PM

bagus dayyan lepas ni leh tgk movie lagie....gud boy

April 2, 2012 at 11:42 PM

akhirnya dayyan kepanggung gak. budak-budak kalau biasa bawak ke panggug dorang okey je.Alhamdulillah anak akak dari kecik lagi bawak ke panggung, dorang diam je, cite hinui pun akak layan bawak dorang.

lieya janji ko pakaikan dorang stoking tebal, tak delah dorang sejuk.stand by makanan tuk dorang.

April 3, 2012 at 10:02 AM

lain kali boleh bwk lagi budak tecik nie...comel je dayyan dok tgk org main bowling.....

April 4, 2012 at 9:21 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy