Tuesday, April 24, 2012

kussss semangaaaatttttt.......

tanjat guguuuuurlllll taw!!!...... tgk le aksi si gedek2 nie.....pantang lepa, laju jek memanjat....skrang tangga dah tak heran dah, tapi dok aim sofa ha ha ha.....sekejapan boleh sampai atas tu....seriau mama tgk dik...





mase ni sume dah standby jek kat belakang die so sempat le aku dok snap 2-3 keping gambar wat kenangan....sok dah besar leh tunjuk sambil piat tinge die, nak piat skrang die tak paham hahaahahahha





ntah ape yg syok sgt die dok skodeng kat luar tu tak tau ler.....






last but not least, meh layan pic mama n gedek2.....tetiap pagi nak amik gambar ngan akak2nye skrang dah payah....kakak2 dah belari nak cop sape nak dok depan kat keter papa....pastu kang bagi jek 5 saat konpom sorang akan nangis sebab kalah dlm  perebutan.....saje la tu nak tempah penampo mama pagi2  kikikiki






simple jek update tuk arini sbb keje byk...walaupun bos takde, tapi wasiat die kemain belambak...phewww!







* malam semalam gi carefour alamanda beli barang dapur ngan susu n pampers budak2.....tgh otw nak pi mkn kat manhantan fish market tejumpe dengan seorg blogger yg mmg aku suke bace blog die....tak sangka tol dpt terserempak ngan die....aku sangat2 kagum dengan die sbb die sgt tabah n kuat menjaga anak istimewa die sob sob sob......(tapi kite maluww nak tego..so tgk ajek laa dari jauh hik hik hik)....







34 celoteh sahabat

be careful jaga dayyan tue
baru dapat kaki mmg lasak plus boboy plak

April 24, 2012 at 9:08 AM

hahah tu mesti dayyan tengah ngintai anak dara jiran sebelah rumah la tu..

April 24, 2012 at 9:10 AM

ooo dayyan skodeng anak dara kat luar erkkkkk, x baik tau nanti kena piat tinga ngan mama baru tau... hehe

April 24, 2012 at 9:15 AM

ewah2 gedek2.. kaki sampai terjungkit2 tu haaaa...
ngintai sapa tu???

hehehe.. yer la ko, time ni la ko snap byk2, nanti dh besar kita will miss derang kecik2 oooooo

April 24, 2012 at 9:19 AM

sekodeng sapa tu dayyan?? ada awek ke kt luar?? hehehe. knmain kaki tu melekat je kat sofa nk memanjat. hero ko msti la asik manjat je. kalo gurl pon leh tahan ini kan boy

April 24, 2012 at 9:22 AM

Alahai.. kalau saya p putrajaya terjumpa Lieya & co.. pun rasanya malu nak tegur...hik hik segan...

April 24, 2012 at 9:23 AM

ohhh dayyan dah pandai panjat sofa yer... laju jer klu dah dapat kaki yerk...hehe...mesti intai makwe kat jalan tu..kihkih...

suka tau akak tgk muka dayyan selamber jer mcm tu...:)

April 24, 2012 at 9:25 AM

heheeh...adik dah besarlah mama...

rindu nak nengok rambut pacak aadik...ihi,kss

April 24, 2012 at 9:28 AM

ambooooiii...dah pandai memanjat...ngeri akak tgk dia memanjat...

April 24, 2012 at 9:28 AM

lasak nya dayyan..memanjat2 tu haa...kena la standby selalu...lau dak gedebuk jatuh kangg hehee...

April 24, 2012 at 9:29 AM

caiyok dayyan.. baru laa dinamakan anak jantan .. hehehehehe.. tu praktis ngorat tepi tingkap laa tu

April 24, 2012 at 9:37 AM

Hahaha...suker auntie tgok tau, dah itot jejak langkah tasnim. Pasni dayyan akan panjat kerusi dan trus naik atas meja mkn..we wait & see...

Biasa bila kita tjumpa org yg kita kenal di alam maya (ewah) mesti kita rasa was2 nak tegur..ah!! TERINGAT dulu dah dok sblah dgn adi putra, knp la aku tegor?? Nyesal tau.

April 24, 2012 at 9:43 AM

dh pandai panjat ye baby dayyan...siapla lepas ni...hehe

April 24, 2012 at 9:58 AM

barulah namanya boboy sis...
leh panjat2 hehehehe...
tapi kena extra alert lah skarang kan....

oooo main susu ek....
melekit ler rumah ek sis...
tapi muka innocent jer dia buat hahahaha...

i pun pernah terserempak with bloggers kat luar...
tapi dorang tu blogger pamos amos...
malew nak tegur....

April 24, 2012 at 10:04 AM

mak datokkk..baya2 gini mmg gitu la degup jantung tetiba terhenti x gitu gugurlll

anak aku x tnjau tingkap tp dia nk lompat trus dr atas kusiii woookk...pengaliran darah mak terhenti tiba2 :p

April 24, 2012 at 10:23 AM

amboi2 dayyan skodeng apa tu ....tapi kena monitor takleh tinggal sorang2 ni bahaya

April 24, 2012 at 10:29 AM

heheheh ni baru lah namanyer boiboboy hehhehe...
dia nk sekodeng awek la tu kot lieya...
mmg tak blh tinggal sornag2 ni bahaya, kene sntisa ada org perati nih

April 24, 2012 at 10:43 AM

kty pun selalu tau ada kat alamanda,kalo terperasan tegur ye..leh jumpa dayyan dan kakak2nya

April 24, 2012 at 11:09 AM

huhuuu...piyas punya turn dah b'akhir bab2 panjat sofa nih..skrg dia laju turun naik katil plak...kdg2 kerusi kat meja makan tu pun dia nak panjat pastu bila x berjaya mula la tunjuk aksi ngada2 guling2 atas lantai.... :)

April 24, 2012 at 11:43 AM

gedek2 kuat manjat ye..meh acik nk babab punggung dia!hhhheee...

takpe anak lelaki mmg kena lasak :)

tp dayyan tetap cumil!!!

April 24, 2012 at 11:50 AM

wah! mau intai anak dara org ker dayyan? hi3..
mau nangis mama kalu dayyan dh pandai rentap langsir plak pas nie..hi3

April 24, 2012 at 11:52 AM

huhuhu mmg kusss semangat...ni la bila dah namanya boboi..memanjat mmg aktiviti wajib...sila alert dgn dia ye pn lieya ekekekeke

April 24, 2012 at 12:01 PM

hahahah kak......si gedek2 dayyan tu muka photostat mcm muka akak laa hahah :))

April 24, 2012 at 12:25 PM

uishhh risooo lak akk
entah ape yg dayyan skodeng tuu
mu dok tgk ke dik ??
kang awekssssssssssssss ;))

ps : biasalah bila bos x der , sure dia tinggalkan kerjee , nak melenggang punn x leh huhuhu same goes to me dik ! ..

April 24, 2012 at 12:43 PM

uish dayyan...bukan main lagi memanjat sofa tu ye..ape la yg nak di intai tu...hehehe

April 24, 2012 at 1:40 PM

Budak boy memang aktif macam tu... Kena sentiasa standby jer kat dia ek..

April 24, 2012 at 2:10 PM

amboi kemain lagi dayyan. dah start panjat memanjat. Memang ada beza kan lieya, masa kecik2 dulu jaga 2 org anak dara dgn sorang anak teruna ni. Hehe..

April 24, 2012 at 6:10 PM

mak aih..!
apa yg menarik perhatian dayyan kat luar tu, sampai gitu skali die panjat, hehehe...
kalu zakwan masa kecik2 dayyan ni, suke beno tgk lori sampah lalu depan umah =p

kalu saya nmpk lieya pun, saya segan nak tegur =p

April 24, 2012 at 8:12 PM

salam lieya..huhu..lmbat dtg sini arini, sbb kt ofis td sibuk sgt2.. ada meetingnya lg..x smpat nk bw pon... ni dh malam..smbil2 santai bru leh bw..

alahai gedek2..dh pndai beraksi yerk.. tp biasalahkan lieya..kanak2 seusia dayyan ni tgh duk syok nk terokai dunia... biar je dayyan terus terokai dunia.. cuma kt kna perhatikan tkut tsilap lgkah blh jatuhkan..tp, kata org jatuh tu gak sbg pgajaran utk anak2 kt berusaha dgn lbh baik lagi...

aduyaii.. lya dpt bayangkan camer kakak2 dayyan berebut nk duk kat kerusi..msti main tarik2 n tolok2 ni..pasti adalah y kna mgalah.. hehe..so sweet

April 24, 2012 at 8:20 PM

aunty tgk pn seram je dayyan...risau takut trlentang ke belakang tu...hati2 ye syg......

sama la farouk n kakak naurah tu..suka sgt berebut nk dok depan skrg nie....so ibu dh tetapkan jadual, pagi p sk kakak dok depan n blk sk turn farouk lak....so skrg xde dh nk komen2 bagai......

April 24, 2012 at 10:31 PM

budak dh dpt kaki ni memang adventure...selalu buat kita kecut perut,

memang kena 200% waspada :)

April 25, 2012 at 5:19 AM

sempat lagi snap wat kenangan ekekekekek. seb baik dah stanby stunt man kat belakang siap2 haha.

Izan pun pernah terjumpa blogger kat alamanda tapi segan nak tegur ehehehheeh

April 25, 2012 at 12:30 PM

lieya ko ngan dayyan cam kembar plak. biasalah tu lieya budak besar tu suka wat aktiviti memanjat memungah , antara dua tulah,nanti masuk umur 4 tahun kurang sikit aktiviti tu.

April 25, 2012 at 8:41 PM

heheheheh..apa yg asyik sgt dia tgk tu...dah pndai pnjat2..elok2 tau nnti jatuh

April 26, 2012 at 11:54 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy