Thursday, April 19, 2012

thursday ~ random photos

salam khamis semua, mcm biase laa ari kamis konpom entry random photos dari lieyalatif....so jom tgk pic ape yg ade utk random photos ari nie...

*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • tgk kak mia n kak miija buat homework, die pun sibuk2 nak jugak...bagi sebatang pensel n kertas terus keluar lukisan abstrak si gedek2 ekeekekekekek




  • si gedek2 yg gigih memenuhkan air mandi nye sendiri...baguiiiihhhh!! kecik2 dah pandai berdikari...(sile jgn percaye, kejap jek die baik pegang getah paip mcm tu....lepas 10 saat die terus buat aksi main bunge api sambil pgg getah paip tu, abis sume org basah jugak huhuhu)



  •  lauk ntah ari bile, udang gergasi sabah mari masak lemak cili api, telo dadar, kacang panjang goreng sotong ngan ikan masin sabah mari.....mase ni ulser tak baik lagi, so tgk jek org mkn....huk huk huk





  •  anak2 lieyalatif dgn cik aien.....ni gambar mase tgk cik aien bertunang...lepas ni kite mkn nasi minyak plak....yummyyyy.......(aien, akak nak gi due2 tempat, tempat ko akak gi, tempat nadz pun akak gi sbb nak mkn nasi minyak ko byk2 hahahahaha) ...eh ni gambar gile lame tau, tu pasal rambut dayyan pendek.....




  •  dayyan takut tgk ikan besar tu....ikan tu plak kemain eksen tak blah2 dok depan dayyan...berani yeak nak gertak2 anak bujang aku......




  • basuh tudung2 fareeda......tapi basuh separuh jek, tak larat nak basuh sume sekali gus....





  •  tak leh basuh mcm tudung biase yeak....kene celop2 then berus pakai berus gigi kat awning tuh....then bilas n sidai....yg best bile dah kering tak yah gosok pun bile nak pakai balik sbb die tak bekedut pun.....oh! i luv fareeda......





  •  ini budak malas nak gi basuh tangan kat sinki...so cawan mama yg ade ais lagi jadi mangse.....uuhuhuhu





  • mama dah marah dok haip!2....die terus tarik tangan kiri, ingatkan takut nak buat lagi, e'eh die masukkan plak tangan kanan....ewah! ewah! 





  • buah yg wajib dibeli setiap ari sabtu.....stok dessert dayyan tuk seminggu....blend jek pastu frozenkan, kalo rajin campur ngan yogurt...nak gi taska amik sebekas...by the time sampai taska dah cair pun so bleh terus suap gedek2....jgn cikgu suap masuk mulut sendiri plak yeak ekeekekekekeek





  • nyum...nyum....papa jom pi chilis!





  • terbayang2 hok ni!!



  • sempat layan upin & ipin sebelum gi sekolah.....ish ish ish....ops! nampak tray bekpes kat meja tu...ye! budak2 ni anak raje, bekpes kene anto masuk bilik kikikiki






  • mmg sayer pencinta tudung fareeda tapi bawal tetap dihati tau.....



udah...udah...tamat dah entry random photos utk kali ni...



** tetibe ari ni tersedar, dah lame rupenye aku jadi PA pada bos aku skrang....erm rase mcm nak tukar bos jek....bosan wey bile dah lame2 sgt...hamboi ckp mcm ko diva haahahahahaah PANG!

31 celoteh sahabat

sweet..swee..sweet..
sgt comel si dayyan tu..pndai pncut air sndiri nk mandi yer.... geram skmo tgk dia..mata bulat...sama mcm mama dia tang mata tu.

owhh..kat inner tu gna berus gg yer nk mbasuhnya..slama ni lya main rndam g2 j...btlla lya..bawal ttp di hatikan..tp style lieya pkai bawal tu..cun la.. cam fareeda pon ade

April 19, 2012 at 9:21 AM

heheheee...tgk dayyan dok celup2 air dalam tangan tu kat pika...hahh...pika tau bukan piyass..sabo je lah anak dara tu punya perangai... :)

April 19, 2012 at 9:26 AM

mkn ais skrim vanila banyak2... baik untuk ulser mulut..

April 19, 2012 at 9:33 AM

elok jekk tgok si gedek2 pegang pensil tu..siap bleh lukis2 lg..kalau adam terus pensil masuk mulut..tang main celup2 ais pun sama..kalau adam terus basah lenjung hmm...

memang bawal tetap dihati tp sejak ada anak kcik nie tudung awning lg senang nk pakai..main sarung je..bawal duk elok2 dlm lemari..hehehe

April 19, 2012 at 9:55 AM

byk nya koleksi tudung fareeda...siyes jeles! hehee...

geram tgk dayyan pancut air paip tu..comel!

April 19, 2012 at 10:26 AM

mcm2 aksi... ko blh jd model fareeda nmpaknyer nih lieya... huhuhui...
suke gmbr dayyan ngn ikan tu,.... nmpak sgt muke tkt yek

April 19, 2012 at 10:56 AM

nak tergelak tgk muka dayyan cuak tgk fish tu sis hehehehe...
bestnya tudung fareeda tak yah gosok2...

April 19, 2012 at 11:24 AM

cun la cara pakai bawal tu...bleh akk tiru hehehehe.... (^_^)

April 19, 2012 at 11:41 AM

Haha..lucu la tgk aksi gedek2 tu... aksi omaknya pulak cung abissss... kihkih...buah mempelam tu buat akak angau tau...kena cari la jawabnya...hehe

April 19, 2012 at 12:16 PM

lagi la wehhhh...x puas tngk nih...heeeeeeeee...bosan kowttt x dek kje nih...huuuuuuu

April 19, 2012 at 1:02 PM

sedapnyer buah pelam tu.. menggiurkan mata n tekak sungguh.. nak kena carik sebakul nieh buat stok seminggu mcm dayyan.. hehe

April 19, 2012 at 1:30 PM

macam2 aksi si dayyan ni..comel...kemain lagi dia nak penuhkan air dalam tub mandi ye..

chillis sedapnye...lama tak makan situ..terliur lak tgk gambar lieya tu

April 19, 2012 at 1:34 PM

Geram tengok udang yang besar2 tu...

April 19, 2012 at 2:12 PM

comey nye baby akak......................geram la tgk....

salam kenal n follow sini

afasz.blogspot.com

April 19, 2012 at 2:31 PM

cuci tudung kena gosok ngan berus gigi yerk....
tang deserttu rajin ko yerk lieya...
tang tudung bawaltu.. ko maintain comeljer tudung perpun...

April 19, 2012 at 2:37 PM

geram tgk si dayyan punya akal...bijak betul dia tu...notti2 comel bijak namanya tu...nak geget je tgk dia...

ko ni bergaya la nok...aku suka tgk koleksi tudung ko...gambar last tu best la...aku tak pernah tgk lagi kat ofis aku ni pakai tudung bawal rupa gitu....so comel!!

April 19, 2012 at 2:52 PM

wahh byk koleksi fareeda..besh2..aii dayyan yg tomei2..

April 19, 2012 at 3:09 PM

amboi ko..byk nyo tudung fareeda ko..
aku ni satu pun tak de..
jap2 nak tanyer..berus gigi sapa lah agaknya tu...
hish2..rajin ko..aku?jgn harap...tudung pun masuk mesin...hehehe...bila senget benget campak dlm tong sampah....tp tudung aku tudung murahlah..kalu tudung fareeda mmg aku pun bt cam ko...

aku pun mcm dah boring jd kerani cabuk kat jupem tu..ingat nak ushar2 tempat lain gak lah..cari pengalaman..cari angin baru...hehhee...

April 19, 2012 at 3:22 PM

Akak suka bila lieya buat random photo ni sebab memacam aksi boleh tengok.

Banyaknya koleksi fareeda..

Cantiknya pakai tudul bawal stail macam tu..

April 19, 2012 at 3:23 PM

baru tau tepi tudung tu..kena berus ngan berus gigi..hehehehe..

April 19, 2012 at 4:23 PM

banyaknya koleksi fareda..agak2 berapa riban habis tu ye hhhee..

saya ni 1 pun belum mampu beli kkkkkeee...

dayyan tomei2 :)

April 19, 2012 at 4:44 PM

uihhh camtu ke cara nk bersihkan kekotoran kat awning?? baru ku tau. tu psl skang dah x brapa gemar nk bli tudung yg ada awning...susah nk basuh. owh xyah gosok??? bagusnyaaa

April 19, 2012 at 5:22 PM

Waa cantiknya tudung.. fareeda tuh.. owwh gitu basuhnya..yer.. :) Iye tudung mahal mana leh basuh lama2kan.. :)

Geramnya tgk gedek2 tuh..

Kalau rasa boring try laa tukar.. ubah angin.. keje tempat baru.. kawan2 baru.. tapi kalau maleh nak belajar benda baru duduk je la kat situ.. cam akak nie maleh sebenarnya nak tukar tapi dah ditukarkan ikut je laa.. :)

April 19, 2012 at 5:58 PM

cute nya Dayyan....

by the way.... sedap rrr nampak udang + ikan masin glup glup

April 19, 2012 at 7:27 PM

rasa cam nk cubit pipi dayyan itewwwww...
wah dayyan dh pandai conteng2 pasni abis la dinding umah...kihkih

April 19, 2012 at 9:14 PM

lieya ayat bwh tu mcm lieya pulak yg bos..HAha

abis la boss tu :)

April 20, 2012 at 5:35 AM

semua gambar2 tu menarik...xtau nk komen apa.....

April 20, 2012 at 7:07 PM

cutenya dayyan tadah air sndiri dlm besen tu..pndai..

oo mcm tu basuhnya..nnti kalu sy beli fareeda sy ikutlah cr lieya ni yer..heeeee

April 22, 2012 at 1:00 AM

lieya PA ke, kenapalah akak ni lemau, lambat sangat nak tangkap.

tengok muka dayyan masa tengok ikan tu cam cian je, dia takutlah lieya .

sedapnya udang besar lieya tu.terliur jap.

lieya dah boleh jadi duta fareda la cam ni : )

April 22, 2012 at 10:23 PM

eh mntk tuko bos lak ha..

April 23, 2012 at 4:23 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy