Thursday, April 12, 2012

thursday ~ random photos lieyalatif

 salam kamis nan permai semua......syok semalam cuti ..... kan best kalo dlm seminggu tu ade jek cuti umum ekekeekekeeke.....semalam kiteorg tak kemane pun, aku tak sihat.....tapi ade gak le keluar2 siapkan barang tuk buat besdei bash dayyan kat taska die plak......so arini potong kek lagi le mamat tu ekekeekekek.....erm arini ari kamis kan....so mcm biase laa entry random photos menjelma..ciwaaahhh! so jom layan random pics yg ado yeak.....


*
*
*
*
*
*
*
*
V



  • care terbaru gune ipad ha ha ha..senaman ni elok tuk menguatkan urat tangan dan urat punggong ekekeekekekek....nampaknye miamija dah pesaing gune ipad...dayyan suke gile ngan apps Baby Fingers yg aku baru donlod kat ipad he he he.....






  • kak mija nangis tersedu sedan sebab kalah main dam ular wakakaakakakaka.....die bengang sebab asik kene turun jek .......takpe2, nanti mama buatkan dam ular yg ular nye cume sekoq jek yeak mija......




  • membeli belah di fareeda.....pheww!!~





  • spoil betul tgh syok2 bawak keter tetibe lampu minyak nyala....mmg dasar aku ni selalu lupe nak cek minyak ha ha ha......seb baik persona ni ade ngv so ade laaa pilihan kedua time tedesak.....





  • skrang aku dah tak dok kat sekolah lagi salin kan mia utk kafa......aku bawak die balik umah..selesa sikit..lagi pun sempat plak aku tgk.....so tiap2 ari waktu lunch ngedate ngan si mia laaa....lauk pauk adalah hasil tapau kat kafe opis....bile masenye aku nak masak oit hahahaahahah




  • org sibuk nooo dah mkn burger bakar....aku frust sebb tak gi lagi...so buat bege bakar sendiri....daging beger tu bakar jek dlm oven wakakakakaak.....boh cheesy sos byk2....sodaps! agak2 kalo bukak stall berapa panjang org sanggup Q nak beli yeak bahahaahahahaha




  • si gedek2 ngan big angpownyer....thanks 'kakak' fiona....hik hik hik.....





  • sambut bash sudah, potong kek sudah so ape lagiii....budak yg dah setahun....siap sedia la nak kene cucuk.....kui kui kui....so dayyan akan amik last jabs utk pneumococcal vaksin die......tu hadiah untuk paha kiri....
 


  • hadiah utk paha kanan plak kene standby tuk cucuk vaksin biase .....cian le anak mama huhuhuhu


  • hujung minggu ni kite gi annur yeak dayyan.....kene rakam ni kikikiki seb baik doktor sporting giler...






percume video lagik hahaahahaha...layanssssss........









** ari ni mija ade school trip...smart reader presint 15 pergi  kilang roti Hi-5....alah, ingat pergi kidzania ke....nampaknye tak langsai lagi la utang mak ko nak bawak gi kidzania ni huhuhhu

34 celoteh sahabat

haha..aksi nonggeng dayyan main ipad tu yg tak tahan tu...hehe... alahai bugger tu sedap nampak...:)
alamak dayyan kena inject lah yer...siannn..jgn ngangis yer...hehe

April 12, 2012 at 9:13 AM

yerla..lieya baru aku teringat adam pun pernah mintak jugak, aku janji nak bwk dia g bulan 6 t..tu ari cuti bulan 3 dah pergi tp tak jadi masuk..huhuhuhu..
janji mesti ditunaikan..

April 12, 2012 at 9:38 AM

aksi nonggeng paling menarik...

aku time hardy ada le baby book tu, time hazry dok plan nk buat le gak, tapi pi MPH semedang terlupa nk pi beli. ni dh 8 bulan sempat lagi ke?
ehhh sempat! kena cari lah!

April 12, 2012 at 9:40 AM

aduhla... gmbr ptama tuh mmg sungguh mengoda n tergoda.... heheheh nsb lah i pad tu kuat kalu tidak... jd apa lah heheheh... ahli bina bdn itu sgt comel heheheh

sian tul lah mija nngis yek main dam ular...teringat time2 main ngn adik2 aku, kalu rasa nk klh msti aku main tipu ahak2...

-aiyan pun nk berenjek gk nnti... takpe peha dayyan gebus msti tak rasa sgt

April 12, 2012 at 9:43 AM

cuci2 mata pagi ni tgk gelagat kanak2 rebina yg comel + mamanya yg cun....ngee...

April 12, 2012 at 9:45 AM

lya,

klu nak pg burger bakar kawkaw plg dekat kat puchong utama, lebih kurang 120 meter dr k4... kena stanby kat sana kol 7 sebab lps maghrib diorg baru start bakar.. tp x per, kat lokas makana (nama foodcourt tu) ade surau siap skali... senang...

April 12, 2012 at 10:04 AM

hehehe...byknya citer dlm satu entry...senang keja kan...hehehe...

April 12, 2012 at 10:16 AM

smlm gara2 tgk facebook zuera terus haku pun terliur dgn burger bakar.. mmg kena cari jugalah gamaknya...

April 12, 2012 at 10:18 AM

smlm gara2 tgk facebook zuera terus haku pun terliur dgn burger bakar.. mmg kena cari jugalah gamaknya...

April 12, 2012 at 10:19 AM

lauk ko lunch ngan mija tu bnyknyer...klu aku siap bleh smpn tuk mlm tu...heeeeeeeeee...aduhh tetibe nk mkn lalalaa la plak...ko la nih...huuuuuuuuu

April 12, 2012 at 10:29 AM

cakap pasal burger bakar tu sama la kiter lieya oiii...tak dpt2 lagi...makanya gigih la konon2 wat burger bakar sendiri ekekekeke...jom kiter terjah burger bakar tu nak (^_^)

April 12, 2012 at 10:31 AM

yum2!! burger sndiri pun sdp apa..
sian mija nangis sbb kalah dam ular.peel dia tu samala cam arissa.nk menang jek.kalo kalah melalak..haha

April 12, 2012 at 10:49 AM

Aksi menonggeng dak dayyyan tu paling cunnn lah.. kiut habis..

April 12, 2012 at 10:51 AM

ekekek dayyan nie .. adoiii macam2 hal lahh
ooo yelah kalau sempat baik siap2 kan dirumah , makan semua kan .. hurmm yelah lieya manalah nak sempat masak .. akk nie masak pagi2 sblm kerja utk anak2 makan tgh hari nanti .. ;)

rajin lieya buat burger , akk x try layie .. ingat nak try lah nanti , sedap lak tgk ekekke ;)

April 12, 2012 at 11:11 AM

hahah nangis kalah main dam ular tu sama la ngn anak dara aku..x puas ati last2 meraung gakk...

pasni anak ko uli roti kalah roti hi-5 abis la ko lieya..hahaha

agaknye bpe lai tdg yg berjaya anda sambar di fareeda ya puan lieya ;D

April 12, 2012 at 12:03 PM

macam2 gambar dah ni.. teruja dengan burger bakar lieya tu... nyum.. nyum.. nampak sedap.

April 12, 2012 at 12:26 PM

kahkahkah.. heroin malaya meraung kes kalah dam ulo..
hahah, nakal la kakak kamu dayyan!
nnti dayyan ckp: ilang seri la kakak!.. heheh

part beger mmg ramai yg duk up n3 psl beger bakar tu,
kenyang sampai ke pg wlpn kena amek no..
uishhh, mesti best gilak kan..
rasa mau cuba gak la.. heheh

April 12, 2012 at 12:47 PM

my son if main apa2 benda pun if kalah mmg nangess...but baguih semangat gini...nnt theyols akan usaha x kasi kalah taw....bestnyer tgk menu penuh meja

April 12, 2012 at 2:08 PM

wahhhh....meriahnyer masakan....terliur plak tengok...hahaha...sgt comei si kecik tu...tertonggek2 la pulak kan :D

April 12, 2012 at 2:09 PM

amboi dayyan..siap menonggeng gitu main ipad...hehehe

burger air tangan sendiri mmg lagi sedap lieya

April 12, 2012 at 3:01 PM

comel lah anak2 ko...yg tak tahan kak mija siap nangis sbb kalah main dam ular...ekekekek...comel jer...
dayyan pun buat aku geram je tgk dia menonggeng gitu sekali...rasa nak babap je vontot dia tu...

p/s: beger bakar tu aku teringin nak gi, tapi ramai sgt Q...mesti laki aku tak nak kalau aku ajak....huhu...

April 12, 2012 at 3:19 PM

Wahh maveles laa tgk bege bako lieya..tuh..nyum2.. :)

April 12, 2012 at 3:35 PM

macam2 citer ada bestkan semua ditulis buat kenangan...
suka dengan tudung fareeda dan burger bakar...
sedap pula rasanya...

April 12, 2012 at 3:58 PM

sama dr la...dr kamsiah! tapi ramai kan nak queue

April 12, 2012 at 5:23 PM

so sweet.. suka sgt mbacanya..bst gak wak entri random gini.. nk wak gak la.. hihi..aci x lieya??

y lucu... tgk dak dayyan dgn cara baru gna ipad n kakak nngis sbb kalah main dam ular..

y syok,,, wahhh lieya shopping kat fareeda :-)
y sedap... mmg terliur tgk burger tu... nk beli satu

April 12, 2012 at 6:27 PM

kelas nooo baby dayyan tu...kihkih

**lauk mcm pernah kulihat ..hehe...mesti kat cafe E7 kan...sbb js pernah keja kt sini...lauk pauknya mmg best pakcik makcik cafe ni...pagi tengahari petang..sentiasa best...hihi

anak2 js time kecik2 dulu pun suka gaduh dan nangis kalah main dam ular...hehe..

gitu la kisah kalau ada 2 org ank pompuan kan..

April 12, 2012 at 7:53 PM

Pergh...penangan burger buatan sendiri ko pun bleh tahan tu....

April 12, 2012 at 11:08 PM

eh dayyan menonggeng mcm iklan mamypoko dlm tv kan?hehhehe..comel sesgt..sian kakak nangis asyik kalau yek...mama pun..makin vouge in the vass ...skrang melawo pakai fareeda..cun ahhh...aku butik fareeda pun tak nah masuk nii...huhuhu

April 12, 2012 at 11:27 PM

1. aksi tonggeng mmg 'terbaeekkk' bak kata boboiboy ;)

2. burger tu mmg bleh celen burger kaw2, hheheh...

April 13, 2012 at 1:24 AM

kkkeee...dayyan buat apa pun smua comel je :)

April 13, 2012 at 9:49 AM

budak2 mesti pergi lawatan kilang rotikan? pegilah kilang coklat ke biskut ke...leh dpt free..hehehe

April 13, 2012 at 2:53 PM

hehehehe comel je dayyan menonggeng..

sy oun nk cube burger bakar tp ramaiyg kata kene beratur terus xjadi p

ooo lieya tapau lauk tu..ada tanya kat fb ari tu...untung mia mama leh siapkan sblum p skolah agama..danish kat taska je..kalu sy mmg xsempat..mmg dkt opis ngan umah tp tulah xleh curii2 masa tu....sbb bos xsporting..huhuhuhu

April 15, 2012 at 9:41 AM

macam2 gelagat ada ye...

April 16, 2012 at 8:54 AM

Ya Allah Dayyan pesen terbaru nengok ipad tu.alah ciannya mija gimi five, cik ina pun selalu kalah bila main dam ular ni. nostalgia betullah dam ular ni, tak sangka plak simija ada main dam ular.

berfareda ye, cantik cantik tudung kat situ secantik juadah yang lieya tapau tu.tedapnya lala tu kemain besau lagi.

April 17, 2012 at 12:18 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy