Friday, April 27, 2012

Hot Bangi char kuew tiow.......slurpppp...



pejam celik pejam celik dah ari jumaat....semangat lain mcm kalo ari jumaat kan...ye laa dah tau esok cuti, mau tak semangat lain macam...kemane korang cuti nanti....sape yg amik cuti sambungan tu syok le dpt 4 hari santai gituuuu....  mlm ni bawak si gedek2 pi cucuk kat Annur, saje aku lajakkan seminggu cucuk setahun die sbb nak tgu cuti panjang nie so kalo die demam sbb cucuk ke ape kiteorg still dlm cuti lagi....hope tak le demam, tapi ni due cucuk kene rasenye kene gak demam ni....ari ni meh le layan aku cerita ceriti pasal char kuey tiow.....


*
*
*
*
*
*
*
V


kiteorg laki bini ni peminat ckt, seminggu sekali mmg wajib pekene ckt, port kiteorg biasenye kat char kuew tiow rambo nun ..boleh laa tahap sedapnye, nak sedap betul2 pi penang laaaa heheeheheh....lagi satu port kiteorg skrang ni kat Hot Bangi Char Koay Teow kat bangi nun sebelah bangi kopitiam......





kat sini menu cume ade nasi lemak ngan ckt jek...aku tak penah lagi mkn nasi lemak die....selalu order ckt jek......





tapi aku lagi suke kat ckt rambo sbb yg kat hot bangi ni bawang putih die berase sgt....sampai tergigit bawang putih....tapi rase tetap sedap.....ye laaa kalo tak sedap takkan org sentiasa ramai kan.....lagipun kat ckt hot bangi ni rase die lain sikit sbb die mcm bubuh kacang dlm ckt die.....





si gedek2 ni mmg! pantang nampak org usung pinggan, mule la nganga2....beriya nak mkn jugak....





haa tu tgh asah gigi la tu pakai kunci keter....kite tarik kunci keter tu kemain marah....skrang dah pandai, kalo aku ckp "biaseeee dieeee" siap le die cari peluang tarik spek aku nak buang hahahaahhaah....kalo aku tak pakai spek, siap le die nak cakar muke aku.....leh tahan  garang  budak nie.....cikgu2 kat taska cerita dayyan ni suke berjoget, pantang bukak lagu kemain die tekedek2 joget ...mmg pun, kat umah pun same....




tuk budak2 aku order yg tak pedas...tu kaler pucat lesi sikit tu.....




so boleh laa suap gedek2 jugak....tapi dayyan tak suke sgt sbb rase bawang putih kuat sgt....






si gedek2 ngap 5 suap jek....kecik2 dah sebat ckt yeak dik!






mia muke monyok sebab dah ngantuk tuuu hihihihi






ayor!





ni le rupenye ckt hot bangi tuh....





zoom sikit lagi.....





main2 makan si mia ni.....mia kureng suke ckt kat sini.....die mkn pun tak abis mcm mija...tapi kalo kat ckt rambo tu licin dieorg bedal...




"mama, mia dpt tangkap udang kat laut"
"ye la ko, mkn main2 kang udang tu idop sepit idong ko kang padan muke"
terus derma udang2 die kat aku hahaahahahahah......







org lain yg kenyang mkn char kuew tiow org lain yg tetdo dulu ekeekekekeke....



 hokey papa, port baru dikenalpasti, nanti jom kite try char kuey tiow abg mat plak kat kajang nun.....ramai ckp sodap menjilat pinggan! ...eh korang tau kat mane yg sedap, meh le share, tapi tak mo jauh2 sampai kl nun, dpt kat area kajang ke, bangi ke cun dah tu.......hmmmm..bila laa dpt pi rase ckt mali nieh!~




*si gedek2 sibuk kehulu kehilir amik abuk donat pi suap papa hahaahahaah...kelam kabut turun naik!






**  aku risau ni sbab mia gigi masih kuat dan utuh....kawan2 die lain sume dah rongak2....jgn le gigi kekal tumbuh belapis nanti, dah kene standby bajet buat kawat duri heheeheheheh







33 celoteh sahabat

my son dulu mmg tumbuh gg berlapis tapi automatic akan tanggal gg susu tu..g doc pun dia tak galakkan cabut dulu..

sedapnya tgk ur kids makan ;)

April 27, 2012 at 9:17 AM

hamboii..meleleh air liur org di sni..smpai hati huhu..

wahh dayyan dh mamam ckt ehh..?

April 27, 2012 at 9:34 AM

minat tul korang sefamily yek ngn ckt... tp mmg best kn lyn pns2...beria2 si ensem tu nganga2 tgk ckt yek... pds tu syg oi...
amboi2 bkn main grg yek ensem boy tu... hehehhe makin cakar2 je

April 27, 2012 at 9:43 AM

pepagi lg dah 'hidang' ckt si lieya nie..buat ktorg terliur jekk..hehe syok lah nengok video dayyan tu..bijak tul..)

April 27, 2012 at 9:51 AM

ckt mali xde la sedap sngt pun kak...rase nye ckt rambo tu lg sdap =)

April 27, 2012 at 9:55 AM

saya & wife pun penggemar CKT. Sanggup drive all the way ke Penang, balik hari...semata mata nak makan CKT ! ahahaha

Boleh la saya try CKT yg ni...yg Rambo tu kat Bangi jugak ke?

April 27, 2012 at 9:56 AM

wahh ckt yg ngancam jiwe...hehe...akak seminggu sekali mesti layan ckt ni....ckt kat tempat akak sedap2...mesti terjah kedai Adam CKT... ramai org ya amat...:)

April 27, 2012 at 9:57 AM

wahh... sedapnye.. nak kena try ni bila terjah bangi...

April 27, 2012 at 9:57 AM

baru semalam keluo p mkn ckt jugak kak...hahahah :)
tp ecah mkn kat KL...
sebelah istana budaya..dekat dgn tasik...
memang situhh port ckt..
sedappp jugak haha




heyyyy simata boolat tuhhh dayyannn rase nk mkn mulut pp kamoo tuhh hahaha

April 27, 2012 at 10:56 AM

eh kat bangi??????sy nak try....sy baru tahu kedai ni, dia buka malam je ke????

akak duk area bangi gak ke???

comel la anak2 akak...mata bulat gile yg bongsu tu

salam singgan n follow sini
dr
http://afasz.blogspot.com

April 27, 2012 at 11:01 AM

perggh...CKT pastu letak jeruk lada
mmg terbaikk...aku dok tenung ko nyer CKT jer tu lieya oitttttttt

tak leh nak suggest arr
aku di luar kawasan
ha ha ha

beb! gigi Batrice pun utuh lagi ko....

April 27, 2012 at 11:26 AM

Ckt mmg sedap..klu balik kg selalu pekeba 2 pinggan ckt sungai dua..adoiiii.. Sdap tu..

Pasal gg dorg tu..ko kena tgok selalu lieya. Jgn sampai dah tumbuh blapis baru kak c nak perasan

April 27, 2012 at 11:45 AM

ala..nk ckt gak...nyum2

April 27, 2012 at 11:48 AM

kalau peminat ckt ni.. tau je mana yang sedap dan tak ye.. akak dulu pun tak pandai makan ckt ni.. tapi sekarang ni bolehlah terima.. sedap jugakkan.

April 27, 2012 at 12:01 PM

Uiii akak suka CKT sedappp...especially yg cair cair tu..

April 27, 2012 at 12:26 PM

geram nye tgk ckt tuu..bekuah slurp2 la klu hirup tu..mak aihh...teliurrrr rasanye

April 27, 2012 at 12:28 PM

beria dayyan nganga ek...heee cumel tol...ko mmg buat aku terliur ek...eiii aku pong ske weh ckt nie...huhuhuh...gg ank aku pong x rongak2 lg...huhuhuhuhu

April 27, 2012 at 12:58 PM

sedapnye char kuew tiow tu...favourite mr. irwan ni..boleh ajak dia pegi try

April 27, 2012 at 1:12 PM

haishhh....t'liur tgk CKT ni...udah le lama x makan...nampak mmg sedap lah lieya.untunglah kat sana ada byk pilihan tmpt mkn yg best2..klu kat melaka ni lia x tau mana tmpt makan yg malatopsss... ulang2 asyik tmpt yg sama jerk...

dayyan suka joget2 eaa...blh geng dgn piyas nih... :D

April 27, 2012 at 1:24 PM

tadi ada bukak blog lain, dia pon up cerita ckt hot bangi nieh.. kira fofuler le ckt sini yerk?..

erm, geram nyer tgok dayyan tuh, kalu jumpa mau kena geget2 pipi dia.. hehe

April 27, 2012 at 2:38 PM

dayyan baru nk cucuk ek?i'Allah tak demam, dayyan kuat kan :)

saya pun ske char ni tp makan byk mcm muak sket kan..

comel giler si gedek menyuap papa dia hhhheeee...rasa nk cium2!!!!

April 27, 2012 at 3:52 PM

slurrrpppppppp.......

kuah dia tu penuh sepinggan...msti slurppp aje ni..kat kmn ni pon ada 1 restoran char kuew teow y pemes..mmg sedap.. tmbah2 dimakan dgn air lada...

geram sokmo tgk mata bulat dayyan ni..btl2 ikut mata lieya..comel. mcm patung ;-)

April 27, 2012 at 4:05 PM

my febretto!!!!
mmh slurrrpppp... lama dh x pekena ni..

April 27, 2012 at 4:42 PM

Haizzzzz! Feveret nie!

April 27, 2012 at 6:18 PM

apakah rahsia awak yerk..makan2 tp tetap slim melim...nk jugakkk tahu...

kalau gigi rongak pun susah cam esyhad tu dh tk selera nk mkn....semua nk benda2 lembut je...rongak awal pun kena sedia kawat gigi,lmbat patah pun sama..cuma kena check dentist la...dh nmpak nk tumbuh gigi baru kena cabut gigi lama kalau tk silap spy tk berlapis...

April 27, 2012 at 7:08 PM

amboi...budak mata bulat..melopong

April 27, 2012 at 7:30 PM

nampak sedap jugak ekk.. dah lama tak makan ckt rasanya ni.. kena ajak huby p mali ckt la nampaknya.. dah rasa sebelum ni.. sedap!..


dak anis lepas sebatang ke sebatang goyang.. bila tanya doc elok la tu goyang walaupun gigi tu tak rosak pun.. dah masa katnya utk gigi baru..

April 28, 2012 at 9:41 PM

sedap plak nmpk CKT tu ..huhu..terliurnyeee...hihi

***baby dayyan gigih betul nk suap ke papa dia wp habuk je...hihi

April 30, 2012 at 9:01 AM

amboi..garangnya si gedek2 tu...geram pulak aku tgk si dayyan ni...suka joget ye sayang...

aku pun tgh risau gigi si abang ni, punya tahan lama tak rongak2 dan takde tanda pun nak gugur gigi tu...risau tumbuh berlapis lak nnt...adoi la...

April 30, 2012 at 10:29 AM

ujung minggu datanglah KL..gi mali's corner kat danau kota tu..buka 23 jam sehari..yg tu takdelah rasa bwg putih sgt..dee pun tak suka kalo rasa bwg putih kuat sgt..

jgn risaulah lieya.mimi pun baru 2 batang je gigi kekal..yg lain masih utuh..x roboh lagi..hehehe...

April 30, 2012 at 2:26 PM

hihi baru nk pomot mali...dah ada yg pomot rupanya...haha

April 30, 2012 at 2:33 PM

dayyan mamam smpai trtidur......

April 30, 2012 at 9:32 PM

sedap ty..sy suka ckt yg basah2 mcm tu...sy pun nk try malis tp xberkesempatan...

pndai mia mija mkn ckt....dayyan sikit lg leh order sepinggan utk dia...pndai mkn jgk dayyan nie..

May 1, 2012 at 11:59 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy