Thursday, April 5, 2012

thursday ~ random photos

yeah! kembali lagi dengan entry random photos....so setiap ari kamis aku buat entry random photos laaa.....senang keje aku hahaahahah...

*
*
*
*
*
V

  • sila contohi sayer.....anak pertama ngan anak kedua kasi beranak girl n gap plak rapat2.....nescaya senang hidup dikemudian hari.....mak apak jalan pimpin tangan usha barang2, anak first tolak buggy adik tecik, anak second tolak bakul soping...seb baik bukan tolak troli soping yg gabak tu, lagi nampak kejam bahahahaahahahahh...





  • tapi jgn percaya sgt, main2 jek lebih .....abis tunggang langgang barang dlm bakul kene heret secara ganas huhuhu.....

  


  • ini budak same jek mcm kakak2 die....lambat tumbuh gigi....baru naik 2 batang tapi tetap terra kunyah  nasi...suke kaco nganga same bile tgk mamapapamiamija makan, sebok nak makan lauk org tua...lauk pedas pun die sebattt hahahaahah




  • bekal penuh kasih sayang dari mama.....tiap2 pagi ni le kejaan aku....dlm tray tu sarapan tuan puteri, dalam bekas tu bekal masing2....




  • mamam2 at chilis.....dap...dap...dap.....



  • si gedek2 yg suke lubang.....suke korek lubang pusat org, suke korek lubang ekon kete..pendek kate suke korek segala2 yg ade menampakkan ciri2 lubanglah!...... bahahaahahahaha....




  • bile kite 'haip!' die....pandai die pok kite balik.....grrrrrr.....





  • dengar lagu iklan KFC yg baru tu buat perut dan jiwa bergelodak nak mkn kfc (salahkan lagu plak, sedangkan mmg napsu tu x tahan godaan hihihihi).....






* percume video lagik....kikikiki.....






** baru nak insap tak mo beli fareeda, nak kumpul duit pi hongkong...tapi ngak boleh tahan gudaan tgk design baru tu.....argggghhhhhh *sambil hantuk2 paler kat dinding opis*

29 celoteh sahabat

kalo dorang demand gaji...
dah dpt sorang RM700 tu hahahahahaha....

korek dayyan jgn tak korek....
lubang tabung jer jgn dikorek tauuuu :D

sib baik mak paknya bekal takde skali hehehehe...

April 5, 2012 at 9:08 AM

bab yg 1st tu aku sokong..
ha ha ha..senang hidup mama ko kan mia mija...
tp tulah..auntie nie sorang jer anak pompuan tu..nak harap tolak trolley boleh...tp takut mcm2 nanti yang di pi masukkan dlm trolley tu..

h aha ha.....wei, lagu kfc tu mmg menggegar jiwa ko..batrice siap hafal lagi.....

udah beli design baru fareeda ker...cer tayang....cun tak..he he he

April 5, 2012 at 9:12 AM

hehehe...lawak la lieya ni...
tapi kewl per entry gini...penuh warna warni gitu..


lieya mama yang hebattttt....

April 5, 2012 at 9:12 AM

kak lieya..kita pon dhlama tahan godaan mmbeli fareeda..gara² mau rembat si idamana hati..hahaha

April 5, 2012 at 9:34 AM

rajin lah kakak2 dayyan nih.. sonang keje mak!

April 5, 2012 at 9:39 AM

a'ar lah lambat lak dak gedek2 nak tumbuh gigi..tp x per janji senang makan...rasanya klu lambat tumbuh gigi ni mesti cpt dapat 'kaki'.... ;)

miamija klu pepagi nak makan b/fast yer...klu miapika xder maunya...kdg2 minum susu kat gelas tu pun x habis...

April 5, 2012 at 10:11 AM

rajin lieya masak utk anak :)..saya kdg2 rajin kdg2 malas..yg byknya malas kkkeee...

dayyan so cute..sama mcm awatif, lubang ekon mmg dia ske korek :)

dayyan dah ada gg pasni siap sedia la ye..m'gigit aje la kejaannya hhheee

April 5, 2012 at 10:13 AM

oriet!!!jln pimpin tangan itu sgt lah penting :D...jnj anak2 tak lepas pandang :D

April 5, 2012 at 10:23 AM

rajinnya kau sediakan sarapan utk dowang. aku x sempat pon lieya. belikan dowang roti aje. kalau aku buat cam kau ni, aku kene bangun kul 3pg la gamaknya!!

April 5, 2012 at 10:30 AM

pukul brapa la bangun nya tu utk sedia kan brekfest tu semua... ;-)

April 5, 2012 at 10:38 AM

mama dayyan ni rajin la...sempat wat bekfas and bekal bagai...tabik sama kamo lah hehehe

April 5, 2012 at 11:07 AM

dah boleh harap dah anak daras ko lieya... lepas ni dah bole goyang kaki la...hehe... Dayyan dah tumbuh gigi satu yer... tak per nnt tumbuh banyak lg yer...kehkeh...
tgk kfc tu terus mcm nak terkam sama...kena terjah ni... :)

April 5, 2012 at 11:10 AM

hahahha klako la dayyan ni...ske korek lubang ek....samo la mcm si kcik aku tuh...skali kne jentik tngn pndai lak ckp aduuuu aduuu padahal bkn skt pong...blakon jek tuh..haih...

tp mmg best klu dpt ank 1st gegurl nokk...bnyk leh tlg ko buat kje umh...heeee

April 5, 2012 at 11:20 AM

suker taw budak yg suker korek2 tu ....jalan tetap jalan...soping tetap soping hehe

April 5, 2012 at 11:31 AM

layann entry random photos ni sambil senyum2...:) :) :)

April 5, 2012 at 11:41 AM

first nak puji ko...sbb rajin giler buat sarapan...hehehe..second kena puji anak2 dara ko...rajin giler g soping mcm omaknyer...hehehe...aku pun ada anak dara beso sorang...mmg bapak lah 'rajin'..sampaikan nak menetek darin pun dia nak buat ni..camno?

April 5, 2012 at 11:41 AM

hehehehe...tulah best kan ada anak gegirl..rajinnya lieya baut sarapan pagi...gigih betul adik sorang nie...

April 5, 2012 at 12:03 PM

ader gegurlz mmg best
but my son puw now dah ringan tulang nak tolong cuci plate la..nk potong carrot la..pendek kata semua nak help sebab di ajar kat youchien...ooo ingatkan dok mesia x payah buat bekal rupanyer kena gak ekkk

April 5, 2012 at 12:42 PM

apsal le aku rs cam anak2 ko ni sgt le senang di bawak berjalan & x byk songeh?? bahagia idup.

hazry dh ada 2 btg gigi. tapi till now aku langsung x pernah berjaya snap pic gigi dia. tiap kali aku selak bibik nk snap, dia will kuarkan lidah, cover gigi dia. gerammmm je.

April 5, 2012 at 12:46 PM

hebat betul la mamamiamijadayyan ni..

April 5, 2012 at 1:11 PM

DAH..BESAR BLH LA TLG BWK2 BRG Y DISHOPPINGKAN TU... KALO TIME KECIK..KT LAK BKERJAR DGN ANAK...

ALAHAI... SI COEML NK TUMBUH GG.. X DEMAM K LIEYA?/ADA STNGAH BDK TU...DEMAM KAN?

April 5, 2012 at 1:19 PM

mia mija dah besar, dah boleh tolong tolak bakul shopping..

April 5, 2012 at 2:30 PM

memang senang kalau anak no 1-2 gap tak jauh..lepas tu pompuan pulak.mmg leh harap..

kelakar lah dayyan,semua lubang nak korek2 eh..

nak kepsi gak..!

April 5, 2012 at 3:33 PM

haha keciannn dayyan kena pksa tayang gg...

belum tmbuh gg dah pndai mamam oren..uihhh ganazzzzz si gedek2 nie...

April 5, 2012 at 5:07 PM

mama lieya mmg terbaekk..
siapkan bekal sarapan lg, mmg mommie of the year lah!.. =)

April 5, 2012 at 5:20 PM

betul3X...anak 1st, 2nd, 3rd n 4th kena pompuan....cerah masa depan...he.he.he.....

April 5, 2012 at 6:21 PM

tk boleh nk tiru dh keluar 2 boboi dulu...

sama la kita mkn kat restoran atok uban :)

April 6, 2012 at 7:06 AM

suka cara lieya,pas ni nak suruh Lisa beli bekas makanan kaler2 mcm tu utk attract si kembar makan...la ni x nak makan dah..pulun susu jer..dah buat mcm2 dah...

April 6, 2012 at 10:12 AM

anak2 adalah segalanya bagi kita
kita cuba buat yg terbaik buat mereka
walau penant macam mana sekalipun bekalan buat mereka pasti ada kan lieya .. ;)

ada anak dara rapat macam lieya ok lah kan .. kalau anak teruna , mauuuu jadi tarzan ari2 ekekek ;)

April 8, 2012 at 11:17 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy