Monday, April 9, 2012

cerita sebalik dayyan's 1st besdei bash....

salam senin semua....pheww....mak pengantin letih dik non......walaupun bukan buat besdey bash kat rumah, tapi tetap rase kepenatannyer...nampak noo dah semakin dimamah usia huk huk huk......ari ni bagi can mak pengantin menceceh pasal besdei bash dayyan yeak......tapi arini lieya cerita pasal di sebalik tabir besdey bash tu dulu......citer pasal besdey bash nanti lieya cite esok2 lusa tgu gambar dari photographer dulu meh......sebelum tu, terima kasih banyak2 yg sudi datang ke besdei bash dayyan tempoh hari, mintak maap yeak korang kalo ade ape2 terkurang atau tak selesa sepanjang majlis berlangsung...mohon maap byk2.....so meh layan gambar n cerita disebalik tabir besdei bash dayyan...kelaaass koo siap ade disebalik tabir lagi hahaahahahhhaahahaha


*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



asalnye kiteorg nak buat kat rumah...konon sekali ngan housewarming la kan....tapi last minit terpakse di kensel kan sebab cik abe akan outstation lepas jek majlis bash abis...so tak mo aku penat belebihan (cewaaah) kiteorg buat kat JM Bariani House Bangi......kebetulan plak tarikh lahir dayyan yg sebenar jatuh pada hari sabtu....so dpt leee sambut besdei dayyan di tarikh kelahiran yg sebenar...so lucky!...call JM Bariani House utk booking date bagai.....senang ngan dieorg ni, takyah pun nak letak2 deposit.....sume bayar langsam on the day tuh......pastu aku cari party planner sbb aku nak buat candy buffet .... kek, cupcakes n sweets sume dieorg yg buat, aku just bagi tema yg aku nak ajek.....oh yeak, aku amik dengan Creative Genius Prints (korang search kat fb yeak)...so pihak aku just prepare goodie pail ajek.....



sebeban dok borong sudu/garfu/pisau ikea nie he he he
aku buat 100 goodies pail...







assistant comey aku yg gigih menolong mamanyer he he he....dieorg ni lebih pada excited nak main gunting sebenarnye...takpe2 ...bagi can sesekali sekale.....





baldi kecik tomey ni pun aku beli 100 bijik.....dpt le harge sebijik singgit ekeekekekekek
dpt idea ni mase gi besdey bash kawan hubby...kang kalo bagi dlm plastik ke paper bag ke senang2 kene buang....kalo bagi pail ni takde la terbuangkan...





hall kat atas dah jadi port kiteorg bekerja keras memunggah barang heheeheheh





stickers tuk tampal pada pail nanti......oh yeak, tema besdey bash dayyan aku buat candyland.....nak buat karakter2 katun dayyan mane laa ade minat katun mane2 lagi ....so omaknye laa pandai2 pilih tema candyland haahahahaha.....ekceli ikut pikiran aku dah ade 2 tema...tema ABC ngan tema candyland....






lagi seminggu nak dekat bash, kiteorg pi cari jajan2 tuk isi dlm goodie pail....







serius wey! seb baik aku ade anak dare org nie...dieorg ni laa byk tolong...aku ajar sekali jek, selebihnye dieorg buat...seb baik laa dieorg pun excited nak tolong.....






tapi aku tetap keje jadi QC...takut gak kalo tampal senget ke, gunting senget ke....tak cukup jajan letak dlm pail ke.....tapi so far dieorg mmg pandai! nanti mama belanje yeak mia mija...kite gi outing betige jek nanti...mom & girls outing nanti yeak.....





tgk si kepoci aku ni heheeheheheh




dah mcm bukak kedai runcit pun ade .....hihihihi















so ini laa isi goodie pail tuh.....hope kawan2 dayyan hepi dpt buah tangan dari dayyan ni yeak...






siap dah...tinggal nak letak tag kat atas pail jek.....




hasil tangan kak mia n kak mija......tak abis2 puji cantik bile dah siap....siap ckp lagi :
"haaaa dah comey pun, comey mcm dayyan kan mama" 
he he he he..sayang tol ngan adik die!




segale maknike tags yg dah siap...tinggal nak gantung, tampal atau letak jek mase bash...thanks tuk Creative Genius Prints......




tibe laa hari dinanti....jeng jeng jeng...eleh nak jeng jeng jeng laa sangat hahaahah...setakat buat kat kedai mane laa tuan rumah busy ape pun hahaahahah...siap buat bekpes roti telur berces bedebah lagi hah hehehe






mase dlm kul 9 pagi....buat bekpes, sidai kain siap2 sume....




besdey boy pun alhamdulillah mood baik...eh die ni mmg mood sentiase baik jek he he he...ni tgh ngintai papa sidai kain kak luar......sebok nak keluar same....gedengang gedegung grill tu die goyangkan.....tak senang hati mama ko nak masak dik.....kakak2 terbongkang lagi mase nie.....






proses angkut barang2 tuk ke tempat majlis....penoh bonet...nyaris nak bawak persona jugak.....




dah siap mandi kan si gedek2 sume...perut pun dah sengkak mkn bubur .....terus kasi die tdo dulu......ye laa, bateri besdey boy kene  penohh wooo.....he he he





tada....dah siap...by 12 kiteorg sume dah ready....tema kiteorg ari tu soft blue.....cantik tak fareeda baru aku bahahahaahahahah (sempat jek ko lieya yeak)




 sampai kat JM dlm pukul 12.30 so loading masuk barang2 dulu......tgk2 JM dah siap2 setup meja semua....tinggal tunggu set up meja tuk kek n candy buffet jek.....ade org tanye, nape tak buat kat KFC ke, PIZZA ke....haishhh, en laki lieya ni kalo bab nak belanje org mkn mmg die akan cari yg betul2 sediakan nasi gitu....so die kate puas hati dpt belanje org mkn betol2.....ikutkan je laaa sebab semua belanje atas jasa baik en papa he he he






org kuat aku! di hari bash, budak2 ni tukang bagi goodie kat kanak2 comey yg dtg...boleh harap nie.....







 tuan umah isi perut dulu....kang tak de laa kebulur time dok layan tetamu kan...ciwaaahhhh!!





photographer aku ari tu...he he he...adik aku sendiri...die belajar photo kat uitm so mmg senang2 suruh die jek he he he...bagi upah syikit kan.....






susun atur meja sikit sebab nak bagi space sikit tuk cake cutting nanti




sementara tgu sume siap diprepare besdey boy bercamwhore dulu he he he






tgh set up candy buffet....





so ini laa kek besdey boy si gedek2 aku.....comel takkk......penin pale dok cari idea nak tempah kek camne...dok gugel satu hari satu malam koooooooooooooooooo he he he.....so ini la hasilnyer.....


okey, tamat sudah cite disebalik tabir bash dayyan.....citer hari bash nanti aku karang yeak wakakakakakkaakakk....







** abis jek bash, ahad tu en papa fly outstation ke sabah sarawak...fuh, bermula laa episod hidup mak yg comel dan anak2 yg comel he he he....mlm esok papa balik...yeay!!

39 celoteh sahabat

very da kreatif..hikhik..comel lak pail bila dh siap2 tampal dan make up dgn goodies2 lg..

* cantik tema candyland!

April 9, 2012 at 9:19 AM

wah...banyak juga kerja ko sebelum majlis yer...anyway concept candyland tu memang best...budak2 sure suka punya...hehehe...

April 9, 2012 at 9:22 AM

cantiknya kek dayyan..rugi unty tak dpt rasa.

April 9, 2012 at 9:23 AM

wah..gud idea ler lieya
goodies pail tu..he he he he
betul kat ako..kalau pakai plastik ker beg kertas ker..siap ler lepat tu....penuh ngan plastik and beg kertas tu jer merata2...eylah..isi dlm dah tentu2 di ambil....yangluar tu bersepah ler merata2....kalau buat kat rumah lagi ler.....sayu jer tengok plastik and paper beg yg di buang tu..at least bila guna baldi kecik tu....takdle ler pembaziran berlaku..

phewwitt..cun fareeda baru ko...sweet jer kaler dia

waa...cantik kek besday dayyan

April 9, 2012 at 9:37 AM

wahhh.. terbaik punyer assistants la!
untung ko lieya, ada anak yg blh harap dh..

teruja macik taw dayyan, bersemangat tol makpak hang cam nk sambut menantu... hahahha..
kreatip nko, pail tu shantek jdnyer lepas hias bagai..

apdet lg mamanyer, mesti lg happening kan.. =)

April 9, 2012 at 9:44 AM

happy belated bday dayyan
sonok nya tgk disebalik bday bash x sabo nk tgk cte hari kejadian
npk smooth je preparation i like d 'baldi kecik' goodies tuuu..

April 9, 2012 at 9:46 AM

memg terbaik la..

tp cedeyyy sbb tak dapat p... huk huk.. klo tak leh jumpa ngan mama miamija&dayyan yg gojes ni..

April 9, 2012 at 9:48 AM

hepi besday dayyan...byknya goddies utk member2 dayyan...meriah tgk besday dayyan nie...

April 9, 2012 at 9:49 AM

giler kejap ko plan sumer yek...aku pun tgh plan beshday suri...nak buat umah jer..tp papa den tak bagi lak...menarik jugak buat kt jm ni..kenyang sume dtg mkn...untung ada anak2 dara kan...tak sabar nak tunggu anak2 dara aku beso..ahaks..

April 9, 2012 at 9:51 AM

untunglah ada anak dara 2 org yg sgt rajin..kalau anak aku bertekak adalah..hahaha..

kek tu and all the designs utk besday dayyan mmg cantiklah lieya..cun2..

betul ckp suami kau tu..alang2 nak bagi org makan..biar puas kembung perut melantak..hahaha..

sorry x dpt dtg..takde transport..huhu..

April 9, 2012 at 9:56 AM

waa best nya..sgt kreatif..comel nya goodies..!
meriah giler nih!

April 9, 2012 at 9:57 AM

UNTUNG LIAEYA ADA ANAK DARA Y BLH MBANTUKAN.. WAH..SURE MERIAH SGT BIRTH DAYYAN..KALO DEKAT, SURE LYA JOIN GAK TAU..HUK2...

KEK TU..CANTIK SGT..KALERFUL..SUKA TGK

April 9, 2012 at 10:00 AM

syukur ada lil' helpers you tu kan...
mmg dah leh harap tul dah dorang tu....
sangat suka wif the tema, especially the cakes...
rugi tul tak dpt join...
hati nie dok tingat2kan ajer tau....
neway, hepi belated bufday utk dayyan!

April 9, 2012 at 10:01 AM

mudah kerja preparation besday dayyan sbb ada kakaks yang tolong... rajin mianmija... comel pail diisi banyak goodies tu... mcm tu acik nomie pun nak jugakkk...hehe...
kek the very la comel sgt... syok ler dayyan dpt potong kek 1st year.... alhamdulillah selamat sudah besday besh dayyan...

April 9, 2012 at 10:03 AM

seronok baca entry ni.. meriah dan sungguh cantik.untung ada anak dara kan . mudah kerja.
happy birthday dayyan

April 9, 2012 at 10:03 AM

so sweet kakak2 membantu :)..anak2 dara dah besar dan boleh diharap ye..

b'day bash party dayyan pun sgt2 cantik dan happening!!!

April 9, 2012 at 10:04 AM

lieya....mmg bagus sgt buat goodies pail tu...jgn tak tau, balik dari bangi, akak terus ke kg... pastu kat kg, mil akak berkenan lak dgn pail yg comel tu..akak pun bgla sebiji kat dia..akak kata, ada byk lagi dlm kete..hehehehe..tu blm mak akak tgk..sure dia berkenan gak..hehehe..anyway, mmg sedap beriyani kat situ..maklumla tak pernah mkn yg tu...ayam dia pun sedap...tak pekat sdgt rasa perencah....mmg mantap!! next time kalau pi bangi, blh la lunch kat situ...

April 9, 2012 at 10:05 AM

best kan ada anak dara.leh tlg apa yg patut..rajin sgt kaka mia n mija aritu.mmg leh diharap

April 9, 2012 at 10:35 AM

nak komen:

1) sori tak dpt dtg nok...mak mertua dtg umah aku...teringin aku nak tgk dayyan gedek2 tu..

2) design semua adalah menarik...cantik giler...kek pun adalah menarik!!

3) mesti puas mkn kat JM tu...selalu beday party kat KFC la, McD la...bohsan tau...buat kat JM tu satu idea yg menarik...org yg dtg pun betul2 kenyang...

4) aku suka giler konsep pail tu...brilliant idea!!

5) senang ada mia mija boleh harap tolong ko...very the gud girl!!

6) tudung baru ko sgt cantik!! serius!!

7) cepat update n3 beday...aku tak sabar nak tgk dayyan dlm party...mesti dia happy kan...

8) last, berapa ko berabis utk semua sekali ni nok? termasuk jamuan, goodies bag dan etc? nnt bgtau yer...

April 9, 2012 at 10:47 AM

meriah tull besday bash gedek2 nie...
paling syokk n berkenan dgan goodie pail tu..
ketiff tul mama panten nie kann...hehe

April 9, 2012 at 10:53 AM

teruja tgk besday dayyan...
akak2 rajin menolong..


nak jugak gudiss pail tuhh hahahahah

April 9, 2012 at 11:03 AM

wahhh sgt meriah & pastinya best kan....suka sgt deko2 dia :D

April 9, 2012 at 11:20 AM

ko mmg untung poms.. anak2 ko baik2 belaka. anak dara 2 org pon rajin nolong omak eh. owhh goodies pail yeh nama dia..hahaha aku belasah tulis goodies pack..kekeke

April 9, 2012 at 11:54 AM

waaaaaaaa x tercakap akk
1st bagusnyaaaaaaaaaa & rajin mia mija dara lieya
2nd banyak preparation
3rd untungnyeeeeeeeeeee dayyan
4th cantiknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee KEK ! ..

fuhhh puas baca dan komen ekekeke
ape2 pun semoga dayyan jadi anak yg soleh kelak .. aminnnnnnnnnnnnnnnn ;)

April 9, 2012 at 12:03 PM

pandai mia & mija tolong lieya buat keje.. dah boleh diharap.. keje pun semakin senangkan lieya..

Party pun akak rasa macam meriah sangat..

Selamat hari lahir dayyan comel.. mata bulat macam mamanya.. hehehe..

April 9, 2012 at 12:16 PM

wah, x sabar lak nak tengok gambo2 di hari kejadian..
huhu rasa rugi lak masz x join, sorry erk... len kali kalu buat kn inform awal2 tau.. leh set masa hehe

pape pon, happy belated besday dayyan, be a good boy... k

April 9, 2012 at 12:29 PM

wah, macam2 ade...goodie pail tu mmg kreatif..sukaa...

sorry lieya wanie tak dapat dtg hari tu...tetiba last2 minit husband ade kursus pulak...

April 9, 2012 at 1:33 PM

Wahhh...bestnya tengok. Good idea la part duudie pail tu.. nanti akak nak tiru ek. Rugi rugi tak dapat datang birthday dayyan..

April 9, 2012 at 2:24 PM

yeay....happy besday dayyan...sgt geram ngan mata bolat itew...tqvm for d goodies tu ye lieya...mesti ank2 akk suka (^__^)

April 9, 2012 at 2:27 PM

meriahnya lieya :) maaf tau x dpt hadir ...seronoknya dayyan ada kakaks yng ringan tulang tlg mama dia buat persiapan :) hepi besday dayyan ...

April 9, 2012 at 2:50 PM

Epy Belated Besday Dayyan.. Moga dah besar jadi anak yg soleh.. dan jadi anak yang disayangi dan dibanggai oleh keluarga.. Tgk satu keluarga bersusah payah nak buat besday party utk dayyan.. Rajin anak dara berdua tuh bertuah Lieya.. :)

Dayyan comel sgt.. nak cubit boleh??

April 9, 2012 at 5:30 PM

meriah n menariknya goddies baldi..hehehe

April 9, 2012 at 7:45 PM

Sesuai tema thn ni dengan usia Dayyan.Akak pun dah beberapa kali tempah dengan creative genius prints tu memang puas hati dengan art work diaorg.Suka tgk bday cake Dayyan,comelnya macam tuan punye badan

April 9, 2012 at 7:51 PM

hepi belated besday dayyan...sori lia x dpt dtg sbb en.suami outstation n lia blk jb tgk mak warded kat HSI.

April 9, 2012 at 8:57 PM

mmg glam sungguh bash dayyan...hehe...

April 9, 2012 at 9:33 PM

seronoknya lieya, teringin nak pegi tapi masa tu ada rancangan lain.

teruja nak tunggu cite seterusnya.kreatiflah lieya guna baldi cam tu,baldi tu nanti dorang simpan. dapat makan nasi lagilah orang suka dari makan fast food, balik dari besday party dorang tak yah pikir nak cari nasi lagi .

April 9, 2012 at 10:23 PM

bestnya...ceria je warna birthday bash dayyan....mesti meriah kan..sory lieya xdpt dtg..terima kasih menjemput yer.semoga dayyan jd anak yg soleh n bijak pndai yer.muahs

April 10, 2012 at 12:45 AM

bestnya lieya..nak buat jugak la birthday si kembar x lama lagi..maybe buat kat putrajya kot..boleh la ajak u satu family..buat kecik2 jer..kat taman tu kot...

April 10, 2012 at 10:37 AM

ooooowhhhh.. happeninggg..!! terasa keseronokannyaaaa!!! untung ada sepasang anak dara. mamanya jadik QC jek. Bijak nko mariaaa!! ekekekek

April 11, 2012 at 10:49 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy